Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Benzín, Nafta, Akumulátory? Nebo vlastní pohon? Toť otázka :D

Recommended Posts

Odesláno

Kdyby elelktrotroristi byli aspon trochu objektivni, treba by taky ocitovali  rozhovor s nejvyssim sefem VW z predvcerejska a tom jak je elektromobilita slepou ulickou! Jenze to se nehodi do kramu....:myslim

Odesláno

Sorry, je to trochu :xvul ale přesuňte to už do cirkusu, protože tam to fakt patří :D vždyť je to furt dokola a nikdy se tu na ničem neshodnem, budem sem dávat odkazy jen na věci co se nám hodí do krámu, názory ostatních zásadně vyvracíme a ukazujem si že ten náš názor je ten jediný správný.. Vždyť je to k smíchu :) Já to tu čtu už jen pro pobavení, hned potom co si přečtu sekci vtipy... 

Odesláno

To: peasastor: Myslíš toho podvodníka a traviče, co roky profitoval z dodávání aut s podvodnými násobnými emisemi. A který ještě není zavřený, jako jeho soukmenovci, protože vyšetřování běží? A který teď brečí - přestože se ještě včera prsil, jak budou chrlit elektriky - že se po něm chce aby je fakt chrlil? Tak tu fňuknu můžeš vesele ignorovat. Ten je všechno, jenom ne objektivní.....

To Rikic339: Tak ještě jeden Pežotí vtípek Citroën C1, Peugeot 108 a Toyota Aygo jako elektromobily?, který se asi brzy stane realitou.

Odesláno

@ozzy56    Neboj novináři i studie dostane nafrak. Nic se nesmí přehánět. 

Neumím si představit s jeho dojezdem Iona někam jet. Natankuji plnou a když pojedu jeho průměrem, tak máme ve dvou šoférech  i s klimou či topením :D

1100 km  za sebou.  Ne stát co 130km na nabíječce. 

Odesláno

Ukázková demagogická manipulace ropáků. Ještě to sami přiznají - "Jak ale dokazuje studie německé konzultační společnosti Berylls Strategy Advisors, elektroauta nemusejí být tak ekologická, jak se snaží prezentovat. Firma prezentující se jako jediná relevantní konzultační společnost pracující exkluzivně pro automobilový průmysl upozorňuje na ekologickou hrozbu elektromobilů v podobě jejich lithium-iontových akumulátorů. V závislosti na tom, kde se dané elektroauto vyrábí, vytváří výroba jeho baterií vysokou uhlíkovou stopu." Koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Opět další "studie" na objednávku. Těžba, výroba, spalování a následná likvidace (třeba motorové oleje) ropných produktů, které je potřeba do spalováků dodávat neustále, je ve srovnání s jednorázově vyrobenou baterií určitě procházka rajskou zahradou. A kupodivu to opět vyšlo na auto.cz. Až David Bureš s kravaťáky z Berylls Strategy Advisors projdou se svými čistými dýzly garážovým testem, rád přiznám, že jsme se mýlil a dýzl je fakt čistota sama. Mimochodem dnes jsem s ženiným Ionem absolvoval další STK bez ztráty kytičky. 

Odesláno

No ty tady můžeš "ukázkovou demagogii" rovnou školit. Naštěstí už to snad většina pochopila a bere to s nadsázkou, jakou to vyžaduje. 

Odesláno

Tuhle jsme vedli takovou debatu, jak to dělaj elektromobilisti, když jsou tyhle brutální zácpy? Včera třeba před Prahou stála D8 hodinu, možná i dýl, jen takový to kodrcání. Navíc stála směrem do kopce, byla kosa a pršelo. Takže všichni topení, nebo klima, aby se jim nemlžila okna a hodinu po centimetrech vpřed. Když sem čet ten článek, jak si půjčil elektromobil na pár dní a někam vyrážel, pak zjistil že musí ještě popojet, či co, no zkrátim to, jede-li sto kiláků na dojezd 120, aby měl rezervu a potká ho tohle, tzn hodinu někde kodrcá a jede mu topení, případně klima, tak jak to řeší elektromobilista?

