filoyof012000 Odesláno 22. únor 2022 Odesláno 22. únor 2022 BTW. shodou okolností jsem tuhle na nyxu komusi, kdo sháněl auto na tři dětský sedačky poslal odkaz na jinou 807 v Drásově (automat, 120 kW, celkem naložená, ale už dost najeto a asi bez rozumě doložený historie, podle fotek docela pěkná) a on tam jel, zalíbilo se mu a koupil to.. teda.. to myslím byla zrovna C8 myslím.. jiný auto tam zrovna neměli, teď zas mají... Honza Citovat
sam_217 Odesláno 24. únor 2022 Odesláno 24. únor 2022 (upraveno) @filoyof012000Jo to myslím byla ta 120 kW C8 v automatu a i v kůži - měla asi 220k najeto a stála asi 220k... No s ColorCars už jsem volal - opravili se, že jsem měl pravdu že se to mění celé a prý to i udělali - resp udělal to ten pán, který ta auta má u nich v komisi (Auto Mužík) což je tak trochu divný, že vlastně je to pod záštitou ColorCars ale vlastně to nedělá color cars. Další věc - u nich se na servis čeká klidně 3 týdny a ještě to mám k nim 60km. Takže dávat auto k nim tak odtahovka 60km už asi není z povinného ručení zdarma + 3 týdny bez auta... Řekli mi, ať přijedu s tím vadným termostatem a oni mi ho vymění, nechal jsem si poslat fakturu kde to mají a dali tam nějaký aftermarket, co stál cca 600 Kč - takže tam asi ani jezdit nebudu, protože už to mám vyměněné za originál a nafta tam a zpátky mě pomalu vyjde min. na půlku ceny toho neoriginálního termostatu - holt zvláštní je, jak to tam namontovali, že to ruplo po 2 měsících... V AutoPortu mě vzali hned, auto jsem přivezl v úterý večer a v pátek dopoledne to měli. Ten prasklý díl s termostatem mi dokonce našli a dneska jsem si ho u nich vyzvedl, dolili i trochu kapaliny - kde jsem se zase zapomněl zeptat, která to přesně je, neb v manuálu se to nepíše a na internetu jsem asi špatně hledal, ta kapalina je zelená a když jsem tam volal už to zvedl jiný technik a říkal něco o barvách a o G12, takže to se tam leje? Co koukám na internetu tak se dá koupit v různých barvách... Co se týče ale toho hlášení, že není kapalina, tak u mě neřvalo teda vůbec nic a to mám ten velký středový display... a v autoportu mi řekli, že tam kapalina fakt skoro žádná už nebyla. Ten samý člověk (jiný, než se mnou řešil opravu toho termostatu), kterého jsem se ptal po telefonu na typ kapaliny pak říkal, že to skutečně nězahlásí nic, že bych prostě zadřel motor a konečná... tak jsem z toho zmaten. Celkem by mě i zajímalo, co znamenají zprávy z diagnostiky jako či Upraveno 24. únor 2022 uživatelem sam_217 Citovat
filoyof012000 Odesláno 24. únor 2022 Odesláno 24. únor 2022 @sam_217 Hmmm... no Auto Mužík je v těch serviskách obvykle... jaký spolu mají vztah netuším. Ano, ta C8, černá, kůže, automat, cca 220 najeto. Tu chybu v diag ti měl asi odhalit ten poradce, co tam s tebou byl ne... PSA používá kapalinu G33 Glysantin tuhle https://www.citroeny.eu/chladici-kapaliny/originalni-nemrznouci-kapalina-citroen-peugeot-g33-1l-koncentrat-chladici-kapalina-psa-modrozelena-glysantin-g33.html Prvonáplň je čirá, ale výměny nebo dolití je tahle a ta je pak modrozelená. Kelly a spol ale udávají většinou normálně růžovou G12, nejsem si ale moc jistý, jestli to jde míchat. Pak je zelený Fridex G48 ale ten tam IMHO nepatří, i když na první pohled je stejně barevný. Já si kdysi na Citroeny.cz objednal kanystřík ty G33, když jsem v původním potřeboval doplnit. Mimochodem, ten aftermarket za 600 byl fakt dost levnej, když mrkneš na ty URL, to je tu celkem oblibený eshop a ceny má obecne docela dobrý a za ty prahy tam je snad ten nejlevnější dotupný. Kolik to stálo v tom Autoportu? Citovat
