Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Dobrý den už jsi nevím rady mám problémy na své 106ce 1,4i stále se přehřívá vyčistil jsem chladící potrubí i s kapalinou, vyměnil jsem i těsnění a nechal přebrousit hlavu termostat také a stále se přehřívá vodní pumpa také funguje  :/ co stím :/

Upraveno uživatelem miky930
Odesláno

co chladič? zkusil jsi ho vymontovat? pokud má v sobě úsady za hodně let, poznáš to podle váhy chladiče--je o dost těžší, než nový chladič, samozřejmě pak nechladí, jak by měl...

Odesláno

zkus přeměřit teplotu vody jiným teploměrem, ten v autě nemusí ukazovat přesně

nebo pak zkus vytáhnout termostat a pojezdit, zda se to bude přehřívat i potom

Odesláno

Termostat je nový a skoušel jsem ho projistotu byl v pořádku a teploměr je taky v pořádku :/ začínám s bát že by to bud to mohl být chladič nebo být někde mikro trhlinka na válci 

Odesláno

jak jsi poznal že se přehřívá, vaří voda ven a nebo se ti jen zdá že teplota na budíku je moc vysoko? To že na 1.4 budík ukazuje provozní teplotu až ve 3/4 stupnice je normální, je to způsobeno že čidlo pro budík není umístěno v kapalině jak je běžné u jiných aut ale je přímo v hlavě která je více rozpálená než chladící voda. 

Odesláno

A proběhlo řádné odvzdušnění soustavy na VŠECH místech? Mimochodem to čidlo v hlavě (resp. ve skříni termostatu) je také v chladící kapalině....

Odesláno
V 24. 10. 2016 at 7:08, Hafity napsal:

A proběhlo řádné odvzdušnění soustavy na VŠECH místech? Mimochodem to čidlo v hlavě (resp. ve skříni termostatu) je také v chladící kapalině....

ale já mluvím o modrém čidle pro budík, to ve skříni termostatu není to je přímo zboku zhruba uprostřed hlavy. Ve skříni termostatu je zelené čidlo pro ECU případně hnědé čidlo pro bitron pokud v autě je. I když nedávno tu bylo nafoceno auto kde byli čidla pro bitron a budík přehozená. 

Odesláno

Si si neak moc istý že ten chladič je čistý. do vnútra tých trtubičiek predsa nemôžeš vidieť... A keď sa to znova zavzdušnilo tak by som povedal že hľadaj netesnosť. Odvzdušňovaky sú len dva ak sa nemýlim a vyššie je ten pre radiátor kúrenia tak tam by som odvzdušňoval ja... 

Odesláno

pokud se nemílím odvzdušnováky jsou  3.    1-chladič, 2- víko termostatu, 3- Topení
Tlaková skouška na hlavě neproběhla, osobně si taky myslím že by mohly být třeba jeden z válcu, nebo ta hlava no 

Odesláno (upraveno)

zkus logicky odstraňovat poruchu podle toho, jak tu ostatní píšeme (radíme), tak nějak mám dojem, že chceš mermomocí ten motor rozebrat :), jinak tím spisováním poruchu rozhodně neodstraníš :myslim, chce to začít řešit fyzicky...

Upraveno uživatelem ozzy56
  • O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...