sitler Odesláno 23. listopad 2021 Odesláno 23. listopad 2021 (upraveno) Ja se teda zvukem ridim minimalne. Kolo taky neni slyset a kdyz pod nej vlezu, tak me muze nehezky zvalcovat. Jedouci trolejbus tak slyset neni a nejak nemam pocit, ze by mely vyssi nehodovost. Holt musi chodec koukat kam leze... Ostatne, dela to ve svem vlastnim zajmu. Ani u motorek nechapu argumentaci nekterych, ze maj urvany vyfuk "aby si jich nekdo vsiml". Upraveno 23. listopad 2021 uživatelem sitler ozzy56 a Péťa ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 23. listopad 2021 Odesláno 23. listopad 2021 mám to taky tak, ale většina nee, bohužel Citovat
Rikic339 Odesláno 23. listopad 2021 Odesláno 23. listopad 2021 před 7 minutami, Péťa napsal: Mohou být tichá. Proč by nemohla? Lidi si zvyknou se dívat. A už teď, když mají sluchátka na uších, tak auta a tramvaje neslyší. Jojo, je vidět jak si zvykají Když nejsou teď, těžko to bude lepší.. před 10 minutami, ozzy56 napsal: ale jezdit s tou americkou potvorou V8 každý den od rána do noci byste určitě nechtěli Proč by ne? Já bych chtěl, mít na to finance.. V8 není záruka hluku, záleží jak s tím člověk jezdí a samozřejmě jaký má výfuky. Znám i lidi kteří s tím jezdí denně a spokojenost. Všechno je to v hlavě, stejně tak ty zmiňované motorky. Je zkrátka bezpečnější když to nějaký zvuk vydává, je to i dokázané studiemi.. Bohužel pár jedinců kteří ty auta co umí řvát (nebo motorky) túrují lidem pod okny dělají špatné jméno těm ostatním.. Medvěd ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 23. listopad 2021 Odesláno 23. listopad 2021 @Rikic339 píšeš, že jsi se projel s uřvanou V8 a že to byla jiná , za pět minut otočíš, že V8 není zárukou hluku, tak teď nevím, co upřednostnuješ--vyrabované výfuky u V8, nebo neupravenou pohodovou Ameriku s V8, která jede tišeji, než obvyklá auta, protože jede převážně na ,,volnoběh'' ?? ujasni si to, než začneš psát... jinak i já si myslím, že v obci by měla elektroauta vydávat nějaký zvuk, jinak bude kopec mrtvých Medvěd ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 23. listopad 2021 Odesláno 23. listopad 2021 před 1 hodinou, Rikic339 napsal: Je zkrátka bezpečnější když to nějaký zvuk vydává, je to i dokázané studiemi.. studie taky tvrdi, ze snizeni rychlosti na 30km/h v obci snizi rizika nehod a hlavne tech vaznych. A presto to snad nikdo nechce... Péťa ohodnotil 1 Citovat
BubakGS Odesláno 23. listopad 2021 Odesláno 23. listopad 2021 (upraveno) ...bublani kultivovane V8 mam rad. Urvana auta a motorky taky nemusim ( a to jsem sam motorkar v podstate od mala ). Nicmene z ticheho bzuceni vlhke sny ( jako nekteri ) nemam. Ano, ciste fyzikalne vzato ( pac jsem to i studoval ), pri prevodu libovolne energie na pohyb je elektromotor od dob stareho pana Siemense nejucinnejsi stroj, ktery zatim zname. Ale tim to taky hasne. Ten zbytek kolem toho je ekonomicky i ekologicky podvod. Upraveno 23. listopad 2021 uživatelem BubakGS Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Rikic339 Odesláno 23. listopad 2021 Odesláno 23. listopad 2021 @ozzy56 víš že existují takzvané klapky výfuku? Je to fajn věc, díky které máš jak píšeš "vyrabované výfuky u V8" tak i "neupravenou pohodovou Ameriku s V8" v jednom v kombinaci s 8 stupňovým automatem paráda.. A ono ani nemusí ty klapky mít, ty ameriky umí jet na nízké otáčky pohodově, příjemné bublání které nijak výrazně neruší. A když se vytočí tak je to řev, zkrátka jak už jsem psal - je to v hlavě. Záleží na řidiči jestli o sobě bude dávat vědět víc nebo míň. Citovat
ozzy56 Odesláno 23. listopad 2021 Odesláno 23. listopad 2021 Před hodinou, Rikic339 napsal: Záleží na řidiči jestli o sobě bude dávat vědět víc nebo míň. asi proto si nerozumíme, já jsem přesvědčen, že řidič by o tom rozhodovat neměl , možná proto jdou po krku všem rádoby ,,úpravcům'' technického stavu..., bohužel zatím jen na západ od našich hranic, ale ono to příjde časem i tady..., přece nemůže rozhodovat řidič, jestli bude dávat o sobě vědět víc, nebo míň Péťa ohodnotil 1 Citovat
Rikic339 Odesláno 23. listopad 2021 Odesláno 23. listopad 2021 Nějak nechápu proč by o tom řidič nesměl rozhodovat celkově mi přijde že se tlačí na to, aby řidič ideálně nesměl rozhodovat o ničem.. Ať auto vše udělá nejlépe samo a řidič do ničeho nezasahuje. To mi v pořádku nepřijde.. Citovat
