Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ta jednorázovka je zajímavá. Má obsah 0,125l, takže 125ml? - počítám správně? To velké balení má 500ml a má se ředit 1:1000.
"přípravek se dávkuje v poměru 1:1000 do nádrže automobilu před tankováním (jedna nádobka 500ml postačí na ošetření 500 litrů motorové nafty). Odměrka v uzávěru usnadňuje dávkování. Její objem je 20 ml a vystačí k ošetření 20 litrů motorové nafty" 
Takže podle tohohle výpočtu, by to jednorázové balení mělo vystačit na 125 litrů nafty. Ale uvádí, že je na 50-60litrů. Možná jsem na ZŠ zrovna chyběl, proto mi to nevychází a nebo je v tom nějaký chyták v podobě jiné koncentrace produktu :myslim 

Odesláno (upraveno)

MJSytič:

je to naředěné v té lahvičce, benzínem pro benzínový motor a naftou pro naftový motor, takže za ty prachy kupuješ nižší koncentraci. Ta dávka paliva v lahvičce je asi to nejdražší palivo na světě. Jen pro představu: ta lahvička by měla stát jen 20 korun, zbývajících 20 je za to ředění palivem. Paliva je tam 62,5 mililitru. Pro zjednodušení počítejme 50 mililitrů. A do jednoho litru se jich vejde 20 x 50 ml. To je 20 x 20 korun, to jest 400 korun za litr paliva. A to je slušný vývar. Vnímám to jako grandiózní oj.b na zákazníka a proto kupuji ten v plechovce.

Distributor to zdůvodňuje lepší manipulací, lepší stékavostí. Mě to přijde jako bych si objednal polívku a číšník za cenu plné porce přinesl porci poloviční a v hrnku převařenou vodu na zapití, aby mi polívka lépe klouzala do krku.

Upraveno uživatelem Mirekdoda
Odesláno

Stalo sa vám, že vif vám zhustlo? Lebo ja ho mávam v aute a pri týchto mrazoch z neho vznikol taký gél, že som to radšej nedával do nádrže...

Sent from my STH100-2 using Tapatalk

Odesláno

Není to divné, je to běžné, hodně aditiv zhoustne už při cca -7. To není chyba, ale v tomhle stavu do nádrže nepatři, je potřeba ho nejdřív zahřát. V principu mu to ale neškodí, po zahřátí a zkapalnění je normálně použitelný. Při smísení s naftou je vše v pořádku.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...