Guest StibTo Odesláno 17. srpen 2016 Odesláno 17. srpen 2016 (upraveno) Když k servisákovi donesu dle OEM objednaný, koupený, nový nerozbalený díl například od SKF jaký je v tom rozdíl kdyby si úplně stejný díl přivezl odněkud od prodejce (možná dokonce stejného) on ? Akorát ta jeho marže. Souhlasím, že bráno z jejich pohledu se jim to líbit nemusí. Ale já si rád zaplatím za přidanou hodnotu. Přidaná hodnota JE, že vymění díl, který já vyměnit nedovedu (o tom, co píše výše Scratch že dříve se věci i opravovaly, dnes už se rovnou mění celý díl ani nemluvím). Přidaná hodnota NENÍ že servisman dojel někam dodávkou pro hotový výrobek například značky SKF, koupil ho za "svoji" cenu a mě naúčtuje plnou palbu tj. ještě horší, než je cena v e-shopu, možná i než v kamenném obchodě ... Upraveno 17. srpen 2016 uživatelem StibTo Citovat
ozzy56 Odesláno 17. srpen 2016 Odesláno 17. srpen 2016 (upraveno) musím zasáhnout z praxe --co byste chtěli chlapyy na dnešních autech opravovat? nějaká čidla? díly elektroniky? brzdové-spojkové díly? ano, dnes se to mění, protože výměna dílu je zpravidla jedinou alternativou opravy (díl nemusí být nutně fungl nový, může být repasovaný), navíc kdyby se díl opravoval v servise, vyjde oprava na víc, než díl nový...,uvědomte si, co se tak nejvíc mění na autech za díly--jak chcete opravit kotouče, desky, ložiska, díly náprav, brzd,silentbloky atd.,atd.? např. dávno nemá smysl měnit vnitřky válečků brzd a hlavních válců, jak se kdysi běžně tyto díly opravovaly, protože pracovní plochy těchto válců jsou tak vydřené, že oprava vydrží týden, navíc to třeba výrobce auta přímo zakazuje (např. z důvodu bezpečnosti) neříkám, že se nedá nic opravit, že je třeba hned měnit, ale třeba u elektroniky kolem motoru tomu tak velmi často bývá, a bohužel nejenom tam nemluvím o tom, že v servisech je plno mechaniků, kteří nikdy nedělali generálku motoru, takže o tom mají povědomost jen ze školy...,a není se jim co divit--kdo si dneska nechá udělat generálku?? Upraveno 17. srpen 2016 uživatelem ozzy56 Citovat
Guest StibTo Odesláno 17. srpen 2016 Odesláno 17. srpen 2016 ozzy56 souhlas .. Ale už se asi nedá dnes říct o mechanikovi, že "to dal dohromady", případně "to dokázal spravit" .. Prostě vše výměna jak u stavebnice, produktová školení a výuka jak servisovat ten který vůz ... Návody na internetu atd. atd. Pak je jasné, že ta kvalita mechaniků, schopnost poradit si, šikovně zaimprovizovat tedy používat hlavu jde rapidně dolů. Citovat
ozzy56 Odesláno 17. srpen 2016 Odesláno 17. srpen 2016 dnes se přesouvá chytrost a dobré uvažování do oblasti diagnostiky, mechanik si musí i na základě zkušeností domyslet, co mu diagnostika vlastně říká, není to prostě tak, že diag. stanoví vyměň toto čidlo a bude to OK, tak dobrá ta diag. prostě není Citovat
Nick406 Odesláno 19. srpen 2016 Odesláno 19. srpen 2016 Pravda že Kelly je opravdu předražený nedávno jsem kupoval horní uložení i s ložiskem a na obě strany mě vyšlo úplně to samý o 400Kč méně jako v Kelly za jeden kus to samý pružiny koupil KYB a za všechny 4 jsem dal o 400 více jako v Kelly za kus. Citovat
