Shakar83 Odesláno 24. červen 2018 Autor Odesláno 24. červen 2018 Jelikož diagnostika při odpojení 1. zleva hlásila chybu 4. válce, vyměnili 2. zleva. Konektor i kabel vypadal ok, ale předpokládám, že to během týdne stihli zkontrolovat... Zatím žádné info. Číslo chyby netuším. Citovat
ferinko2 Odesláno 24. červen 2018 Odesláno 24. červen 2018 PSA má číslovanie valcov od spojky,nie od rozvodov !!! Ajap a jarokare ohodnotil 2 Citovat
Shakar83 Odesláno 25. červen 2018 Autor Odesláno 25. červen 2018 U všech modelů...? A jak to souvisí s vláknem? Citovat
ferinko2 Odesláno 25. červen 2018 Odesláno 25. červen 2018 před 23 hodinami, Shakar83 napsal: Jelikož diagnostika při odpojení 1. zleva hlásila chybu 4. válce, vyměnili 2. zleva. Konektor i kabel vypadal ok, ale předpokládám, že to během týdne stihli zkontrolovat... Zatím žádné info. Číslo chyby netuším. Jelikož diagnostika při odpojení 1. zleva hlásila chybu 4. válce, Citovat
Shakar83 Odesláno 25. červen 2018 Autor Odesláno 25. červen 2018 A to je správně... Nebo ty koukáš do motoru přes čelní sklo? Citovat
ferinko2 Odesláno 25. červen 2018 Odesláno 25. červen 2018 Ja viem,že je to správne....preto som dotyčného pána usmernil... Citovat
Shakar83 Odesláno 25. červen 2018 Autor Odesláno 25. červen 2018 Teď už tomu rozumím, byla to reakce na Ajapa, že třetí válec je třetí zleva... OK Citovat
Ajap Odesláno 29. červen 2018 Odesláno 29. červen 2018 Ferinko, díky - a ostatním se omlouvám za mystifikaci. Pamatuju si, že to číslování bylo jinak, než se původně domnívali v servise a bohužel jsem si to evidentně zapamatoval špatně. A nebyl jsem si 100% jistej, tak jsem si to jako bonus potvrdil videem z youtube právě ohledně diagnistiky a výměny cívky - a tam to bylo taky naopak... Citovat
vildapl Odesláno 9. červenec 2018 Odesláno 9. červenec 2018 V 21. 6. 2018 at 20:04, vildapl napsal: Mám podobnej problém u Partnera 1.6 16V 80kW. Někdy trochu zacuká (hlavně při rozjezdu při nízkých otáčkách, kolem 1500), někdy se rozsvítí kontrolka a třeba druhý den zhasne, někdy jde na tři válce a je potřeba zhasnout motor a znovu nastartovat a pak jede zas normálně. Kolega měl podobný problém u dieselu a po výměně dílů za 35k opravili kostru motoru a bylo po závadě. Doporučil mi autoelektrikáře ve Šlovicích tak to tam chci o prázdninách dát. Závada odstraněna, na zapalovací rampě byly 2 asi 1cm dlouhé prasklinky, po výměně jede bez problémů. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Shakar83 Odesláno 3. srpen 2018 Autor Odesláno 3. srpen 2018 Tak všechno jinak. Po týdnu elektrikářem odhaleno, že elektro závada to není, prý hydroštely. Odvezeno prodejci, po 14 dnech zjištěno, že hydroštely ne, že je to elektro... Porušen hlavní svazek, pár korun. Jen to prý odnesl i alternátor, 12 tisíc.... Tak doufám, že půjde opravit. Citovat
Shakar83 Odesláno 22. září 2018 Autor Odesláno 22. září 2018 (upraveno) Po 14 dnech zjištěno, ve Šťáhlavech, že alternátor to není. Prý. Nicméně auto odvezeno jinam, kde tvrdí, že alternátor to je. Po měsíci mám zprávy, že vyměnili čtyřikrát alternátor, nicméně závada trvá, stejně jako servis na tom, že to řeší správně. Další info bude v pondělí. Už jsem tři měsíce bez auta, tak nějak jsem si zvykl... Upraveno 22. září 2018 uživatelem Shakar83 Citovat
Shakar83 Odesláno 6. říjen 2018 Autor Odesláno 6. říjen 2018 Takže nakonec mi to vrátí, s tím, že je to řídící jednotka, kterou opravit neumí. Tzn převoz jinam, pak se uvidí, přinejhorším ho vrátím. Citovat
Mejla. Odesláno 6. říjen 2018 Odesláno 6. říjen 2018 (upraveno) Moje zkušenost, peru se se stejnou věcí dlouho, čtyřikrát vyměněny svíčky pak auto jelo tak 5-8 tisíc km, dvakrát cívka. Servis originál Peugeot i dva neznačkové. Na DG nic zvláštního. Dále naposledy obě lambdy, kontrola a čištění vstřiků, cívka opět svíčky. Kat v pořádku, DG zase nic zvláštního. Ujel jsem 200 km a zas deppolution...... Auto zatím jede, ale jak dlouho..... Autům nerozumím a mám téhle pixly plné zuby. Benzín 2.O Upraveno 6. říjen 2018 uživatelem Mejla. Citovat
