Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Hm. No ale abych se podival na rozvody, to si asi sám netroufnu, je to na rozkucháni půl motoru a misto žádné...

Jinak ano, plyn je veden lanovodem, ale ovládá pouze elektronický poťák který pak elektronicky přes řídící jednotku ovládá klapku a ostatní....

Odesláno (upraveno)

Tak jsem klapku vyndal a rozebral ale na nic vadného jsem nepřišel...

Ale dneska opět auto vypsalo chybu P0341 senzor vačkové hřídele... Jak mám proměřit kabeláž jestli je OK? nějaký tip? Diky.

Upraveno uživatelem crown
Odesláno

Jako je to sranda to tady číst, né že ne. Na co to je? Aha, tak já to vyrvu....

Ale abych jenom teda netrolil. Když ti pořád vyhazuje chybu jednoho čidla, tak bych začal u něj. A třeba tím, že do konektoru onoho čidla bych dal kousek cínu nebo drátku, co je po ruce, a pak to i s tím nasadil na snímač. Ony totiž ty piny v kabelových svazcích už nejsou co kdysi a ztrácí "pružnost" a jaksi nekontaktí.

Totéž pak v další fázi u řídící jednotky, najít pin ve štekru a zkusit zkontaktit.

Odesláno

Ale kuš... To není "tak já to vyrvu". Ptal jsem se jak jej dostanu ven proto, abych jej pak mohl vyzkoušet jestli spíná jak má, když do něj pustím 12V. Protože je tam tak málo místa, ze se k pinům nemůžu dostat ...

Co se týče Tvého nápadu ze "zkontaktěním", to vyzkouším, díky za tip. A dneska jsem měřil odpor v tom konektoru toho senzoru vačkové hřídele a naměřil jsem tam několik kiloohmů, takže je to znamení toho, že někam to spojené je, druhá otázka je jestli tato hodnota není příliš , vysoká?

Odesláno
před 6 hodinami, VojtouNerCZ napsal:

Jestli je aktuálně zavřený, tak je to správně. 

Mimichodem, když vytáhnu konektor (tj.je bez napětí) tak je otevřený. Takže dle Tebe má být normálně zařený? Tak v tom případě je nefunkční...

Odesláno

Normálně by měl být zavřený. Mělo by to fungovat tak, že se přivede 12V a ventil otevře. Aspoň teda tak mi to bylo sděleno. Zítra mrknu jak funguje ten můj. Ale co mi říkal servisák, když to je po startu otevřený, je to blbě. Proto jsem to zaslepoval, když sr hledal problém ns mém autě. Abych měl jistotu, že po startu tam njc nejde. 

Odesláno (upraveno)

Jé, sorry mě naskočilo automaticky RFV, tak to bude jinak. Ted když vidim foto tak mi cvaklo.
Ale i tak by měl být tam na ty fotce. Tak nevim co to je za klapku. Pokud je řízená elektronicky tak krokový motorek už nemá.

obrazek.png

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno (upraveno)

Tahle klapka podle mě krokový motorek nemá. 

Jinak píchni to konečně na origo psa diag, vaříš z vody... Jelikož jsem řešil něco podobného, vím, že to fakt dokáže navést. V mém případě bohužel vadná ecu. 

Ale jestli chceš experimentovat, můžeš zaslepit ten ventil na kliku, a z druhé strany je přívod evap. Ten lze taky zaslepit

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
  • O 3 týdny později...
Odesláno

Takže zkusil jsem vyměnit klapku sání za novou, vyměnil jsem i celé to hleblo do čeho je napojené lanko od plynu ( takže potenciometr plynu), ale vše beze změny. 

Dokonce už to ani pomalu nejde nastartovat aby to drželo otáčky... Sháním nějaký servis s origo diag ale všichni jsou údajně plní a nemají na mě vůbec čas... 

Jinak zkoušel jsem i to zkontaktnění ale beze změny.

A ten ventil u té klapky je bez napětí otevřený i u té nové klapky.

Máte někdo možnost nějakých schématek? Potřeboval bych zjistit kam vede ten kabel od senzoru vačkové hřídele, abych to mohl proměřit?

@ Slayer - Psal jsi tady o nějakém borcovi z F-M, který se v tom vyzná, můžeš mi poslat nějaký kontatk?Díky

Odesláno

Tak to je smutné....

Ale dívám se, že Ty jsi měl motor RFV, já mám RFN, tak snad nějakou naději budu mít... 

Teď jsem se objednal do originál Peugeot Šudoma servisu do F-M, ale až na 11.10, tak uvidíme, jestli do té doby najdu někoho jiného....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...