skuci Odesláno 24. říjen 2017 Odesláno 24. říjen 2017 Tak mě napadlo, jestli je taky někdo "ulítnutej" do tyhle moderní hračky Já jsem měl tu čest před půl rokem lítat s dronem a od té doby po nich pokukuji. Nakonec jsem si vybral skladnejsi variantu. A protože se nerad odflakuji, tak rovnou v té lepší specifikaci. Takže hračka DJI Mavic, ve verzi Fly More Combo s baterkami navíc, taškou na přenášení a pár vychytávkama. Péťa a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Péťa Odesláno 24. říjen 2017 Odesláno 24. říjen 2017 Přes rok létám s Phantomem 3 4k. Mám k němu 4 baterky a jen pro něj vyhrazený iPAD. Citovat
skuci Odesláno 24. říjen 2017 Autor Odesláno 24. říjen 2017 my lítali s P3P právě a super, akorát jediný co mě vedlo k tomuhle je skladnost a že k tomu nemusí být celý baťoh kolik máš už cyklů na baterce a jak drží? Citovat
Pe.Tr Odesláno 24. říjen 2017 Odesláno 24. říjen 2017 Ja lítám se Sprinterem. Nespočet nalítaných hodin.Taky mazec věcička. radim.1008, vendelinek, Gabriel 307 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
skuci Odesláno 24. říjen 2017 Autor Odesláno 24. říjen 2017 to je úplně jiná liga ale... Pe.Tr ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 24. říjen 2017 Odesláno 24. říjen 2017 Baterky mi zatím pořád drží, ale počet cyklů nesleduji. Musel bych to zapnout a podívat se. Střídám je mezi sebou, tak těch cyklů nebude zase tolik. Citovat
Charlie 1 Odesláno 24. říjen 2017 Odesláno 24. říjen 2017 před 3 hodinami, Péťa napsal: Přes rok létám s Phantomem 3 4k. Mám k němu 4 baterky a jen pro něj vyhrazený iPAD. To máš z práce nebo osobní?jaký to má dolet?doletne to ke mě? Citovat
Péťa Odesláno 24. říjen 2017 Odesláno 24. říjen 2017 Soukromý, ale pořád s něčím podobným v práci koketujeme. Jen by to bylo profesionálnější řešení. Dvakrát to bylo na spadnutí (čti: "Byly na to peníze"), ale vždy se upřednostnil jiný projekt. Dolet to má hlavně reálných 20 až 25 minut na baterku Ovladač tak do 3,5km, ale moje verze nemá přenos obrazu na takovou dálku. Nejdál jsem byl cca 400 až 500 metrů daleko. Ale většinou tak do 250 metrů, pak jsem bez obrazu. Rád bych si udělal pilotní zkoušky a dron registroval u ÚCL, ale to je už další level... Citovat
skuci Odesláno 25. říjen 2017 Autor Odesláno 25. říjen 2017 jj ÚCL je paráda, ale bohužel ta cena je šílená... měli by udělat ještě nějaký mezistupeň pro ty, co si s tím nechtějí vydělávat ale chtějí plnit zákony... Citovat
Spocklw Odesláno 25. říjen 2017 Odesláno 25. říjen 2017 Tak pokud to není žádným způsobem používáno pro komerční činnost, tak platí tohle: Citovat Pro bezpilotní letadla do 20 kg určená k rekreačně sportovním účelům se povolení k létání dle § 52 leteckého zákona nevydává a podmínky Doplňku X lze považovat za generální povolení užívání vzdušného prostoru ČR ve smyslu ust. § 52 leteckého zákona. Citovat
skuci Odesláno 26. říjen 2017 Autor Odesláno 26. říjen 2017 tjn, ale už se někde řešilo i to, že sdílení na sociální media (youtube apod.) je považováno za případný výdělek... Citovat
Spocklw Odesláno 26. říjen 2017 Odesláno 26. říjen 2017 Tak záleží kdo to dělá. Pokud tam dá video firma, asi by to neustála, pokud někdo dá video z dovolené a nemá monetizovaný kanál, tak snad jo. Problém obecně vidím v jiné věci - do toho generálního povolení nespadají systémy s autonomním nebo předprogramovaným řízením letu... a z těch dražších hraček, co se tu prodávají, má něco takového skoro všechno. Citovat
