Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kelly vs. Pema, ten rozdil je brutalni i po odectu slevy......

Recommended Posts

Guest Scratch
Odesláno (upraveno)

Na druhou stranu primer k tem restauracim.... radsi si udelam poradny jidlo doma, nez jit na predrazeny smuk do normal restaurace. Z nekterych bych fakt blil. A ty ktere to opravdu delaj dobre, tak tam mi to zas prijde skoda penez, protoze tam se to vetsinou tezce plati. Je to ale logicke a chapu to.

Ale chodime tam spis sporadicky, protoze dat 600 za porci super udelanyho steaku je pro nas nyni dost.

Upraveno uživatelem Scratch
Doplneni
Odesláno

Servisu jako autorizáku? U nás, kam dávám auto si berou 300,- za hodinu. Servis s podporou Boshe. A s přinesenými díly nemají problém. Na place 3 lidi a jeden v kanceláři. Objednací doba většinou týden až dva.

Odesláno z mého E2303 pomocí Tapatalk

Odesláno

Stačí něco vědět o odvodech, zdanění, nákladech na všechny povinné věci, aby z toho člověk spočítal částku, která to všechno minimálně uživí. Pokud to má být všechno legálně, že...

Odesláno

Ale jdi ,prosímtě,kamarád z toho jak píše častku Radim ,koupil dva byty  a postavil barák,ta marže z těch dílů je nekřestanská. A vše legal,druhý kámoš co dělá inspekci práce,jedno co,tak i té veškeré kontrole přihlížel,takže známe i výsledky.. A několikrát.Tady u náís na vsi je to jiná s cenami.

Odesláno
Před hodinou, oddie napsal:

Stačí něco vědět o odvodech, zdanění, nákladech na všechny povinné věci, aby z toho člověk spočítal částku, která to všechno minimálně uživí. Pokud to má být všechno legálně, že...

Si spočti třebas klubovou slevu na spojku na Focuse LK 622241433 ,jestli je 50% málo  a to servis má o chlup více.K tomu práce za 450 jestli je nesmysl,tak nevím  kolik plati Tobě za hodinu práce. 

Guest Scratch
Odesláno
před 2 hodinami, oddie napsal:

450 za hodinu práce servisu je nesmysl, pokud by měl být živ JENOM z té práce. A jsme zase zpátky u těch kritizovaných marží na díly...

Je zajimave ze firma zije a plati za 2 osoby 4500 denne vc. Odvodu. Tj. 2250 na osobu a 8 hod prace. Tj. 281 kc na hodinu v prumeru za standard praci. Za drevo a dalsi to navysujeme na nejakych 350 a vice. A mame 4 party. Dalsi veci je ue to jsou lidi co neco vytvari a ne jen menej dily kus za kus. Servis uz davno neni servisem ale jen menicem dilu. Dneska pojem auto opravar je jen autodilomenic a kolikrat ani nevi co meni. Pak jen rekne. .. tak to bide asi to druhe cidlo..... a zakazniku caluj.... 

Odesláno

Scratch,  vy účtuje práci v hodinovce a ne v úkolu za metr 2? To slyším poprvé. 

Odesláno

No, asi to tady trochu uhnulo od původního merita věci. Ale když už se to takhle zvrhlo tak se podělím o jednu čerstvě nabytou zkušenost. Ve vedlejší vesnici dělá chlapík sám na sebe má malou ale dost slušně vybavenou dílnu je součástí řetězce který zaštiťuje německá firma prodávající ND. Hodinovou sazbu má cca 400 Kč , a v ceníku má poznámku že z donesených dílů dělá jen na výslovné přání zákazníka s tím že nedá záruku ani na práci ani na ten díl. A že při práci s donesenými ND účtuje 100% přirážku k hodinové sazbě.  A funguje vcelku obstojně protože díky této poznámce ho lidi neotravují s donesenými díly.  Já osobně se ztotožňuji s tím co psal Pe.tr to aby servis dělal z donesených dílů je cesta do pekla. Myslete si o tom co chcete, dokážu pochopit že servis udělá výjimku  u VIP zákazníka který dává auto jen k nim a nechá tam bez řečí za jiné opravy spousty peněz a má konexe sehnat si díl z jiného zdroje za výhodnějších podmínek. Ale nesmí to být tak že si zákazník nosí veškeré ND a servis se pak proměňuje na pouhého měniče dílů.

Odesláno

Souhlasim kdyz jdu do servisu dily neresim. Je fakt ze ja furt servisuju uz jednoho a to samyho cloveka. A vzdy mu rikam ber co by sis tam dal ty.... JInak vzijte se do jejich role, vam by se to taky nelibilo.....

