Přejít na obsah

Jardapažout

Uživatel
  • Počet příspěvků

    34
  • Registrace

Vše od uživatele Jardapažout

  1. Před rokem jsem nechal svou 206 1.4 8V předělat na LPG, sekvenční vstřik včetně flashlube. Spotřeba téměř stejná jako na benzín, úbytek výkonu neznatelný. Za rok najeto 21 000 km, problémy žádné, úspora značná - náklady na PHM poloviční. Nádrž pod autem vzadu místo rezervy. Jak jste na tom vy ?
  2. Tak jsem byl opět v dílně, mechanik nejprve sejmul z tlakového spínače konektor, zjistil, že objednaný nový spínač mu dodali jiný, nasadil zpět konektor, auto jsme natočili a nechali klepat 50 minut. Na přístroji již tlak neběhal nahoru a dolů jako předtím, v modrém i červeném budíku se držel stabilně ve stejné pozici. Kompresor za celou tu dobu nevypnul, takže nevím, jestli po naplnění si tlakový spínač nedržel nějaký špatný údaj o tlaku, nebo jestli nebyly znečištěné kontakty. V každém případě je to nyní dobré, budu sledovat a napíšu na tyto stránky jak to dopadlo. Kontakty vystříkány a uvidíme. Díky za rady. Na netu byly informace natolik rozdílné, že jsem nevěděl co s tím. Velká část ale psala, že je asi velký tlak. On byl skutečně větší než bylo přípustné. Dnes už to bylo snad OK. Mějte se, pěknou dovolenou.
  3. Po výmene chladiva u manuální klimy mi po zahrátí motoru vypína kompresor klimy. Nejprve normalne bezi, chladi, po cca 15 -20 minutach po dojezdu a stání na volnobeh kompresor tak asi na 20 vterin vypne, vypne se i vetrak chladice klimy, a pak zase sam naskoci. Kdyz to zacne, tak se to opakuje v celkem pravidelnych intervalech. Prosim poradte, dovolena se blizi. A to jsem absolvoval vymenu chladiva dvakrat. Dela to porad to same. Delalo to i pri pomale jizde 40 - 50 km/h. Díky.
  4. Mám benzinovou 1.4, kdy vymenit palivovy filtr ? Prodejce, kde beru oleje a filtry na vymenu mi ji automaticky pribalil a tvrdil, ze je treba palivovy filtr vymenit kazdé jaro, po zime, ze se tim mene opotrebovava cerpadlo paliva a ve filtru ze jsou vselijake necistoty atd. Diky za odpoved.
  5. Jardapažout

    Spotřeba

    Ted jsem se vratil z Chorvatska, spotreba pri plne nalozenem aute 4,5 litru, a to jeste s obcas zapnutou klimou. Obsazeni - kufr plny, tri dospeli, jedno dite a maly pes. Najeto mam 18.000,- km, motor 1,4 8V. Rychlost na hranici rychlostnich limitu, spise vsak mene, zadny agresivni styl. Bomba , to se mi jeste nestalo !!! Rocni promer bezne 6.5 - 7 litru na kratke trasy.
  6. Smulu odstranis nejlepe jemnym hadrikem namocenym v technickem benzinu, pak osetrit autokosmetikou, ted jsem to prave resil take. Neposkozuje to lak, to same asfaltove skvrny. Auto vsak musi byt absolutne ciste, aby cisteni nezpusobilo jemne skrabance na laku vlivem necistot.
  7. Jardapažout

    stabilizator

    Peugeot 206, koupen nový, plasty někde v oblasti topení nad rádiem vrzaly asi půl roku, teď už je klid. Chce to pojezdit po trochu horších cestách a ono se to usadí. Stejnou zkušenost má na tomto foru více majitelů.
  8. Jardapažout

    Spotřeba

    1,4 8V, 55 kW,, denní dojíždění 1,5 km do práce, mráz -4 st. celsia, spotřeba 9,5/100 km.
  9. Jardapažout

