krtek 2 Odesláno 21. listopad 2016 Odesláno 21. listopad 2016 (upraveno) pozri nemusis so mnou suhlasit ,ja som napisal svoj pocit ty mozes mat pocity ine tak citaj poriadne a nemusis sa hned certit a nechapem co z toho je namachrovane ked mas motor takmer o polovicu silnejsi hoci kilovaty maju rovnake tak je jasne ze si viac veris a v slabsom az tak nie ty beries do uvahy len papierove hodnoty ale v reale to tak neni od 100kmh to hdi tu 1.8 16v rozdupe mam to vyskusane a moze jej aj motor s pod kapoty vyskocit a nema sancu a vykon ma rovnaky ako to hdi Upraveno 21. listopad 2016 uživatelem krtek 2 Citovat
Tony Stark Odesláno 21. listopad 2016 Odesláno 21. listopad 2016 (upraveno) Nebudu ti radit co zvolit ale já už se na to dívám jinak. Sám sice vlastním jednu 1.6i (307) a né, že bych si stěžoval ale už to auto mám a zbavovat se mi jej nechce a že bych byl nespokojený, tak to se taky říct nedá ale ... Motor je živý dost ale asi jak pro koho, ano auto je těžká cihla ale ten pocit když vytočíš motor a někde mimo město si užívám okresky (tato věta spíše sedí více na majitelé silnějších benzínových agregátů) ale já si to prostě dokážu i s tímhle motorem užít. Spotřebu nějak neřeším ale solidní tempo, někteří již mě viděli jak jezdím (občas jako prase ) se dá spojit s relativně solidní spotřebou 6-8l/100km, podle toho kam až motor taháš v otáčkách že. Roční nájezd již nemám víc jak 3000km, nedojížídím do práce, dovolená vždycky letadlem, po ČR či SR se to dá přežít na občasný výlet. Na obhajobu nafty. Mám sice benzín ale chybí mi 6t. kvalt což benzín nemá, benzín je u 307 zpřevodovaný hodně do města. Když se na to podívám tak, že bych koupil solidní naftu, kde nebudu muset řešit turbo, čerpadlo, vstřiky, spojku, "prostě ty dražší investice", tak bych naftu i uvítal, na občasné ježdění by to motor mohl zkousnout a výlety by mu jen prospěly. Jízdy vlastnosti nafty a benzínu prostě nemůžeš srovnávat protože každému sedí jiný styl flexibility agregátu. Jasně nafta je taková klidnější a dle mého i podvozkově tvrdší než benzín ale když chci tak mě ani borec př. s 1.9TDi na start či ve mestě neudělá ani kdy se posmolil. Upraveno 21. listopad 2016 uživatelem Tony Stark Citovat
MilanF1 Odesláno 21. listopad 2016 Odesláno 21. listopad 2016 Mně přijde pro začátečníka lepší benzín. Šlápneš a ono to jede a nemusíš řadit. Záleží na konkrétním benzínu, můj 87 kW opravdu tahá až za 5000 ot. Blokem asi bude shodný s tím 80 kW, ale je přeci jen jiný. S 80 kW jsem nejel. Já vyrůstal na naftě, doma nic jiného nebylo. Tedka bych si klidně benzín koupil, i kdybych měl najezdit dost kilometrů. Ten pocit, že točím 2500 ot a šlápnu a nemusím řadit, je fajn. Když je potřeba předjet, podřadím a fakt to jede. Naftu je třeba držet ve správných otáčkách a pořád hrkat s tím klackem. Nevadí mi to, ale pokud se člověk chce občas "svést", nic sportovního z toho nedostanu. Česká modla Octavia III RS TDI 135 kW je sice hezká, ale vůbec se mi ten projev nelíbí, přijde mi to líné. Tohle bych asi se svou 106 GTI dal. Výkon/váha bude asi hodně podobný. Já jsem poslední dobou dospěl k názoru, že nafta je pro klidnější řidiče, co najezdí více kilometrů a je to s možností strachu o vstřiky, turbo (ač u PSA nevím, že by odcházely krom 1.6 HDI), setrvák atd. Benzin by si měl koupit někdo, kdo jezdí málo (stačí slabší benzín) a nebo se chce svést (silnější benzín). Ale na druhou stranu, pokud někdo jezdí málo a koupí si naftu, při jeho nájezdu ty vstřiky a FAP nemusí třeba vůbec řešit. Třeba táta má Berlingo 2005 (ještě 66 kW 2.0 HDI). Za 6 let s tím najezdil asi 30 000 km a krom alternátoru a motorku na ostřiky jsme nic neřešili. Takže je to celé individuální ... Citovat
