Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

To je hodně dobrý.. :) škoda jen, že většina co je na klubu to ví a zná a k těm blbům, který by to nejvíc potřebovali se to nedostane...

Odesláno (upraveno)

Hluboké moudro a pravdivé. 

Ležím po te operaci a tak si to čtu. 

Pár věci z těch karticek je přehnaná ale jinak samá pravda a některé i ověřené na vlastní kůži 

Upraveno uživatelem Klemoň
Odesláno

Pěkný čteníčko ,nemám co dodat, už to napsala Weri :super

S tím hasičákem už přemýšlím docela dlouho, chci si ho koupit 

Odesláno z Samsung J 5

Odesláno
před 14 hodinami, Weri 605 napsal:

:xvul
a jak je..?

No už vím jaké pocity zažívá žena při porodu v kombinaci s tím ze tě cca každých 15 az 30 minut někdo kopne kovovou spicatou botou do kostrče :roll

Odesláno

Vendelinku menší než 2kg ale nemá smysl. To je tak na vajgl na sedadle. Osobní zkušenost. Vozim 2kg s ukazatelem tlaku.

Odesláno

Jasný že jo ,menší určitě kupovat nebudu:),ale musím se dokopat do krámu,už mi to trvá asi rok,chtěl jsem ho už do bejvalky 307my   :D

Odesláno z Samsung J 5

Odesláno

hlavne si ho pak umistete do kufru nebo pod sedacku aby sel co nejrychleji vyndat :D

Odesláno

Asi to bude malinko :xvulale dnes jsem byl na pravidelném školení. mimo jiné přišla řeč i na věci popisované v těch kartách školitel je mimo jiné troufnu si říct že kamarád ale hlavně myslím si že z naší(DPP) autoškoly jeden z největších fachmanů který této problematice dost rozumí. On má nějakého známého který dělá pro BESIP a jiného co dělá pro některou komerční TV a říkal že už nesčetněkrát se těma chlapama bavil o tom jak takovéto informace dostat mezi lidi. A Od BESIPáka se dozvěděl že oni mají spousty TV spotů které stáli dost peněz a jsou v nich vcelku srozumitelně tyto věci popisované ale bohužel se to do TV dost těžko protlačuje kvůli penězům které chtějí za odvysílání samotné TV. A ten televizák říká že je to pravda protože u komerční TV je vysílací čas drahý a že málokterá TV chce dělat takovouhle charitu. Že to je vcelku začarovaný kruh ale údajně se všichni kteří se touto problematikou zabývají shodují na tom že je to víc než potřebné aby se tyto informace mezi lidi dostali.  A taky tam byl preventista od hasičů který nám vysvětloval co a jak s hasičáky. A musím napsat že podle jeho vyjádření se nedá než souhlasit s tím že menší než 2kg práškový nemá v autě význam a zrovna tak že musí být opravdu na místě ze kterého bude dosažitelný. Ideálně vepředu okolo dveří nebo v prostoru dveří zavazadelníku nebo přímo na nich.

Odesláno

Též jsem si početl. Ty brzdné dráhy jsou asi z čehosi zprůměrované. 46m z 90km/h na suché silnici je dost. Nedávno jsme z kolegy testovali rozdíl mezi zimními a letními pneu a ani s "levnější" letní proveniencí (Kleber) jsme se ze stovky nedostali přes 38m. Na zimních (Continental) bylo stejné auto dokonce o metr lepší. Ale chápu, že se běžně prodávají gumy, kterým těch 46m stačit nebude. Ale je to o brzdách a jejich kondici. Přesto si myslím, že údaje v tabulkách jsou spíše pesimistické i oktávka na nexenech brzdí líp.

Odesláno (upraveno)

Velikost brzdné dráhy je ale ovlivněna nejenom stavem brzd nebo kvalitními pneu ale také kvalitním povrchem a hmotností auta. Zkoušet je dobré ale pokud jste zkoušeli někde na letišti na betonu s jedním řidičem, tak to někdy zkuste porovnat na dobře ojetém a hladkém živičném povrchu s plným zatížením auta.  No a pak to zkus na rocbindě, což je ten červený povrch který se dává před přechody. Ten prý snižuje brzdnou dráhu až o 30%.

