Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím.Konečně někdo potvrdil že to může být i tím zaseklým termostatem,celou dobu o tom mluvím ale nikdo to nechtěl potvrdit, v autorizaku mi řikali že jak funguje elektronika termostatu tak funguje celý termostat.Tak objednavám nový origo. termostat,uvidím za pokus to stoji.Pak napíšu jestli jsem to vyřešil.

Odesláno (upraveno)
V 22. 11. 2018 at 7:10, Shakar83 napsal:

Právní cestou? Tady jsme v ČR, něco takovýho mi ani nepřišlo na mysl. A vůbec ani nevím, jak a čeho bych tím měl dosáhnout.  Buď mi auto opraví, nebo ho vrátím. Takový jsou momentálně možnosti. Poslední info je, že je to chlazením. Termostat, co tam je od května, kterej jsem platil, je kaput, spečený trubky, řj vypínáním válce chrání motor. Takže to, že auto netopí s tím bude mít souvislost, doteď to nikdo neřešil. Teď zjistit co, pumpa, čidlo atd... 

Ať mě někdo zde klidně opraví, ale jak prosimtě souvisí klimatizace, alternátor nebo termostat s odpojením vstřikování/zapalování na 2. válci? Pokud je něco špatně na 2.válci, souvisí to právě s tímto a ne s něčím jiným. Cívka, vsřik, píst, válec, kroužky, ventily, svíčka, těsnění hlavy, vačka, hydroštel, koník, kabeláž k tomuto válci, jednotka). Opravdu silně pochybuji, že jednotka odpojí napájení na konkrétní cívku a vstřik z důvodu špatného termostatu, nefunkční klimatizace, nebo špatného alternátoru...  Jde uvažovat např. o alternátoru z důvodu nějaké hrubé závady v regulaci, kdy to nedělá dobře jednotkám z důvodu napěťového zvlnění a dělá to bordel. Ale takhle pak blbne v autě komplet elektronika, ne jenom jedna věc. Navíc jsou jednotky dost odolné vůči vnějším vlivům, vysokofrekvenčnímu šumu, napěťovým špičkám atd., samozřejmě do určité úrovně. Nic není nekonečně odolné.

Upraveno uživatelem inoxing
Odesláno

Auto je ojetina, rok 2010. Koupeno v listopadu. 

Nejcennější je pro mě čas, tudíž to mám zařízeno tak, že téměř nemusím jezdit, pže čas v autě je ztracený čas, za rok najedu tak do 2000.  Bez něj je to někdy míň pohodlný, ale v pohodě to jde.  Mám ho pro zvýšení pohodlí, něco jako myčku nádobí. Mechanický to není, téměř vše, co jsi vypsal, už vyzkoušeli a většinu přendali z válce na válec. Ta samá závada, v +- těch samých intervalech, v zimě delších, než v létě. Voda necirkuluje, topení netopí ani nefouká, tak uvidíme. Teď chyběl jeden kabel k termostatu. Víc za týden. 

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak  auto netopilo a voda necirkulovala  do chladiče z důvodu seknutého termostatu.Dal jsem nový + novou chladicí kapalinu odvzdušnil.A teď to fouká horký vzduch i bez klimy,chladič krasně chladí celý.Ale to podstatné se nevyřešilo,sice už se motor tolik nepřehříva.Ale vypiná ten 2. válec stejně při teplotě motoru + - 84C.Prostě jak se otáčky ustálí z vyšších na volnoběh tak asi po 10 sekundách auto mit nevyvážený chod a okamžitě se přepne do nouzového režimu,světrákem na plné pecky na chladiči.Tak hledám dále,někdo tu psal že měl v hají elektro magnetický ventil benzinových netěsnil a přisával falešný vzduch,poruchu vyřešil vyměnou ventilu.Ja si myslím že buď i lambda sonda č. 2, muže odchazet pravděpodopně ,diagnostika neukazuje žadné hodnoty.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Tak před čtrnácti dny jsem si auto vyzvedl, závada na časování ventilů. Příčina neznámá, pět či šest možností á5000Kč a víc za materiál a pokus. Budu vracet. Teď jezdím s vytaženým čidlem, závadu hlásí furt, ale aspoň nevypíná válec, za studena to klepe, na volnoběh musím dávat plyn, jinak by se motor udusil... Ale jinak to jede:) 

• O 6 měsíců později...
Odesláno

Auto stále v řešení. Vyčištění motoru od karbonu, výměna vodítek, srovnání hlavy a nic. Možná další příčina je přísávání vzduchu  a z toho rozdíl tlaku ve válcích (což by mohlo, když při odpojení čidla sání je vše jakž takž ok). Mně už je to jedno, dostanu se slevou jiný auto nebo nějaký peníze a zaregistruju se na fóru simply clever🙂

Odesláno

Špatná hlava, padají sedla na sací straně. Už jsem to tu popsal. Simply clever si klindě kup- resp.VW, kup si cokoliv, ale i u nich jsou některý motory, který stojej taky za vyliž p.... :DAle bacha, nekupuj si Mini nebo Bmw, protože tohle je jejich výmysl a tyhle konkrétní motory tam dávaly (mimo jiné). Když to tak pozoruju, tak každá Peugeot (PSA) spolupráce s jinou automobilkou jim samotným akorád přinesla ostudu- ať 1.6HDI PSA-FORD nebo tyto 1.6VTI/THP PSA-BMW. Ty jejich 3 válce, co teď dělají jsou vlastně zase jejich výroba a problémy nejsou, tak snad se už poučí a budou si dělat motory po svým.

Odesláno

@inoxing a tak úplně každá spolupráce nebyla špatná, šestiválec PRV byl celkem OK. No a kdysi dávno Indenor, byl i v sieře, akorát nevím, jestli už tenkrát indenor nepatřil peugeotu. A taky třílitr v Boxeru je taky Iveco a asi nejlepší motor co kdy v Boxeru byl (no ještě kdysi 2,5TDi ušlo). Ale je fakt, že ten BMW bazmek, to je všechno špatně.

• O 5 let později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...