Odesláno

Podle typu vozu. Ti s modernějšími mají obvykle tepelné čerpadlo, takže neřeší nic. My s malými a staršími městskými elektromobily se podíváme, co máme v baterce. Pokud tam jsou 3 kWh rezervy (z 16 u Iona), tak prostě topíme na skla, tu hodinu není žádný problém. Pokud je tam více, tak i déle. Ale je fakt, že dálnici s Iony, a Smarty  jezdí málokdo, spíše od ZOE (22-43 kWh baterka) a Leafu (baterka od 24 přes 30 do 40 kWh) výše. Jinak na malobaterkáče jsou na tohle odpovědí rychlonabíječky co 50-80 km podél dálnic, jak to mají už od května 2014 dávno třeba na Slovensku. Místy jsou ještě blíže. U nás se tomu hodně podobá trasa Olomouc-Praha vrchem, viz evmapa.cz filtr chademo. Ale začíná se to zlepšovat. Ostrava-Olomouc sice zatím nula, ale třeba Ostrava-Žilina už jsou ve Frýdku Místku i Třinci. A směrem na Polsko hned za hranicí. Polsko vůbec jede. Za rok a něco tam Greenway Polska nainstaloval více rychlonabíječek a logičtěji, než u nás největší poskytovatel rychlonabíjení ČEZ za 7 let.

Odesláno

Takže to je dost dobrodružný. Chápu :D Z takový obyčejný zácpy, která člověka v podstatě prudí a nějak ji přetrpí (si třeba pustí písničky, pohádky nebo si povídá se spolujezdcem), se dá udělat docela pěknej zážitek, čůrek na zádech, výčitky, stres a nakonec úleva, že nechcíp aspoň mobil a může mě někdo benzínovej přijet osvobodit, strhanýho, protože sem to tlačil k nejbližší nabíječce, která je ovšem mimo provoz :D

Smůla spalovacích motorů je jenom jedna, že ropu maj státy, který si ji nezasloužej...

Odesláno

Tak jako může to potkat občas asi někoho, ne že ne, ale tohle auto (ion s dojezdem 120km) je pro ženskou a ta s tím asi na dálnici nepojede. No a neznám poskakovací zácpu na dýl než hodinu, max 2 (ale to tak možná londýnský orbital nebo bruselská E40) a to se zvládne i s tímhle. Většinou pokud je to na dýl, tak to stojí totálně a to si pak asi v ionu vozí deku, termosku s čajem a nějak to s nulovou spotřebou překlepe.

Tohle jsou takové vykonstruované problémy, co by kdyby, v reálu to asi moc nehrozí, pokud člověk normálně přemýšlí.

Větší problém, a o tom jsem tady ještě nikdy nečetl, vidím v tom, když se baterky vybijou totálně až do nuly a nejde to pak už vůbec znovu nabít. To se teď nedávno stalo známému, vozí z Ameriky auta a začal hodně dovážet Fiaty 500, elektrické. Prý to jde na dračku a prodá to vždycky rychle. No a v té USA než to dají do kontíku, tak musí být baterky vybité. Takže najedou dovnitř, zapnou světla a topení a tak to nechají vybít. Pak to 2 měsíce putuje no a už se mu  stalo, že to nešlo znovu nabít. To asi by mohlo naštvat trochu víc než zácpa :)

Odesláno
před 11 minutami, David 106s16 napsal:

No a neznám poskakovací zácpu na dýl než hodinu, max 2

tak to těžká závist :D

teď v pondělí(myslím že to bylo pondělí :D ) jsem jel do z Milovic do Brandysa, cca 20 km. vyjel jsem v 7:10 a do Brandýsa jsem dorazil přesně v pul 11. Na dálnici bylo hotové parkoviště a do kopce to opravdu poskakovalo po 2cm. to bych se docela bál s elektro.

