Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Technicky dotaz. Blbne me na autě starter pri otočení klicku pohasnou kontrolky a nic, otocim podruhé a startér už normálně toci , tipl bych to na opalene kontakty v cívce. U škodovky120ky to slo rozebrat a vyčistit, tady pochybují.

Nicméne můj dotaz by byl z jakého dalsiho pezo bude startér pasovat. Mám RHZ 2000 nemux. Jestli třeba z RHY nebo co mužů shanet a jestli třeba 206ka, 307 atd ma ten sstarter stejnej a pasoval by. Děkuji.

Odesláno

Rozebrat samozřejmě jde, ale je to sázka do loterie na 90% se Ti rozpadnou uhlíky resp. držáky. Tohle jsem řešil asi před 3-mi lety. Dal bych na radu Radka a za "pětibábu" ho koupil od Stiflera. Vyřešil jsem můj problém stejně a k naprosté spokojenosti. Jinak za rozumný peníz asi jen tohle: http://www.autokelly.cz/Product/SX-2189/8358096/39849642;39850140;16;145728;148458;35130155;34768037;32755933  

Odesláno

ke starteru
na firemnim sme to rozebrali a 2 dny shanel druhe uhliky (valeo v jednom kuse)
po oprave sice startoval ale obcas vyskakoval
rozebral stykac vycistil zrepasoval a furt to samy
nakonec volnobezka nova

typuju ze kdybych koupil repas z kellyny usetri si nervy a minimalne polovinu penez co do toho daly (alternativa bylo na vrakaci stejnej a slozit 1 dobrej)

Odesláno

Nebo tady - http://www.lc-autoelektro.cz/index.html 

Cena za starter na benzinovou 406 cca 2500,- výměnou, to jsem se informoval pro sebe. Na naftový motor bude dražší, je tam s vyšším vykonem

Stifler nabizi BOSCH 0001108130

což je

Podrobné informace o dílu

vykon starteru (v kW)1,4

napeti [V]12

Jiná čísla k tomuto dílu

DW(R)12V1,4KW

Zaleži co tam maš ted, ja myslim že ntam budeš mit něco silnějšího

Odesláno

A nešlo by najít v serviceboxu co tam máš a potom to řešit?Jeden autoelektrikář tady vždycky říkal,že po 100000km je dobrý vyndat startér i altík preventivně a vyčistit.Taky to nedělám.:mad:

Odesláno

Děkuji. vsem za odpovědi. Není to tak snadné jak jsem myslel, soused ma právě volnej z 206 RHY tak jsem myslel, ale to asi pasovat nebude. Vyndam startér spoctu zuby a najdu výrobní označení , bejva to vyrazeny někde na statoru. Pak pisnu oddiemu jestli by mel.

Dělal jsem startér u 106ky cca před třemi roky, tam stal držák s uhliky cca 400 a chodi od te doby dobře, ale právě pamatuju ze civka tam rozebrat nesla ktera blbne u tohohle, je to tam zapertlovany.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...