lampa Odesláno 1. únor 2006 Odesláno 1. únor 2006 ozyva se nejake bouchani od rozvodu neni to ani bouchani ale takovy hluk (kdyz si predstavite stary atmosferak, jak klepe - karle-karle-karle-karle - tak ten zvyk zesilte asi tak 10x), rozvody byly delany pred 20tkm, co by to mohlo byt ? auto bylo odtazeno do servisu, ale tam se na to jen zbezne podivali nebot nemaji cas, ale odhadli to na remenici, pry by to mohla byt mozna i klika ? nevite co by to mohlo byt ? Citovat
automacher Odesláno 1. únor 2006 Odesláno 1. únor 2006 Rozvody boli robene pred 20 km??????To si daj teda spravit tomu kto ich menil.Pokial ich zle nadstavil alebom zle utiahol tak to moze byt ta pricina.A skontroluj si tlak oleja. Citovat
Kurt Odesláno 1. únor 2006 Odesláno 1. únor 2006 Původně zaslal: automacher Rozvody boli robene pred 20 km??????To si daj teda spravit tomu kto ich menil.Pokial ich zle nadstavil alebom zle utiahol tak to moze byt ta pricina.A skontroluj si tlak oleja. Ono \"20tkm\" znamená 20 000km;) Citovat
automacher Odesláno 1. únor 2006 Odesláno 1. únor 2006 Aha tak to som nevedel ze 20 znamena 20000 tak sa ospravedlnujem. Citovat
goth Odesláno 1. únor 2006 Odesláno 1. únor 2006 Původně zaslal: lampa ozyva se nejake bouchani od rozvodu neni to ani bouchani ale takovy hluk (kdyz si predstavite stary atmosferak, jak klepe - karle-karle-karle-karle - tak ten zvyk zesilte asi tak 10x), rozvody byly delany pred 20tkm, co by to mohlo byt ? auto bylo odtazeno do servisu, ale tam se na to jen zbezne podivali nebot nemaji cas, ale odhadli to na remenici, pry by to mohla byt mozna i klika ? nevite co by to mohlo byt ? Na 99% je to řemenice. [upravil dne 1/2/06 goth] Citovat
skorpione Odesláno 1. únor 2006 Odesláno 1. únor 2006 Chlape je to na 100% řemenice měnil jsem ji před dvěma týdny,nechtěl jsem tomu ani věřit psal jsem o radu tak jako ty a chlápek poradil a bylo to přesně ono.Vozím se v 406 HDI80KW Break,Lampa to neřeš a kup řemenici u Peugeot 7.500,- u Fiat 4.500,-používají je na motor v novém Fiat Scudo 2.0JTD,mám tu samou a v poho,klid jako bych měl druhý motor Zdravím Peugeo?áky:papa Citovat
Kurt Odesláno 1. únor 2006 Odesláno 1. únor 2006 Původně zaslal: automacher Aha tak to som nevedel ze 20 znamena 20000 tak sa ospravedlnujem. Tam není psáno 20, ale 20t! Vy na slovensku tohle písmenko neznáte? Citovat
lampa Odesláno 1. únor 2006 Autor Odesláno 1. únor 2006 2 skorpione: jj, potvrzeno, remenice 7k5 se mi nexce davat za oreginal, ale existuje pry nahrada (prvovyroba), tak uvidime, ale i tak to bude docela palka (cca 5k) Citovat
Parc Odesláno 1. únor 2006 Odesláno 1. únor 2006 len pozor aby ti ako nahradu nedali remenicu co je do 66kw motora(je lacnejsia)...to sa stalo mne a ten motor siel ako keby sa mal kazdu chvilu rozpadnut... bolo to tu riesene... je tiez odpruzena ibaze menej a robi to problemy... ked tak naozaj behni do fiatu... ps: 20t km na slovensku pozname Citovat
Kurt Odesláno 1. únor 2006 Odesláno 1. únor 2006 ps: 20t km na slovensku pozname Super! Tak to tam tomu \"macherovi\" vysvětli, jo? Citovat
Freedy Odesláno 1. únor 2006 Odesláno 1. únor 2006 Jo jo určitě řemenice taky mě bouchala, ale za včasu jsem ji vyndal, kámoš před třema dny to už nestih na svý 605 a pak ji hledal po dálnici a to mu dělali rozvody před 14 dny, tak na ně šel jako na reklamaci, že to málo utáhli tak jsem zvědavej s čim příde zejtra. A to byl origo servis peugeot.:bojim:grr Citovat
lampa Odesláno 2. únor 2006 Autor Odesláno 2. únor 2006 no kdyz ji sundavali, tak videli kousek rozvodaku, akorat se jim dal strasne volny, tak sundali kryt a rikali, ze sem defacto mel stesti, protoze ten rozvodak, tam uplne plandal, takze bych se xtel zeptat, jak je to mozne, ze to tam plandalo ? Citovat
kšanda Odesláno 2. únor 2006 Odesláno 2. únor 2006 to se zeptej v tom servisu kde ti to dělali a rovnou je za to nakopej. prostě pořádně neutáhli napínací kladku Citovat
