Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, je to asi tyden, co jsem koupil jetou 206ku. r.v. 1999, 1,4i. Kdyz jsem bral benzin po 140 prevazne ve meste najetych kilometrech, zhrozil jsem se, protoze sem bral 14 litru, takze 10 litru na 100 km!:bojim Nekde jsem cetl, ze spotreba u tohoto tipu auta muze byt az 6 litru pri kombinovane jizde. Na dalnici jsem potom mel spotrebu 7 litru, pri 120 az 130 km/h, coz taky moc neodpovida. Ptam se, muzu pri vymene vzduchoveho filtru (papiroveho) a svicek (denso 175 kc/kus) dosahnout zminovane spotreby? :myslim Popripade, co jeste jineho muze pomoci spotrebu snizit, aby to nebylo zas tak moc financne narocne?

Priznam se, ze sem se ty svicky pokousel menit sam, ale pristup je tak zapeklity, ze sem se na to zatim vyprdl. Poradite nekdo, jak nelip na to?

Predem diky, mikez.

Odesláno

No a není to tím že je taková zima a jezdíš pořád jen ve městě.Taky pokud jezdíš brzda plyn tak se není čemu divit.Jo a pokud ti můžu poradit tak svíčky používej jen originální jsou na 60.000km.

Odesláno

upřímně nevím proč originální, ale mám zkušenost s oběma typy. Ty originální mi doporučoval můj technik (pracuje v Peugeotu) - já ho neposlechl a pak jsem musel měnit celou tu hrazdu i se svíčkami takže teď už si tam nedovolím dát nic jiného než ty originály :-) jsou opravdu spolehlivé a vydrží vážně dlouho

Odesláno
Původně zaslal: piškotek

No a není to tím že je taková zima a jezdíš pořád jen ve městě.Taky pokud jezdíš brzda plyn tak se není čemu divit.Jo a pokud ti můžu poradit tak svíčky používej jen originální jsou na 60.000km.

Tím to asi není, mám to samé auto a se sptřebiu jsem hodně spokojen. A to vetšinou jezdím svižně (samozřejmě bezpecně)

[upravil dne 13/2/06 Tazman]

Odesláno

Cau Taz, muzes se podelit o to tve magicke cislo spotreby? :P Zatim jsem menil jen vzduchovy filtr a chystam se na ty svicky. Co vse bys me doporucil, abych dosahl toho tveho magickeho cisla? :papa

• O 7 měsíců později...
Odesláno

Ahoj,

mám měsíc 206 1,4 55kW. První týden jsem to dost honila dostal jsem se na 6,5 l/100km. Teď jezdím tak do 130 - většinou vesnické cesty a točím to do cca 3000 ot/min. Spotřeba 5,5 l/100km.:super. To jsem fakt nečekal. Dnes vyrážím na dálnici přes celou republiku, tak jsem zvědav co si to vezme.

Tak jsem to projel a na dálnici (Humpolec - Ostrava a zpět) spotřeba 6,5 při rychlosti od 130 do 170:mad: (mimo omezení....je jich teda dost:()

[upravil dne 1/10/06 kennax]

[upravil dne 1/10/06 kennax]

Odesláno

ja mam 206 1,4 55kw a so spotrebou to mam celkom ok. kombinovana mi vychadza na cca 6,3l (odskusane na 450km dlhej trase, priemer 100-130, miestami maximum) a mesto mi pri normalnej jazde vychadza tak na 8l

Odesláno

Ak maš podozrenie na vacsiu spotrebu skus natankovať plnu nadrž spraviť tak 100km mimo mesta otacky udržiavať tak od 2000 do 3000/min a potom dotankovať do plna.Pri plne funkčnej 206 a 1.4 motore by si nemal dotankovať viac ako 6l paliva:super.Ak sa ti prejavi vacsia spotreba 8-9L bude potrebne navstiviť service Peugeot na kontrolu riadiacky,vstrekovacej jednotky,lambda sondy....Ja mam 1,6 som skusal spotrebu a spravil som 200km mimo mesta a dotankoval som do plna 13L. cca6,5/100km:super v aute sedeli 3 ludia. Musiš ratať že pri zaťaženi auta 100kg sa spotreba zdvihne asi o 0,6L-0,8L/100km,zapnuta klima asi 1L/100km,široke pneu tiež maju vlyv na spotrebu a samozrejme sposob jazdy.Kolega skusal s fabiou 1,2HTP jazdit do 2000ot/min a spotreba mu vyskocila po meste na peknych 9litrov,inač ma priemer 5,5L/100km.Dobra rad ani vela ani malo od 2000 do 3000ot/min.

Odesláno

Hmm, mám traky 206ku 1.4i 8v 55kw a ze spotřebou se peru pořád (jezdim denně tak 70km, proto se tu spotřebu snažim řešit).

Začínal sem na 9L/100km a teď jezdim tak 6,5 - 7L/100km. Ale pod 6 litrů sem se nedostal ani náhodou. Možná to dělaj pneu 195/50. Poslední dobou se snažím jezdit v co nejnižších otáčkách (dokud auto nezačne \"kuckat\"). Z mírného kopečka ve městě řadím i pětku - při těch 60km/h. Uvidím jaký bude mít tohle \"podtáčení\" vliv na spotřebu. Zatím bych řekl, že nic moc rozdíl.