Lihous Odesláno 21. říjen 2018 Odesláno 21. říjen 2018 (upraveno) Ok tak ze tady .... je to jen to co jsem si dnes privezl ..... Je to starsi pouzivane ale zda se ze i plne funkcni - alespon v plnem automatu to dokazalo v pomerne velke spleti stromu na zahrade najit cestu vse proletet a nebo obletet a kamera byla stale nasmerovana na bod ktery se oznacil. Proc 6ti vrtulovej .... Dokaze to bezpecne letet i na 5 motoru a videl jsem i video kde dokazal pristat na 4ri motory ;c) To u klasickeho pada jen dolu - ted se s tim musime naucit dokoupit zakladni veci tedy vrtule ty predpokladam ze pujdou na radu jako prvni. Tady je odkaz co jsem si privezl za zhruba polovicni cenu ... https://www.rcprofi.cz/typhoon-h-pro-s-intel-realsense-technology?gclid=EAIaIQobChMIwIKSueGU3gIV1MAYCh3jPQWGEAAYAiAAEgK3cvD_BwE Upraveno 21. říjen 2018 uživatelem Lihous Péťa ohodnotil 1 Citovat
Lihous Odesláno 31. říjen 2018 Odesláno 31. říjen 2018 Nevim zda to bude chlubeni ale ono to fakt dokaze najit si cestu samo a dokaze to cloveka celkem pekne sledovat - to je jeden z duvodu proc se kupoval. Video je strihnute z 4K do FullHD a nasledne trosku vic zrychlene asi 500x ......https://uloz.to/!PWvpz9gxGoxT/trosku-zrychlene-video-asi-tak-500x-avi?_fid=ep9y Milan+ ohodnotil 1 Citovat
skuci Odesláno 31. říjen 2018 Autor Odesláno 31. říjen 2018 kolem těch stromů jak tě to tam hledá to dělalo samo nebo si to korigoval ručně? Kde to má všude senzory? Citovat
Lihous Odesláno 31. říjen 2018 Odesláno 31. říjen 2018 (upraveno) Naprosto samo - ja jen zapnul antikolizni system od Intelu a pak fci "sleduj me" cidla to ma zespodu a na liste ktera se da dokoupit. Jsou na to videa jako treba tady - velka "vyhoda" je ze to ma sklapeny poodvozek?? a kamera v tomto provedeni jede nekonecnych 360° tak ze se dron klidne na miste zacne otacet a "monitorovat" okoli. Minus je ze se zredukuje rychlost a ovladani na pripadne korekce jsou klidnejsi rozvaznejsi - co jsem vypozoroval. "ALE" jsem zatim na zacatku neni na to cas - tak ze jsme si zaletali asi trikrat a to v celkovem case cca 30min :c( A nebo tady - tam je to i pekne znazornene co ze je to za zarizeni - nic mene jde o tridu vejs nez bezna komerce. Upraveno 31. říjen 2018 uživatelem Lihous Citovat
Lihous Odesláno 31. říjen 2018 Odesláno 31. říjen 2018 (upraveno) A dalsi "proc" tento model je nasledujici video ..... Pokud dojde k poruse jednoho z motoru nespadne jako "cihla" nekontrolovatelne na zem - s timto se da min bezpecne pristat ne-li let dokoncit. Lepsi pro bezpecnost... A kdo z nas leta "v bezpecne vzdalenosti od lidi" "ze" A jeste jedno pro nazornost jak to dokaze sledovat samo - tedy leta to naprosto bez zasahu "pilota" kdy samozrejme muzu zasahnout. Upraveno 31. říjen 2018 uživatelem Lihous Citovat
Lihous Odesláno 4. prosinec 2018 Odesláno 4. prosinec 2018 Po velke aktualizaci jak dalky tak drona jsem vyresil nestabilitu s video prenosem ale plus je ze se logicky ted po aktualizaci pri navratu domu se pri sestupu automaticky vysune podvozek. Tak ze dokaze pristat aniz by se neco znicilo. Gabriel 307 a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Lihous Odesláno 14. červen 2019 Odesláno 14. červen 2019 Noo vidim ze tady v teto sekci nikdo dronika "nema" ozivime to .... Na chvilku nebudeme letat .... V plnem autonomnim letu proletel spleti vetvicek stromu keru ale velke dilny si nevsiml ... Neodvratny pad z cca 8m a rychlosti bezne chuze .... Mame i videa a telemetrii uz "zkouma" kolega Nic mene toto opravovat je zbytecne .... A doporuceni stale "byt ve strehu" a nespoustet z daneho oci ... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.