Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim

Bol by niekto ochotny poradit aky motor mi doporucite a dake + -.

Rozhodol som sa pre partner tapee bol som aj u citroenu ale momentalna cena do 400 tis. v peugeotu dostanem lepsiu vybavu. Horsie je to sa rozhodnut aky motor, mne doporucovali na predajni diesel ale nesiel som po weboch dake minusi co si o tom myslite? / nutnost pridavat mocovinu, filter pevnych castic, zlozita elektronika okolo tohto vsetkeho nedaj boze ked sa nieco vys.... tak diely v 10 000 kc, drazsi servis/olej, filtre, atd./horsie rozkurenie v zimnom obdobi./ vyhody lacnejcie vozenie.

U benzinu mi sice vraveli ze je spotreba o 2 litre viac ale aby som upresnil moje vyuzitie. Jazda do prace 8km,jeden x za mesiac 140km, inac len po meste rocne do 8 000km. Preto premyslam skor do benzinu. mechanik mi povedal ze tento blue hdi na kratke trasy nie je dobre vyzsia spotreba pokial sa dostsne na prevadzkovu teplotu, problem s tym filtrom pevnych ciastic sa zanasa je potreba tomu davat obcas a na dialnicu nechodim a aj elektronika vela cidiel co to hlidaju pokial jedno odide tak nejede nic.

Benzin 4 sviecky 2 lambda u vyfuku a hotovo.

Co si o tom myslite? Ma niekto ten benzinovy motor ci je dostacujuci na moje vozenie? Aj pri nalozeni auta. Diky moc za pomoc.

Odesláno (upraveno)

mám naftové berlingo 84kw, pokud si chceš koupit nového partnera, tak min. pět let na něj nesáhneš, pak leda ty normální spotřební díly, při tom tvém nájezdu neřeš ani FAP atd., jinak pežoťácký benzín má taky svoje fičury--čidla a elektronika je dnes všude..., navíc ty starší benzíny u PSA stojí za houno--v prodejně dobře vědí, proč ti doporučují diesel ;)

mechanikovi vyřiď, že každé auto do zahřátí na provozní teplotu má větší spotřebu, jestli se benzín zahřeje za 5 KM, tak nafta za 8 KM, což je zanedbatelný rozdíl, že by ti byla zima v autě tomu nehrozí,  nafta jezdí max. za 6, benzín za 8 minimálně, za mě doporučuju jedině 1.6 HDi 100 a 120 koní :myslim

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)

Nemyslím si, že by nafta měla dražší běžnou údržbu než benzín... podle mě to je dneska naprosto stejný. Já bych teda v tvém případě bral benzín, ale koukám že v nabídce není ten jejich 3. válcový puretech. Na ty jejich VTi jsem nečetl moc dobré ohlasy, ale třeba prošel modernizací... nevím. Možná bych opravdu v tomto případě bral tu naftu.

Upraveno uživatelem popest
Odesláno

Nevím o tom, zda to je VTi, ale spíše typuji, že se jedná o 120K THP... 

Po pravdě je tam elektroniky uplně stejně jak na tom HDi.

Z mého pohledu jelikož jdeš do nového auta bych určitě doporučoval HDi. Močovina vůbec dneska není problém. Naopak je o něco nižší spotřeba, auto se tolik nehřeje. FAP s tvým nájezdem nebudeš řešit 10 let ;) 

Odesláno

Co som sa informoval tak dake vylepsenie v motorizacii neprebehlo urobili akurat facelift a to je vsetko. Skor by ma zaujimalo aj odhlucnenie diesel / benzin mam golf5 a moc sa mi nechce ist do dieslu je to hlucne, cakat nech sa turbo vychladi ...., smrdi to.Len najst niekoho kto ho ma a poskytne info aky je.

Odesláno

bercox

chceš dát 400 peněz, aniž se v tom svezeš a vyzkoušíš ?? jinak bys nepsal takové hovadiny ohledně hlučnosti a nějakého chlazení turba :myslim

v každém případě si kup motor, který chceš :)

Odesláno

Tak bohuzial momentalne maju len diesl na predajni a u benzinu mi vraveli ze nemaju vobec tie robia len na objednavku. Moc ich ludia neberu. Preto ma zaujima ci nema niekto skusenost. Aj cenovo vychadza o 35 000 lacnejsie.

bercox

chceš dát 400 peněz, aniž se v tom svezeš a vyzkoušíš ?? jinak bys nepsal takové hovadiny ohledně hlučnosti a nějakého chlazení turba :myslim

v každém případě si kup motor, který chceš :)

Odesláno

Nevím o tom, zda to je VTi, ale spíše typuji, že se jedná o 120K THP...

