Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 406 BREAK 1.8 16V 85kW by Charlie 1

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Tu hadici čistím před zimou a nikdy nebyla zanesena.... No krátké trasy jezdím do práce 40km tam a 40km zpátky.... 

Uvidíme jestli se to bude opakovat.... Ale divím se že to nevyházelo všechen olej....??

Merka oleje je tedy ta žlutá gumová část rozdrolena a je v ty trubce úplně navolno.... Mohl by mi sem někdo napsat číslo dílu měrky oleje originál Peugeot? 

Upraveno uživatelem Charlie 1
Odesláno

Taky jsem to nepochopil.... Manželka jezdila krátké trasy 6km a 6km a zatím nic.... Předchozímu klubakovi co měl auto se to taky stalo... Jediné kryt víko ventilu kde je to odvzdusneni klikovky tam je nějaká membrána a když nefunguje tak je problém.... 

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Měrka? Budu se na jaře muset optat v servisu, jestli ji taky mám a kde :D Ještě jsem ji nehledal :D Ale je pravda, že u 406tky jsem ji párkrát použil. Víc jsem se řídil podle čtverečků na display před nastartováním. Ukazovaly spolehlivě.

Upraveno uživatelem Péťa
  • O 4 měsíce později...
Odesláno

Tak auto po servise, pretesnena priruba olejového filtru a mužů začít sledovat jestli žere olej, zavareny přepážky ve svodech, vyměněny olej a filtr, vyměněny stabilizační tyčky na předku,servis Klímy.... Paráda neusla ani o gram od minulé.... 👍

• O 3 měsíce později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno (upraveno)

Mám old model 406 a měl jsem přípravu = konektor ke snímači teploty oleje. Pouze jsem koupil snímač teploty oleje + vyměnil přístrojovou desku (budíky) z 406 3.0i. Stačilo pouze vytočit zátku otvoru pro snímač teploty oleje, namontovat snímač a napojit původní konektory do nových budíků a provést zkušební jízdu. Vše bylo funkční na 100%:super. Bez použití diagnostiky. Chvilku trvalo, než se ručička pohnula ( olej se déle ohřívá). Po nastartování ukázala ručička množství oleje a následně se vrátila do původní polohy. Po následném ohřátí oleje, ukazovala teplotu. Na fórum jsem napsal příspěvek + foto.

Upraveno uživatelem OK406
Odesláno

Díky... 

Tak včera trochu prekérní situace... S holkou jsem byl na turnaji v tenisu.... V mezipauze oběd a po příjezdu na kurty auto šlo na 3valce....strilelo....zapalovaci rampa KO... 38km od baráku..... Naštěstí tchán přivezl z manželky auta a dojel jsem domu po vlastní ose.... No jo 19let a 220000 km a původní rampa... Takovou výdrž dílu kdyby měli nová auta... 

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak zatím jezdíme ,ale auto trochu začalo poskubavat jak na benzin tak na plyn, když se sešlápněte plyn a chce se vystřelit …. No nevím jestli je ta nová rampa v řiti? Ještě zkusím vyměnit svíčky mám na nich cca 50000km….

muze mi někdo napsat co tam prijde vím ze jen Bosch nebo Equyem ale nevím přesně oznaceni….diky

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Tak další servis za námi…rampa je OK , byli v řiti svíčky daný nové Bosch FR8+ME, dále vyměněn zadní díl tlumiče výfuku a přední kotouče a destičky dal jsem Brembo tak uvidíme… jinak najeto 54000km…. Za servis jsem platil včetně práce 3500 Kč takže spokojenost…vlastně jsem si uvědomil , ze to jsou věci , které ještě dával minuly majitel 👍ještě chci udělat zadní trmeny dat nové+ desky….A přední nové tlumice+ udělat dutiny😁

Upraveno uživatelem Charlie 1
  • O 3 týdny později...
Odesláno
V 27. 11. 2021 at 8:37, Charlie 1 napsal:

Ahoj nevíte někdo jak zprovoznit budík teploty oleje nebo co je potřeba nebo co v dia nastavit aby ukazoval? 

Díky

Pri MUX-e treba diagnostikou povoliť zobrazenie teploty oleja :) motory série EW by čislo malo mať v každom prípade.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...