JunEAu Odesláno 30. prosinec 2005 Odesláno 30. prosinec 2005 Tibike: Mam stejny problem. Hlavne pri hustem snezeni mi cerstve ocisteny a skvele fungujici sterac po chvili stirani zacne delat smouhy v miste, kde se na nej nanese vrstva stirnuteho snehu a primrzleho na sterac... nevim jak to vyresit, resim to zastavenim a ocistenim. Kdybys na neco prisel, dej vedet... Citovat
doktor Odesláno 30. prosinec 2005 Odesláno 30. prosinec 2005 Původně zaslal: Tibike Vie mi niekto poradit, co s primrzajucimi stieracmi? Funguju v pohode a ak ich troska nepouzivam, tak primrznu. Problem je ten, ze su skryte, su nizsie, ako je plocha okna, ktora je ohrievana ofukovacom. Tym padom si tam tisko mrznu... Mám naprosto stejný problém a to tam mám ten nový typ stěračů AeroTwin.Problém je asi opravdu v tom že jsou ty stěrače moc nízko a to teplo z topení je neohřeje. Citovat
Trundik Odesláno 30. prosinec 2005 Odesláno 30. prosinec 2005 Mám na autě stěrače Valeo již od minulého podzimu a stále jsou perfektní. Nevím jak ostatní, ale ty moje se dodávaly vč. nových ostřikovacích lišt. Co se týče toho skákání stěračů na okně, tak pokud to dělá jen v jednom směru, tak by to mohl být problém, že se stěrač nedotýká okna kolmo, ale v jiném úhlu. Potom je třeba stěrač strovnat. Pokud to dělá v obou směrech, tak je problém jinde. Citovat
Ferry Odesláno 31. prosinec 2005 Odesláno 31. prosinec 2005 Původně zaslal: Dundee Já furt přemýšlím, jak vymyslet vyhřívané ostřikovače, protože nemrznoucí kapalina v těch lištách stejně nakonec zamrzne a pak to jen sem tam ukápne na sklo... Mě u řidiče stěrač poskakuje po skle a u spolujezdce stírají jen konce gumičky... Možná by to chtělo i vyměnit ty zámky ramínek... To nemusis vymyslet, uz to vymysleli u Valea a je to takova krabicka-prutokovy ohrivac vody do ostrikovacu zkus mrknout tady jinak urcite by slo do nadrzky s vodou zavest hada z medene trubky a napojit to na chladici okruh aby se to ohrivalo od motoru [upravil dne 31/12/05 Ferry] Citovat
Dundee Odesláno 31. prosinec 2005 Odesláno 31. prosinec 2005 To Ferry: Mě nezamrzá kapalina v nádržce, ale až přímo v těch lištách na stěračích, když od nich odpojím hadičku, jde z ní kapalina, ale z lišty nee. To Trundik: A to jsi je kupoval origo Peugeot? Protože kdybych je koupil třeba v Kelly, tak tam asi ty lišty nebudou (navíc mám už dost chatrný uchycení těch lišt)... Citovat
JunEAu Odesláno 1. leden 2006 Odesláno 1. leden 2006 Trundik: Mel jsem taky uplne novy originalni sterace Valeo vcetne indikacni tecky opotrebeni. Vydrzely 11 mesicu. Primrzala na nich stirana voda a zlobily. Koupil jsem novy, uvidime... Citovat
Dundee Odesláno 1. leden 2006 Odesláno 1. leden 2006 Jsem koukal do e-shopu Autokelly a sada Valeo Silencio je za 774,-Kč obj. kód: ST V55D. Jen tam nemají žádnej obrázek, takže se tam asi zítra zastavím... Citovat
Trundik Odesláno 2. leden 2006 Odesláno 2. leden 2006 Já nevím, kde byly kupovaný, ale byly v originál krabičce Valeo. Já jsem jen zadal požadavek v servisu. Servis Jiří Máša Citovat
BobyD Odesláno 2. leden 2006 Odesláno 2. leden 2006 to se mi deje taky specialne kdyz jedu po dalnici a snezi jako minulou stredu to vypadaly sterace jako kusi ledu a ja nic nevidel pomohlo foukat vsechen teplej vzduch pouze na okno ale to jen na delsi trasy na blizko je fakt asi jediny reseni zastavit ocistit Citovat