sam_217 Odesláno 26. únor 2022 Odesláno 26. únor 2022 (upraveno) @filoyof012000Dali mi tam originální díl, stál 1600,- a to jsem prý měl 25% slevu. Ohledně té diag, poptám se ještě, ale nějak mi k tomu nic neřekli, jen to, že jsou tam "běžné drobnosti", zní to ale podivně "počítač přítomný ve vozidle, ale nakonfigurovaný jako nepřítomný"... EDIT: Tak ohledně té konfigurace počítače, prý to stálo nejspíš při té diagnostice v garáži s plechovou střechou / nemělo GPS signál, protože to má GPS modul a diagnostika to vyhodnotila jako nepřítomný To první - hlášení U1213 prý neřešit, pokud nesvítí kontrolka ABS nebo ESP pak je to "softwarová chyba" kterou nemá smysl řešit. Upraveno 2. březen 2022 uživatelem sam_217 Citovat
Jaohn Odesláno 9. květen 2025 Odesláno 9. květen 2025 Taky něco přidám. Mám sourozence F. Ullyse, nájezd 260 XXX km, 2.0D, RHK a zatím děláno: 1x spojka, l. z. ložisko, kondenzator klimy, rozvody a spotřební záležitosti (brzdy, tlumiče,...). Za mě je jedinou slabinou verzí bez DPF/FAP (807+C8+Phedra+Ullyse) koroze karoserie. Mám slušně nacate prahy+držák motoru. Taky to pěkně kvete pod laminatovymi díly. Jinak je auto nezmar. S min. údržbu jezdí. Přesto čas od času koukám na stejná auta s menším najezdem, abych měl přehled o stavu jiných a případně mohl koupit to stejné. Jiné auto nechci a to z důvodu že nevidím ekvivalentniho nástupce k 807. Výše je odkaz na ameriky, ale pro mě to nedává smysl, protože chci auto se vznětovým motorem. Ovšem pokud by se stal zázrak a byla luxusně zachovalá a vybavená 806 v naftě, nebo její derivát, tak do toho jdu taky! ozzy56 a sam_217 ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 9. květen 2025 Odesláno 9. květen 2025 ahoj, tak chlapyy nechtějte i po jinak dobrém autě, aby bylo zdravé i po 20 letech..., na druhé straně se dají ta auta celkem levně provozovat, bo vrakovišť je dost a tahle auta tam momentálně jsou..., ohledně klempířiny se dá jeden rok udělat jedna strana a druhý ta druhá Jaohn ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 9. květen 2025 Odesláno 9. květen 2025 (upraveno) Luxusně zachovalou a vybavenou 806 v naftě (s RHZ) mám, ale nedám Ulysse s RHK mám taky, otloukánek, ale nehnije, předchozí majitel střikal dutiny a podvozek. Jinak mám doma v podstatě navíc C8 s RHK 88kW r. 2009, najeto ověřených 195tis km, ale má v Cebii v historii dvě větší bouračky za 8-9tis eur (v Belgii). Kdyby někdo takové auto chtěl... Upraveno 9. květen 2025 uživatelem oddie Citovat
Jaohn Odesláno 9. květen 2025 Odesláno 9. květen 2025 Tady si někdo žije , že má 806 RHZ v luxusním stavu. Mě by stačila i 806 2.1Td v luxusním stavu. Zase to čerpadlo stráví i méně kvalitní paliva. Měli jsme a také nejlepší zkušenosti. Až na korozi. Ta naši 806 zabila. Doslouzila na stavbě domu. Mám ten stejný motor. Spíš si chci zablbnout a koupit 2.2Hdi 125kW. Citovat
oddie Odesláno 9. květen 2025 Odesláno 9. květen 2025 https://www.peugeot-club.com/topic/124984-200000km-s-806-dalsi-milnik/ Citovat
