Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Prosím o radu. Předem upozorňuji, že se do servisu aut vůbec nevyznám. 

Mám P207 SW, benzín 1.4L, r.v 2008, najeto 120.000 km. 

Až do nedávna bylo auto ve výborném stavu, pravidelně udžováno v autorizovaném servisu. V posledních týdench se začal objevovat následující problém: Motor bez problému nastartuje, ale za studena někdy náhle "přestane zabírat", hlásí systémový alarm, auto zpomalí na 20-30km/h. Auto odstavím, nechám chvíly túrovat motor, zhasnu/zapnu. Pak motor naskočí a jede normálně. Někdy se to ještě pár krát zopakuje, ale cca po 10-15 min jízdy, při 80-90C již motor jede hladce. 

K tomu se poslední týden přidal tento problém: V koloně anebo při zrychlení do kopce náhle vyskočí ručička termostatu na max a hlásí STOP, vždy ale jen na 2-3 vteřiny. Poté se ručička sama vrátí na normální teplotu běžhem pár vteřin. Při tom se zapne ventilátor. Všiml jsem si že se při tom vaří chladící tekutina v nádržce.

Auto jsem zavezl do autorizovaného servisu v Praze na diagnostiku. Tam mi řekli, že to "motor tlakuje do chladícího okruhu". Že to bude nejspíše prasklá hlava anebo těsnění, že se to zjistí až po rozebrání. Cenu opravy odhladli na 15-25.000 jen za práci + až 45.000 v případě prasklé hlavy. Cena opravy by se tak příblížila prodejní ceně auta po opravě. (Auto má 10 let a nemá klimatizaci). 

Chtěl bych se vás zeptat:

1) Je tato "diagnóza" praské hlavy/těsnění pravděpodobná?

2) Mám auto zavézt ještě do jiného servisu na "druhý názor"?

3) V případě, že by tato diagnóza byla pravděpodobná, je odhladovaná cena za servis přiměřená?

4) Má vůbec význam investovat do takové opravy? Nebylo by lepší auto prodat tak jak je, s tím že si ho kupijící buď sám opraví anebo prodá na součástky? V případě že ano, jaká by mohla být jeho prodejní cena?

Předem všem děkuji za radu!

Marek

Odesláno (upraveno)

napiš přesně, co máš za motor, zda 1.4 8v, nebo 16V

dej to jinému servisu, neautorizovanému, pokud možno takovému, který auta peugeot-citroen běžně opravuje, v Praze nebude problém ho najít :myslim, v případě potvrzení poruchy ,,těsnění pod hlavou'' nechej vyměnit těsnění, není to tak drahé, jak ti řekli v autorizáku--hlava se případně dá koupit i starší atd., dá se koupit i jiný motor atd., atd., těch variant opravy je více a jsou určitě levnější

na autorizovaný servis s desetiletým autem zapomeň:roker

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Nechci dělat chytrého ale jestli ti tlakuje motor do nádržky nikde není psáno že to není jen těsnění po hlavou a v tom to případě by oprava byla cca 1000, -  těsnění  pod hlavu, srovnání hlavy 1000,- olej + filtr do 1500,- a na zvážení zda při té příležitosti neudělat rozvody.  Kdy bude praskla hlava počítej k tomu výše uvedenému ještě  od 2500 do 5000 za hlavu  a práce by měla být 2500,- až 3500,- záleží ke komu to dáš. 

Odesláno (upraveno)

Autorizovaný servis musí cenu odhadnout vysoko. Jednak má vysokou sazbu, ale hlavně:

tento odhad je závazný a pokud by odhadl málo a pak se ukázalo nutnost podstatně dražší opravy, tak má opravdu problém. (a krom toho, když je možnost vydělat velké peníze, tak proč to nezkusit?)

Tím jen vysvětluji postoj autorizáku. Pravdou je, že je třeba dát auto důvěryhodnému servisákovi, mimo autorizovaný.

Závadou může být něco menší, anebo přinejhorším výměna motoru je asi 10 t. za motor i práci. Možná trochu více, protože se dělají i rozvody a dávají nové náplně.

Z tvého jednání, že jsi oslovil autorizák, lze vyrozumět, že seriozního opraváře neznáš. Takže, ať ti tady někdo poradí někoho v Praze (já tam znám jen Vena garážmistr).

Anebo doporučuji, jako vždy servis Nečas Zábřeh na Moravě, tel 583 411 572, Vlakové spojení je dobré. Tady tě nijak neoklamou, opravu udělají dobře a za rozumné peníze.

Upraveno uživatelem P607Olda

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...