Garfield Odesláno 3. leden 2006 Odesláno 3. leden 2006 Na tohle počasí jednoznačně silikonový gumičky. Led od nich odskakuje jak vzteklej, nedrží se v podélných drážkách, což jinak způsobuje neohýbání gumové lišty a tím pádem poskakování po okně a nestírání. Jinak jsem dost zklamanej z Bosch AeroTwin (ty \"celogumové\" za cca 1500, jak je tu nazval Mašinka). Teď v zimě to s nimi nejde vůbec. A v létě nic moc, jsou podstatně horší než Bosch Twin (což jsou zase stěrače, se kterými jsem udělal historicky nejlepší zkušenosti). I když výrobce tvrdí, že u Bosch AeroTwin má \"lišta zakřivení propočítané pro optimální přítlak pro P-306\", tak tedy fakt nic moc. Na středu je přítlak malý, čili stěrač někdy \"mapuje\", na koncích přítlak až moc velký, což způsobuje přílišné ohýbání gumiček na konci. S klasickou konstrukcí stěračů, jakékoli značky, na autě problém nemám. Říkal jsem si, jestli třeba nejsou na vině unavená péra pacek, ale pak mě překvapil Mr. Vašenda, který má stejný problém u zánovní Fabie (samozřejmě má lišty Bosch AeroTwin určené pro Fabii, já pro P-306). Takže shrnuto, největší výhodou Bosch AeroTwin je perfektní vzhled, ale dá se s nimi jezdit jen když nesněží a nemrzne, a ještě s výhradami. A na tohle počasí holt přezbrojit zpátky na klasiku a do ní silikonové gumičky. Citovat
Garfield Odesláno 3. leden 2006 Odesláno 3. leden 2006 Původně zaslal: Ferry Původně zaslal: Dundee Já furt přemýšlím, jak vymyslet vyhřívané ostřikovače, protože nemrznoucí kapalina v těch lištách stejně nakonec zamrzne a pak to jen sem tam ukápne na sklo... Mě u řidiče stěrač poskakuje po skle a u spolujezdce stírají jen konce gumičky... Možná by to chtělo i vyměnit ty zámky ramínek... To nemusis vymyslet, uz to vymysleli u Valea a je to takova krabicka-prutokovy ohrivac vody do ostrikovacu zkus mrknout tady jinak urcite by slo do nadrzky s vodou zavest hada z medene trubky a napojit to na chladici okruh aby se to ohrivalo od motoru [upravil dne 31/12/05 Ferry] Přátelé, tak s tím ohříváním vody ostřikovačů ač nerad musím zchladit vaše nadšení. Já to mám na 205-ce a na Favoritu, ale je to určené k tomu, aby se ostřikovalo teplou vodou, tím pádem se špína rozpustí rychleji a je menší spotřeba kapaliny. Ale není to určené na rozmrazování předního okna. I když je kapalina do mínus 40, tak by? ohřátá, po nastříknutí na sklo ve větším mraze při prvním setření okamžitě namrzá. Jakmile je z kapaliny tenká vrstva, film, prostě zmrzne i nemrznoucí. Taky je dost velký rozdíl, jestli auto jede (zmrzne rychle) nebo stojí (ochlazování není tak rychlé a pak ji stěrače zpravidla stihnou setřít dřív, než zmrzne, pokud ovšem není mráz moc velký). Ale kdo by kvůli ostříknutí zastavoval, že Citovat
doktor Odesláno 3. leden 2006 Odesláno 3. leden 2006 Původně zaslal: Garfield Na tohle počasí jednoznačně silikonový gumičky. Led od nich odskakuje jak vzteklej, nedrží se v podélných drážkách, což jinak způsobuje neohýbání gumové lišty a tím pádem poskakování po okně a nestírání. Jinak jsem dost zklamanej z Bosch AeroTwin (ty \"celogumové\" za cca 1500, jak je tu nazval Mašinka). Teď v zimě to s nimi nejde vůbec. A v létě nic moc, jsou podstatně horší než Bosch Twin (což jsou zase stěrače, se kterými jsem udělal historicky nejlepší zkušenosti). I když výrobce tvrdí, že u Bosch AeroTwin má \"lišta zakřivení propočítané pro optimální přítlak pro P-306\", tak tedy fakt nic moc. Na středu je přítlak malý, čili stěrač někdy \"mapuje\", na koncích přítlak až moc velký, což způsobuje přílišné ohýbání gumiček na konci. S klasickou konstrukcí stěračů, jakékoli značky, na autě problém nemám. Říkal jsem si, jestli třeba nejsou na vině unavená péra pacek, ale pak mě překvapil Mr. Vašenda, který má stejný problém u zánovní Fabie (samozřejmě má lišty Bosch AeroTwin určené pro Fabii, já pro P-306). Takže shrnuto, největší výhodou Bosch AeroTwin je perfektní vzhled, ale dá se s nimi jezdit jen když nesněží a nemrzne, a ještě s výhradami. A na tohle