    Spotřeba

    Peugeot 206, 1.4 8V, 55 kW, koupeno jako nové, najeto nyní 12 000 km. Když jsem toto auto před rokem a půl koupil, ze spotřeby jsem byl velmi zklamán. Na krátké trasy 7,5 litru, delší okolo 7 litrů. Za tuto spotřebu mi jezdilo předchozí auto o obsahu 2 litry. Nyní dálková - 250 km a zpět v kuse - spotřeba 5,4 litru - a to svižným tempem ve třech dospělých osobách, každodenní dojíždění do práce 1,5 km spotřeba 6,3 litru - běžná jízda, max 90 km/h. - se studeným motorem samozřejmě pomalá jízda, v běžném provozu téměř zdržuji, ale je mi líto vytáčet studený motor, když auto stojí v mrazu. Pokud by byla spotřeba v těchto mezích, budu s tímto autíčkem spokojen. Spotřeba - počítáno vždy na plnou nádrž a opětovné dotankování do plné.
  10. Dotaz na NO31A : kde jsi byl v servisu, co ti takhle aktivovali automatické svícení ? Já jsem kousek od tebe z M.Albrechtic a také jsem o tomto naprogramování světle přemýšlel. Byla to Opava ?
  11. Jardapažout

    Spotřeba

    P 206 1,4i, 55 kW, najeto 10 000 km, trasa 400 km v kuse - svižná jízda lehce na rychlostními limity - spotřeba 5,45 denní dojíždění 2 km spotřeba 6,7.
  12. Jardapažout

    hluk ve vozidle

    Mám Peugeota 206 asi rok, kupováno jako nové, a první co mě překvapilo byl \" nezvyklý\" hluk od zadní nápravy. Mám pneu Pirelli 3000. Je to podle mě tím, že to je malé autko, předtím jsem měl všechny škodovky a Vectru, naposledy byl podobný hluk slyšitelný ve Felicii Combi, když jsem měl sklopené zadní sedačky. Co to může být u mě ? Gumy nové, ložiska nové, auto nové. Je to taková akustická hříčka. Neřeš to a nic preventivně neměň, podle mně mírně hučí všechny tato prcky auta. Peugeotům zdar a vždycky jen kolama dolů !!!
  13. Díky, také mně to už napadlo, zatím jsem ale neměl okolo nějakého vrakoviště cestu.
  14. Jardapažout

    navigace

    Zdar Martine R, ještě štěstí, že jsi napsal, že \" se tu někdo ukazoval s tempomatem \" a nenapsal jsi například \" vytahoval \" s tempomatem, TO JSEM BYL JÁ, s tempomatem ve 206. Pokud vím, tak jsou v republice 2 kusy s touto hračkou. Jeden stojí u mně doma na dvorku, a druhý byl na prodej vloni touto dobou v bazaru v Pečkách. Ale jinak, kdo trochu autům rozumí, a řeknu mu o tempomatu ve svém autě, tak lidově řečeno padají na hubu. Neviděli to ani prodejci v Peugeotu v Opavě, čuměli na to jako na zjevení, oficiálně se 206 s touto výbavou nikdy do ČR nedovezla. A tak je i možné, že má někdo v 99 navigaci. Bylo to kdysi v nějakém časopise, ukazovalo to na displeji šipky rovně, doleva, doprava. Je to tedy možné, já osobně to připouštím. [upravil dne 16.7.2008 Jardapažout]
  15. Zdar Pažouťáci, nemá někdo zbytečné zadní opěrky hlavy za rozumnou cenu ? A také sháním plastový černý kryt pod volant - jsou pod ním pojistky. Díky a vždycky jenom kolama dolů.
  16. Mám P-206, najeto 3700 km, motor 1,4i 55 kW, jezdím převážně 2 km do práce a zpět se studeným motorem , občas 20 km do města - a spotřeba je zatím 7,14 na 100km. Je to normální ? U tak malého auta ? Teď v zimě, když pořádně nemrzne ? Motor nijak nevytáčím, max do 2500 otáček. Myslel jsem, že spotřeba bude menší. Možná po " záběhu" tedy po najetí 10 -15.000 km. Za stejnou spotřebu jsem jezdil s dvoulitrem Vectrou rok výroby 1993, a když jsem v létě točil Chorvatsko, spotřeba u auta naloženého ze tří čtvrtin byla pod 6 litrů a to jsem ujel každé druhé nablýskané bečce o hodně novější a dražší, ale většinou na hranici povolených limitů. Vloni jsem jel ještě s Vectrou ve čtyřech lidech tzv. dálkovou - Opava,Náchod,Praha a zpět, tam po okreskách do 120km/h a zpět po dálnici do 140 km/h a spotřeba byla 6,2 l. No a v létě jsem dovezl Pažouta a s klimou - kombinovaný provoz a spotřeba 7,4 l/100km. Tak jsem trochu zklamán. Šel jsem do malého auta, že třeba spotřeba bude menší než u staré krávy a nic. Možná mám najeto ještě málo, ale na takového prcka apetit obdivuhodný. Auto novější, technika už úplně někde jinde, samý snímač a čidlo a Vectra vyrobená u kováře za prvé jela jak vystřelená z praku a za druhé za nevídanou spotřebu. Tak boha chlapi, kdě je ta pištol ? Kde je problém ?
  17. Jardapažout

