Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Klidně s tím budu mluvit anglicky, ale pokud to nebude rozumět "Roztoky u Křivoklátu" nebo "Sokolská", tak je to celé kompletně na nic. Pak Vám to pustí na nervy "Tiché piano", ale tam kam potřebujete se nedostanete. Vedle kosmického infotainmentu skončí držák na telefon :-(.

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj celý přímo předchozí příspěvek!
Odesláno

Ahoj @kapik, vítám Tě na Peugeot clubu. 

Můžeš prosím přestat citovat všechny přímo předchozí příspěvky? Doporučuji přečíst pravidla fóra a řídit se jimi. 

https://www.peugeot-club.com/guidelines/

Předejdeš tím zbytečným chybám a nedorozuměním a ušetříš práci týmu moderátorů. Děkuji 

• O 2 měsíce později...
  • O 2 týdny později...
  • O 2 týdny později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak včera jsem se zastavil v HS auto v ČB na zkušební jízdu s novou 3008. Vozil jsem se v hybridu s automatem 100 kW. Cílem bylo kromě pokušení štěstí v soutěži o závod v Le Mans či lego porovnat, co je změnilo oproti mému současnému dostavníku (3008 SUV, 2.0HDi 110 kW) a zda mám začít spořit do prasátka.

Na první pohled to je větší kus krásného auta. Uvnitř se jeví širší. Spojení horních displejů  nemá chybu, snad jen v některých režimech až přemíra informací. Displejík s "tlačítky" je hezký, co bude mást, je to, že si je každý může nastavit jinak (i manželka) . Stávající dolní řada tlačítek (rychý ofuk čelního skla, vyhřívání skel .... ) se odtěhovala ještě níž a bohužel je trochu neergonomicky odkloněna od řidiče. Vyhřívání sedaček šlo o patro výš a ztrácí se mezi dalšími rychlými volbami.   Pořád chybí kolečko na teplotu (furt se patlá po displeji - za mě ne úplně bezpečné řešení). Co mne dostalo nejvíc, tak je ovládání hlasitosti rádia na středové konzoli. 

Zadní řada sedaček srovnatelná, pocitově se sedí o něco níž. Kufr v základním rozložení mile překvapil - více prostoru. Ale vzhledem ke "kupátkovému" sklonu zadního skla už nepůjde tolik vyskládat ke stropu.

A jak to jede: Pohonná sestava tříválce a hybridu 100kw je pro ježdění na pohodu. Ve studeném stavu to není úplně tiché, pak se to srovná. Přitlačení na plyn je slyšet a stejně to není žádný trhač asfaltu.

Když to srovnám se svým 110kW v dvoulitrové naftě je línější (což se dalo čekat).  Jaká bude reálná potřeba si netroufám říct. Asi jsem moc stará škola a souhlasím s Hrubisem, že tříválec je pro menší auta.

Odesláno

Ještě mne napadlo porovnat ceny mojí 3008 GT LINE 2.0HDi BlueHDi 150 S&S MAN6  z ledna roku 2018 (viz, můj podpis) s testovanou 3008 Allure Hybrid 136 e-DCS6 z listopadu 2024.

"stará" 3008 - kromě výbavy GT LINE (full LED světla, hliníková kola 18", tmavé čalounění stropu, dvouzónová klima,  přední a zadní parkovací asistent, střecha Black Diamond, bezklíčkové startování a přístup do vozu) za 760 kKč včetně DPH. Navíc perleťový lak, vyhřívaná přední sedadla, navigace 3D, Hands-free otevírání kufru, advanced Grip Control, panoramatické otevíratelní střešní okno, vyhřívané čelní sklo, Visopark 1 (tzn kamera vzadu) + parkovací přední a zadní asistent - celkem ceníková cena 896,5 kKč s DPH. Prodejce dal předchozímu majitel nějaké slušné  slevy, takže v lednu 2018 bylo za 809,9 kKč včetně DPH.

"nová" 3008 - ve výbavě Allure (Visiopark 1 + zadní parkovací asistent, dvouzónová klima, full LED světla, hliníková kola 19", hands-free přístup a startování) za 790 kKč včetně DPH. Navíc metalický lak, Pack Panoramic Navigation, Pack vision 360st. Drive Assist, tažné zařízení - celkem ceníková cena 921,- kKč s DPH. Prodejce nabízí slevu a celkem tedy za 880, kKč včetně DPH. (tažné, které jsem si tam nechal nakonfigurovat je ze 24 kKč s DPH - tedy o to by se mohla snížit cena - u staré byla jeho montáž první akcí po koupi)

Ceníkové ceny jsou po té době skoro stejné. "Stará" má navíc panoramatickou střechu a manuální převodovku, "nová" zase přední kameru, automatickou převodovku a tažné. Co se týče výbavy, jde tedy o srovnatelná auta

Hlavní rozdíl vidím v motorech:

"stará" - 110 kW v dvoulitrové naftě, co táhne odspoda jak tank. Spotřeba mimo město reálně 5,1 l/100 km, ve městě víc. Dálnice za předpokladu dodržování předpisů v ČR spotřebu zvedne o pár desetinek (trasu Strakonice Praha, kde je cca 40 % dálnice ale také kus města jezdím za 5,3)

"nová" - 100 kW v 1,2 benzínu, kterému se snaží odspoda napomoci hybridní systém. Spotřeba mimo město podle testů 5,7 ve městě o něco víc ale prý méně než moje nafta. Co se spotřebou udělá dálniční rychlost si netroufám odhadnout.