počasí holt přezbrojit zpátky na klasiku a do ní silikonové gumičky. Tak s tímhle bych si dovolil nesouhlasit. Já mám ty \"celogumové\" originál Peugeot a tento problém vůbec nemám.Stírají naprosto bezvadně za jakéhokoli počasí ale mám je zatím krátce takže nemůžu posoudit životnost ta byla u Twinů opravdu vysoká.Na svém předchozím vozu VW Vento jsem používal zásadně jenom Bosh TwinSpoiler a jsou fakt moc dobrý ale tak jako ty \"celogumové\" nikdy ani jako nové nestíraly.U Bosh Twinů byl obrovský problém sehnat náhradní gumičky protože mají jiný systém uchycení gumičky.Můj problém se zamrzánim je spíše v tom kde jsou na 307 umístěny a že na ně nejde teplo z topení. Citovat
Garfield Odesláno 3. leden 2006 Odesláno 3. leden 2006 Původně zaslal: doktor Původně zaslal: Garfield Na tohle počasí jednoznačně silikonový gumičky. Led od nich odskakuje jak vzteklej, nedrží se v podélných drážkách, což jinak způsobuje neohýbání gumové lišty a tím pádem poskakování po okně a nestírání. Jinak jsem dost zklamanej z Bosch AeroTwin (ty \"celogumové\" za cca 1500, jak je tu nazval Mašinka). Teď v zimě to s nimi nejde vůbec. A v létě nic moc, jsou podstatně horší než Bosch Twin (což jsou zase stěrače, se kterými jsem udělal historicky nejlepší zkušenosti). I když výrobce tvrdí, že u Bosch AeroTwin má \"lišta zakřivení propočítané pro optimální přítlak pro P-306\", tak tedy fakt nic moc. Na středu je přítlak malý, čili stěrač někdy \"mapuje\", na koncích přítlak až moc velký, což způsobuje přílišné ohýbání gumiček na konci. S klasickou konstrukcí stěračů, jakékoli značky, na autě problém nemám. Říkal jsem si, jestli třeba nejsou na vině unavená péra pacek, ale pak mě překvapil Mr. Vašenda, který má stejný problém u zánovní Fabie (samozřejmě má lišty Bosch AeroTwin určené pro Fabii, já pro P-306). Takže shrnuto, největší výhodou Bosch AeroTwin je perfektní vzhled, ale dá se s nimi jezdit jen když nesněží a nemrzne, a ještě s výhradami. A na tohle počasí holt přezbrojit zpátky na klasiku a do ní silikonové gumičky. Tak s tímhle bych si dovolil nesouhlasit. Já mám ty \"celogumové\" originál Peugeot a tento problém vůbec nemám.Stírají naprosto bezvadně za jakéhokoli počasí ale mám je zatím krátce takže nemůžu posoudit životnost ta byla u Twinů opravdu vysoká.Na svém předchozím vozu VW Vento jsem používal zásadně jenom Bosh TwinSpoiler a jsou fakt moc dobrý ale tak jako ty \"celogumové\" nikdy ani jako nové nestíraly.U Bosh Twinů byl obrovský problém sehnat náhradní gumičky protože mají jiný systém uchycení gumičky.Můj problém se zamrzánim je spíše v tom kde jsou na 307 umístěny a že na ně nejde teplo z topení. Jediný dotaz: Jak dlouho ty AeroTwiny máš? Citovat
doktor Odesláno 3. leden 2006 Odesláno 3. leden 2006 Původně zaslal: Garfield Původně zaslal: doktor Původně zaslal: Garfield Na tohle počasí jednoznačně silikonový gumičky. Led od nich odskakuje jak vzteklej, nedrží se v podélných drážkách, což jinak způsobuje neohýbání gumové lišty a tím pádem poskakování po okně a nestírání. Jinak jsem dost zklamanej z Bosch AeroTwin (ty \"celogumové\" za cca 1500, jak je tu nazval Mašinka). Teď v zimě to s nimi nejde vůbec. A v létě nic moc, jsou podstatně horší než Bosch Twin (což jsou zase stěrače, se kterými jsem udělal historicky nejlepší zkušenosti). I když výrobce tvrdí, že u Bosch AeroTwin má \"lišta zakřivení propočítané pro optimální přítlak pro P-306\", tak tedy fakt nic moc. Na středu je přítlak malý, čili stěrač někdy \"mapuje\", na koncích přítlak až moc velký, což způsobuje přílišné ohýbání gumiček na konci. S klasickou konstrukcí stěračů, jakékoli značky, na autě problém nemám. Říkal jsem si, jestli