Péťa Odesláno 11. srpen 2021 Odesláno 11. srpen 2021 V 6. 8. 2021 at 16:02, HanysR napsal: Přesně tak, jak to mohlo odbočit od zvuku V8 k technopárty? Zajímavé To je něco nesrovnatelného... @HanysR Jak to myslíš, že to je nesrovnatelné. Zkus těm příznivcům na technopárty tvrdit, že obtěžují okolí, když pro ně to je libozvučná hudba. Asi tak, jako některým randál z V8. Všechno je jen úhel pohledu Dave_k, Medvěd a pavelu96 ohodnotil 2 1 Citovat
Návštěvník Odesláno 11. srpen 2021 Odesláno 11. srpen 2021 @PéťaVšechno je jen od dB. Technopárty jde slyšet přes tři vesnice. Příjemný V8 kolem tebe jen probublá. Citovat
Péťa Odesláno 11. srpen 2021 Odesláno 11. srpen 2021 Chápu, že to je o tom čase, po který jsi rámusu vystaven. Ale za jedním V8 jede V6, pak TD, HDi, 1,8 něco a furt a furt a pořád. Podle vaši teorie by nebylo zapotřebí stavět protihlukové stěny. Mě se třeba líbí bublání potoku, který mi teče pod okny (pokud teda zrovna není opravdu sakra hodně vody, to pak je nepříjemné hučení). Ale mé Martině to vadí. Myslím, že rozlišovat hluk na přijatelný a nepřijatelný paušálně nejde. Proto je lepší to ticho elton ohodnotil 1 Citovat
Návštěvník Odesláno 11. srpen 2021 Odesláno 11. srpen 2021 @PéťaVšak já tomu rozumím, že tady jde už o ješitnost a o to mít pravdu. Já jsem si prostě dovolil napsat, že V8 JEEP má krásný zvuk a začalo se to překrucovat na technopárty a na to, že je to úhel pohledu. A pokud stejně ne, tak přijde na řadu další extrém v podobě bydlení u dálnic, rychlostních silnic atd. Však v pohodě. Věř, že valivý hluk je horší než zvuk moderního maloobjemového motoru. Loni jsem bydlel v historickém centru Kutné Hory, kde každou noc pod oknem lítaly taxíky po kostkách. Nemohl jsem spát a nebylo to kvůli zvuku motorů ale kvůli ran od kol. Kdo bydlí v místech jako toto nebo ve městech obecně tak největší problém je noční řev omladiny a ožralců a ne hluk aut. Kdo bydlí na vsi tak věřím, že pár spalováků za den ani nezaznamená. Ale opět je to úhel pohledu. Nějak nemám sílu to dál řešit, protože to stejně nemá smysl Prostě to vidíš jinak a je to tvá volba. Citovat
sitler Odesláno 11. srpen 2021 Odesláno 11. srpen 2021 Auta maj hlukovy limity uz celkem nizko. A hlavni hluk motoru generuje zrychlovani a zpomalovani, takze toliko oblibene nesmyslne omezovani rcyhlsoti tam, kde to neni treba, zapnute semafory v noci tam ,kde je minimalni provoz (tedy v podstate vsude u nas), buzeracni semafory, semafory pro chodce spoustene intervalem a ne tlacikem jen na vyzadani apod. To vsechno generuje naprosto zbytecny hluk a emise a vsichni na to tak maximalne kaslou nebo to naopak dokonce jeste dal zavadi. Hafity a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Milan+ Odesláno 11. srpen 2021 Odesláno 11. srpen 2021 A podle toho jak jsem u @Péťa byl s dcerkou pro skutra,tak tam projede aut asi min,pak nasere zvuk každý,když mi to Luca potom půjčila do práce,tak jsem si netroufl vzít za heft v ulici. Byl na tom nějaký laděný k válci aby to vše fungovalo. Citovat
Medvěd Odesláno 11. srpen 2021 Odesláno 11. srpen 2021 před 3 hodinami, HanysR napsal: @Péťa ..... Však největší problém je noční řev omladiny a ožralců a ne hluk aut.... Bum hrebikem o hlavičku Jako obyvatel pražské Letné myslím nemusím nikoho přesvědčovat, že vím, co je to hluk spojený s dopravou. Současně ale tvrdím, že tento trvalý hluk je v podstatě marginálie ve srovnání s nepravidelně se vyskytujícím ŘEVEM SPARTA FANS a jejich mnohdy srovnatelně uřvanými odpůrci. Na hluk z dopravy se dá celkem dobře zvyknout, ale na ožralé bezmozky to fakt nejde. Citovat
Návštěvník Odesláno 11. srpen 2021 Odesláno 11. srpen 2021 @Medvěd Tak to tě lituji. Bydlet kousek od stadionu musí být lahůdka. Fotbal bezmozci musí být výživní. Citovat
Medvěd Odesláno 11. srpen 2021 Odesláno 11. srpen 2021 (upraveno) Bydlím tam, kde bydlím, páč to má pro mě i mou rodinu mnoho kladů. SPARTU bych sice velice rád viděl odsídlenou kdekoli jinde (třeba v Letňanech by jí to na těch prázdnejch lukách u zbytečný stanice metra moc slušelo), ale těch plusů je prostě tolik, že na jejich likvidací těch X mimoňů nemá šanci Upraveno 11. srpen 2021 uživatelem Medvěd Citovat
