Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Zdravím, toto je můj první příspěvek na fóru, takže pokud mate rady perte je do mě :D. Budu zde zveřejňovat různé záznamy a progress ve vylepšování, převážně elektro ale časem plánuji zabudovat turbo :D

Prosím vydržte to se mnou těmi nudnějšími příspěvky, chystám pár zajímavých věcí :D

Jedná se o moje druhé vozítko, jménem José. Zachránil jsem ho před likvidací na vrakáči, stál mě jenom přepis. Po cestě domů se projevilo pár menších vad, například díra ve výměníku topení - fridex zaplavil podlážku :D

Při výměně jsem narazil na pár prasáren od předchozích majitelů, ale podrobnosti si nechám na později :D

Jednou zajímavou záležitostí je původ dílů na tomto pažoutkovi. Předchozí majitelé do něj dali vyhřívanou sedačku z lepšího modelu - jak to zapojím sem později pošlu, na středovém panelu je tlačítko mlhovek ovšem ty na nárazníku nejsou - soudě podle měněného nárazníku a blatníku musel něldy být bouraný.

Také se pokusili zbavit střešního okénka odstraněním šroubů, zatmelením, a odpojením spínače pojezdu - oprava se zde časem objeví :D

P_20180511_204449.jpg

Upraveno uživatelem ElektronikCZ
Odesláno

Jako úplně první úpravu jsem místo spínače mlhovek zabudoval nabíječku s voltmetrem. Šťávu jsem vytáhl od napájení přivedeného do spínače hazardních světel - to kvůli mé uspěchanosti má za následek že se nabíječka při zapnutých blinkrech vypíná a zapíná s blinkry, ale to je čistě kosmetická vada :D

P_20180602_171752.jpg

Odesláno

Další na řadě byla kopie klíče. Z číny jsem si objednal prázdný klíč do kterého si později zabuduji dálkové ovládání.

K mému zděšení zámečník v našem městě neřeže do cizích klíčů.

Tak jsem si vzal pilníček a dal se do práce :D Výsledek nevypadá slavně, ale funguje a bylo to zdarma, takže pro mě ideální varianta.

Momentálně se mi nechce fotit, takže bude muset stačit starší foto kde byla hotová půlka :D

P_20180605_144434.jpg

P_20180609_183240.jpg

Odesláno

Ještě než se odeberu ke spánku, dám zde ke shlédnutí foto jak vypadal když jsem si ho poprvé šel projet - troška tempa občas udělá hodně.

Zítra budu pokračovat s rozděláním palubovky, nabarvením předních brzd vytażených z Citroena ZX, drobnými elektroprasánami od předchozích majitelů a první částí mechanismu startování na otisky, tak mi nikam neutíkejte :D

P_20180505_194555.jpg

Odesláno

Vítej na klubu :papa Tady jsem teda na postup zvědavej, soudě podle toho co píšeš se na autě opravdu někdo pořádně vyřádil :D  Palec nahoru za záchranu, to se fakt cení!

Jinak mlhovek bych se zas úplně nevzdával, taky jsem kdysi u 306 měl nárazník bez mlhovek.. K mému překvapení ale pod nárazníkem byly kabely k mlhovkám v supr stavu, takže jsem pak koupil faceliftový nárazník i s mlhovkama, zapojil a bylo to :D 

Odesláno (upraveno)

Díky za uvítání, upřímně jsem nečekal že si tohle někdo přečte :D Na mlhovky se asi teď soustředit nebudu, nikdy jsem to nepoužíval, a navíc z mé skromné studentské peněženky navzdory tomu co si spolužáci myslí neleze neomezený objem peněz, takže kosmetiku udělám až budu zase nějaké kačky mít :D Kupodivu konektory na mlhovky má i otcův červený pežotek, a to je to jedna z nižších výbav která tam ani ty otvory nemá.