Odesláno

TVL vydělávat si prací? To je nějaký retro nebo co? :o 
Jak říká můj kolega. Tohle mě neživí - chodím sem, abych se nenudil a někdo za mě platil sociální a zdravotní ;) 

Jinak nechápu, proč se to tu mele pořád dokola :nevim  Je to vše o nabídce a poptávce. Ať si každej kupuje kde chce, u koho chce a za kolik chce. Někdo to prostě neřeší a koupí a někdo prostě počítá a koupí jinde :myslim

Odesláno

Tak makat jako blázen, abych vydělal peníze, to přece není žádný umění, to zvládne každej :P 

Ale teď vážně. Jsou prostě obchody pro ty, co peníze neřeší a obchody pro ty, co peníze řeší. Každý nakupuje tam, kde mu to vyhovuje :myslim

Dokud to Kelly šlape, tak nemá potřebu něco měnit. Stejně tak ostatní prodejci.  

Odesláno

Jistě že,ale napsl jsi jak to u vás chodí,nevím tedy čím se zabýváte.

Jináč to první co jsi napsal je nátura čechů,at mě platěj za co nejmíň prace.:nevim

Odesláno

To bys chtěl vědět, co? :D To je přece fuk. Narážel jsem tím na to proč se rozčilovat nad tím, že je někde něco drahý. Pro někoho drahý, pro jiného normální cena :myslim 
Jestliže si někdo svou práci cení na litr, tak ať. Nikdo nás nenutí mu jí platit. Můžeme to dát tomu, co si řekne 300. 
Připomíná mi to bývalého kolegu. Já chci mít taky, nový auto, barák, jezdit si na dovolený k moři. Mám na to právo, jako všichni ostatní ... Právo možná měl, ale vata nebyla - přišlo mu to nereálný a vše drahý. Na servis jezdil za mnou, aby ušetřil. Dneska má barák za Prahou, X3 a Mergla. A kam myslíte, že jezdí na servis? :D:aut  

Edit: Ještě doplním k té české nátuře. Mákaš jak divej a výplata nic moc. Jedeš na půl plynu a výplata to samé. Co si vybereš? Možná mám českou náturu, ale vím, že nejsem zase až tak úplně blbej ;) 

Odesláno

Jako je mi jedno čím se živíš,napsal jsi to tak jak vyznělo,já se za svou práci nestydím a i  si vydělám

Ä když si někdo svou práci cení dnes na litr,tak to musí sakra umět,pokud není v něčem vyjímečný.

Odesláno

Napsal jsem to provokativně schválně ;) Mohu tě ubezpečit, že jsou odvětví, kde tzv. "8hod manday" je kolem 25tis a nejedná se o žádného jaderného fyzika. Takže když si někdo za šichtu vydělá 8 hrubého, tak to není nic, nad čím bych se měl pozastavovat. Zvlášť když je to zaměstnanec třeba autoservisu, který to vlastně vydělal zaměstnavateli. Jen mi to potvrzuje to, že bych to neměl za tu mou průměrnou mzdu moc hrotit. A tak jsem to myslel i s tím kolegou - on prostě vydělává peníze jinde. Zaměstnání má jen aby se doma nenudil. O tom, že by se flákal jsem nic nepsal ;) Každopádně to je už úplně mimo téma.

Guest Scratch
Odesláno
před 5 hodinami, MotoMoto napsal:

Scratch,  vy účtuje práci v hodinovce a ne v úkolu za metr 2? To slyším poprvé. 

Ne ale kdyz delam zakazku na jeden den tak ke mi jedno jestli to je 1, 25, 50 nebo 100 metru neceho.... minimalni naklad na ten den je pro me tech 4500 a vic.... vice klidne po sz.....

Odesláno

A k cemu vlastne nekrestansky prachy servisakovi? Kdyz uz vis jak identifikovat a objednat vadny dil, jiste ho zvladnes i vymenit sam a usetris i za praci ... do servisu jedu proto aby mi jasne rekl ktery dil je vadny, vymenil a zarucil ze to cely bude fungovat. Holt to neco stoji a servisak taky musi z neceho zit. Predstava ze jako servis budu nekomu davat zaruku na neco co si donesl buhvi odkud je dost silena :-)

Odesláno
před 20 hodinami, Milan+ napsal:

K tomu práce za 450 jestli je nesmysl,tak nevím  kolik plati Tobě za hodinu práce. 

Odecti DPH, soczdrav, naklady na vybaveni, provozni naklady a uz je snazsi chodit doplnovat zbozi do Kauflandu ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...