Péťa Odesláno 13. srpen 2021 Odesláno 13. srpen 2021 Nedá mi to a ještě musím k tomu rámusu napsat Aspoň dostanu zase nějaké ty body @Medvěd si stěžuje na fotbal. Úplně ho chápu. ALE! Těm lidem na fotbale to nepřijde, vždyť to je "jen" pár hodin. Když Tě 2x v noci nepravidelně vzbudí nějaký bublající V8 nebo motorka (nebo něco jiného), tak to prostě podle mě je dost podobné. Jen si to nechcete sebekriticky připustit, protože to je "vůně" a "krásné bublání". On i ten trvalý hluk, na který si zvykneš, je špatně. Hodně špatně. A vůbec nepomůže, že jsi si zvykl. Citovat
Hafity Odesláno 15. srpen 2021 Odesláno 15. srpen 2021 V 13. 8. 2021 at 12:44, Péťa napsal: On i ten trvalý hluk, na který si zvykneš, je špatně. Hodně špatně. A vůbec nepomůže, že jsi si zvykl. A proto, v zájmu tohoto, nařídím toto, neptaje se nikoho.... Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 15. srpen 2021 Odesláno 15. srpen 2021 (upraveno) Péťo - jak už jsem psal NEUMÍM si užívat ticho, ale jsem z něj naopak celý nesvůj. Civilizační hluk mi nevadí, páč prostě patří k životu. Pokud se někomu líbí žít v tichu, ať se do toho svého ticha klidně odmístí a užívá si ho plnými doušky - jistě to bude umět i bez využívání veškerých civilizačních výdobytků, které jsou s hlukem jakkoli spojeny. Nechápu ale, proč mě někdo takový chce určovat, že mám žít někde v tichu, když mě se to pranic nelíbí (a dokonce si i rád užívám těch údajně hřmotných udělátek, páč je k životu potřebuju). Upraveno 15. srpen 2021 uživatelem Medvěd Hafity ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 15. srpen 2021 Odesláno 15. srpen 2021 (upraveno) Zit v ruchu je volba. Sam treba v praci apod. nesnasim ticho a mam v podstate celou dobu sluchatka s hudbou. Ale ticho volba neni, pokud je hlik. hluk/ruch se da na vuzadani kdykoliv zaridit, clovek si ho pro sebe udela jak mu vyhovuje. Ticho si pro sebe neudelas, je-li v okoli hluk. A ja, ac miluju motorky, uplne nesnasim idioty s urvanejma vejfukama. Zaroven mam hrozne rad klasicky velky americky osmivalce, ale zcela me iritujou radoby ladeny vejfuky vesnickech tuneru, co rvou na cely mesto. Upraveno 15. srpen 2021 uživatelem sitler Milan+ ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 15. srpen 2021 Odesláno 15. srpen 2021 @sitler : A ja, ac miluju motorky, uplne nesnasim idioty s urvanejma vejfukama. Zaroven mam hrozne rad klasicky velky americky osmivalce, ale zcela me iritujou radoby ladeny vejfuky vesnickech tuneru, co rvou na cely mesto. Tak tohle máme stejně.... Medvěd a Milan+ ohodnotil 2 Citovat
Péťa Odesláno 15. srpen 2021 Odesláno 15. srpen 2021 před 2 hodinami, Medvěd napsal: že mám žít někde v tichu, když mě se to pranic nelíbí Tak proč si stěžuješ na fandy fotbalu na Letné? PS: Také mám v práci non-stop puštěné radio (i teď, když jsem na dovolené). To samé v autě. Citovat
Medvěd Odesláno 16. srpen 2021 Odesláno 16. srpen 2021 před 10 hodinami, Péťa napsal: Tak proč si stěžuješ na fandy fotbalu na Letné? Máš snad pocit, že běžný dopravní a jiný ruch velkoměsta je v něčem podobný řevu postižených neandrtálců maskovaných skupinou čutofans? Ať si fandí na stadionu (stejně jako auta jezdí po ulicích), ale vyřvávat v ulicích několik hodin před i po zápase podle mě prostě není nic, co by mělo být přijato jako norma. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 16. srpen 2021 Odesláno 16. srpen 2021 Souhlasím. Ale ani dopravní ruch není norma. Citovat
Medvěd Odesláno 16. srpen 2021 Odesláno 16. srpen 2021 (upraveno) Péťo - dopravní hluk norma je, ať se to někomu líbí nebo ne, páč i díky němu věci fungujou tak, jak fungujou. Žiju li ve městě, musím s ním počítat nebo se odstěhovat nejam do klidu a ideálně přestat věci, které ke svému vzniku hluk potřebují, používat. Řev čutofans nikdo ke svému lepšímu životu nepotřebuje - ten produkuje menšina z menšiny, kterou běhání za kulatým nesmyslem zajímá tolik, že jsou ochotni na ten stadion / zápas vyrazit. Třeba mě už v dětství tato svoloč (myslím tu uřvanou menšinu menšiny) naprosto zbavila chuti se jít na fotbal podívat a tuto kratochvíli jsem nedopřál ani juniorovi. Upraveno 16. srpen 2021 uživatelem Medvěd Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.