Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahoj naskytla jse mi koupě peugeotu 407 rok 2004 1.6Hdi110 najeto přes 250tis, chci se zeptat ma tento model FAP nebo ne moc se v tom nevyznám a nevím jak to poznat. byl jsem se na auto divat a zda se mi teda hodně leníve přirovnal bych výkon někde k felicii 1.3, údajně po repa si turba. ale je strašně line, na co si dávat pozor u koupi teto ojetiny. diky za odp.

Odesláno

Měl by ho mít, http://www.evyfuk.cz/doplnky/filtry-pevnych-castic-dpf/peugeot/407/1-6-hdi/a/EX%20JMJ%201009-13/ 

Z VIN vyčteš typ motoru a budeš mít jistotu, ale 1,6 HDi 80 kW se snad bez FAP a ni nedělaly :myslim

Má-li 250 kkm a ještě nebyl měněn tak je FAP pravděpodobně těsně před smrtí nebo spíš už po. Stejný motor má dcera v 207 a tam jede jak kule, u 407 to bude na klidnou jízdu.

Pokud ho chceš koupit, vezmi s sbou nějakého zkušeného pežoťáka nejlépe s dia. Pokud prodejce neumožní napíchnutí, tak rychle pryč.

Zde na fóru je k tomu celé vlákno

Odesláno

Z tvého příspěvku spíš cítím negativní pocit, tak nevím co spekulujes.
Jinak u 1.6 mi vadí, ze nemá šestku-na dálnici. Záleží, kolik lidí v něm chceš vozit. Já s ní sjezdil od Berlína po Jadran a vpohode svezení. Jezdili jsme jen 2, ale dá de tam hezky spát. Pro 4 osoby radši 2liter.

Redmi 4X  

Odesláno

1.6 Hdi 80 kW byly i bez FAPu. Měl jsem tento motor v 407 SW (combi) a bez problémů. Jezdilo to dobře i ve čtyřech lidech (2 dospělé a 2 dcery cca. 16 let). 

Odesláno

Jednu 407 s 1.6 tady zrovna člen vedle v Inzerci vystavil ... A s daleko daleko menším nájezdem ;)

Odesláno (upraveno)

1.6 bych nebral. Nejporuchovejsi motor. Mam ho taky... :-(

Pokud se ti zda line tak turbo nejde. Zjisti jestli uz delal rozvody. Pri 250k je nejvyssi cas. Motor ma malou olejovou nadrz a olej musis menit velmi casto. Casto odchazi turba, vstriky, FAP je dalsi kategorie... Hledej spis dvou litr

Upraveno uživatelem drtikol777
Odesláno

A dvoulitr nemá vstřiky, turbo, FAP atd.:myslim

To že máš ty problémy neznamená, že to je motorem a bude to mít každý. 

Tím neříkám, že je motor bez chyby. Asi tak jako každý jiný motor.

Odesláno

Lado, ale musis uznat, ze turbo na 1.6 a na 2.0 je teda sakra rozdil. Teda samotne turba su v pohode, ale ta 1.6 ma nahovno vyresene mazani, proto turbo odchadza do kytek...  A sem este nepocul, ze by nekdo menil turbo na 2.0...  (velice ojedinele, aj to lebo majitel nevi s tim jezdit)...  Ale u tej 1.6 je to skoro pravidlo, ze po 100 tis uz ma nove turbo. 

A co sa tyka vykonu, tak 80kW na 1,6 tony je fakt na duchodcovske jezdeni. Jel sem s tym motorem na 508, a katastrofa. :D

Odesláno

Ano, máš pravdu. Majitel neumí jezdit. Já jsem měl najeto 193 xxx km a turbo originál.

Výkon mi taky stačil a nejsem sám. Jinak jsem zde nechtěl zase rozvádět debatu stylu - je 1,6 dostačující do modelu 407? 

Odesláno

Ja mam teda taky 1.6 a se svym turbem najeto 235.000 km bez problemu, jen cca 7 tis km zpet sel ven fap...

Jinak zadny problem, jen servisovat a tankovat. :-)

A jako duchodce nejezdim, kdyz clovek slape na spravny pedal tak to docela jede :-D

Uprimne neznam nikoho, kdo by s 1.6 musel po kilcu menit turbo nebo rovnou cely motor :-D

Odesláno

turbo u tohodle motoru se vys..re predevsim u modelu s FAP filtrem, kdyz se jezdi jen kratke trasy a neprobiha poradne regenerace. Ucpanej FAP ma vetsi protitlak, takze se vic namaha turbo, vice se hreje, udela se vule na osicce a zacne vic brat a prepalovat olej, motor tim zacne vic karbonovat, pres EGR se zanese karbonem i cely sani, pokud jeste zacne foukat ze spalovaku kolem naftovych vstriku pres vyhrata gufera do mazaciho okruhu, zacne se jeste vic pripalovat olej, spolu s blbe navrzenou olejovou vanou, kde pri spatnem postupu zustane pri vymene az 1/3 stare naplne oleje s usazenym karbonem a pri vymennych lhutach 30tis km to vede k dalsimu poskozovani turba a chytne to sebeznicujici kolobeh, kterej skonci kousnutou a rozslehanou vrtulkou turba, v lepsim pripade motor zadnej kousek lopatky nesezere, v horsim vleti do spalovaku a je vymalovano definitivne.

pocty padlych 1,6 Hdi motoru v inzercich jsou jednoznacnym dukazem, ze tenhle motor je fakt extra choulostivej a ojetej, bez 100% znamosti jeho historie a predchoziho majtele bych ho nekoupil ani nahodou.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...