Přejít na obsah

býčina

Uživatel
  • Počet příspěvků

    37
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 307
  • Rok výroby
    2006

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Kněžmost
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

býčina's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. No na 307 tam stačilo strčit cokoliv a odjistilo se to. NA 308 to musí být přesný průměr, udělal jsem to na soustruhu. Prodávají takový šidítko z plastu někde jsem to viděl asi za 150.
  2. Taky nechápu co řešite. Výrobce k tomu měl asi důvod, pořád je to jedna z větších automobilek. Třeba právě odsátí. Na 308 odsávám , pravda na mé bývalé 307 to také nešlo. ZA prvé měnil jsem ho na 1/2.Co třeba obětovat 0,5 litru oleje nalit ho do motoru s otevřenou vanou a vyplavit to???Je to problém. Ono v tom motoru i když bude prolisovaná vana stejně zůstane olej.
  3. býčina

    5008 a karavan

    Je to i podle objemu motoru. 2 lit má víc. Nestačí jenom výkon.
  4. býčina

    Svítí ABS po přezutí

    No možná mají pneumatiky rozdílné tlaky kol?? Možná nestějně ojeté pneumatiky, už se mě to stalo na jiné značce.
  5. No něco podobného jsem řešil na 307 . Trapilo mě to dlouho než jsem na to přišel. Nakonec to bylo ložisko řemenice komresoru klimatizace. Vcelku jednoduchá výměna cena ložisko + poštovne cca 500Kc. +trochu prace
  6. býčina

    Zápach výfuk.splodin

    No mě to dělaly vstrikovače. Někdy za mrazu hodně po nulou -10 C to bylo i slyšet. Kontrola těsnosti jednoduchá. Je nutno sejmout plastvý kryt motoru . Poté nastartovat motor a prostor vstřikovačů zalít vodou a vidíš hned. To složitější je oprava. Demontovat zapečené vstřikovače, vyčistit otvory, zafrézovat sedla , dát nová gugera a vymezovací podložky, těsnící podložky. A to to ty vsřikovače musejí přežít.Dělal jsem si to sám, jsem tak trochu od fochu ale osobáky nedělám. Nevím kolik si za to účtují, pokud se to ale sejde tak to musí být řacha.
  7. Jak psal ozzy. Musíte s citem, pomalu, vzpomente si na mladí, taky to nešlo hned. Pakliže ty nízké kvalty budete roztáčet nepočkáte až spadnou otáčky tak odrovnáte každou převodovku dřív nebo později Jedničkou jenom trochu cuknu a pomalu s citem řadím za dvě. Jinak vám každá uteče.Jistě, kvalt má dvě polohy, synchron jakmile zabzdí řadí se zubová spojka
  8. býčina

    Klíčky

    Odešel mi vyhazovací klíček, ten dvoutlačitkový. Nezkoušel jste někdo, místo něho naprogramovat ten třítlačítkový. Jde mi o to zda budou ty dvě funkce odemknout zamknout funguvat??
  9. Ja to zkoušel taky. Ta 6mm hadička je moc velká pro 16hdi 2 vačky- neprojde dolu. Chce to zkusit 4mm. Když jsem to dělal, tak jsem ji neměl. Uz ji mám někdy to zkusím.Je zajímavé že 308 1,6 hdi ten jednovačkový motor tam to šlo, ale na tom starém ne.
  10. býčina

    Chladící kapalina

    Tak z mé zkušenosti bych chladících kapalin nemýchal, možnost sražení -třeba v radiátoru topení.Dost nepříjemná věc . Dát jinou, to jo, ale propláchnout min 1-2. Novou naředit na -35C což je 1:1, možnost kvalitní vodou z kohoutku bez chloru (neb nechat odstát) . Z jednoho důvodu. Kapalina takto naředěná obsahuje dostatečné množství inhibtorů koroze která chrání motor uvniř. Pokud to není tahle naředěno , nebo se kalina nemění v pravidelných intervalech hrozí až proreznutí vložek válců, oxidace hlavy a bloku motoru - dosedacích ploch. Už jsem vyděl vložku na náklaďáku během dvou let skrz.
  11. Jo a vyčištění se osvědčil sprej na odstraňování karbonu a těsnění Retech
  12. No ja to děla dělal taky dvakrák. Chce to vyndat vstřiky pokud ještě jdou. Je to pakarna . Ja je měnil, jden nešel . Našrouboval jsem převlečnou matici na hrdlo vstřikovače pak silnější drát z něj oko a přes páku tahal ven, přitom jsem kladivem tloukl do převlečné matice tam a zpět až asi po 30 mim zápasení byl venku. Následně doporučuji zafrézovat sedlo jinak to asi nemá cenu dělat. Dejte si však pozor na frézku. Ja koupil nějakou polskou sadu asi na 4 typy vstřikovačů. Zrovna ta kterou jsem potřeboval byla vadná,ještě že disponuji soustruhem tak jsem jim musel přesoustružit a dodělat vodítka, naražeče na simerinky atd. Dva dny práce než jsem to naladil. Také doporučuji po montáži nastartovat a přesvědčit se o těsnosti (zalít vodou). Projet zahřát a znovu se přesvědčit.Už to není oprava jen tak.
  13. Zkontrolovat termostat , změřit CO v chladící kapalině. Muže to být načnuté těsnění pod hlavou.
  14. Musel jsem vytáhnout vstřikovač na 1,6 hdi. JE podfoukla těsnící měděná podložka, kouř v kabině, plácající vstřik. Kolem vstřiku je však nějaký distanční kroužek, pod kroužkem je něco jako gufero. Je to dost poničené. Nechá se to gufero z vrchu nějak rozumě vytáhnout a vyměnit. Dělal jste to někdo?
  15. Všechno je jednou poprvé. Doporučuji vzít diagnostiku a zkontrolovat teplotu nasávaného vzduchu, nebo ho rovnou vyměnit. U mě v práci na nákladních autech je to v celku běžná závada. Vysoká teplota nasávaného vzduchu znamená nižší výkon. Jednotka takovému motoru prostě nedá naftu,aby se to dále nepřehřívalo.zkus to a písni.
×
×
  • Vytvořit...