Po pravdě je tam elektroniky uplně stejně jak na tom HDi.

Z mého pohledu jelikož jdeš do nového auta bych určitě doporučoval HDi. Močovina vůbec dneska není problém. Naopak je o něco nižší spotřeba, auto se tolik nehřeje. FAP s tvým nájezdem nebudeš řešit 10 let ;)

To je sice pravda, ale kdyz to vezmu obecne u te nafty je vic potencialnich problemu jako treba vstriky, cerpadlo, setrvak a pripadne i ten FAP.

Odesláno (upraveno)

Máme 3 mesiac Partnera tepee, 1,6 bluehdi. 73 kw,100k.

Zatiaľ spotreba 4,9L,najazdene cez 4000 km.

Na nejakých nemeckých stránkach robili test benzínu vs nafty,

Benzín spotreba 10 L/100km.ale to bol starší model,myslim po 100 000 km.

Mocovina vydrží na celý servisný interval,cca 25000km.

Akurát dnes výmena serva celého vramci záruky,tieklo.

Teraz som kamarátovi chcel vybaviť,tak cena 14800€ HDi,plná výbava,skoro.

Upraveno uživatelem mmartinkovic
Odesláno

Vzhledem k pověsti benzínových motorů bych o benzínu asi vůbec neuvažoval.

Sám mám starší 1,6HDi a krom spotřebních věcí jsem na motoru nedělal nic mimořádného. Myslím, že stačí nedodržovat výrobcem předepsané výměny oleje po cca 30tis.km ( měním olej a filtry max kolem 10tis.km či jednom roce ) a motor ti vydrží až až . . . .

Každopádně se někde svez, protože to auto je prostě dodávka a má svá specifika. Nicméně měl jsem čest se svést nedávno zcela novým Partnerem 1,6HDi 120k a o hluku to teda určitě nebylo. 

Odesláno

Myslím si že pokud o takovém autě uvažuješ, a na prodejně ti řeknou že benzinové motory jsou jen na objednávku. A oni že doporučují naftu tak to má taky svoji váhu. Pokud uděláš to co ti tady kluci radí tedy zkrátíš servisní interval, budeš tankovat kvalitní naftu a dáš autu alespoň tu péči kterou předepisuje továrna tak máš klid.

Když vezmu co vše popisuješ vstřiky chlazení turba apod. Tak to jsou věci které se můžou obtěžovat jak u moderního dieslu tak u moderního benzinu. No a pokud ti nafta smrdí tak si kup oktávku s litrovým tříválcovím benzínem.

Odesláno

První modely Partner s tímto motorem sjedou z výrobní linky v 10/2016.To je reakce na můj dotaz zda se motor 1,2 Pure Tech bude do Partnera montovat.Osobně bych si na něj počkal.S 1,6 VTI mám najeto 72 000 km.Bohužel VTI spaluje krom benzínu i olej :(

Odesláno

Neboj ten 35tis. rozdíl se peugeotu jistě vrátí v podobě výměny rozvodů včetně řetězu na 60-80tis. km.  Aditivum se přidává  jednou za čas a stojí necelých 300Kč. Po zkušenostech s dvěmi VTI 88kw motory(2009 a 2013) bych do benzínu od PSA rozhodně nešel a když k tomu připočtu kamarádovo RCZ s THP, tak jediná věc co mi z toho vychází je že se ta "složitá" elektronika sere víc na tom benzínu jak na naftě.

Odesláno (upraveno)

Jak to tak čtu, tak moc radost nemám. Hodně vážně si pohrávám s myšlenkou na omlazení vozidla namísto 406 brake 1.8 85 kW. Jelikož bych chtěl zůstat věrný lvu, tak pokoukávám po 308 SW 1.6 VTi kolem roku 2009 - 10, cenově max do 200.000, ideál kolem 150.000,- Kč. Ale moc optimizmu z těch VTi jsem nenabral...

Jenom doplním, že v mém případě opravdu nic jiného než benzín nepřipadá v úvahu, roční nájezd nedosahuje 10k km.

Upraveno uživatelem enikybeniky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...