Jelikož jsem dnes moc nestíhal, a od zítřka čas pár dní taky nebudu mít, dám sem aspoň nějakou malou upoutávku jak vypadá ta čtečka na otisky :D

Narozdíl od mé škody 120ky jsem ji tentokrát zabudoval přímo do té palubovky, což v ní až bude čas udělám taky :D

Kdyby někdo měl zájem to vidět v akci, můžu sem dát starší video kde to v té škodovce je už zapojené.

Časem sem přidám i schéma zapojení ( i když odlišné od mého - mám tam přidaných pár prvků) a co a jak a kde sehnat, abyste si to mohli udělat sami :D

Vím že to možná není extra vzhledné, ale nestuduji obrábění plastů, a když je to v té palubovce pomalu to ani nejde poznat :D

Potom ještě do toho plastíku s čtečkou dodělám i tlumení podsvícení, a regulaci hlasitosti subwooferu, spolu s dvěmi tlačítky, a minimálně o té regulaci tady napíšu jak si to můžete udělat sami :D

Taky plánuji sladit všechno podsvícení budíků a takových věcí do modra, ale to se ukázalo ne úplně jednoduchým úkolem, tak uvidím

Jediná takova zajímavost z dneška by byla, že jsem si skoro v domnění že je to vyhřívání sedadla odpálil tu pyropatronu pásu či jak se ta zákeřná věc jmenuje, ovšem po přečtení tohoto fóra jsem moudřejší :D Takže zapojení sedačky se asi nedočkáte. Pokud se neukáže že to přeci jen vyhřívání je :D

P_20180619_220510.jpg

P_20180619_220707.jpg

P_20180619_220213.jpg

Doplnění
Odesláno (upraveno)

Vítej mezi námi. :papa

Pěknej pelech sis přivezl domů  o to bych neoprel ani kolo. :D

Na starý model nárazník s mlhama nebude drahej,  spíše je problém ho sehnat, moc jich není a mlhovky casto ko. Možná by stálo zato tam dát z nového modelu - oválné mlhy (ten s kulatýma je drahy).

Ať se práce daří... Jenom bych si něco přečetl o zadním podbehu na levé straně a udělal kontrolu. :aut

A co v tom je za motor? To jsem se nějak nedozvěděl. :myslim

Upraveno uživatelem MilanF1
Odesláno

Milane, v nadpisu je 1,4 55kW -  zatím bez turba :aut 

Jinak záchrana se cení, ale zatím to na mne působí stylem "nevadí, že to nebrzdí, hlavně že to modře svítí" :myslim

Odesláno
před 3 hodinami, MilanF1 napsal:

Vítej mezi námi. :papa

Pěknej pelech sis přivezl domů  o to bych neoprel ani kolo. :D

Na starý model nárazník s mlhama nebude drahej,  spíše je problém ho sehnat, moc jich není a mlhovky casto ko. Možná by stálo zato tam dát z nového modelu - oválné mlhy (ten s kulatýma je drahy).

Ať se práce daří... Jenom bych si něco přečetl o zadním podbehu na levé straně a udělal kontrolu. :aut

A co v tom je za motor? To jsem se nějak nedozvěděl. :myslim

Jak trpí na ten podběh vím, ale nějak zrezle na první pohled nevypadá.

Určitě si tam ale chci dobastlit nějakej plast z jiného auta, nebo z xsi/gti aby tam bylo aspoň něco :D

Motor je jak jsem psal v názvu 1.4 55 kw, konkrétně typ KFX, rv. 1995

Odesláno (upraveno)

O brzdy jsem se už postaral dávno, akorát jsem zde o tom nenapsal :D

Teď je palubovka dole kvůli tomu že se měnilo topení, a tak tam chci rovnou dodělat všechnu elektroniku co plánuji, s tím autem nespěchám :D

Taky bude potřeba koupit nová poloosa a ložisko, co jsem se tak díval

Odesláno

Ano, na první pohled nic není vidět. Pak dej foto, až sundáš koberec. :D

Podběh by tam mohl jít dobastlit z faceliftu :myslim těch bude dost na výběr. 

