Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Tak jsem to včera doskládal a projel za kamošem , teplota vypada dobře , když to začnu víc točit a prohánět tak leze nahoru ale nepřeleze přes horní rysku tak snad to bude ok.. Předtím jsem tam měl jinou chladící směs je možný že tahle á horší vlastnosti, ale uvidim časem, každopádně pojízdná zase je :)

DSC_0250.thumb.JPG.b3dfadb573bcd93729417909995c0a09.JPG

Upraveno uživatelem Háček
Odesláno (upraveno)

Tak dnes to beru do garáže, od výměny těsnění to sice nevaří, ale teplota se za jízdy drží zvýšená a topení je spíš vlažný, modlim se aby to bylo jen zavzdušněný, protože po cestě do prace cca 40 km to asi po 25km po dalnici začne topit normalně. plus mi asi ruplo lanko od ručky k jednomu kolcu tak to omrknu

Tak jsem vykuchal víčko expanzky , povedlo se mi ztratit těsnění a čepičku z vnitřku, na zkoušku jsem dal víčko z 307mičky ale chovalo se to stejně, no poskladal jsem moje víčko bez toho co jsem poztrácel :D (jak taky jinak) a nechal to běhat, světe div se teplota v normě, topení topí voda z expanzky nelítá .. :D 

jo a ručka asi prdlo lanko na levé straně. ted na to prdim v tom sněhu se nedá pořádně nic dělat a v garaži neni misto .. :D 

Odesláno

Aktualizace... fachčilo to do dnes. zmizela mi voda , dolil jsem ji a vyrazil z práce, po dálnici klasika 120 cca 3500-4000 otacek, předjiždim kamion zařadim se a lup zamnou bílo , teplota rychle nahoře kontrolka a po ptákách, ubral jsem nohu z plynu ,,doplachtil" jsem na benzinku , teplota se zase srovnala. otevřu kapotu , všude nemrzka po motoru.. tak jsem ji postupně znovu dolejval , odvzdušnoval , dolejval atd .. zbytek cesty do lbc v pohodě.. teplota lehce nad pulkou , auto jede normalně.. do dubna budu shánět motor pak to jde z domu , už na to nemam nervy, pokořilo to 200tis a ted to začne bělat takový bejkárny .. no rano beru yarise .. :D 

Odesláno

Neházej flintu do žita, bo brod je ještě daleko.... :aut  Tohle by klidně mohlo dělat blbý víčko na expanzce/chladiči.... Už jsem se s tím párkrát setkal....

Odesláno

Jasne no, jak rikam do dubna je čas.. Vicko ted mam to vykuchany ale sezenu 106kovy

Odesláno

Objednal jsem směs na výplach chladícího systemu, nové víčko a Směs od Ravenol TTC C11 (v létě to drželo skvěle teplotu navíc má dobrou barvu pro hledání netěsností) . 

Tak uvidíme jak ta veteš bude jezdit. Trochu mě to štve když jsou na ní nový zimní a na leto nový letní a všechno na hliníkách .. tak snad to bude nějak fungovat .. 

Odesláno (upraveno)

Proplach proveden, výměna chladicí kapaliny taktéž , nové víčko také.. nějak to funguje, nechová se to stejně ale nevaří to, topí to a nedělá to žádné blbiny. dneska sem to protáh na Ještěd a dal mu pořádnou čočku a všechno v normě, cestou nahoru i dolu a zatím vypadá že dobrý, uvidím ráno , většinou když to přes noc stojí tak po ránu po nastartování je slyšet vzduch v topení, takže předpokládám že se tam někde pořád motá bublina , ted jsem to protáhl do kopce i z kopce tak se to třeba někam posunulo. uvidíme ráno, zítra mě čeká rozborka pravého bubnu, nejde ručka něco přeskočí v bubnu a chová se to jak utržený lano ale po sešlápnutí pedálu cvaká samostav tak na to mrknu .. ručka je přeci jen na sněhu potřeba 😛

Proplach od BG , Kapalina Fluorescenční Ravenol a víčko Febi :papa 

Jedna výstavní 😛

1844087597_WhatsAppImage2021-01-29at21_04_47.thumb.jpeg.f30dc0580f6e3905f928a0dd07ddf5d3.jpeg

Odesláno (upraveno)

Bohužel byla zavřená silnice od Výpřeže asi z důvodu sněhu tak jsem dojel jen na parkoviště , možná zítra když to pujde :) Ale jinak tu mám nějaké fotky z poslední vycházky 

IMG_5976.jpg    IMG_5950.jpg

Odesláno

Tak bohužel praskla pružinka na samostavu a proto vyskakují zuby když zatáhnu za rukáv.. takže budto celý nový pakny nebo zkusim pohledat sadu pružinek , protože pakny jsou v porádku buben taky

Odesláno (upraveno)

V pátek jsem vyměnil komplet pružiny v bubnech a už to zase brzdí jak má :super
Pořád tak nějak šťourám a dloubám zadní nápravu, na autě ted mám kanál dekly z 205ky, rozměr pneu co mam v tp ale bez 5mm podložek to drhne o podběh , jelikož nechci dávat podložky pod kola tak pokukuju po čepech zadní nápravy z 206ky nebo 306ky (pro náboj kola) 206ka má 140mm dlouhé a 306ka má 145 , oproti 106ce která má jen nějakých 127mm myslím. dle výkresů 106kový nápravy mi chybí pod bubnem (ložiskem) silonový distanční kroužek 

číslo 5 na obrázku 

image.png.c65902897a31b94e9f5dfd5983ee2bd2.png Image result for peugeot 373634

Nevíte někdo vnější pruměr toho kroužku ? Vnitřní by měl být 25 dle mého usudku, když má čep pruměr 25mm a kroužek je pod bubnem.