KoudaK Odesláno 21. listopad 2016 Autor Odesláno 21. listopad 2016 Přátelé děkuji za spoustu dobrých a užitečných rad. Mělo by to být jako náhrada za 309 1,1 kterou jsem měl jako druhý auto u baráku. Takže každý pojede líp jako tenhle nezmar. Často se stává, že já potřebuju jet tam a otec zas tam.. Na vyblbnuti a letní srazy mám 309 XS 1,6i ale ta je skovaná v Brně v garáži. Třeba chci jet do té garáže a naši firemním do Globu. Mrzí mě, že jsem promeškal tu modrou 307 1,6 co byla onehdy v inzerci z Havlíčkova Brodu za 50 tis. Protože známost předchozího majitele je velikanske plus. Zkusím si počkat jestli se něco neukáže tady v inzerci než kupovat od neznámého.. Co se týče investic do oprav 309 1,1 130 000 km a partner 2,0 66 kW najeto 230 000 tak partner je mnooohem dražší na opravách.. Třeba před týdnem prasklo péro na levým předním kole a to tam jsou dva roky starý. Na 309 1,1 jsem jen měnil manžety a jednou zapalovací modul. Takže všem děkuji za rady já mám tak nějak jasno.. Citovat
KoudaK Odesláno 21. listopad 2016 Autor Odesláno 21. listopad 2016 MilanF1 to měl taťka šťastnou ruku při výběru.. Mi už dělali : Řemenice se rozpadla, rozvody, rizeni-servo začalo téct, tlumiče a péro prasklo,repase startér a teď altik,chladič motoru,chladič klimi, teď zas prasklo jedno péro a už podruhé výměna motorku zadního stěrače a něco žere baterku... Citovat
MilanF1 Odesláno 21. listopad 2016 Odesláno 21. listopad 2016 Tatík to kupoval jako 5 leté v autorizáku za cca 130k Kč. Mělo najeto asi 180 000 km a bylo po rozvodech. Ted je na budíkách asi 210 000 km. S autem nadmíru spokojen. Moje HDi už taková hitparáda není, bylo však kupováno od souseda. U mě má na hrbu 160 000 km (celkem 390 000 km), ale měnil jsem jenom spotřební věci - řemenice, brzdy, výfuk, rozvody, spojka, pružiny (ano, praskla), tlumiče ... ale vlastně jednu nespotřební ano - řízení. Mělo vůli na hřebenu, je tam z vraku, má u mě najeto 100 tkm, ale svině zas tam něco klepe. Nicméně měl jsem skutečně štěstí, protože všechno na motoru je původní (vstřiky, turbo, čerpadlo) a i na zadní nápravu nikdo nikdy nesáhl (má i původní silentbloky. ), i chladič tam je z fabriky (očekávám kdy poteče). Takže na provoz neskutečně levné. Když píšeš, že auto jenom na občasné popojížďky, snad raději ten benzin, tam motorově snad není co by se podělalo. Zbytek bude klasická 307čka se vším, co k ní patří. Citovat
radim.1008 Odesláno 21. listopad 2016 Odesláno 21. listopad 2016 A že něco je. Odesláno z mého E2303 pomocí Tapatalk Citovat
Guest Scratch Odesláno 21. listopad 2016 Odesláno 21. listopad 2016 před 10 hodinami, agresssor napsal: to scratch: JEl se ve 307 sw v 1.6 16v? Vypada to ze asi ne protoze to auto ac se to nezda jede pomerne jako raketa. Za me jednie benzin pri tom najezdu to nema smysl. Ja mam cca 20 tkm a mam naftu a uz bych radsi sel do benzinu. A vis ze jel a fakt me to nezaujalo.... a taky se mnou jeden takovy pomateny majitel zavodil na dalnici, chtel mi ukazat jak jede rodinny kombik :D. Od te doby vim ze to fakt raketa neni. je to tuctovy auto motorove...... Citovat
Guest Scratch Odesláno 21. listopad 2016 Odesláno 21. listopad 2016 před 9 hodinami, krtek 2 napsal: nejde len oto ale popisem to tak ako som to citil ide o 1.8 16v a 2.0di vykon( rovnaky) za volantom benzina sa viac omakas ,si nervoznejsi v premavke ides obehovat a vahas ist neist? dojdes s autom 200 km si dolamany unaveny stresom do kopca to nejde dodavky tdi ta hltaju si nervoznejsi este viac 2.0hdi poho klidek , obehujem tam kde s 1.8 som si nedovolil lebo to bol risk ci ho v tom kopci ho rychlo predbehnem celkovo po dlhsej ceste sa citim lepsie lebo po ceste neriesis v hlave somariny ohladom premavky nesaskujes tolko s rychlostkou takze dovolim si tvrdit ze dizel je trochu bezpecnejsi na jazdenie co sa tyka celkovej nalady sofera a jeho psychyckeho stavu samozrejme popisujem klasicky benzin a nie benziny 100kw hore to uz je o niecom inom Ten posledni odstavec je pravda, ale kdyz mas silny benzin tak neznam co popisujes.... proto jsem taky psal ze benzin minimalne dvoulitr. jinak ja mel 2.2 ve 406 se 116kW a ted mam naftu od forda 2.2 se 147 kW a ver ze si oproti benzinu musim sakra hlidat 1700 otacek kde mi spina turbo a pusti mi tam 420 kroutak......protoze pod tou hodnotou jsem v prdeli. to jsem s benzinem nezazil...... Citovat