třeba nejsou na vině unavená péra pacek, ale pak mě překvapil Mr. Vašenda, který má stejný problém u zánovní Fabie (samozřejmě má lišty Bosch AeroTwin určené pro Fabii, já pro P-306). Takže shrnuto, největší výhodou Bosch AeroTwin je perfektní vzhled, ale dá se s nimi jezdit jen když nesněží a nemrzne, a ještě s výhradami. A na tohle počasí holt přezbrojit zpátky na klasiku a do ní silikonové gumičky. Tak s tímhle bych si dovolil nesouhlasit. Já mám ty \"celogumové\" originál Peugeot a tento problém vůbec nemám.Stírají naprosto bezvadně za jakéhokoli počasí ale mám je zatím krátce takže nemůžu posoudit životnost ta byla u Twinů opravdu vysoká.Na svém předchozím vozu VW Vento jsem používal zásadně jenom Bosh TwinSpoiler a jsou fakt moc dobrý ale tak jako ty \"celogumové\" nikdy ani jako nové nestíraly.U Bosh Twinů byl obrovský problém sehnat náhradní gumičky protože mají jiný systém uchycení gumičky.Můj problém se zamrzánim je spíše v tom kde jsou na 307 umístěny a že na ně nejde teplo z topení. Jediný dotaz: Jak dlouho ty AeroTwiny máš? Zhruba 5 měsíců. Citovat
Garfield Odesláno 3. leden 2006 Odesláno 3. leden 2006 Jediný dotaz: Jak dlouho ty AeroTwiny máš? Zhruba 5 měsíců. Tak to fakt není moc, já jsem s nimi prvních pár měsíců byl taky navýsost spokojený. Takže se uvidí. Jestli ti i za dalšího půl roku budou chodit bezvadně, tak jsou jen dvě možnosti: 1) Buď se výrobci nedaří držet kvalitu a je to kus od kusu (a to doslova, protože mně se např. spolujezdcův kus zdá lepší než řidičův) 2) Nebo jsou Bosch AeroTwin vhodné jen pro úplně nová auta do cca 3 - 4 let stáří, a pak už si jejich konstrukce nedokáže poradit se slábnoucími péry pacek No a pokud jde o současné počasí, fakt bych doporučovat zkusit klasickou konstrukci stěrače se silikonovou gumičkou, já jsem zatím nic lepšího neobjevil - led od toho odskakuje sám. Citovat
ObcanX Odesláno 3. leden 2006 Odesláno 3. leden 2006 Původně zaslal: Dundee Já furt přemýšlím, jak vymyslet vyhřívané ostřikovače, protože nemrznoucí kapalina v těch lištách stejně nakonec zamrzne a pak to jen sem tam ukápne na sklo... Mě u řidiče stěrač poskakuje po skle a u spolujezdce stírají jen konce gumičky... Možná by to chtělo i vyměnit ty zámky ramínek... jedine tohle: http://www.conrad.cz/ohrivac-vody-pro-ostrikovace+dp61062/ Citovat
Dave_k Odesláno 3. leden 2006 Odesláno 3. leden 2006 No spíš by se hodilo něco na týhle bázy, akorát kdyby to byl dlouhej proužek akorát na stěrače. Citovat
Zipík Odesláno 3. leden 2006 Odesláno 3. leden 2006 Mám obyčejné Valea a při hustém sněžení mi zamrzaly kousky ledu ne stěrači.To jsem ale jezdil po městě a s hodinovými přestávkami.(přibližně)Cesta do Brna po dálnici ale v pohodě.Hold když je venku -6 a do toho hustě sněží tak s tím asi nic neuděláme:bojim Citovat
Garfield Odesláno 3. leden 2006 Odesláno 3. leden 2006 Původně zaslal: ObcanX Původně zaslal: Dundee Já furt přemýšlím, jak vymyslet vyhřívané ostřikovače, protože nemrznoucí kapalina v těch lištách stejně nakonec zamrzne a pak to jen sem tam ukápne na sklo... Mě u řidiče stěrač poskakuje po skle a u spolujezdce stírají jen konce gumičky... Možná by to chtělo i vyměnit ty zámky ramínek... jedine tohle: http://www.conrad.cz/ohrivac-vody-pro-ostrikovace+dp61062/ Áááá, kdyby ses tak podíval o 5 příspěvků víc nahoru, možná bys tohle nepsal Fakt to není na rozmrazování okna, věř mi. Citovat
Dundee Odesláno 4. leden 2006 Odesláno 4. leden 2006 Garfield: Přesně tak, nejde o to, ohřát vodu, ale ostřikovací lišty, protože tam zamrzají ty dirky. Jinak, pokud je kolem nuly a nad nulou, stěrače o5 fungují bez problémů... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.