Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Moje první vozítko - Peugeot 206: 2023 - letos již druhý odtah :(

Recommended Posts

Odesláno

Světla svítí, hold kvalita žárovek :D po výměně za jiné není problém.

Ještě by mě zajímalo, přímo u tohohle motoru co mám (1.4HDi 50kW/68hp (8HX (DV4TD) jsem dělal před rokem rozvody - řemen, kladky a vodní pumpu. Kdy by se měl dělat "vnitřní rozvod" který pohání od klikového hřídele vačkový? Nikde jsem se o této informaci moc nedočetl, tak se ptám, přeci nevydrží pořád??

Odesláno

Áha, tak řemen s pumpou atd jsem objednával do servisu s názvem výměna rozvodů, tak udělali tohle :D
Když se ale koukám třeba na badisakovi stránky, do sekce rozvody všude najdu jen to, co už mám vyměněné...

Odesláno

Měnily tenhle řemen, vodní pumpu a kladky, zbytek - řemenice jsou tak jak byli, jedna mi za studena píská...

IMAG1934.jpg

Tady ale není spojena klika s vačkou, ta je právě zakrytovaná a to bych měl mít asi hotové... z toho začínám mít lehké obavy

Odesláno

radši si nechej vysvětlit, co ti vlastně měnili--rozvody jsou důležité :myslim

ten řemen na foto není rozvodový řemen, je to řemen příslušenství motoru (postaru klíňák)

Odesláno

Vím, co měnily, protože vyměněné díly mi nechali a o důležitosti rozvodech jsem si celkem vědom, takže jen otázka kde a za kolik :D

Čili mi udělali klínový řemen s pumpou... to i kdyby odešlo, není to taková tragédie, jako kdyby se mi to "potkalo"...

Ještě mi prosím řekni, co s tou pískající řemenicí, nebude to alternátor - ten jsem měnil, nepomohlo - pískalo pořád. Buď to bude servo, nebo klima kompresor, sehnat řemenici nebo jen do ní ložisko?
Četl jsem na tohle téma radu " Kup si normální tvrdý mejdlo a ten řemen tím mejdlem za běhu obruš.....a máš po pískání."
Píská to jen přes zimní období a jen když je motor studený, jak se ohřeje tak to zmizí. Občas je to slyšet při vypnutí motoru, si to pískne. 

Odesláno (upraveno)

sundej ten klíňák a budeš hned vědět, kde to píská, resp., zjistíš, který řemen (kladky) to jsou :myslim

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Řeším, kde nechat udělat ty rozvody. Na webu peugeot-kly píšou: "Vždy se jedná o výměnu všech  kladek , výměnu řemene,  vodní pumpy (WP) a 3L nemrznoucí náplně do chladiče antifreeze (AF)."
Jinak řečeno, to co už mám hotové. Nevíte někdo o servisu, kde dělají opravdu rozvody, ne jen klíňák?

Odesláno

Mám pocit, že v té teorii trochu plaveš :myslim  

Klínový, ve tvém případě drážkový řemen příslušenství je úplně něco jiného než řemen ozubený rozvodový :mrk

Tebou dodané foto je drážkový řemen příslušenství. "Dělat rozvody", je přesně to, co je uvedeno na webu "peugeot-kly". Tobě asi píská některá z kladek příslušenství a to nemá s "děláním rozvodů" nic společného.

Odesláno (upraveno)

Ano já vím, že tam jsou dva, ten co jsem fotil je jak píšeš, drážkový který pohání příslušenství. Ale zatím všude, kde jsem se ptal, kolik chtějí za rozvody byla otázka, jestli i s pumpou - čili jen výměnu drážkového řemene atd. 

Plavu hlavně v tom, sehnat servis, kde to udělají a aby za to nechtěli 12 000,- 

Rozvodový řemen, tenhle potřebuju vyměnit, předpokládám i s kladkami že se mění.
rozvody.jpg

Upraveno uživatelem trucker1245
Doplnění
Odesláno

Plaveš hlavně už jen v rozlišení, co jsou rozvody a co je vnější příslušenství, a co patří k čemu. A bez toho, abys to pochopil a pořádně zformuloval otázku, ti nikdo relevantně neodpoví.

Odesláno

Jednoduše řečeno, rozvody jsou zakrytované. Příslušenství (altík, klima, servo, kladky) je vše vidět. Z toho screenu (viz výše) je to jasně vidět, jen to není zakrytované. 

Odesláno

Na tvém druhém obrázku je to vidět obojí, ale je tam jen rozvodový řemen. Řemen příslušenství je sundaný (asi aby se to nepletlo). A teď teda řekni, co ti měnili, co ti píská a co chceš vyměnit :D 

Odesláno

Jak jsem to chápal a byl přesvědčený, že mi teda udělali klínový řemen a kladky, tak z toho začínám nevědět :D
Já jsem ty vyměněné díly vyhodil a nepamatuju si, jaký to byl řemen - drážkový nebo ozubený. Ale vím, že tam byla i vodní pumpa a je tedy součástí rozvodu - NIKOLIV příslušenství, je to tak? Čili pokud mám novou pumpu, musím mít hotové rozvody - ozubený řemen.

Pak je pískající řemen příslušenství známka, že by chtěl udělat i drážkový řemen + kladky. Ale hlavní je, že rozvody jsou OK. 
Pokud i teď se v něčem pletu, tak jsem ztracen :D

Odesláno

No fakt v tom máš trochu hokej a myslím si že tvé neznalosti využili v servisu kde jsi si " nechal"  dělat rozvody. 

S rozvodovým (ozubeným ) řemenem se mění vždy všechny kladky a vodní pumpa. (vodní pumpa na obrázku je to co má tu stříbrnou plnou řemenici) při pohledu zespoda řemenice klikovky, vodní pumpa, napínací kladka(oranžovohnědý střed) vodicí kladka(černá plastová), řemenice vysokotlakého čerpadla, a řemenice vačkového hřídele. Někde se používá pojmenování řemenice někde říkají ozubené kolo. Interval výměny rozvodu motoru je specifikovaný v plánu údržby a je zde i specifikováno co se mění.

Odesláno (upraveno)

Fajn, konečně vím :D díky chlapy za vysvětlenou. O intervalu vím, je to buď 240 000KM nebo 10 let, tedy mám je hotové právě po těch 10 letech.

O starost méně a nemusím se bát, jen vyřešit pískání drážkového řemene, ten si ale vyměním sám, už byl 2x dole když jsem měnil altík. 

Edit: Za rozvody a spojku, včetně práce jsem v tom servisu dal 13 000,- což mi nepřijde tak hrozné, za dopoledne to měli hotové.

Upraveno uživatelem trucker1245
Doplnění
  • O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...