Co mě hodně překvapilo...dojíždím červenou na křižovatce, nechám tam za tři a brzdím motorem. Motor začně kuckat až při cca 1000ot/min. Ty nízký otáčky to snáší překvapivě dobře. Samozřejmě se z nízkých otáček nerozjedete...to chce podřadit.

Další věc..na spotřebu má obrovský vliv benzín. Jednu dobu sem bral hodně levný benzín (Makro, Unicorn) a spotřeba byla tak o litr vyšší než z benálem třeba od OMV, SHellu nebo Benziny. Můj závěr? - Na benzínu prostě neušetříte. pokud berete podezřele levný benzín, tak je tam 99procentní šance, že Vám to stejnak bude žrát víc a nepojede to. Další věc...\"lepší\" benzínky přidávají do benzinu aditiva a pro motor to je určitě lepší \"strava\".

Jo, na spotřebu má vliv i to, jestli máte otevřený okýnka :o

Odesláno

Tanagy:

ahoj, dobrý, jak jsi se zlepšil ve spotřebě. Mám stejnou zkušenost, dá se to dost naučit. Díval jsem se na Tvoje stránky - myslím, že spotřeba by byla nejlepší při originálním vzd. filtru. Konstruktéři si s tím pohráli a dosáhli optimum - já jim věřím. Pak taky ty gumy - ale ty teď asi nevyhodíš, když už tam jsou.

Mám zkušenost na 406 1,8 benzín - jak byla díra ve výfuku, tak to netáhlo, pak po výměně se to výrazně zlepšilo - tím chci říct, že je to nějak optimálně vyladěno, a každý zásah to rozhodí.

Vážně věřím, že tréninkem se dostaneš ještě o litr níž.

Při jízdě si vyber nějaký šikovný náklaďák a drž jeho tempo (85 až 90). Uvidíš ty výsledky.

Výrazně pomáhá palubní počítač - uvažuj o doplnění.

Pozn.:jezdím hodně, ale vliv benzínu (u mně nafty) jsem zatím nepozoroval.

[upravil dne 1.10.2006 P607Olda]

Odesláno

To P607Olda:

Přestavbu vzduchovýho filtru sem dělal tak, abych se v případě problémů mohl bezbolestně vrátit k původní variantě (tovární airbox a klasický papírový filtr - teď to mám schovaný v garáži). Zatím nebyl důvod vracet původní filtr zpět.

Po přechodu na bavlnu auto jezdí o něco líp (kopec, který s klasickým filtrem na dvoječku jen tak tak jde s bavlnou o hodně svižněji) a žere o něco míň...zatím sem nenašel jedinej zápor......tak nevim. Chápu, že inženýři od peugeotu zvládli svoji práci dobře, ale...bavlna se prostě nedává do žádnýho seriovýho auta i když má prokazatelně lepší vlastnosti než papír. A víme proč?

V autě jsem zkoušel víc variant umístění filtru, náhonu studenýho vzduchu atd...nakonec to vyhrála tahle varianta s náhonem vzduchu ze spodku auta - je tak nasáván nejstudenější vzduch (měřeno za jízdy na filtru).

Něco podbnýho je i zde http://www.autodoplnky.cz/index.php?typ=DMA&showid=6115

Ad spotřeba...je pravda že jsem začínal na 9ti litrech/100km, ale to byl zasranej filtr, starý svíčky, starej olej. Styl jízdy má samozřejmě taky vliv na spotřebu, pokud člověk jezdí svižně a točí to (což má benzínová 1.4ka ráda), pak to i svižně bumbá. Nadruhou stranu...koho by pořád bavilo jezdit na spotřebu...co bysme z toho řízení měli,že? :D

• O 1 rok později...
Odesláno

Mám P-206, najeto 3700 km, motor 1,4i 55 kW, jezdím převážně 2 km do práce a zpět se studeným motorem , občas 20 km do města - a spotřeba je zatím 7,14 na 100km. Je to normální ? U tak malého auta ? Teď v zimě, když pořádně nemrzne ? Motor nijak nevytáčím, max do 2500 otáček. Myslel jsem, že spotřeba bude menší. Možná po

" záběhu" tedy po najetí 10 -15.000 km. Za stejnou spotřebu jsem jezdil s dvoulitrem Vectrou rok výroby 1993, a když jsem v létě točil Chorvatsko, spotřeba u auta naloženého ze tří čtvrtin byla pod 6 litrů a to jsem ujel každé druhé nablýskané bečce o hodně novější a dražší, ale většinou na hranici povolených limitů.

Vloni jsem jel ještě s Vectrou ve čtyřech lidech tzv. dálkovou - Opava,Náchod,Praha a zpět, tam po okreskách do 120km/h a zpět po dálnici do 140 km/h a spotřeba byla 6,2 l.