ozzy56 Odesláno 21. listopad 2016 Odesláno 21. listopad 2016 je to sice mimo mísu , ale jednoznačně bych se přiklonil ke členu-krtek2--diesel je samozřejmě pro nováčka vhodnější a to kroutícím momentem--diesel se rozjede i na volnoběh, což s benzínem dvoulitrem neuděláte, takže asi tak jinak ať si každý koupí co chce Citovat
krtek 2 Odesláno 21. listopad 2016 Odesláno 21. listopad 2016 (upraveno) To Scratsch precitaj si par prispevkov do zadu a tam som presne napisal to co pises ze ide o tie slabsie benziny a nie o tie 100 kw hore jazdil som aj 150kw benzinom a viem co to je Upraveno 21. listopad 2016 uživatelem krtek 2 Citovat
Guest Scratch Odesláno 21. listopad 2016 Odesláno 21. listopad 2016 Panove ...... Koudak je na foru i za volantem minimalne deset let takze ten kdo mele blbosti o novackovi je sam novacek s jojanem u pusy, co takoveho fajne clena z jizni moravy nezna ani osobne..... Koudaku jdi prosim do benalu. ve finale usetris Citovat
KoudaK Odesláno 21. listopad 2016 Autor Odesláno 21. listopad 2016 Jo jo jsem rozhodnut pro benzín.. Ale nehrotim to a počkám si na něco peknyho nebo na něco tady z Clubu.. Víš od kdy tady su? 14 dní po konání posledního srazu v Ochozi jsem se registroval Citovat
Guest Scratch Odesláno 21. listopad 2016 Odesláno 21. listopad 2016 (upraveno) Krtek2: no posledni dobou miluju pontiac gto s 520hp a 500Nm od 1200 otacek...... na zadni naprave a vyplym stabilizatorem...... to je jizda o ktere se ti nezda s zadnym hdi..... Upraveno 21. listopad 2016 uživatelem Scratch Citovat
krtek 2 Odesláno 21. listopad 2016 Odesláno 21. listopad 2016 (upraveno) sak ok ,ja ho nepoznam podla popisu som usudil ze ide o jeho prve vlastne auto ak to tak neni nemam problem sa ospravedlnit len mi neni jasne preco ked ma clovek iny nazor ze nejde s prudom okamzite je na rane ja len tolko , ze umis jazdit o tom nepochybujem ale o tom tu toto vlakno neni To -Koudak - sry ze som to nepochopil spravne a nazval ta vodicom zaciatocnikom Upraveno 21. listopad 2016 uživatelem krtek 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 21. listopad 2016 Odesláno 21. listopad 2016 dyť jsem psal, že je to mimo mísu, reagoval jsem jen na to, že někdo nahoře psal, že benzín je pro nováčka lepší, tak to je prosím pěkně píčovina, to je vše, co bych k tomu měl jinak Koudak asi ví sám, co si koupí Citovat
Milan+ Odesláno 21. listopad 2016 Odesláno 21. listopad 2016 Co si chcete s těma oslama na silnici dokazovat,podívejte se na zprávy,hasiče atd. Pak je z těch machrů za volantem hromada lidí nešťastných. Na 50,90 a 130 stačí cokoli. Citovat
krtek 2 Odesláno 21. listopad 2016 Odesláno 21. listopad 2016 před 23 minutami, Scratch napsal: Krtek2: no posledni dobou miluju pontiac gto s 520hp a 500Nm od 1200 otacek...... na zadni naprave a vyplym stabilizatorem...... to je jizda o ktere se ti nezda s zadnym hdi..... vsak kazdy ma nejaku zalubu , ale vlakno je o dvoch autach a pontiak tam nikde nevidim Citovat
Weri 605 Odesláno 22. listopad 2016 Odesláno 22. listopad 2016 ozzy56 " i na volnoběh, což s benzínem dvoulitrem neuděláte, " I na dvojku.. ale chápu, že je nám pak líto auta... Respektive spojky... Jinak benzín dobrá volba... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.