Jaohn Odesláno 9. květen 2025 Odesláno 9. květen 2025 (upraveno) Já totiž uvažuji nad tímto: https://nvcars.cz/?nav=detail&id=782306#vypisaut Asi většina si poklepe na čelo, ale tady není moc co ztratit. Cenově je to na dně, možná ještě půjde trochu dolů. Když se podělá převodovka, tak se hold vymění ventil, nebo čidlo tlaku. Při nejhorším vrakoviště a jiná převodovka. Motor by měl ještě chvilku držet. Je fakt že řešit třeba 2 turba je dost náročnější, než jedno, ale toho motoru se asi tolik nebojím, jako té převodovky. A teď můžete do mě rýt, že kupuji vrak. Ale ocením jakékoliv rady, jestli má někdo s tímto motorem. Případně, jestli má někdo tuto převodovku. Děkuji moc za odkaz, krásné počtení. Za mě asi nakonec taky nejlepší svezení v 806, ať se na mě nikdo nezlobí, ale 806 konstruovaná na cca přelom 80. a 90. let je spolehlivější, než ta poté, co je již plné elektroniky a hlavně různých emisních nesmyslů (AD Blue, FAP, apod.). Asi oprávněně namitnete, že díky FAP se lépe dýchá, ale je to bohužel i slušné *neumím psát slušně*ítko. Pokud máte správně seřízenou a udrzovanou rotacku, tak jsem na tom s emisemi dost podobně. před 4 hodinami, oddie napsal: Luxusně zachovalou a vybavenou 806 v naftě (s RHZ) mám, ale nedám Ulysse s RHK mám taky, otloukánek, ale nehnije, předchozí majitel střikal dutiny a podvozek. Jinak mám doma v podstatě navíc C8 s RHK 88kW r. 2009, najeto ověřených 195tis km, ale má v Cebii v historii dvě větší bouračky za 8-9tis eur (v Belgii). Kdyby někdo takové auto chtěl... Možná toto se blíží luxusně zachovalé 806 https://auto.bazos.cz/inzerat/200872757/lancia-zeta-20jtd-80kw-rhz.php Jen vím, že když někdo sahne švajcem na auto, tak to začne hnit. Švajc nedělá prostě kastli dobře. Začne to většinou v našich podmínkách do 2-3 let korodovat kousek od místa svařování. Z toho bych měl u tohoto strach. Jinak pro něj jedu. Upraveno 9. květen 2025 uživatelem pavelu96 Nepiš další příspěvky po sobě - použij "Upravit" Citovat
ozzy56 Odesláno 9. květen 2025 Odesláno 9. květen 2025 autogenem ano, ale dneska se i u nás svařuje CO 2 , máš pravdu, že to pak nevydrží jako nové, ale dva-tři roky jsou málo, nee ?? to by nikdo nedával auto ke klempíři navíc je dnešní chemie trochu jinde než kdysi... Citovat
Jaohn Odesláno 9. květen 2025 Odesláno 9. květen 2025 (upraveno) Je to moje subjektivní zkušenost, ale fakt, cca 2 roky po vyvaření švajcem byla vidět degradace míst na původním plechu, kousek od míst sváru. Netvrdím, že to auto za 2 roky shnilo. Ale bylo vidět, že to, proti čemu bojuješ, tak se pomalu zas objevuje, jen kousek dál. Tam kde to mělo být zdravé déle, než jen 2 roky. Ano, stále se ta technologie posouvá vpřed, ale nýtování je nýtování. Upraveno 9. květen 2025 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
ozzy56 Odesláno 9. květen 2025 Odesláno 9. květen 2025 tak nanýtovat třeba přední blatník, který je origo na šroubech by asi ničemu nevadilo (viděl jsem už ledaco), ale skelet musí zůstat co nejvíc v originálním-pevnostním stavu--a to zajistíš jen svárama Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 9. květen 2025 Odesláno 9. květen 2025 (upraveno) To má zas kolega, evassion 2.1td, původně lucas, překopal to na bosche. Aktuálně fouklo tísko a nejspíš to odnesla i palice. Moje 807 stála 10 papírů a vrak to není... Chce to prolézt. Pak je to o tom, kdo to bude servisovat. Jelikož ekvivalent na tyhle auta není, prp spoustu lidí to má cenu držet. Na 307 mi pán vařil práh a nosník 8 let zpátky. Bez kapky koroze doteď. Upraveno 9. květen 2025 uživatelem VojtouNerCZ ozzy56 a Jaohn ohodnotil 2 Citovat