A pro zajímavost - http://www.repubblica.it/popup/servizi/2007/motori/frenata.html

Upraveno uživatelem Midloch
Odesláno

Jo jo. 2kg prasku mám v kufru v tom vyklenku u podbehu. Dvoukilovku pod sedacku řidiče nedostanete a navíc ti při čelním nárazu nerozmlati kotníky :bojim

Odesláno

Samozřejmě že se bavím o tom umisťovat hasičák v originálním homologovaném držáku. Aby to nebylo jak popisuješ kontraproduktivní. Já mám 2kg prášku v 807 na boku spolujezdcovo sedačky ale to jde aplikovat u auta které nemá středový tunel. V berlingu jsem měl 1kg prášku na středovém tunelu vepředu u nohou spolujezdce trochu to zmenšilo komfort pro nohy ale nikomu koho jsem vezl to zásadně nevadilo.

Odesláno

tim jsem chtel rict, ze vetsina umisteni, kam to ridici cpou (pod sedacku a do kufru), je v pripade problemu, vetsinou k nicemu.....

Odesláno

Já mám hasičák v kufru vedle CDměniče v originálním držáku a už jsem ho na ostro zkoušel.. pro mě určitě nejlepší místo, vyběhl jsem, otevřel kufr, vytrhl ho z držáku, vytrhl pojistku a hasil... 

Odesláno

Midloch: Nebylo to letiště a povrch rozhodně nebyl ideální (uzavřený areál bývalého kasína, tedy buzerplac s povrchem, který by snesl údržbu). Takže se víc blížil reálu našich silnic než ideálu dráhy na letišti. Měli jsme tři stejná auta (rozdíl v barvě a nějaké výbavě), každé jinak obuté, každou jízdu jsme opakovali 3x s tím, že jsme se vyměnili za volanty, abychom snížil vliv řidiče. Nešlo ale o náhodnou situaci, každý věděl, co bude následovat. Sice bylo sucho, ale tak 2 dny po dešti a protože se tam spíš nejezdí, řekl bych, že povrch byl spíš horší než běžný.

Těžko to můžeme porovnávat někde v provozu. Možností, kde si to můžem zkoušet zas tak moc není. Auto bylo osazeno buď jen řidičem nebo jsme v něm seděli všichni (rozdíl v brzdné dráze byl do půl metru - ono 1,6t nebo 1,8t už neudělá tolik, mnohem větší vliv má špatný huštění). Po několik hodinách zkoušení (zajímal nás hlavně rozdíl mezi ovládáním a bržděním na zimních a letních gumách) nás to přestalo bavit, naměřené rozdíly na suché silnici byly tak malé, že klidně budu v létě jezdit na zimních (pokud to není nějakej číňskej šmejd).

Konstrukce brzd je dost zásadní faktor, 2,5 tunovej Veyron (ale i třeba 5008) ti ze sta zastaví rychleji než tunová fobie s bubnem vzadu. Rozdíl bude klidně i 10m. Velký a těžký, případně silný auta = velký kola/disky, kotouče i desky, to jde prostě ruku v ruce (do 13" disku dáš těžko 30cm kotouč ;) ). Malý lehký auto má malý kola, malý kotouče i desky a taky má mít výrazně levnější náhradní díly...

Odesláno

Pacho

Každý ma právo na svůj názor a tak asi prezijes jízdu na zimních v klidné jízdě z práce do hospody ve vedlejší obci. 

Ja jsem ale na vlastní kůži zažil jak mi moje Volvo V70 na zimních Dunlopech tedy žádný **** vyteklo ze zatáčky .

Náklad pouze 2 dospělí a 2 malé děti. Ta samá silnice v zimě cca 60 km/h a pohoda . V létě pak něco přes 50km/h a "vytekl" jsem až do trávy na krajnici. Už to nikdy nechci zažít. Ale jak říkám opatrně do vedlejší obce proč ne. Na dovolenou NIKDY :bojim

Odesláno (upraveno)

Jo jasně, neřešili jsme jen brzdy, jeli jsme i slalom, jízdní vlastnosti stejného auta se lišily jen nevýznamně. Významné bylo, že pneu bylo správně nahuštěný. Když jsou špatně nahuštěný, tak ti odpluje i na letních. Vzhledem k tomu, že jezdím na dovolenou nejraději do hor, tak klidně ;)

Ale mediální masáž už začla:

http://auto.idnes.cz/zimni-gumy-pneumatiky-v-lete-dir-/autoservis.aspx?c=A170516_160628_autoservis_fdv

Upraveno uživatelem Pacho69

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...