Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Přestalo mi fungovat sklápění zrcátka u spolujezdce, už minulou zimu blbnulo, ale teď to vypadá, že se odmlčelo úplně. Nejde sklopit přes ovládání u řidiče ani přes diag, ta mi hlásí  chybu F9C1 - Zkrat na kostru nebo zkrat na plus. Dokázal by někdo poradit, kde hledat závadu? 

Odesláno

Pokud ti funguje vše ostatní na spolujezdcových dveřích - naklápění zrcátka..., pak je napájení ŘJ funkční a hledal bych to od ŘJ ve dveřích směrem k zrcátku, nebo přímo v něm. Diagnostika myslím napověděla dostatečně. Nezbyde, než najít ojeté vodiče, nebo je odpojit konektor od ŘJ a projet multimetrem.

Odesláno

Ovládání zrcátka funguje, akorát to nešťastné sklápění ne, tak snad to bude někde v kabelech od ŘJ, zkusím odstrojit dveře a pohledat. díky

Odesláno

Záleží na výbavě, pokud nemáš paměť sedaček, zrcátek, tak ŘJ ve dveřích spolujezdce není a o sklápění obou zrcátek se stará jednotka ve dveřích řidiče. Takže bych to asi hledal v přechodu do dveří..

Odesláno

Paměť nemám sedaček nemám. Takže jsem dveře u spolujezdce rozebíral zbytečně, nicméně aspoň vím jak se do nich leze a náhradní spony k přichycení už má objednané :). Změřil jsem aspoň napětí na vodičích k zrcátku ve dveřích spolujezdce a při pokusu o sklopení se tam objevilo nepatrné napětí. 

Jak se dostanu k tomu přechodu ve dveřích? Ze dveří se tam dostat nedá, když jsem chtěl povolit tu průchodku mezi dveřmi a karoserií tak jsem jí akorát kus ulomil a v autě jsem nezjistil kudy vede. 

• O 4 týdny později...
Odesláno
V ‎06‎.‎03‎.‎2019 at 21:26, Multiplex406 napsal:

cvrlo

máš to v SZ

Prosím taky o zaslání návodu na rozebrání zrcátka, taky mi nefunguje u spolujezdce vyklápění.

• O 3 týdny později...
Odesláno
V 19. 3. 2019 at 13:29, Boym napsal:

Přestalo mi fungovat sklápění zrcátka u spolujezdce, už minulou zimu blbnulo, ale teď to vypadá, že se odmlčelo úplně. Nejde sklopit přes ovládání u řidiče ani přes diag, ta mi hlásí  chybu F9C1 - Zkrat na kostru nebo zkrat na plus. Dokázal by někdo poradit, kde hledat závadu? 

Tak nakonec stačilo vytáhnout ovládací panel ve dveřích řidiče a pořádně zasunout konektory, od té doby (klep, klep) sklápění obou zrcátek funguje bez problému. 

• O 2 týdny později...
  • O 3 měsíce později...
Odesláno

Zdravím vo spolok, aj ja mám problém so spetním zrkadlom na šoférovej strane. Nefunguje mi el sklápanie. Prúd ide doňho. Zapnem sklápanie tak zrkadlo sa sklopí na 5 cm. potom vypne. keď dám priamo 12V tak ho sklopí úplne aj odklopí. 

Ďakujem za každú radu.

Odesláno

Tak to je zvláštní, mi to dělalo to, že jednou sklopilo a jednou ne. Problém byl, že mi to zrcátko zůstalo sklopené a při odklopení bylo v blbé poloze.

Nakonec jsem ho celé rozebral a pootočil do správné polohy. Chyba byla asi v elektronice motorku. Když jsem ho připojil na tvrdo tak se točil , když přes elekroniku tak pomalu a jen chvíli. Raději jsme ho odpojili a nechali ho nechanické.

20190706_172924.jpg

20190706_180808.jpg

Odesláno (upraveno)

Je tam  poistka el motora, aby ne zhorel pri väčšej zátaži? Či tá nie je chybná? 

Upraveno uživatelem J 508
  • O 4 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...