Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Tak se tak nějak poohlížím po vlastním přibližovadlu ale nevím jakou motorizaci zvolit.  Přesněji to co do toho motoru teče..  

HDi nebo i  ? 

Dálky nejezdím,do práce chodím pěšky přes dvůr a když jedu do haly tak jedu firemním Partnerem. Takže takový to moje skákání po dědině, tu a tam výlet po okolí a v létě Chorvatsko. Můj roční nájezd na šedivé 309 (odpočivej v pokoji)  byl nějakých 5000 km za rok. Líbí se mi tyto dva kousky ale nevím jaký druh paliva zvolit.  Taky de o to,že vlastní je vlastní a můžu si s ním jezdit jak chci a taky v garáži se mi válí muzika za X tisíc a to by do firemního neprošlo.. 

https://auto.bazos.cz/inzerat/68011317/Peugeot-307SW-20-HDI-100kW-Panorama-Serviska-6-rich.php

Nebo 

https://auto.bazos.cz/inzerat/67780362/PEUGEOT-307-KOMBI-16i-16V-DIGI-KLIMA-EKO-ZAPLACEN.php

Takže pište názory a připomínky.  Rád si je přečtu a snad z toho něco vydedukuju.

Upraveno uživatelem KoudaK
Odesláno

Pálej tě prachy v kapse a nevíš co s nimi? 5000km ročně je nájezd hodný kola :P

Pokud nutně chceš kupovat vlastní auto, tak si počkej na něco pěkného a hlavně ověřeného z klubu. Nebo to "musíš" kupovat stůj co stůj hned, a prolejzat kdejaké pokoutní kšeftaře? Já bych si radši počkal, pokud tě nutí jen roupy.

Odesláno

Za mě ten Hodonín.. :) Má míň najeto... (V tvým případě = 2 roky rozdíl....) a myslím, že je blbost platit 8.000,- ročně povko za 2,0..., když s tím prakticky nejezdíš... :)

Odesláno

KOUDY já kdybych se měl znovu rozhodovat , tak bych zase vzal benzín ( mám benzín ) Jezdím jen kratší vzdálenosti ( práce 6km tam a zpět , obchody a okolí ) :super a pohoda :roker

Odesláno

Ja mel x let benzin. ted mam naftu a to novy auto me proste bavi. ale jezdim skoro kazdy vikend 250 km a nebo na vylety. I tak se mi z hlediska servisu ta nafta nevyplati. s tvym najezdem jenom a jedine benzin. drazsi provoz benzinu vykompenzujes levnejsim servisem. Naftu leju jedine premiovou vervu takze i naftu mam drazsi nez benal. kazdopadne do 1.6 bych nesel. slabej motor na tezky auto. Verim ze s dvoulitrem budes mit i nizsi spotrebu.

Odesláno

To bych taky spíše šel do benzínu. Je to ještě atmosféra, takže se není čeho bát. Výkon by snad nebyl špatný, má to 80 kW.

Odesláno (upraveno)

no to hdi bude lepsi povoz vseobecne 

ide o to co uz sa tu pisalo a ci auto chces alebo auto potrebujes

ked potrebujes tak sa uskromni a ber benzina vecsi predoklad spolahlivosti a nizsich investicii

ked auto chces tak urcite to hdi to tu 1.6 zhltne

ja tiez jazdim rocne tak 10000km a mam dizel neriesim 

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno (upraveno)

Provozuji asi 10 benzínů a asi 10 HDi. Jediné, co mohu prohlásit, že benzín netáhne tak, jako nafta, a benzín má trochu větší spotřebu.

Jinak, že by se jedno, nebo druhé víc kazilo, nebo údržba stále víc peněz, nemohu prohlásit - je to náhodné a na nákladech se dost projevují závady, které nesouvisí s touto otázkou, např. porucha altíku, stěračů, brzd atd.

Je fakt, že s naftou se líp svezu, benzín je takový mdlý.

Ale konkretně poradit nedovedu, auta si prohlídni, které ti bude sympatičtější.

Do některých benzínů (NFU s určitou ř.j.) nejde tempomat.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

to scratch: JEl se ve 307 sw v 1.6 16v? Vypada to ze asi ne protoze to auto ac se to nezda jede pomerne jako raketa. 

Za me jednie benzin pri tom najezdu to nema smysl. Ja mam cca 20 tkm a mam naftu a uz bych radsi sel do benzinu.

Odesláno

no mozno ide jak raketa ale rucicka na otackomeru neopusti hodnotu 5000 stale tak jazdit nebudes to je jasne na tom hdi budes mat vykon stale a nebude ti to revat do usi pri 150kmh  ako ta 1.6

Odesláno (upraveno)

jasne vsetko ma svoje pre a proti  niekedy som bol proti naftakom ale odkedy jedneho mam musim uznat (ked porovnam vyhody nevyhody)ze to auto (HDI)ma viac bavi hlavne ked cestujes dlhsiu trasu ja totiz nerad tocim motor  :) no a na tom hdi to nemusis robit a auto ide takze asi preto sa mi to viac lubi

pokial je vodic zaciatocnik tak dizel je na jazdenie jednoduchsi ,nemusis tolko saskovat s rychlostkou, rozbbeh z miesta ,z miesta do kopca je jednoduchsi , v kritickej situacii mas vykon okamzite ziadne podradzovanie(zdrzovanie) samozrejme si treba osvojit ako dochladzoovanie turba netocit to studene a podobne co vlatne plati u kazdeho auta az na t turbo no ,tam kde neni sa nepokazi

Odesláno (upraveno)

nejde len oto ale popisem to tak ako som to citil ide o 1.8 16v a 2.0di  vykon( rovnaky) za volantom benzina sa viac omakas ,si nervoznejsi v premavke ides obehovat a vahas ist neist? dojdes s autom 200 km si dolamany unaveny stresom do kopca to nejde dodavky tdi ta hltaju  si nervoznejsi este viac

2.0hdi poho klidek , obehujem tam kde s 1.8 som si nedovolil lebo to bol risk ci ho v tom kopci ho  rychlo predbehnem celkovo po dlhsej ceste sa citim lepsie lebo po ceste neriesis v hlave  somariny ohladom premavky nesaskujes tolko s rychlostkou 

takze dovolim si tvrdit ze dizel je trochu bezpecnejsi na jazdenie co sa tyka celkovej nalady sofera a jeho psychyckeho stavu

samozrejme popisujem klasicky benzin a nie benziny 100kw hore to uz je o niecom inom

Odesláno

2krtek: Co to tu kurnik meles o tom zda si nervoznejsi kvuli predjizdeni ???? TO by me teda opravdu zajimalo, pokud nejsi ridic uplnej debil a nebo zacatecnik tak rozhodne z predjizdeni neni duvod byt nervozni a to stejny je i pri jizde do kopce. Jediny co je jeiny tak ze u benzinu je lepsi si podradit a mit motor v otackach kdezto u dieslu to delat nemusis...... To co tu vypravis sou hrozne namachrovany kecy z mojeho pohledu, a promin jestli jsem te urazil.....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...