    tempomat

    Tempomat u HDI ? Proč ne ? Kolegyně z práce má 307 HDi a má tam také tempomat. Akorát nevím, jak vypadá a jak se ovládá. Můžu to prozkoumat a podat zprávu. Myslím, že v ovladači nebude žádný rozdíl, je to stejná automobilka. Tak jako Octavia I a Passat B5 mají stejné ovladače i tempomatu.
  18. Jardapažout

    tempomat

    No dobrá a jak se dá zjistit typ toho softwaru ? Jestli Vám můžu nějak pomoct, tak zjistěte jak, jestli nějaké kódové označení někde na něčem apod. Peugeotům zdar a vždycky jenom kolama dolů.
  19. Jardapažout

    tempomat

    Jinak zdravím kolegu do Bratislavy, jezdím občas do Mostu a do Zálesia, a po cestě je Vrakuňa, zkusím se tam v létě podívat.
  20. Jardapažout

    tempomat

    Chlapi, na přední okna v elektrice jsem ve výčtu výbavy zapomněl, mám je tam, + deaktivace airbagu spolujezdce, aktivace výstražných světel - asi při nějakém prudkém brzdění nebo co, v určité rychlosti se má údajně zamykat celé auto, a to je asi všecko. Já se v těch Peugeotech moc nevyznám, toto je můj první. Pro mně je důležité, že to má klimu a ABS a je to moc pohodlné a obratné autíčko. Perfektní výhled z kabiny, dobré ovládání, s řazením je to malinko horší, je nepřesné. Jinak spokojenost, mám zatím najeto za půl roku 3500 km. To je nic, dřív jsem za rok s Vectrou najezdil 15000 km. Jo a nemám zadní opěrky hlavy, a lakované nárazníky, to se také prodavač v Peugeotu divil. Kdybyste někdo měli tip na nějaký vrakáč, nebo podobně, dejte mi prosím vědět, ty zadní opěrky hlavy včetně té prostřední by se hodily. Za tip a odpověď děkuji.
  21. Jardapažout

    tempomat

    Jo , ta páčka je stejná jako na ovládání rádia pod volantem. Já jsem k tomu autu přišel jako slepý k houslím, chtěl jsem Passata TDi, nebo A6 - obě starší, ale když jsem viděl toho krasavečka, tak mi nedalo a protože to byla funglovka, předváděcí auto dovezené z Francie a najeto 300 km se servisní knížkou, tak jsem do toho šel. Opravdu fungl, žádné stahování kilometrů, okolo aut se motám už hodně dlouho, takže jsem po bazarech chodil většinou hodně naštvaný a po půl roce hledání nebouraného solidního auta za nepředraženou cenu jsem byl už unavený. Tak jsem koupil nové a doufám, že to bude sloužit. Je to třetí auto v rodině, manželka má punto, Vectru jsem zatím dal do garáže a na jaře to prodám, nedají se držet tři auta a syn má 16,5 roku, to nemá cenu držet. Tím stáním to dostává zabrat, hlavně brzdy, kotouče.
×
×
  • Vytvořit...