Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

No jo no, vždycky se najde někdo kdo to má opačně, někdo nedá dopustit na Baworáky, někdo na Peugeoty, tady je to zase zatvrzelý AMD a Intel, To máš těžký, ja mam taky zarytý v hlavě že AMD do notebooku ne, protože to prostě vždycky topilo, a věřím tomu že to bude topit i teď, ale AMDčkáři si to vždycky nějak zduvodní a nakonec jim to nevadí.

@Klemoň vybíráš tak dlouho až přebereš :D

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno (upraveno)

Vagi přesně jak říká Hurvajz  - už polykám andělíčky jak se v tom topím - nahoře je výběr - můžeš mi vybrat ???   Dva které bys si vybral sám a já se rozhodnu pro jeden !!!

Upraveno uživatelem Klemoň
Odesláno (upraveno)

Vono je těžký tomu uvěřit když je inzerce plná celkem zánovních PC na prodej v konfiguraci právě s Ryzenem.

Jak se doba pohnula mam celkem zmaknutý, hlavu mam vystrčenou pořád.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno (upraveno)

No vy mi to tedy opravdu usnadňujete a to se chci rozhodnout mezi 5 variantami viz výše.  😞           Pravdou je , že všechno co mi prošlo rukama jelo na AMD a kartách od Saphiru . . .   ( desky MSI )

Kouknete mi na to a nebo už mám radši skočit z mostu . . .         Asi to nechám na penězích a holt si maximálně zase ohřeji nohy no . . .

Odesláno (upraveno)

Pak mi tedy postačí můj původní výběr https://www.alza.cz/lenovo-ideapad-s340-15?dq=5686625

Nemám to na hraní her , ale na práci a sem tam nějakou OnLine hru

Jediné co je ještě ve hře je  https://www.alza.cz/acer-aspire-5?dq=5666664

Ale od Aceru mne zrazují stejně jako od AMD  Acer má Intel I5 . . .

Guest Scratch
Odesláno
před 55 minutami, Klemoň napsal:

No já to mám teď u toho HP co přichází ta modrá smrt.  Nemůžeš to mít na klíně , protože tě pálí nohy   😞

Ntb na kline bez podlozky? Se nediv ze mas modrou smrt..... 😲

Odesláno (upraveno)

Mne překvapuje i výkon Ryzenu oproti Intelu I5  :  Ano má o polovinu větší Cache , ale laicky bude průměrný celkový výkon zřejmě větší . . .

Typ procesoru AMD Ryzen 5 Intel Core i5
Generace procesoru Intel   Whiskey Lake (8. generace)
Modelové označení procesoru AMD Ryzen 5 3500U Intel Core i5 8265U Whiskey Lake
Počet jader procesoru 4 × 4 ×
Frekvence procesoru 2,1 GHz (2 100 MHz) 1,6 GHz (1 600 MHz)
Core Boost Frekvence 3,7 GHz (3 700 MHz) 3,9 GHz (3 900 MHz)
TDP 15 W 15 W
Cache procesoru 4 MB 6 MB
Odesláno

I tak díky !!!   I za video a já si našel jeden článek , který srovnává obě karty i celkový výkon a popisují i topení NTB při položení na stole . . .

Guest Scratch
Odesláno (upraveno)

Ja mam ten acer f15 a lita jako svine i po 2 letech deno denni prace. Je komplet v hliniku a rozhodne nestal vic nez 20. Nestezuju si. Ale mam to na kancelar. Osobne vybirambkratce protoze pak jen navysuju rozpocet kvuli picovinam. Ja vybral volvo za 4 dny a mam klid. Jezdi, funguje. A nema mraky picovin co vyuziju 1x za rok......