lampa Odesláno 3. únor 2006 Autor Odesláno 3. únor 2006 njn, tak to se budu muse zeptat vasendovcu, proc a jak ;( Citovat
Rebik Odesláno 3. únor 2006 Odesláno 3. únor 2006 Protože používáme měřák napnutí, cö ti k tomu můžu asi říct, když jsem to neviděl....... Citovat
lampa Odesláno 3. únor 2006 Autor Odesláno 3. únor 2006 ja nerikam ze nekdo udelal spatne, me spise zajima jak je mozne ze se to povolilo (remen neni nikde poskozeny nic) - unava materialu (v tom servisu mi rikali ze davaji stejne remeny jako vy a zadne problemy stim nemaji), vliv remenice, kladka (ty jste meli ale taky), plud dalsi veci kterym abosultne nerozumim priste to necham vyfotit ted uz je to utahle, ale rikali v servisu ze dlouho by to nevydrzelo a skocilo by to za dalsich 10tkm jdu na prohlidku, takze to u vas necham zkontrolovat [upravil dne 3.2.06 lampa] Citovat
oddie Odesláno 3. únor 2006 Odesláno 3. únor 2006 A v tom dotyčném servisu na to maj taky měřák, nebo určují \"od oka\", že je to volné? Protože přepnutý řemen je prakticky stejný průser jako volný... se zeptej Voštíka, jak se mu kdysi zdál řemen málo naplý, tam napínáku malinko \"pomohl\" rukou, a pak se mu přidřela kladka... Citovat
lampa Odesláno 4. únor 2006 Autor Odesláno 4. únor 2006 merak nemaji, podle oka to asi taky nedelaji, ale je na to nejaky zpusob, ktery popisuje mnoho knizek (pretoceni toho remenu atd..) merak nepouzivaji kvuli jeho nespolehlivosti (tak nevim) ale o to tady nejde, jde o to jak se mohlo stat ze ten remen byl volny resp jak se mohl tak moc uvolnil mi nerikejte, ze kdyz automechanik, ktery to dela uz par let, nepozna volny (nemyslim tim ted trochu), ale hodne volny remen Citovat
lampa Odesláno 7. březen 2006 Autor Odesláno 7. březen 2006 po mesici, jsem se odhodlal zajet k vasendum, ne ze bych se tak bal, ale vyskytly se jeste dalsi jine problemy co se tyce te remenice, tak to jsme si s rebikem rekli, docela me to prekvapilo ale ted bych se rad vratil k rozvodaku - clovek, u ktereho jsem byl predtim tak to dotahl bez meraku, protoze se mu to zdalo volne. me se po urcite dobe (2 dny) zacalo zdat ze auto je hlucnejsi - myslel jsem si to ze je to od te remenice(nebyl to oreginal, ze), i kdyz se i moji pritelkyni zacalo zdat ze auto je hlucnejsi, tak jsem premyslel cim by to mohlo byt. No tak jsem odhodlal a vcera jsem jim rano auto odvez aby se na to podivali. Rekl jsem jim ze se xci podivat na motor, ze je hlucnejsi, pak jeste brzy ze trosku nebrzdi. v 9 hodini mi volali a sdelili mi ze brzdy jsou na vymenu (ale o ty tady nejde) a ze hluk je zpusoben s nejvetsi pravdepodobnosti prepnutym remenem. Tak jsem rikal udelejte co si myslite ze je dobre, coz take udelali. Po ceste autem, jsem slysel ruzne zvuky (ale vzhledem k tomu ze jede ze servisu, tak slysite i to co ste predtim neslyseli, protoze si myslite, ze to auto nebude vydavat zadne zvuky) - ale tyto zvuky se mi zdaji byti normalni i mam subjektivni pocit (byl jsem preci v servisu) ze auto je tissi. Pockam na vyjadreni pritelkyne, ktera stim pojede dneska. Tento post nema byt omluvou, protoze si myslim ze jsem vasendovce nijak neposkodil nebo nenarknul z nejake spatne veci. Pokud si to nejak nekdo mysli, tak se timto ospravedlnuji. Na svou obhajobu muzu rict akorat to ze tomu nerozumim (vim kde je kolo, volant, ... ) a pouze prezentuji to co mi ti dotycni rikali (jak servis, ve kterem se provadela vymena remenice, tak i vasendovci). S vasendovci jsem byl a jsem a doufam ze vzdy budu spokojen. Jeste Rebik mi vcera vysvetlil, ze remen u hdi je o neco volnejsi nez u klasickych dieselu z jakeho duvodu to je, to presne nedokazu rici, abych nekecal kraviny. Pokud jsem rebiku neco zapomel, tak me dopln, pripadne oprav. A jeste jednou diky za opravu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.