Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak mě napadlo, jestli je taky někdo "ulítnutej" do tyhle moderní hračky :)

Já jsem měl tu čest před půl rokem lítat s dronem a od té doby po nich pokukuji. Nakonec jsem si vybral skladnejsi variantu. A protože se nerad odflakuji, tak rovnou v té lepší specifikaci.

Takže hračka DJI Mavic, ve verzi Fly More Combo s baterkami navíc, taškou na přenášení a pár vychytávkama.

IMG_20171024_173325_524.jpg

IMG_20171021_170717_725.jpg

Odesláno

my lítali s P3P právě a super, akorát jediný co mě vedlo k tomuhle je skladnost a že k tomu nemusí být celý baťoh ;)

kolik máš už cyklů na baterce a jak drží?

Odesláno
před 3 hodinami, Péťa napsal:

Přes rok létám s Phantomem 3 4k. Mám k němu 4 baterky a jen pro něj vyhrazený iPAD.

To máš z práce nebo osobní?jaký to má dolet?doletne to ke mě?

Odesláno

Soukromý, ale pořád s něčím podobným v práci koketujeme. Jen by to bylo profesionálnější řešení. Dvakrát to bylo na spadnutí (čti: "Byly na to peníze"), ale vždy se upřednostnil jiný projekt.

Dolet to má hlavně reálných 20 až 25 minut na baterku :P Ovladač tak do 3,5km, ale moje verze nemá přenos obrazu na takovou dálku. Nejdál jsem byl cca 400 až 500 metrů daleko. Ale většinou tak do 250 metrů, pak jsem bez obrazu.

Rád bych si udělal pilotní zkoušky a dron registroval u ÚCL, ale to je už další level...

Odesláno

jj ÚCL je paráda, ale bohužel ta cena je šílená... měli by udělat ještě nějaký mezistupeň pro ty, co si s tím nechtějí vydělávat ale chtějí plnit zákony... :D

Odesláno

Tak pokud to není žádným způsobem používáno pro komerční činnost, tak platí tohle:

Citovat

Pro bezpilotní letadla do 20 kg určená k rekreačně sportovním účelům se povolení k létání dle § 52 leteckého zákona nevydává a podmínky Doplňku X lze považovat za generální povolení užívání vzdušného prostoru ČR ve smyslu ust. § 52 leteckého zákona.

Odesláno

Tak záleží kdo to dělá. Pokud tam dá video firma, asi by to neustála, pokud někdo dá video z dovolené a nemá monetizovaný kanál, tak snad jo. Problém obecně vidím v jiné věci - do toho generálního povolení nespadají systémy s autonomním nebo předprogramovaným řízením letu... a z těch dražších hraček, co se tu prodávají, má něco takového skoro všechno.

• O 11 měsíců později...
Odesláno (upraveno)

Ok tak ze tady .... je to jen to co jsem si dnes privezl .....
Je to starsi pouzivane ale zda se ze i plne funkcni - alespon v plnem automatu to dokazalo v pomerne velke spleti stromu na zahrade najit cestu vse proletet a nebo obletet a kamera byla stale nasmerovana na bod ktery se oznacil.
Proc 6ti vrtulovej .... Dokaze to bezpecne letet i na 5 motoru a videl jsem i video kde dokazal pristat na 4ri motory ;c)
To u klasickeho pada jen dolu - ted se s tim musime naucit dokoupit zakladni veci tedy vrtule ty predpokladam ze pujdou na radu jako prvni.

Tady je odkaz co jsem si privezl za zhruba polovicni cenu ...

https://www.rcprofi.cz/typhoon-h-pro-s-intel-realsense-technology?gclid=EAIaIQobChMIwIKSueGU3gIV1MAYCh3jPQWGEAAYAiAAEgK3cvD_BwE

Upraveno uživatelem Lihous
  • O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Naprosto samo - ja jen zapnul antikolizni system od Intelu a pak fci "sleduj me" cidla to ma zespodu a na liste ktera se da dokoupit.
Jsou na to videa jako treba tady - velka "vyhoda" je ze to ma sklapeny poodvozek?? a kamera v tomto provedeni jede nekonecnych 360° tak ze se dron klidne na miste zacne otacet a "monitorovat" okoli.
Minus je ze se zredukuje rychlost a ovladani na pripadne korekce jsou klidnejsi rozvaznejsi - co jsem vypozoroval.
"ALE" jsem zatim na zacatku neni na to cas - tak ze jsme si zaletali asi trikrat a to v celkovem case cca 30min  :c(

A nebo tady - tam je to i  pekne znazornene co ze je to za zarizeni - nic mene jde o tridu vejs nez bezna komerce.

Odesláno (upraveno)

A dalsi "proc" tento model je nasledujici video .....
Pokud dojde k poruse jednoho z motoru nespadne jako "cihla" nekontrolovatelne na zem - s timto se da min bezpecne pristat ne-li let dokoncit.
Lepsi pro bezpecnost... A kdo z nas leta "v bezpecne vzdalenosti od lidi" "ze"   :D

A jeste jedno pro nazornost jak to dokaze sledovat samo - tedy leta to naprosto bez zasahu "pilota" kdy samozrejme muzu zasahnout.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Po velke aktualizaci jak dalky tak drona jsem vyresil nestabilitu s video prenosem ale plus je ze se logicky ted po aktualizaci pri navratu domu se pri sestupu automaticky vysune podvozek.
Tak ze dokaze pristat aniz by se neco znicilo.

• O 6 měsíců později...
Odesláno

Noo vidim ze tady v teto sekci nikdo dronika "nema" ozivime to ....

Na chvilku nebudeme letat ....
V plnem autonomnim letu proletel spleti vetvicek stromu keru ale velke dilny si nevsiml ...
Neodvratny pad z cca 8m a rychlosti bezne chuze ....

Mame i videa a telemetrii uz "zkouma" kolega

Nic mene toto opravovat je zbytecne ....

A doporuceni stale "byt ve strehu" a nespoustet z daneho oci ... :)

130620194417.jpg

130620194419.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...