Upraveno uživatelem Scratch
Odesláno

Největší sranda je že tam psali že NVIDIA GeForce MX250 je sice na výkon lepší než Vega 8 , ale při stálé zátěži (hra) je výsledkem přehřívání NTB a pak dojde k takovému omezení , že Vega má sice menší FPS ,ale stabilní a jede si furt dál . . .   😂

Odesláno

Osobně mám core i7 8550U (přetaktovaný na 4GHz, podtaktovaný a snížené minimální i maximální napětí), 16 GB RAM, Intel UHD 620 +Nvidia MX150, 1080p IPS HDR displej, 256GB NVMe SSD, celokovový notebook a s výkonem stačí bohatě i na nové graficky náročné tituly (90% her 2018 a vejš stále na vysoké detaily při rozlišení 720p stabilně 30+FPS), 2016, 2017 na 1080p vysoké detaily 60+FPS. Pravda, notes má slušné chlazení a 2 ventilátory. Ale nehřeje. Při běžné práci a netu vydrží 8-10 hodin. 

Odesláno

Jo v poho.  Já mám na případné hraní PC a Xbox.          NTB mám pracovní a někdy večer, když Kůstka kouká na nesmysly tak na Online hru . . .  Nepotřebuji herní NTB  :papa

Odesláno

Ahoj .  Takže na konec jsem si opravdu vzal AMD - https://www.alza.cz/lenovo-ideapad-s340-15?dq=5686625

Na standardní činnosti a web hru Empire se ventilátor ani nespustí a pokud ano nevím o něm - není slyšet.  Na hraní WOW také stačí , ale zde už se aktivní chlazení / ventilátor spustí.  Není to nic hrozného a to mi to leží na klíně. Ale pořád to netopí a nepálí mne nohy jako u HP Pavilionu co šel do kopru . . . Výdrž na web Empire cca 5 hodin se současným stahováním filmu.  :papa 

Já jsem tedy spokojený a to je asi to nejdůležitější  :super     Jen mne na začátku trochu vyplašilo nabíjení - ono to má inteligentní nabíjení pro šetření AKU .   :mrk

Odesláno

Ať slouží :) Já po letech zápasení se zaběhlýma značkama (ASUS, ACER, Lenovo, HP...) nakonec riskl a koupil Xiaomi mi book pro (nyní je to již 1 generace) a jsem naprosto spokojen. 

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj ještě jednou Vás tu budu otravovat s IT technikou. tentokrát potřebuji řešit "nový" NTB.Babičce (letos v dubnu jí bude 90) umřel 10" NTB, co někde někdo dostal k nákupu (asi v Mountfieldu). Stroj to byl strašný, samotný se spouštěl asi 3 minuty a další aplikace pak ještě déle.

Chci jí teď koupit něco, co by tento nahradilo a hlavně co by běželo trochu rychleji. Vůbec mi nevadí repasované stroje - sám mám repasovaný stolní stroj (Dell) na práci a nemůžu si stěžovat, tak myslím, že pro potřeby babičky by to mělo stačit taky. Důležité je, aby to chodilo tak nějak svižně a nenabíhalo to půl dne. Mámě jsem před pár lety (2017) koupil nový NTB (https://www.czc.cz/lenovo-ideapad-110-15ibr-cerna_3/196075/produkt), moc času jsem to mu nevěnoval a to je hned od začátku katastrofa - samotný stroj nabíhá asi 5  minut a jakákoliv aplikace taky, takže to opravdu ne.... a mělo to být taky jen na Word, Excel...

Teď jsem vybral nějaké tři kousky a poprosil bych Vás o názor, případně doporučení. Požadavky jsou v podstatě hodně jednoduché, musí to zvládnout OS (Win 7, Win10 lépe) Thuderbirda, FireFoxe, Word, Excel a Powerpoint, ideálně i TeamViewer. Nic víc se od toho stroje neočekává. Cena max 5000,- ale čím méně, tím lípe. NTB je připojen napevno přes LAN (wiFi není případně problém) a prakticky je i stále připojený na napájení. Velikost asi o trochu víc jak 10", rozhodně ne víc jak 15". Je to fakt pro nenáročného uživatele.

https://www.levnapc.cz/dell-latitude-e4310.html

https://www.levnapc.cz/lenovo-thinkpad-t400-nova-baterie.html

https://www.levnapc.cz/lenovo-thinkpad-l440-5.html

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...