Jaohn Odesláno 9. květen 2025 Odesláno 9. květen 2025 VojtouNerCZ - Evasion se teď jeden slušně vypadající prodával, taky 2.1TD a měl jsem chuť se aspoň na živo podívat. Měl dokonce tempomat z výroby a křídlo. Ne moc obvyklé prvky výbavy v ČR. Auto dovezeno z IT. Hold tuzemský prodeje 806 a jejich sourozenců jsou většinou shnile (pokud někdo jak zde bylo napsáno ihned po koupi neošetřil dutiny a podvozek. Kdyby si někdy kupoval nové auto, tak je toto jedna z prvních věcí. Auta si z drtivé většiny servisuji sám dle pokynů výrobců k danému nájezdu a času od min. prohlídky, či servisního zásahu. Motor na rozvody se mi tahat nechce, to nechám někomu s pořádným zvedákem, ale mít ho, taky si to udělám. Gratuluji ke stastenemu kupu za krásný peníz. A ano, ani já nevidím žádný povedený Eurovan. Ke každému případnému nástupci 807 mám velké výhrady a to tak velké, že ty peníze za to nedám. Raději si budu držet Ullyse a klidně ještě dokoupím třeba 807, akorát bych rád silnější motor 2.0Hdi 120kW, nebo 2.2Hdi 125kW. Možná budu litovat, že mi tam přibývá starost s FAP a tím okolo, ale zas ta radost z jízdy , že to prostě jede je taky fajn. Jsem moc rád, že oprava na 307 se zdá se povedla. Dělal to klasikou, nebo CO2? Citovat
sam_217 Odesláno 9. květen 2025 Odesláno 9. květen 2025 (upraveno) No já se mohu po 3 letech znovu ohlásit, že auto stále vpohodě jezdí, ale nejsme až takoví cestovatelé. Teprve letos jsme se přestěhovali kus za prahu, takže se začíná jezdit více, než dříve, ale proti tomu co se jezdí tady běžně my moc nejezdíme... auto jsem kupoval, jak se zde dá dohledat, ve 167 000 km a za tu dobu mám na tacho ~182 000. Tedy cca 5000 km ročně. Servis jsem do té doby jezdil jen do AV CAR veleslavín - rok zpátky tam byla myslím výměna intercooleru, byl prý hodně načatej a doporučili výměnu, tak jsem do to ho radši šel... - taky jsem musel nechat přivařit výfuk u zadní nápravy - to mi upadlo - běžné závady -> praskají hadičky na ostřikovače na dveřích od kufru, to mi způsobilo zatečení kapaliny do obvodu se zámkem a auto blbnulo se zamykáním... po vyřešení bez problémů -> elektronika: občas trochu blbnou stahovačky ve smyslu, že stáhnout jdou vždy, ale ten "hluboký" klik, kdy to má samo stáhnout okno, funguje je dolů, a nahoru ne -> závislé na teplotě, teď na jaře to zatím celkem fungovalo. Okna v šoupačkách mají pořád ten probém, že jakmile stáhnu okno trochu, už nejde nahoru, musí se úplně dolů a až pak jde vytáhnout nahoru -> křídlo-držák na střeše je spíš na okrasu, nepoužíváme ale co jsem zkoušel v minulých letech, tak se to spíš akorát víc rozbilo - vypadly z toho nějaké kusy a křídla jdou od sebe blbě posunovat... asi budu muset řešit nějakou výměnou, pokud bychom někdy chtěli kupovat střešní rakev, jelikož ted se nám narodilo 4. a kufru v zádu už tak opravdu moc nezbývá. - jelikož rozvody byly dělány (podle kupní smlouvy) při koupi auta, letos se měnil jen venkovní řemen Jsme spokojení, už to vozí 4 děti. Takže zažím jen + 15000 km od koupě, ale vypadá to, že jsem na tom trochu lépe než z soused s o asi 2 roky mladším Ford S-max - ten už údajně měnil svíčky. Jenže ten zas najezdí více km, takže asi těžko srovnávat ... Upraveno 9. květen 2025 uživatelem sam_217 Citovat
