Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Co si myslíte zařízení START- STOP?

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Myslím si že podstatně zkracuje životnost startéru,baterie i motoru,jezdím hlavně v městském provozu a jen při jedné cestě do zaměstnání by auto absolvovalo 7 až 10 startů.Takže pro mne je to do budoucna co týká ekonomičnosti provozu a následných oprav naprosto nepřijatelné.

Upraveno uživatelem mrukucin
Doplnění
Odesláno

Co si myslíte o zařízení Start-Stop?
Startér - speciálně vyrobený pro tuto potřebu
Baterie - speciální pro tuto potřebu
Motor - musí přežít záruku
Vozidlo jako celek musí přežít záruku. Pak se vyhodí a koupí nové. Je to spotřebák...
Toto si myslím o zařízení Stop-Start a celkovému přístupu světového panstva a šlechty k dané problematice.

Odesláno
před 1 hodinou, mrukucin napsal:

Takže pro mne je to do budoucna co týká ekonomičnosti provozu a následných oprav naprosto nepřijatelné.

A co s tím chceš udělat? 

Odesláno

Pokud se nepletu, auto se při aktivaci START-STOP startuje alternátorem, ne startérem. V každém případě to je funkce na nic, jen otravuje. Naučil jsem se ji vypínat, zároveň se zařazením trojky (tak mám u mého auta tlačítko na dosah prostředníčku). Čekám na příležitost tuto "vychytávku" deaktivovat.

Odesláno

Já to prostě vypínám,a dokud bude ta možnost to v automobilech vypnout,dělat to budu.Jinak auto záruku přežije s největší pravděpodobností určitě😄.Ale ruku na srdce,kdo z obyčejných smrtelníků s průměrným příjmem si kupuje nový vůz s tím že ho bude mít pouhé dva roky? 

Odesláno

já si myslím, že je to po vynálezu žárovky nejpodstatnější věc pro život, protože úspora 0,000000001 litru paliva na 100 KM a čisté ovzduší za to stojí, protože ten, kdo to vymyslel a prosadil, nebyl pitomec od lopaty, ale vystudovaný odborník :myslim

Odesláno (upraveno)

vrati sa predajcovi a zoberie sa dalsie....

tiez sa rozmaha operativny lizing a mozes autu nakladat ,,,,

start stop sa mi len nepaci , ze pridem a kurenie ci v lete klimu.....

tak potocim volantom a zas vrcim....

Upraveno uživatelem vladosr
Odesláno
před 9 minutami, ozzy56 napsal:

já si myslím, že je to po vynálezu žárovky nejpodstatnější věc pro život, protože úspora 0,000000001 litru paliva na 100 KM a čisté ovzduší za to stojí, protože ten, kdo to vymyslel a prosadil, nebyl pitomec od lopaty, ale vystudovaný odborník :myslim

Předběhl jsi mě chtěl jsem napsat úplně to samé. Vždycky se uchechtnu, když na semaforu padne zelená, já se rozjíždím a vedle se startuje. Jsem rád, že to v autě nemám. 

Odesláno
před 10 hodinami, MJSytic napsal:

Co si myslíte o zařízení Start-Stop?
Startér - speciálně vyrobený pro tuto potřebu
Baterie - speciální pro tuto potřebu
Motor - musí přežít záruku
Vozidlo jako celek musí přežít záruku. Pak se vyhodí a koupí nové. Je to spotřebák...
Toto si myslím o zařízení Stop-Start a celkovému přístupu světového panstva a šlechty k dané problematice.

Takže po 5 letech s autem na vrakac? To asi ne, vid. Po záruce to někdo koupí a ten si s tím teprve uzije. To už ale výrobce samozřejmě nezajímá. 

Odesláno

nejhorší je, že na tomto příkladu je krásně vidět, jací lidé nás vedou-- i ten citovaný pitomec od lopaty ví, že v REALU toto nařízení nepřinese žádnou úsporu na palivu, ani zlepšení životního prostředí...

Odesláno

samozrejme to vyrazne zlepsenie neprinesie , su tu ine vyfuky , ktore nechodia na emisnu , co je fakt sranda....

ale je rozdiel pre cyklistu , ked stoji na krizovatke za autom , co nevrci....

Odesláno

na jinem foru si kluci udelali tistak s "elektronkama“ 😁 . proste si postavili udelatko a namontovali za tlacitko deaktivace startstopu. funguje to tak ze po startu to za vas automaticky" stlaci "tlacitko.

pro nektere auta existuji primo krabicky uz hotove a normal prodavane....

mercedes i koncern za 3600

Hyundai/Kia  2200,-

jednu dobu nekdo ty stavebnice nabizel na bazosi za 800,-

mam tu hyu , kdyz nechci aby to za me vypinalo ,tak staci dele podrzet to off start stop tlacitko a krabicka se deaktivuju. (tuhle funkci jsem jeste nepouzil 😁 )

Odesláno

Jelikož mám manuál, aktivaci SS určuji výhradně sám. A pokud vím, že budu dávat neutral (delší stání na červenou), prostě stisknu tlačítko. 

Ale vcelku to člověka štve, že to je i verze GTi.  :(

Odesláno

Tak ze mi auto chcipe na krizovatce mi nevadi, v kolone uz je to otravny. 

Vytrhl bych to, kdyz zajizdim do garazu, kde musim najet tesne k regalu a chcipne mi to 20cm pred nim :bacha

Ze je to dalsi zbytecna vec, ktera se muze rozbit, to uz mi taky trochu vadi a ze tech veci uz je tam az dost :)

Odesláno
před 2 hodinami, StibTo napsal:

Takže po 5 letech s autem na vrakac? To asi ne, vid. Po záruce to někdo koupí a ten si s tím teprve uzije. To už ale výrobce samozřejmě nezajímá. 

Nezajímá to ani výrobce a ani prvního majitele. Jinak jsem psal, jak to vidím, ne že s tím souhlasím.

Odesláno
před 49 minutami, pesastor napsal:

@Pe.Trtakze parada: nejdriv za nekolik tisic koncern doda *neumím mluvit slušně**tko a [potm za nekolik tisic odkur*itkovani!!!

spatne jsem to napsal, to nejsou vyrobky vyrobcu aut 😉

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...