Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Připraveno na dovču :D  Udělal jsem si radost a koupil rakev , je to Thule Pacific 780 prodává se jako originál Peugeot . Místo Thule je tam akorát logo Peugeotu a proto potom stojí a 5tis víc :D

rakev.jpg

Odesláno
V 25. 4. 2019 at 21:35, davidekcz napsal:

Ma to hodne skaredej znak na Wolantu :D

Kamarád to teď prodal, řešil s tím neustále opravy a to bylo od novoty, stále praskajíci přední nápravnice, je snad z alu. A tři..... dalsich problémů. Rád to kvůli reklamacim dal proti. Tak teď má novou Hondu myslím, že to je CRV. Tak ať se tomu vyhneš. 

Odesláno
před 17 hodinami, Pe.Tr napsal:

nejsou ty příčníky nějak moc vepředu?

Buhuzel to takhle nejakej vosas vymyslel , jinam dat nejdou , jsou tam drazky. Lepsi jak kamaradava CRV , ta je ma zase uplne vzadu a vetsina rakvi prekazi el. kufru. Resili jsme to v jednom dni ve Filsonu :)

Odesláno

@Milan+po dobu zaruky je mi celkem jedno co se podela, dyl to mit nebudu :) akorat doufam, ze si nerozbiju pri jizde hubu :) 

• O 3 týdny později...
Odesláno

V Německu taky ? :)

je pravda ze je to dost po dalnici, ale pri listovani v pal pc me to mile prekvapilo. 

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Dnes jsem nechal vyměnit olej v AM6 při 140092 km  u firmy APP Praha. Byl jsem objednán na 11 hodinu ale dorazil jsem tam dříve a vzal mě u skoro dvě hodiny dřív. Proběhla zkušební jízda kdy servisák konstatoval že dle chování je převodovka v dobrém stavu. Nechal jsem si vysvětlit postup a typ oleje jaký použijou předal klíče a šel courat do města :DPři převzetí mi bylo řečeno že olej byl černý ale nikoli spálený , pravděpodobně nebyl nikdy měněn ( což jsem věděl ) . Měl tam vzorky oleje ale zapomněl jsem na ně. Najel jsem skoro 100km  a změnu asi nevidím žádnou protože to fungovalo dobře . Co si ale myslím že při řazení z N na D nebo z N na R to míň "drcne"   Další výměna je doporučena po 60tis km.

Odesláno (upraveno)

protože jsem automat nikdy neměl, o výměny olejů, servisu atd. ohledně automatů jsem se ani nezajímal, nyní auto s automatem mám, tak by mě zajímalo, na kolik taková výměna oleje vyjde? není pozdě měnit olej při stavu 140 tisíc ?

díky za odpověď :)

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Jak pozdě když Peugeot uvádí že se olej nemění :D  Jsou auta co maj najeto více jak 200 - 300tis  olej původní a jezdí . Jsou auta kde se to pokaká dřív . Jsem někde uprostřed tak doufám že to bude ok. Moje 508 jezdila údajně 90% km na dálnici ( 115tis km ) já najel 25tis km a taky tak 80% dálnice tak budu doufat že to pozdě nebylo . Mělo to stát  7780kč

Odesláno

tak jasně--pojem ,,celoživotní'' je pro lopaty :myslim, ten, kdo se pohybuje kolem aut, nebo vůbec v černém řemesle ví, že je to nesmysl, resp., nějaký otěr vzniká vždycky...,ale taky když plánuju mít auto cca 70 tisíc (cca 7 let), nemusí mě pojmy jako FAP atd., atd., atd., vůbec zajímat, ale ještě jednou děkuji za odpověď :papa

Odesláno

já ten olej plánoval hned po koupi , byly nějaké investice do začátku pak vánoce  a auto jezdilo denně Prahu, byl jsem rád že jsem to utrhnul na výměnu oleje v motoru ( měním cca 10-12tis km ) ,  byl jsem domluvenej že mi olej  v AM6 udělá straki007 , to padlo pak to jezdilo a jezdilo a teď to auto nějakej měsíc jezdí minimálně tak jsem to prostě musel už udělat. 

Odesláno

@Davidak79 Kolik výměn dělali? Nebo to byl "proplach"? Já se k tomu taky musím před zimou dokopat. Už mám od poslední výměny skoro 30tis, tak už je čas :) 

@ozzy56 Tohle je věčné dilema. Já bych určitě měnil, ale jiní zase řeknou, že neměnit a jen max zkontrolovat hladinu :myslim  Jinak výměna stojí, jak kde. Záleží, jak drahý olej se použije a kolik se ho použije.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...