vix Odesláno 19. srpen 2016 Odesláno 19. srpen 2016 1) Ceny mezi řetězci : Asi tak, odkud se ty druhovýrobní díly většinou dováží - a kde asi vyrábí? 2) Mám pro vás překvápko: Vyrábí se Fejky 3) Velké řetězce fungují docela i tak, že opraváři díly přivezou doslova pod nos (dokonce i 2-3x denně) Sice to něco stojí, ale celkově se ušetří čas toho opraváře. 4) Fachmani, co to dají dohromady - ano možná ještě jsou. Ovšem mainstreamem je výměna dílů: jednoduchá, levná, s vysokou přidanou hodnotou a podle návodu to zvládne i kokršpaněl. Jen mít ten zvedák a to vybavení, diagnostika je taky fajn. Eliminace chyb zaručena. Čas na opravu je normalizovaný. Prostě, Fachmana netřeba. Kdo Fachmana třeba, tak ho i zaplatí. (Taky spíše měníte celý motor kus za kus, než střeva v něm?) P.S: Na výměnu motoru je zase žirafa. 5) Pokud má servis přežít pouze z práce, je 450 Kč/h minimum. 6) Ad cena oprav - je takové přísloví: "Když chceš mít doma opičku, musíš mít na banány. Nebo chodit s prodavačkou ze zeleniny. Nebo si ty banány umět vypětovat..." ( a je rozdíl mezi Makakem, Šimpanzem, Orangutanem a Gorilou - co se týká spotřebovaných banánů) Citovat
Dano406 Odesláno 19. srpen 2016 Odesláno 19. srpen 2016 No jo, ale většina tady má doma LVA a ten banány jaksi z principu nemusí . Citovat
MotoMoto Odesláno 19. srpen 2016 Odesláno 19. srpen 2016 Náhodou na opičky stačí láhev rumu. Třeba. Citovat
Lucasao Odesláno 20. srpen 2016 Odesláno 20. srpen 2016 Dříve jsem nakupoval v AK. Těď už nakupuju díly jen v Pemě nebo v Granexu. Např. oleje jsou levnější v Pemě a filtry zase třeba v Granexu. S kvalitou jsem zatím neměl nikdy problém. Jelikož jsem z Ostravy a poštovné nemusím řešit, tak výsledná cena i přes slevu v AK je v těchto obchodech daleko nižší. A k tématu se servisy. Na jaře se v Corse od přítelkyně rozsvítila kontrolka diagnostiky motoru. Auto jsem dal teda k servisákovi kam jezdí i dost lidí z práce a všichni ho chválí. Ten na diagnostice zjistil, že je vadné nějaké čidlo, a že může sehnat nové originál Bosch za 2500Kč + cena za práci a diagnostiku. Říkám teda OK, nic jiného mi stejně nezbývá. Čidlo tedy vyměnil a s opraveným autem mi vrátil i vadné čidlo. Ze zvědavosti jsem doma na netu zadal vyhledat v Pemě OEM kód čidla, a to samé originál Bosch co mi prodal servisák, tak stálo v Pemě 1200Kč. Chápu, že si musí na tom čidle něco přihodit, ale mít víc než 100% marži mi už příjde jako zlodějna. A autorizovaný servis Opel, to už je kapitola sama o sobě, tak mi řekli, že čidlo stojí 4500Kč Citovat
Guest StibTo Odesláno 20. srpen 2016 Odesláno 20. srpen 2016 Lucasao : Jo, to je klasika .. Taky jsem udělal tu "chybu" že jsem se po návratu od Domanského podíval na cenu právě zaplaceného dílu kolik by to bylo v Kelly a byla to tuším třetina ... Neuvěřitelná zlodějna. O tom, že mi loni "vyměnili" (rozuměj naúčtovali díl a práci a nechali původní díl) kabinový filtr raději nemluvě ... Ad. téma - já mám Kellynu přímo pod kopcem od místa kde pracuji a ceny po slevě na klub se mi zatím zdají vcelku rozumné (plus ta dostupnost, že jo) takže zatím neřeším .. O Pema teda tady slyším poprvé. Citovat
ozzy56 Odesláno 21. srpen 2016 Odesláno 21. srpen 2016 no, zase když to porovnám s komančema, kdy jsem na jednu pneumatiku, nebo třeba autobaterii dělal týden , tak si dnes nemáme v podstatě na co stěžovat--jistě, jsou firmy, co prodávaj díly i o 100% dráž než některé jiné, ale každý má právo volby...,podle mého kdo si umí udělat základní servis kolem auta, tak jezdí levně, a ten, kdo si umí vyměnit i podvozkové díly včetně brzd a do servisu jezdí jen na seřízení, tak má vyhráno Citovat