oddie Odesláno 10. květen 2025 Odesláno 10. květen 2025 @Jaohn u 807 2,0HDI RHK, RHR... není třeba tahat na rozvody motor ven, je tam úplně v pohodě přístup. Na rozdíl od RHZ u 806 už se ani nemusí sundavat horní držák, řemen jde mimo, a kladka má ukazatel napnutí, tak se ty rozvody dělaj skoro samy I výměnu vačky (a řetízku mezi vačkami) jsem dělal "na ulici" před garáží, zvednout je třeba jen pravý předek kvůli sundání kola a přístupu podběhem k těm rozvodům. S 2,2 tedy zkušenost nemám. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 10. květen 2025 Odesláno 10. květen 2025 No 807 a její deriváty případně 806 fakt nemají žádného nástupce osobně sem teda jezdil a zatím pořád vlastním 807 s RHR žádné auto u mě němá lehkou službu dostane to co potřebuje ale nerozmazluju ho. S mojí 807 sem najel něco kolem 100 kkm za cca 10 roků co ji mám nikdy mě nikde nenechala a když se rozhodla že nepojede tak raději nevyjela ani ze vrat. Jednou se udělala spojka dvakrát rozvody dvakrát kotouče dokola a desky asi 4x letos se zgenerálkoval podvozek ale bohužel koroze je neúprosná takže jsem ji prozatím odstavil a čeká na kamaráda klempíru aby vyléčil prahy pak se udělá STK a půjde do světa. Já jsem teda protože není nástupce a protože potřebuju(chci) to je jedno jak se to řekne auto s větší váhou na TZ tak jsem šel do H1 a zatím teda objevuju že eurovan ač rokem zrodu je dá se říct o generaci starší tak má mnohé prvky které já v H1 nemám ale taky je to možná tím že mám opravdu N1 kategorii a že kdybych vzal osobní verzi tak že by tam ta výbava byla ale užitkáč jsem chtěl hlavně z toho důvodu že když sem 807 používal jako dodávku tak ten interiér strašně trpěl takže je mi jasný jak by trpěl interiér osobní verze H1. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 10. květen 2025 Odesláno 10. květen 2025 Vařil mi to COčkem. V dnešní době vařit auto elektrodou nebo autogenem, to nemá smysl. Dřív měl autogen doma každej druhej, bylo to ve fabrikách, taky s korozí a opravou aut to bylo vzhledem k ceně jinak, takže chápu, že se to vařilo autogenem (spousta lidí o šichtě), a že se to klidně udělalo 1x za 2 roky. Jeli jsme teď 807 v 6 lidech (já, táta, bratr-všichni máme okolo 190-200cm, máma, bratra holka a můj prcek). Úplně napohodu jsme se naskládali. Jako 6 místné auto je to geniální, jako 7 si to taky umím představit. 8 míst už spíš jen s dětmi. Nutno dodat, my jsme hubení, lidi s většíma proporcema už to tak pohodlné mít nebudou. Citovat
oddie Odesláno 10. květen 2025 Odesláno 10. květen 2025 Toto století je století CO-čka, autogen je jen na pár specialitek Ale i CO-čko dělá lokání tepelně ovlivnění a pak takové místo rezne, tomu se člověk nevyhne. Zvláště v místech, kde to pak nejde obrousit. Ale je i dost přípravků - inhibitorů koroze, plus je pak základ ošetření dutin a povrchů. Taky se letos chystám, nakoupím v Kelly baterii sprejů a hurá Jo, jako 6-místný dovolenkový stroj je to super (kola na střeše měla být dvě, v pohodě by se vešla, ale jedno dítě si těsně před odjezdem zlomilo ruku). Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.