Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nemohol by mi niekto povedat prečo moje P307 1.6 hdi 80kw face ukazuje spotrebu mensiu v priemere o 1.5 -2 litre ako je skutočna. ? neni tam FAP tak to je tým ? neda sa to nejako nakalibrovat ?

Odesláno

nepostavam v kolonach a co by to aj stym malo ? no ja neviem ale viacery hovorili co som zistoval ze po odstraneni FAP to robí že ukazuje inak spotrebu,nneviem ci tam je prepaleny software a je v nom nejaka chyba alebo neviem co. ten tlak možem pozrieť v diagnostike. a co to má stým že ma moc velký tlak a ukazuje malu spotrebu ?

Odesláno

ahoj, mám to dost podobné ... auto origo bez FAPu, 1,6Hdi 81kW, běžně na palubáku spotřeba 4,2 l, se zapnutou klimatizací, skutečnost je +-5,0. 95% cest je delších než 100 km. Zvykl jsem si a neřeším to.

Odesláno

ja nemam original bez fap ale bol bybrsty byvalim majitelom. ale mne ukazuje napriklad ze 3.7l/100km a pri tom mam aj realnu podla tankovania aj 5.5l/100km. tak nechapem v com je problem. a to tiez jazdim 80% mimo mesta.

Odesláno (upraveno)

6,7 dle počítače a 6,4 skutečná, FAP mám origo, jezdím skoro pořád jen dálnici nebo poměsto :papa

Upraveno uživatelem Veverka
Odesláno (upraveno)

zmena softwaru mohla mit vliv na DRV tedy mozna vetsi tlak

vetsim tlakem se stejna davka vstrikne za kratsi cas

takze pocitac ukazuje min

je to jen muj teoreticky nazor kdo mate lepsi vysvetleni napiste

jen info moje 5008 ukazuje spotrebu spravne s odchylkou 0,1 neni cipovana vse je origo

Upraveno uživatelem P607Olda
  • O 2 roky později...
Odesláno

No podle mě,je to asi tak. Vstřik má nějaký průtok a čas potřebný k otevření dávky, z toho počítá spotřebu.Není to kalibrovaný měřící přístoj. Pokud autem jezdíš zvětšuje se průtok vstřikovačů ale tím pádem klesá potřebný čas potřebný k jeho otevření,tutíš klesá spotřeba.Dáš opravit vstřikovače a palubní spotřebu už nezajedeš protože na nový vstřiky budeš stříkat dlouho. Takže vyžší spotřeba, měla by se blížit více k reálu.

Odesláno

že by byl rozdíl jeden litr jsem ještě neslyšel, nezažil--počítač ukazuje zpravidla o něco méně , než je skutečnost (kolem 3 deci max.), ale litr je moc

Odesláno

ja si myslím že to nie je niak špecialne presne, že to môže mať rôzne odchylky od počasia od typu jazdy od typu vodiča :) ale ako som písal vyššie x ľudí mi vravelo že na to sa nedá spoliehať  že to ma veľké odchylky tak neviem kde je pravda :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...