Guest Scratch Odesláno 21. srpen 2016 Odesláno 21. srpen 2016 To mas pravdu. Ja na aute nic nedelam krom vymeny treba vzduchoveho filtru nebo takovych drobnosti. Dneska me prekvapil vzduchac na mondeu, takovy bago jsem dlouho nevidel Citovat
ozzy56 Odesláno 21. srpen 2016 Odesláno 21. srpen 2016 přes víkend jsem si měnil olej v motoru plus paliv. a vzduchový filtr, protože jsem v poslední době shnilý jak veš něco kolem auta dělat, napsal jsem o nabídku do našeho autorizáku--za cca 7000 Kč vám to uděláme, auto přistavit ráno v 7, kolem 15 bude hotové...,tak jsem si kujva kupil za 699 v akci 5 litrů oleje (TOTAL INEO ECS), filtr Bosch za 187, vzducháč za 353 a palivák 548, za hodinku nebylo na chatě co řešit, pěkně v klídku i s kávou... tak to běžte v pežotu do prdele Citovat
oddie Odesláno 21. srpen 2016 Odesláno 21. srpen 2016 No ale to razítko do servisky - k nezaplacení Citovat
Dano406 Odesláno 21. srpen 2016 Odesláno 21. srpen 2016 Si můžou nakrouhat ty předražené díly které si budou muset objednat (cena pro ně je někde jinde, než pro obyč. smrtelníka. Takže to budou mít vlastně za polovic) a nikomu je nenamontují a zapít to frťanem předraženého oleje, který beztak čepují z 200L sudu. Citovat
Pe.Tr Odesláno 21. srpen 2016 Odesláno 21. srpen 2016 Hele pro mne je taky nepredstavitelne a predrazene: - Zaplatit za obyc pergolu 5x4 m 85000 bez dph - koupit si za 65000, - sedacku co po dvouletech je prosezela - Mobil ktery nevydrzi den nabitej a jako 8 jadro a 3000 mb ram se prehriva za 18000,- - koupit mcdonalds big mac menu za 119,- ikdyz vim ze vyrobni cena vcetne obalu je 13,- Proste kdo ma moznost ma neco levne a neco draze. Reznik ma levne maso a drahy servis auta, mechanik levny servis auta a drahe maso ( ber to jakoze obrazne) Citovat
Pe.Tr Odesláno 21. srpen 2016 Odesláno 21. srpen 2016 Až vubec se nema pak cenu bavit na tema co se plati u zubare, lekaru apod.... Citovat
ozzy56 Odesláno 21. srpen 2016 Odesláno 21. srpen 2016 mekdonald a káefcé jsou ty levné jídelny, že joo , ale když už tam zajdu, tak vždycky čekám ve frontě , takže to s tou bídou nebude tak horké... Citovat
oddie Odesláno 21. srpen 2016 Odesláno 21. srpen 2016 Někdy tak před 20, 25 lety jsem si myslel, že bude správná cesta dělat dobře svůj obor, a všechno ostatní si zaplatit. Naštěstí mě to včas přešlo protože postupem času víc než když dřív platí, že spolehnout se člověk musí především na sebe. U aut mě o tom "mechanici" přesvědčili už u mého vůbec prvního auta, a ostatní řemeslné věci postupně následovaly. Jo, taková pergola, to je zrovna dobrý příklad, soused na ni čekal "jen" půl roku, ale nakonec se taky dočkal - měl bych stejnou hotovou za víkend a s cenou nižší i kdybych s materiálem kupoval všechno nářadí. A takhle je to dneska skoro se vším - chceš něco mít udělané pořádně a jsi aspoň trochu manuálně zručný? Radši se to nauč sám, jinak se nedočkáš, nedoplatíš a nepřestaneš divit, jak ti to ve finále zprasili. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.