Závěr (podle mého skromného názoru)

Nová 3008 není oproti předchozí předražená (alespoň u vyšších výbav) - sleva by se zřejmě v případě vážného zájmu ještě mohla zvýšit a byli bychom na stejných penězích (vlastně díky inflaci reálně ještě méně). Co mne ale nějak neuspokojuje je motorizace (a to jsem ještě nezvážil jízdu s naloženým vozíkem za autem) . Budu tedy svou stávající "starou" 3008 dále opečovávat a modlit se, aby vydržela co nejdéle.

• O 1 měsíc později...
  • O 1 měsíc později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno (upraveno)

Dnes jsem si sedl do 3008 a byl jsem zděšen. Interiér není pro řidiče, středový panel se obrací ke spolujezdci (anebo k pravostrannému volantu).

Na velkou šikmou plochu nelze nic položit, protože to spadne, jak dopředu, tak i doprava, kde není hrana. Do tohoto velkého prostoru od řidiče není vidět. Uvnitř je menší kastlík (přihrádka) s víkem, kam taky není vidět. Těžko k tomu psát nějaký komentář - Evropa to už asi vzdala. Proč to píšu právě těmito slovy? Naše KIA Sorento měla první závadu - zaseklé víčko nádrže - po 193800 km.

Clipboard01.jpg

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno (upraveno)

@Dix1 Dal jsi mi mínus, vidím, že ti na budoucnosti Peugeotu také záleží, stejně, jako mně. Pokud máš nějaké možnosti, mohl bys mi, prosím, pomoci s řešením problému telefonem v Partneru? 

Co se týká středního tunelu v 3008, vidíš tam nějaké chytré řešení, výhody? Napiš. Anebo jenom nesmím kritizovat?

Upraveno uživatelem P607Olda
  • O 7 měsíců později...
Odesláno (upraveno)

Já jsem novou 3008 GT Hybrid 145 e-DCS 6 objednával na konci července a v pondělí jsem  jí byl převzít u prodejce. Je v bílo-černé kombinaci, bílá metalíza, černá střechy perla nera, černá zrcátka a černé oplastování, vypadá to fakt hezky.  Zatím jsem s ní moc nenajezdil, ale první dojem je fajn. Doposud jsem měl Peugeot 3008 GT line 2.0 blueHDi, 110 kW.  Auto má kombinovaný výkon 107 kW, což mě osobně na mé ježdění bohatě stačí. Při rozjezdu je živější než diesel a zrychlení není zase tak hrozné. Žádný trhač asfaltu to není, diesel měl lepší dynamiku, ale vyloženě líné to není, to zas ne. Zatím nemohu tedy objektivně hodnotit, uvidíme časem a také až pojedu někam dále než jen po městě,  jak na tom je.   

Upraveno uživatelem Taif
  • O 2 týdny později...
Odesláno

Já jsem s autem zatím spokojen. Volič automatické převodovky bych také měl raději na středovém tunelu, místo by tam na něj bylo, je umístěn celkem "nešťastně", ale dá se na to zvyknout. Sedadla jsou fakt pohodlná, já si připlatil za  elektrická, alcantarová. V autě se střídáme s manželkou jako řidiči a  každý máme sedadlo nastaveno jinak, elektrická mají paměť pro dva řidiče, což je při častém střídání pohodlné na seřízení. Přes volant a panoramatický displej je vidět dobře, vůbec nic nepřekáží ve výhledu. Interiér auta je velice příjemný. Skvělá jsou LED pixel (matrixová) světla, ta svítí teda fakt skvěle, jsou standard ve výbavě GT. Motor je celkem v pohodě. Já byl zvyklý na 2.0 blueHDi, ale tenhle mě celkem příjemně překvapil. Při jízdách ve městě není problém jet podle podmínek terénu i téměř polovinu cesty na elektřinu, což celkem výrazně snižuje městkou spotřebu benzínu. Auto mám zatím nové, má najeto něco přes 300 km (zimní pneu), takže průměrná spotřeba se drží zatím vysoko, něco kolem 8 litrů, ale vytrvale klesá dolů.  Jel jsem i kousek po dálnici a jede to normálně, uvidíme až pojedu někam dál, zatím jezdíme víceméně městský a příměstský provoz. Dojem z auta je zatím velmi dobrý...  

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...