Co vše bych chtěl - vyměnit čepy za delší, vypodložit brzdový štít o rozdíl délky na čepu , stejně tak podložit ložisko a tím pádem dostanu kola víc ven, rozšířím nápravu a nebudu potřebovat podložky pod kola

Odesláno

Třídíra buben, čtyřdíra buben a čtyřdíra kotouč.... Každý čep by měl být jiný....

Odesláno (upraveno)

Co jsem právě hledal nové čepy na 106ku na auto-francie.cz tak mají na 106 jeden rozměr, 206 má dva 130mm a 140mm  a 306 má 127mm , 137mm, a 145mm proto chci dávat budto 140 nebo 145mm 

všechny mají pruměr 25mm , u 106teda udavají 24,5 ale co jsem měřil na svém je to 25.. ložiska taky mají 25mm vnitřní pruměr

takže se zase pouštím do neprobádaných vod koukam :D Co bych pro klub neudělal :D 

Ještě jsem ted vyndal časové relé od výhřevu okna a hlavní piny jsou vyhřáté a asi už fungovat nebude... nemáte někdo doma ? :P 

Odesláno (upraveno)

Vyhřáté piny, zkusím proletovat a vyzkouším :) každopádně od pinu ho nepropipnu na desku tak by to mohl být jediný problém :P 

Tak už pípá :P jdu to hodit do auta 

Tak premává :super 

WhatsApp Image 2021-02-06 at 17.30.12.jpeg

Odesláno

Dorazily mi nové čepy nábojů zadní nápravy, takže hned jak bude čas a nějaký ideální počasí , jdeme experimentovat  :P 
nový čep je pro model 306 delka 145mm , starý je z 206ky co jsem měl doma o délce 127mm. Potřebuju to oměřit, porovnat zvdálenosti a kamarád mi udělá podložky na míru :super

1589939877_WhatsAppImage2021-02-11at15_35_41.thumb.jpeg.77fd98e5390384daeed6f12af61fb75c.jpeg

Odesláno (upraveno)

Nějak mi pořád nejde do hlavy ta teplota, ještě asi poslední možnost pumpa, mam sadu rozvodu od skf a je na ní plastový rotor , napadlo mě že jak jsem to poprve uvařil tak se mohla vyhřát a ted se po ohřátí protáčí a není tam takový prutok jaký by měl být, na volnoběh při odvzdušnění to dava vodu dobře ale při jízdě např po dálnici ručička ve 120ti vyleze na horní čárku coč je divný hlavně v takový kose jaká ted je  a topení vlažný .. Tažke budu pokračovat dál, každopádně jezdit se s tim dá , pumpu objednam a až bude čas tak to udělám 

Jinak včera dostala novou baterku od Exide Premium 47Ah a v minus 15ti jak prd, stará už v mrazech nic moc :) 

Ps. jo je to rezavý .. :D neni to nejmladší no, bohužel :D 

WhatsApp Image 2021-02-12 at 17.14.05.jpeg

Odesláno

že by se ta plast. vrtulka nadměrným teplem protočila atd., to nepamatuju, ale když nějak zapomeneš vodu v motoru, tak je po ní..., ale to i kovová v mrazu nevydrží..., jinak když si myslíš, že voda málo cirkuluje, vyměnil bych ji--je to takový základ, aby to chladilo...:)

Odesláno

Delal jsem kompletní proplach, plus new termostat plus nova kapalina tak uz hledam kde co, ja se s protocenou vrtulkou setkal u chevroletu captiva

Odesláno
před 6 minutami, ozzy56 napsal:

že by se ta plast. vrtulka nadměrným teplem protočila atd., to nepamatuju,

S tím jsem se setkal už víckrát, ale přijde mi to spíš jako důsledek střídání teplot.... Každopádně už vždy vybírám pumpu tak, aby měla oběžné kolo z kovu....

Odesláno

Objednáno od meyle, ocelové lopatky a dorazí asi příští týden.

Dneska vyrobeny podložky a o víkendu na to asi vlítnu , pak hodim výsledek, zda se povedlo a vše funguje nebo sem se někde vysekal a auto leží v kopřivách se dozvíte až tak v neděli budto osobně bouchnu šampus nebo budu na primě :D :D 

DSC_0055.thumb.JPG.57493a1fae2be6597671e8b1c13c352f.JPG

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...