Tenhle případ udávám protože těch 20km po dálnici si myslím že by v elektru zvládla i ženská :P :D 

p.s. nebylo dvakrát teplo :D 

Odesláno
před 19 minutami, David 106s16 napsal:

Tak jako může to potkat občas asi někoho, ne že ne, ale tohle auto (ion s dojezdem 120km) je pro ženskou a ta s tím asi na dálnici nepojede. No a neznám poskakovací zácpu na dýl než hodinu, max 2 (ale to tak možná londýnský orbital nebo bruselská E40) a to se zvládne i s tímhle. Většinou pokud je to na dýl, tak to stojí totálně a to si pak asi v ionu vozí deku, termosku s čajem a nějak to s nulovou spotřebou překlepe.

Tohle jsou takové vykonstruované problémy, co by kdyby, v reálu to asi moc nehrozí, pokud člověk normálně přemýšlí.

Větší problém, a o tom jsem tady ještě nikdy nečetl, vidím v tom, když se baterky vybijou totálně až do nuly a nejde to pak už vůbec znovu nabít. To se teď nedávno stalo známému, vozí z Ameriky auta a začal hodně dovážet Fiaty 500, elektrické. Prý to jde na dračku a prodá to vždycky rychle. No a v té USA než to dají do kontíku, tak musí být baterky vybité. Takže najedou dovnitř, zapnou světla a topení a tak to nechají vybít. Pak to 2 měsíce putuje no a už se mu  stalo, že to nešlo znovu nabít. To asi by mohlo naštvat trochu víc než zácpa :)

Máš pravdu, v podstatě za 5 let neznám nikoho, kdo by s elektromobilem měl problém v zácpě. On totiž kromě toho topení při stání prakticky nic nežere. Motor se netočí a denní svícení, rádio nebo ventilátor jsou nula nula nic.

Tvému známému s Fiat 500e se stalo to, co mně. Byli jsme na Slezské Hartě s předváděčkou elektromobilů a elektrokokol a já jsem si najel dopředu ke stánku, v Ionu zapnul varovná světla a nechal ho 8 hodin blikat. Což mu spolehlivě vyšlehalo 12V baterku tak, že pak nebyla schopna oživit palubní počítač a Ion nešel nastartovat a rozjet. Řešení bylo jednoduché. 12V baterka se nabíjí spolu s trakční 16 kWh. Takže jsme natáhli prodlužovačku, chvíli nabíjeli auto a tím se nabila 12V baterka natolik, že auto normálně nastartovalo. Kdyby tam byl někdo se startovacími kabely, mohlo se to udělat jako u spalováku. Ostatně už jsem takhle pár spalováků u nás na VŠB oživoval. Studenti tím dojedou v neděli na koleje, nechají stát do pátku v -10°C a pak se to snaží nahodit. Obvykle plečky typu Felda, první Oktáfky atp., kde jsou baterky daleko za zenitem. Poučení pro mne je jednoduché, při předváděčce nechat auto nastartované s parkovací brzdou a řadicí pákou v poloze P, pak mohu nejen blikat, ale i svítit a přes měnič napájet počítač a monitor s prezentací. Protože to vše sice jede z 12V baterky, ale ta se průběžně nabíjí z té trakční. Za 8 hodin ubydou tak 2 kWh.

Odesláno

Tak oni to prave delaji, najedou do kontejneru, jenom zatahnou rucni brzdu, vsechno zapnou a jdou od toho. Ta hlavni baterie se vybije tak, ze uz to nejde nabit. Az s nim zase nekdy budu, zjistim jak to vyresil.

Ad zacpy: zatim asi nikdy jsem nepopojizdel tak dlouho. Proste sjedu, otocim se. Ale nejlepsi je do toho nevjet. Btw, najezdim cca 12-15t km za měsíc.Ale zaklad je dobra navigace.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...