Omlouvám se, přehlédl jsme motor v nadpisu. Klasická motorizace, nejoblíbenější pro 306. 

Nejsem příznivcem úprav, ani elektrických, ale tebe to očividně baví. ;)Každý nějak začínal, já jsem do 309 cpal světýlka na palubku.  :D chvilku se mě mánie úprav držela i při 306, ale to už je dávno pryč a jsem za to rád. :D

Odesláno

No chlapče plány máš smělé. Zjištění že vyřezat klíč koupený na internetu je problém mám za sebou minulí týden. Ale jako jo fandím ti protože nadšenců v řadách " mláďat" který  za " pusu "  pořídili takovej pojízdnej pelech a postupně ho vrátili k životu ze svých skromných finančních prostředků je zatraceně málo.

Odesláno

Až mi z kufru zmizí díly interiéru tak se mrknu pod ty plasty a tu látku jak na tom ten podběh doopravdy je, u našeho červeného piškota už to bylo několikrát vyvařované.

A že někteří zanevírají modifikace naprosto chápu, nemá cenu měnit něco co z továrny funguje, a v případě 306ky funguje skvěle.

Osobně nejsem úplně do vzhledových úprav jako nárazníky a body kity a blikající světla po celém autě, ale chci si sladit podsvícení do jedné barvy.

Mě jen elektrikařina vyloženě baví, a hřeje mě když můžu do starého auta zabudovat něco, co mají tak maximálně tesly :D A to nepočítám že mi to šetří dlouhé večery nudy

Odesláno
před 46 minutami, Vena garážmistr napsal:

No chlapče plány máš smělé. Zjištění že vyřezat klíč koupený na internetu je problém mám za sebou minulí týden. Ale jako jo fandím ti protože nadšenců v řadách " mláďat" který  za " pusu "  pořídili takovej pojízdnej pelech a postupně ho vrátili k životu ze svých skromných finančních prostředků je zatraceně málo.

Díky :D Kdybych měl hodně peněz, spíš než nějaké ferrari bych si kupoval polovraky, které bych postupně opravoval, zastavoval silnější motory, a takové věci. Výhodou by bylo že bych měl na zaplacení homologace.

Ale bohužel bohatý nejsem, takže se do takových akcí zatím pouštět nemůžu :D

Odesláno

Přeji mnoho úspěchů, ač z logického uvažování je nesmysl cpát prachy do takového auta. Ale lidi dělají jiné nelogické a neekonomické kroky ... třeba si nějaký blázen koupí novou 308 GTi. :D

Odesláno

Nevidím žádný nesmysl v investování do takového auta, 306ky jsou jedny z mých oblíbených, a v rámci roku výroby mi to kromě absence OBD2 plně vyhovuje :D

Chci své začátky ježdění prožívat bez abs a asistentů, přijde mi to tak lepší :D

Osobně si ani auto s rokem výroby nad 2000 kupovat nechci, klidně mě zvěte bláznem:D 

Samozřejmně by se asi pár vyjímek našlo, ale obecně to k mým preferencím patří, i když na tom nákup auta nezakládám

Odesláno

Ano, do roku 2000, to byly ještě poctivý káry, taky mám doma pořád 306 a zůstane, dokud to bude únosné. Ono je dneska umění najít 18 let starý auto v dobrém stavu ... když není v dobrém stavu, tak ty si jej dáš dohromady. :) Kdo si hraje, nezlobí. :super

Odesláno

Hlavně se bojím ekodaní, bůh ví co zase v eu vymyslí. Slyšel jsem o nějakých ročních poplatcích.

Jinak o auta starost nemám, teď mám velkou část kolekce aut co chci, schází jen porsche 944, UAZ, lada niva, žigulík, mx5, a 406ka, aspoň to jsou ty které si teď vybavuju :D To porsche se sice ještě dá sehnat do 120t korun, ale to si úplně dovolit nemůžu :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...