Péťa Odesláno 23. listopad 2021 Odesláno 23. listopad 2021 Protože tím obtěžuje okolí? Protože tím ohrožuje zdraví ostatních? Když tak obhajujete ten rámus, proč si ho doma nepouštíte nonstop z reproduktorů? Nebo v obýváku nenastartujete motorku, ať si užijete kromě rámusu i smrad? Aha - nechcete ozzy56, Rikic339, Medvěd a 1 další ohodnotil 2 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 23. listopad 2021 Odesláno 23. listopad 2021 (upraveno) možná by o tom mohl rozhodnout na svém pozemku, ale aby neobtěžoval ostatní spoluobčany, už to konečně chápeš ?? jenže tak velký pozemek v České republice asi neexistuje, myslím říká se tomu ,,svoboda jednotlivce končí tam, kde začíná svoboda druhého'' Upraveno 23. listopad 2021 uživatelem ozzy56 Medvěd a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 23. listopad 2021 Odesláno 23. listopad 2021 před 2 hodinami, sitler napsal: studie taky tvrdi, ze snizeni rychlosti na 30km/h v obci snizi rizika nehod a hlavne tech vaznych. A presto to snad nikdo nechce... Obávám se, že minimálně v Praze je dosažení maximální rychlosti 30 km/h vlhkým snem některých radních - takovej pan Svítipán nebo Čižínskej by Ti to jistě rádi vysvětlili (ostatně mnohé jejich kroky přesně k tomuto "ideálu" směřujou) Citovat
rhinos Odesláno 23. listopad 2021 Odesláno 23. listopad 2021 až na to že ta hranice osobní svobody pak může být velmi tenká. Může mě třeba obtěžovat to že soused chová koně a mě jejich chov smrdí. Což není žádná fikce. Nebo že sousedův kohout ráno moc kokrhá Tím jen chci říct že je to i o vzájemné toleranci a ne jen o tom že tvoje svoboda končí tam ,kde začíná svoboda moje. Citovat
ozzy56 Odesláno 23. listopad 2021 Odesláno 23. listopad 2021 @rhinos tohle už je dávno vyřešeno i právně -- mít koníka v paneláku bude asi špatně, stejně jako kohouta místo budíku..., ale pokud si postavíš domek na vesnici a bude ti vadit kokrhání a vedlejší chov koní, tak budeš mít smůlu , ale souhlasím, je to o toleranci..., bohužel se dneska moc neví, co to je Péťa ohodnotil 1 Citovat
Agrafik Odesláno 23. listopad 2021 Odesláno 23. listopad 2021 před 23 hodinami, Péťa napsal: Jen tak se neslyšně mihla Kolem mě se taky mihla v cca 70-80tce a nějak tišší proti jiným autům mi to vůbec nepřišlo. Citovat
Medvěd Odesláno 23. listopad 2021 Odesláno 23. listopad 2021 (upraveno) Rhinos, Ozzy - není to tak dávno, co jsem četl o případu, kdy si v Dojčlandu ve vilové čtvrti dovolil nějaký spolusoused koupit našlápnutýho hlučnýho sporťáka a neváhal s ním jezdit brzo ráno do práce, večer z práce či v neděli na výlet. Až nakonec sdružení spoluvlastníků oněch vilek vyhrálo soud a ten panu sporťákomilci "vysvětlil", že buď tam bude s celým kolektivem koexistovat (tedy že auto prodá nebo vymění výfuk nebo si najde garáž mimo danou lokalitu) nebo se holt bude muset z lokality vystěhovat. Bydlím v poměrně rušné části Prahy - tedy jsem na běžný hluk zvyklý - ale kdybych měl souseda, co by v šest ráno cítil potřebu pod okny startovat něco rambajzícího, asi bych nebyl zrovna v pohodě a vymýšlel bych taky cesty, jak ho umravnit (začal bych osobním rozhovorem a věřím, že už ten by ho možná zklidnil) Upraveno 23. listopad 2021 uživatelem Medvěd Citovat
Péťa Odesláno 23. listopad 2021 Odesláno 23. listopad 2021 @Medvěd Takže Tobě nikdo znepříjemňovat život nesmí, ale ostatním ano? Alespoň tak Tvůj psaný text chápu. Když jseš jinak přesvědčený, že rachot (nejen) aut je v pořádku. Citovat
ozzy56 Odesláno 23. listopad 2021 Odesláno 23. listopad 2021 @Medvěd no--oni na západ od nás jsou opravdu trochu dále, např. Madonna (ta zpěvačka) si chtěla někde v Londýně koupit nemovitost, ale bohužel pro ni zasáhla místní samospráva, která nedala souhlas s koupí s odůvodněním, že jsou zvyklí na klid ve své čtvrti, který by se nastěhováním Madonny zrušil..., takže ani tato zpěvačka si nemůže dělat co chce Péťa ohodnotil 1 Citovat
rhinos Odesláno 23. listopad 2021 Odesláno 23. listopad 2021 @ozzy56 No právě že jsem zaznamenal nějaký případ ,kdy to tak není. Nejsou to tyto ,ale nějaký jiný a tam byl rozsudek v neprospěch chovu. Ale ano je to o lidech. Když budu mít živější auto tak prostě v obci nebudu prudit. https://budejcka.drbna.cz/krimi/22262-holubovska-rodina-se-soudi-se-sousedy-kvuli-udajnemu-zapachu-z-jejiho-ponika.html Citovat
ozzy56 Odesláno 23. listopad 2021 Odesláno 23. listopad 2021 (upraveno) mám to v rodině--postavili barák uprostřed dědiny a furt si stěžují, chtěli by, aby ta vesnice šlapala podle nich..., už k nim nechodím, je to na kulku do čela ale před stavěním byli normální, sem si myslel Upraveno 23. listopad 2021 uživatelem ozzy56 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.