velkybanan Odesláno 6. říjen 2018 Odesláno 6. říjen 2018 tak to dej nekam kde tem autum ruzumi, dneska dělá do aut kde kdo. Citovat
Shakar83 Odesláno 6. říjen 2018 Autor Odesláno 6. říjen 2018 No právě, kde kdo. V řídících jednotkách se nehrabe každej. Ale už mám dva lidi, snad jeden klapne a konečně bude klid. Citovat
Guest rex38f Odesláno 17. listopad 2018 Odesláno 17. listopad 2018 Zdravím,tak jak vidim a čtu to tady jsem dalši z těch co si koupili Peugeot 308 s motorem 1.6 VTI/ 5FW.Řešim a nejezdím už 6 měsíců.Vynechávaní zapalovani na 2 válci.Dignostika piše P1338,nebo P0302 a P0325.Vždy jak se motor zahřeje nad 90C a spadnou otačky na volnoběh tak se rozsviti žlutá kontrolka motoru a spusti se ventilátor na sahaře a hučí ještě hodně dlouho po vypnuti motoru.Nouzový provoz motoru.Už byla uděláná spousta věci,repase hlavy,výměna rozvod.řetězu,kontrola ŘJ a přehraní softwaru,dokonce vyzkoušena i jiná ŘJ .Vyměněno teplotni čidlo v termostatu hned na začátku,nové svíčky,civky prohozeny několikrát mezi valci.Tam se závada nestěhuje kdyby byla některá cívka špatná.Od velikonoc bylo auto u nezavislého opravce v Č.Těšině,teď mám auto doma kdy ani po 6 měsícich to neopravil.Už nevěděl kde má závadu hledat,dle diagnostiky nic mimořádného vše v normálu.Tak ted nevím jestli mám vyměnit rovnou celý domek s termostatem za nový,vypadá to jako by termostat neotviral zůstal zavřeny až do 106c(měřeno diag..za jizdy),pak dojde najednou uplnému otevření termostatu.A poklesu na 70C,na budíku skoro 100C pak prudký pokles.Po vymazaní chyby auto zase na chvili jede normálně než dosáhne 100c.Chladič studený,ostatni hadice také,jen ta horní do chladiče je uplně horká,i nadžka na vodu je studená.Dneska kontrola termostatu přes diagnostiku,vypojil jsem elektroniku řizeni termostatu,a při 90C zahlasilo chybuP0116.Ecu asi při teplotě 90C davá povel k otevirání termostatu,ale to se tak asi uvnitř termostatu neděje, až jak dosáhne těch 105C tak ho najednou otevře naplno.Zapojil jsem konektor zpátky,vymazal chyby a žadná změna prostě neotevře se dřive ani o milimetr,protože teplota stoupá docela rychle.A tak pořád dokola.Někde jsem četl že to někomu dělalo špatné čidlo tlaku oleje ,ale to asi nebude můj připad.Už toho motoru mám plné zuby,uvažuji jestli s jiným motorem by se to vyřešilo ale je to dalších min.22tis.za druhý motor.Peugeoty mám rád,takže je nezatracuji, ale tyhle motoru se jim vůbec nepovedly.Je plná paměť v deníku závad BSI,a nejdou smazat . Citovat
Shakar83 Odesláno 17. listopad 2018 Autor Odesláno 17. listopad 2018 Já budu volat v pondělí po 4 týdnech, co jsem ho dal do dalšího servisu, naděje umírá poslední... I když tito jezdí rallye s peugeotem, tak uvidíme. Když to neklapne, auto je v záruce, tak ho vrátím. 28. mi končí ručení, budu ho mít rok, najeto asi 800, servisy najely asi 1500... Od června jsem ho kromě dvou týdnů neviděl . Nechápu, že prostě někde poznat, z jakýho důvodu řj vypíná válec. Citovat
Shakar83 Odesláno 17. listopad 2018 Autor Odesláno 17. listopad 2018 (upraveno) Jinak mně v prvním servisu tvrdili, že to může dělat i klima. Takže prostě super výrobek, když nikdo ani není schopen zjistit důvod závady... Budu dále informovat. Koukám už po Chevy Cruze 1.8, takže pak založím vlákno na jiným fóru Upraveno 17. listopad 2018 uživatelem Shakar83 Citovat
inoxing Odesláno 20. listopad 2018 Odesláno 20. listopad 2018 Máte asi svatou trpělivost. Koupíte si nový auto a rok je po servisech? Nebylo by možná od věci to začít řešit právní cestou. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Shakar83 Odesláno 22. listopad 2018 Autor Odesláno 22. listopad 2018 Právní cestou? Tady jsme v ČR, něco takovýho mi ani nepřišlo na mysl. A vůbec ani nevím, jak a čeho bych tím měl dosáhnout. Buď mi auto opraví, nebo ho vrátím. Takový jsou momentálně možnosti. Poslední info je, že je to chlazením. Termostat, co tam je od května, kterej jsem platil, je kaput, spečený trubky, řj vypínáním válce chrání motor. Takže to, že auto netopí s tím bude mít souvislost, doteď to nikdo neřešil. Teď zjistit co, pumpa, čidlo atd... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.