No a v létě jsem dovezl Pažouta a s klimou - kombinovaný provoz a spotřeba 7,4 l/100km. Tak jsem trochu zklamán. Šel jsem do malého auta, že třeba spotřeba bude menší než u staré krávy a nic. Možná mám najeto ještě málo, ale na takového prcka apetit obdivuhodný. Auto novější, technika už úplně někde jinde, samý snímač a čidlo a Vectra vyrobená u kováře za prvé jela jak vystřelená z praku a za druhé za nevídanou spotřebu. Tak boha chlapi, kdě je ta pištol ? Kde je problém ?

Odesláno

Tak já mám teda 1,1 a když jsem připojil palubák ukázal mi dlouhodobou spotřebu 7,2 l /100km, což vzhledem k tomu, že mé cesty jsou většinou krátké a po Praze je celkem logické. Nejvíce asi záleží na stylu jízdy, pokud jezdíš brzda plyn opravdu není problém jezdit s motorem 1,4 za 12 litrů...Ono totiž stačí malý kopec, větší sešlápnutí plynu a spotřeba leze dramaticky nahoru...Jinak zase na druhou stranu, když jsem jezdil 3 týdny po okreskách na Šumavě, tak spotřeba 5,6 velmi potěšila.

Přikládám odkaz na užitečnou internetou aplikaci, která monitoruje Tvojí dlouhodobou spotřebu:

http://www.spritmonitor.de/en/

Odesláno

Ahoj mam 1.1 sice 205.TU1M motor. Takže starou variantu motorů z 206.

Pánové myslim že dneska moc nemá cenu kupovat maloobjemový motory... Jako 1.1 a 1.4. Protože když jezdíte s touto kubatůrou

1)Když si chcete užít jízdu a vychutnat si krásy malého a obratného a svižného auta musíte ho záákonitě točit.=Vyšší otáčky = vyšší spotřeba.

2)Když potřebujete odvézt někoho to je aspoň dva další lidi v tomhle autě zase to musíte točit.=vyšší spotřeba

3)Malý objem = přezazování na 4. do kopce na dálnici:o(((((

Já se v těchto měsících pohybuji se spotřebou 7,5 l/100. Tahle velká spotřeba je daná tím že jezdím jen a jen Prahu a malé vzdálenosti řádově jen do 40 km deně. A musim přiznan že neni nic lepšího než svého Piškota 205 prohnat v otáčkách na II.rychlost až někam k 90 km/hod:o)) A pak teprve přeředit na III.:o))))(Samozřejmě až po zahřátí:o))) Noo prostě jezdim svižně...

Ale i tak prostě s touto motorizací jsem se ve městě nedostal pod 6,5 i když jsem jezdil předpisově na spotřebu a nevitálčel motor do otáček.

PS Takže z toho vyplívá že dneska nemá cenu si kupovat auto s malým objemem.(Já jsem si ho koupil protože jsem si myslel že ušetřím ale moc člověk neušetří) A myslím že nejlepší je pořídit si minimálně 1.6. Protože když jí budete lechtat pojedete táák kolem 7,5. Ale prostě pojedete. Je to jen můj osobní názor ale prostě objem ničím nenahradíš. A jak se říká až 20 procent paliva ušetří ta věc co je spojená s volantem a pedály:o))))))))))))):super

Odesláno

xmotora suhlasím tento týždeň som jazdil len do roboty a späť 6km tam a 6 naspäť a spotreba cca8,4L/100km pri motore 1,6 8V, v lete mimo mesta 5,1 , celoročny priemer 7,5L, dialnica(130 - 180km/hod)7,4

Odesláno

Kamarád má 206tku ve 2,0 S16tce docela to točí skoro furt a jezdí mu za 8-9/100 myslím že bys měl zajít do servisu na seřízení vstřikování protože tohle není normální ..;)

Odesláno

Mne sa tiež spotreba v týchto studenších mesiacoch vidí veľká na tak malé auto mám 1.4 r.v.1999 95 000 km.Pri bežných jazdách v meste a po blízkom okolí sa mi motor nestihne zohriať ani na 80 stupňov a moja spotreba sa pohybuje medzi 8-8.5 L na 100 km.Pri dlhšej jazde do vzdialenejšieho mesta 50km tam 50km späť je už spotreba príjemnejšia a ide tak do 6 l / 100 km.

Odesláno

No šak to je jasný, když někdo bude jezdit 2km do práce a zpět, tak ta spotřeba bude pořád vysoká - protože motor než se zahřeje víc baští.

Něco ke spotřebě a objemu motoru. Kupoval sem 206ku s 1.4 motorem, protože mi to přišlo jako dobrý kompromis mezi tim jak to jede a tim kolik to žere. No a dneska bych řekl, že je to líné a žere to moc (cca 6,5l na sto).

V 307mičce kombíku máme 1.6 16V a při posledním měření to bralo tak 7,5l na sto. Ale taky to žene kombík s 1400kg, kdežto 206tka nemá ani tunu. Závěr? Dneska už bych do 206tky koupil 1.6tku. Podle mě bych se dostal na podobnou spotřebu jak s 1.4kou (možná o půl litru výš), ale s timhle motorem (1.6 16V) by to bylo žihadlo a oktávky bych si dával ke snídani :aut

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...