Jobanek33 Odesláno 29. březen 2018 Odesláno 29. březen 2018 Ahoj klubáci, měnil jsem okno na peugeot 307 po fl. , rok výroby je 2006. Okno jsem měl antireflexní nechal jsem si ho vyměnit za obyčejné se zelený pruhem. Po výměně mě prestal fungovat senzor destě, stěrače stírají v režimu auto cca každou 4 vteřinu bez ohledu na množství deště, ale zapínání světel ve tmě funguje. V servise se specializují na výměnu oken a není co s tím je... Řekli mi že je to dost zvláštní, že se jim to ještě nestalo. Prý buď senzor přelepí na nové okno bez problémů a nebo nejde vůbec a hlásí chybu. Jenže ja zadnou chybu na diagnostice nemám a senzor na světla funguje. Máte někdo zkušenost s timhle? Na forech jsem se dočetl že někdy se nepodaří přilepit a že pak hlásí chybu, ale ja žádnou chybu nemá...? Je možný že to dělá ten gel co je mezi sklem a senzorem? Citovat
jarokare Odesláno 29. březen 2018 Odesláno 29. březen 2018 Buď je to blbě přilepený , ale to by na tom gelu byly vidět bublinky nebo nečistoty nebo má to okno jinou světelnou propustnost než originál . U 307 jsme s tím bojovali pořád , když si zákazník přál neorigo okno Citovat
Jobanek33 Odesláno 29. březen 2018 Autor Odesláno 29. březen 2018 Bublinky na senzoru jsou v mistech, kde je preděl mezi černými čtverci. Když jsem na to upozorňoval řekli mi že to po výměně okna bývá, že je potřeba počkat do léta a jak na to bude pražit slunko tak tím teplem se to přicucne na skolo úplně. Myslíš že může být problém s těma bublinkama? Citovat
jarokare Odesláno 29. březen 2018 Odesláno 29. březen 2018 Může , zkusil bych u sklenářů sehnat ten gel a přelepit to Citovat
celda1970 Odesláno 29. březen 2018 Odesláno 29. březen 2018 Osobně jsem teď měnil přesně takhle před měsícem přední sklo....origo antireflex a dal jsem tam celozelené......senzor světla teď funguje ještě lépe než předtím a na senzor deště jsem se přímo informoval v Peugeotu a mistrem mi bylo řečeno toto:....je úplně jedno jaké sklo si tam kdo dá....záleží pouze na tom jak kvalitně se přilepí snímací senzor....senzor se dělá pouze jeden typ a skel habaděj....takže sklo na to vliv nemá.....vždy je ta výseč na nalepení senzoru čirá bílá nezávisle na druhu skla....stačí prý bublinka nebo větší tloušťka gelu a už to nebere.....já osobně jsem si senzor deště stejně diagnosticky deaktivoval...vůbec mi nevyhovuje ..... VW to má řešené lépe.. Citovat
Guest Pety Odesláno 29. březen 2018 Odesláno 29. březen 2018 Já nevím, školy nemám, ale není senzor na automatiku světel ten kulatý čuplík uprostřed palubní desky vpředu? Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 29. březen 2018 Odesláno 29. březen 2018 ten je na klimu - slunecni senzor Citovat
TomasARN Odesláno 29. březen 2018 Odesláno 29. březen 2018 Pety, skus zakryt senzor na palubovke, nic sa nestane, ked zakryjes senzor na celnom skle, rozsvietia sa svetla regius ohodnotil 1 Citovat
Guest Pety Odesláno 30. březen 2018 Odesláno 30. březen 2018 Já vám věřím, zkoušet to nepoběžím. Citovat
Jobanek33 Odesláno 31. březen 2018 Autor Odesláno 31. březen 2018 Takže podle vás je tohle špatně nalepené? A když si seženu ten gel tak se dává mezi sklo a ti gumovou podložku nebo mezi podložku a senzor? Citovat
Veverka Odesláno 31. březen 2018 Odesláno 31. březen 2018 Řekl bych, že jo. Já sklo měnil za neorigo, senzor se vracel původní a nefungoval to. Měnil jsem tedy dodatečně i ten senzor. Většinou by mělo stačit ten starý, šetrně odlepený senzor správně přilepit na nové sklo novou gelovou podložkou Citovat
Jobanek33 Odesláno 4. duben 2018 Autor Odesláno 4. duben 2018 Jaký je váš názor na tuhle opravu? Senzor vypadá jako ten můj, jen si nejsem jistý jestli to bude fungovat Citovat
celda1970 Odesláno 4. duben 2018 Odesláno 4. duben 2018 že bych se na to nevykašlal...to je samej senzor...pak tam ty stěrače lítaj jak pominutý i když nemají a obráceně ...někdo to má sice rád ale já to vypnul....deaktivuj to a nech si normal cyklovač ušetříš prachy.. Citovat
pavelu96 Odesláno 4. duben 2018 Odesláno 4. duben 2018 V bývalé 307 mi senzor deště taky lehce blbnul. Při jménem mrholení občas stěrače lítaly jak splašený, ale jinak fungoval celkem normálně. V 308 a 5008 to funguje bez problémů... Citovat
Sanil Odesláno 28. říjen 2020 Odesláno 28. říjen 2020 Ahoj, taktéž mi dešťový sensor nefunguje (respektve stírají na režim AUTO neustále ve stejně frekvenci). Nevíte, jak se dá zjistit, zda to je sensorem samotným či špatným nalepením? Zkoušel jsem ho odpojit, to mi vyskočila hláška na PC a rozsvítila se kontrolka. Pak jsem ho zkoušel odendat (šel záhadně lehce) a též stěrače stíraly pořád ve stejné frekvenci.. Díky moc. Citovat
celda1970 Odesláno 28. říjen 2020 Odesláno 28. říjen 2020 Senzor deště byla první věc kterou jsem diagnostikou odpojil......dělalo si to furt samo co chtělo. Netrap se s tím.....odpoj to... Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 29. říjen 2020 Odesláno 29. říjen 2020 Pokud je senzor aktivovaný, zapneš ho na páčce a displej ti napíše auto matic wiping active. Pokud je senzor odpojen, píše pro změnu fault a setře pouze jednou. Aspoň tak to dělala naše 307 než jsem senzor zakázal. Citovat
Sanil Odesláno 29. říjen 2020 Odesláno 29. říjen 2020 No já bych ho chtěl právě zprovoznit, na C5tce to funguje skvěle a je to jiný komfort oproti manuálu.. Tyhle hlášky mi to vypsalo, ale mě jde o to, jak jde zjisti, že nefunguje správně a stačí ho jen přelepit? Protože když jsem ho vycvakl a zůstal napojený, tak na AUTO to stíralo stejně, jako když byl nalepený.. Takže jestli někdo z vás nezkoušel, co to právě dělá, když není přilepený, protože podle mě by neměl stírat vůbec Citovat
MJSytic Odesláno 29. říjen 2020 Odesláno 29. říjen 2020 Když nefunguje správně, přepne se automatika na intervalové stírání s pevným intervalem. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 29. říjen 2020 Odesláno 29. říjen 2020 (upraveno) Tak u mě když ho sundám ze skla napíše právě fault a setře jednou. Ale mám teda kulatý typ. Aspoň teda myslím, že to udělá tohle. Ověřím to odpoledne Upraveno 29. říjen 2020 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.