JimBeem Odesláno 13. květen 2017 Odesláno 13. květen 2017 Zdarec, co je dobré všechno vyměnit, když se mění spojka na mé 406 1,8? Spojková sada (přítlačák, lamela, ložisko) - jasné, ovládácí váleček, vydlice vypínaní spojky + ložisko, gufera polos, těsnění hnacího hřídele převodovky, ještě nějaké gufero? Ještě něco, když už to bude dole? Silenty nápravnice mě ještě napadají. Citovat
Ferry Odesláno 14. květen 2017 Odesláno 14. květen 2017 (upraveno) medena podlozka vypousteciho sroubu pokud olej nenechas vytect jen dirou poloosy to co mas vypsano bohate staci, ani ta vidlice neni treba a valecek taky ne, jestli netece nebo se spojka nezavzdusnuje Upraveno 14. květen 2017 uživatelem Ferry Citovat
P607Olda Odesláno 14. květen 2017 Odesláno 14. květen 2017 Nepíšeš, odkud jsi, ale právě tato odpověď je to know-how toho servisu, tzn. že se podívá a zjistí,co je načaté. Zvláště, když to dělá denně a už udělal stovky těchto oprav. Samozřejmě, je třeba mít servis, kterému můžeš věřit. Minule mi to v servise vysvětlovali, co se mění při výměně spojky, a taky zmínili, že existuje několik provedení a na každém se kazí něco jiné. Citovat
JimBeem Odesláno 14. květen 2017 Autor Odesláno 14. květen 2017 Ferry díky, tendle spotřebák mě nenapadl. Váleček jde vyměnit bez problémů i na autě ne? Zase to není taková pálka dát tam novou vidličku a váleček, když už to bude dole. Přecejenom to má už 220tisíc naběháno. To Olda: předpokládám, že mi cheš doporučit ten váš servis, ale díky, nepojedu přes půl moravy. Jde mi o to, že chci vědět co dát vyměnit (taky je varianta, že to budu dělat s kamarádem) když už to bude rozpůlené - k čemu všemu se dá dostat. A mít to už nachystané. Namísto "dneska sem to rozhodil, mrkl a objednal díly a další dva dny na ně čekal..." Spojka pude komplet sada, přes to vlak nejede, i kdyby se přítlačák tvářil sebelíp. No a ten zbytek mě zajímá. Nebudu šetřit na starém díle, abych to třeba za rok musel nechat zase celé rozdělat a vyměnit ho. Citovat
ozzy56 Odesláno 14. květen 2017 Odesláno 14. květen 2017 mění se preventivně i gufero na klice--za setrvákem Citovat
P607Olda Odesláno 14. květen 2017 Odesláno 14. květen 2017 Chci doporučit, abys měl servis, kterému můžeš věřit, byť 30 km daleko. Je to přeci jiné, když to někdo dělal stokrát a má díly skladem. Škoda, že takových servisů je málo. Citovat
JimBeem Odesláno 14. květen 2017 Autor Odesláno 14. květen 2017 (upraveno) To rovnou můžu zavíst do autorizáku Ale i ti budou díly objednávat. Co by taková výměna spojky stála v autorizáku, zaptat se můžu - měli by mít snad i nějaké slevy na starší vozy, ale stejně to bude asi někde jinde cenově. Za optání nic, jak se říká... skusím aspoň nabouchat díly v serviceboxu, co to hodí za cifru "fuj velebnosti - to je láce a to sem tam prsknul sadu - přes deset, repasovaná sada přez pět litránku, samotný přítlačák přes pět litránků..." Já vím je to origo.... ale u badisáka jsem se vším přes pět." ozzy díky, přídáno do košíku Upraveno 14. květen 2017 uživatelem JimBeem Doplnění Citovat
dýzl Odesláno 14. květen 2017 Odesláno 14. květen 2017 osobně jsem na Xantii 1,8i16V ale jen 81kW dělal dvakrát (na své a ještě kolegovi) měnil jsem jen set-lamela,přítlačák a vypínací ložisko.Dnes bych možná ještě měnil i gufera i když na své je to již asi 6 let a vše je OK Citovat
JimBeem Odesláno 14. květen 2017 Autor Odesláno 14. květen 2017 xantia má taky pomocný rám? Musel dolů? Nebo to šlo na zvedlým autě a jenom se to dalo bokem? Citovat
parizov Odesláno 14. květen 2017 Odesláno 14. květen 2017 Nějak se v tom tvém seznamu (ložiska) moc nevyznám... Co ložisko v setrvačníku? Citovat
JimBeem Odesláno 15. květen 2017 Autor Odesláno 15. květen 2017 (upraveno) Položka č. 6 (bývá součástí vydlice) a č. 3 Upraveno 15. květen 2017 uživatelem JimBeem chyběl obrázek Citovat
Ferry Odesláno 16. květen 2017 Odesláno 16. květen 2017 to gufero na klice, jak tu je zmineno nekde vejs, mozna neni spatnej napad, je fakt, ze muze pri tehle kilometrech zacit casem rosit, tak je dobry vyuzit prilezitost sundany prevodovky, dal bych Elring nebo Reinz. Me zacalo rosit asi tak pul roku po vymene spojky, delal jsem ji pred ctyrmi lety a mam ted najeto nejakych 140tis, tak jeste chvili bude muset vydrzet, ale zbytecne mam zablitej spodek motoru Citovat
Almanil Odesláno 16. květen 2017 Odesláno 16. květen 2017 Na 406 lze převodovka sundat i bez demontáže toho rámu. A ty gufera jsem preventivně taky měnil, ale tu vidlici ne. Citovat
JimBeem Odesláno 16. květen 2017 Autor Odesláno 16. květen 2017 před 9 hodinami, Ferry napsal: to gufero na klice, jak tu je zmineno nekde vejs, mozna neni spatnej napad, je fakt, ze muze pri tehle kilometrech zacit casem rosit, tak je dobry vyuzit prilezitost sundany prevodovky, dal bych Elring nebo Reinz. Me zacalo rosit asi tak pul roku po vymene spojky, delal jsem ji pred ctyrmi lety a mam ted najeto nejakych 140tis, tak jeste chvili bude muset vydrzet, ale zbytecne mam zablitej spodek motoru Jo to už sem tam taky hodil, už je to objednáno. před 18 minutami, Almanil napsal: Na 406 lze převodovka sundat i bez demontáže toho rámu. A ty gufera jsem preventivně taky měnil, ale tu vidlici ne. Kolik si měl najeto při výměně? Koukal si na tu vydličku v jakém byla stavu? Já chci rám stejně sundat kvůli uložení - silentům - sou styřelé a vydrolené. Citovat
Almanil Odesláno 16. květen 2017 Odesláno 16. květen 2017 Netuším kolik to mělo najeto, na budících bylo 180 při koupi, ale podle mě to klidně mohlo mít i dvakrát tolik. Na té vidličce jsem nic divného neviděl, takže jsem ji neměnil, ale já mám spojku ovládanou lankem, tak tam teoreticky může být nějaký rozdíl. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.