vaksi Odesláno 3. červen 2016 Odesláno 3. červen 2016 Ahoj, Jak jsem uvedl ve vlakne "Co jste dnes udelali...", vcera jsme meli takovou mensi nehodu s nasi 307SW. Rad bych vedel Vas nazor, kdo je dle Vas vinik nehody. Dle PCR, ktera to setrila na miste, to je ridic nakladaku. Jelikoz on s tim nesouhlasil, jdeme do spravniho rizeni a ja ted cekam na likvidatora, aby ohodnotil skodu na 307SW a sdelil verdikt. PCR odhadla skodu na mem aute na 50 tis. a na navesu na 40 tis. (poskozene prvni a druhe kolo prave strany navesu a poskrabana prava bocnice proti podjeti). https://youtu.be/ITQQMwt1dSg Citovat
vaksi Odesláno 3. červen 2016 Autor Odesláno 3. červen 2016 Již by video mělo být ok. Svědek bohužel žádný. Citovat
Péťa Odesláno 3. červen 2016 Odesláno 3. červen 2016 Je dobře, že je to rozklepané video. Bez něj by to bylo složitější. Podle mě je viník řidič kamionu, ale to je jen můj soukromý názor. Na Tvém místě bych jel úplně stejně. Citovat
agresssor Odesláno 3. červen 2016 Odesláno 3. červen 2016 Jop dle myho nazoru je taky vinik kamion, protoze stoji do pruhu smerujici rovne, ty se radis na odboceni, Skoda ze neni videt jestli dal blinkr ci ne. Citovat
Aluška Odesláno 3. červen 2016 Odesláno 3. červen 2016 Nooo hustý, bych teda řekla, že jasná chyba kamioňáka.... Citovat
oddie Odesláno 3. červen 2016 Odesláno 3. červen 2016 Jestli to dal do správního, bude se snažit kroutit, dost pravděpodobně za pomoci (firemního) právníka. Pokud máš v havarijce pojištění právního zastoupení, asi ho budeš potřebovat... Znám případ, kdy kamioňák sejmul při odbočování protijedoucího skůtraře, ten měl naštěstí taky kameru, ale stejně málem ostrouhal, kamioňák se nakonec vykroutil na prekluzi bez jakéhokoliv trestu, ale aspoň pojišťovna zaplatila. Citovat
jarda.simkanin Odesláno 3. červen 2016 Odesláno 3. červen 2016 Kamionak se mel podivat, ale zas jezdim s kamionem, aby zatocil a nejel navesem po trávě nemůže mít stejnej poloměr zatáčky jako osobak. Jsem zvedavej, jak to dopadne. Už se mi tohle stalo, jen jsem si osobaku vsimnul, ikdyž jsem blikal doprava, stejně se mi tam nacpal a pak čekal, kamion mu branil ve vyhledu a mě osobak abych mohl zatocit. Odesláno z mého SM-N910C pomocí Tapatalk Citovat
punkac Odesláno 3. červen 2016 Odesláno 3. červen 2016 (upraveno) za mě kamion, na koníku není vidět, že by blikal doprava, když ho v čase 0:42 až 0:44 míjíš. Blinkr bliká snad tak, aby interval byl kratší než 2 sekundy. Prostě chtěl jet rovně, koukal doleva a na poslední chvíli si to rozmyslel a uhnul doprava a tebe měl v mrtvém bodě. Nebo měl nějakou závadu na blinkrech a jen si najel. Každopádně furt jeho chyba Upraveno 3. červen 2016 uživatelem punkac Citovat
vaksi Odesláno 3. červen 2016 Autor Odesláno 3. červen 2016 Pojisteni pravniho zastoupeni mame, do 20 tis. Ocekavam, ze se bude kroutit, no ted nenadelam nic. Jinak, tohle jsem vyfotil dnes - jiny kamion odbocuje vpravo. I kdyz chapu, ze co ridic, to jine skusenosti, okolnosti atd., no skutecne si nejsem vedom, ze by jsem udelal neco spatne. I kdyz ted, po tyhle skusenosti, tam radeji nepujdu a budu cekat na parkovisti. :-) Citovat
punkac Odesláno 3. červen 2016 Odesláno 3. červen 2016 To máš mít natočený, aby byl vidět blinkr Citovat
ChouLu Odesláno 3. červen 2016 Odesláno 3. červen 2016 Určitě kamioňák, na druhou stranu se ho musím trochu zastat.. když jsi ho objížděl, tak tě zřejmě vůbec nemusel vidět... Citovat
vaksi Odesláno 3. červen 2016 Autor Odesláno 3. červen 2016 Ta ukazka ze dneska je pouze pro ilustraci, aby bylo videt, jak jezdi kamionaci doprava na teto krizovatce - normalne. Tomuto by jsem se asi nevesel na pravou stranu. ChouLu, chapu. Ale pokud se nemylim ja a policajti, ... napriklad § 21 (2) Vyžadují-li to okolnosti, například při přepravě dlouhého nákladu, musí řidič zajistit bezpečné odbočení pomocí způsobilé a náležitě poučené osoby. (3) Před odbočováním vpravo se musí řidič zařadit co nejblíže k pravému okraji vozovky; musí-li přitom s ohledem na rozměry vozidla nebo nákladu vybočit ze směru své jízdy vlevo, dává vždy jen znamení o změně směru jízdy vpravo. Před odbočováním vlevo se musí zařadit co nejdále vlevo v části vozovky určené pro jeho směr jízdy s ohledem na rozměry vozidla nebo nákladu a šířku vozovky. Odbočují-li řidiči protijedoucích vozidel vlevo, vyhýbají se vlevo. Citovat
ChouLu Odesláno 3. červen 2016 Odesláno 3. červen 2016 Já netvrdím, že za to můžeš ty. Chybu udělal on, ale zřejmě tě opravdu neviděl Citovat
Veverka Odesláno 3. červen 2016 Odesláno 3. červen 2016 Za mě je to vina kamionu, ale umím si představit pár argumentů, které by mohl "pán silnic" vytáhnout a šeredně ti tím zatopit, minimálně na spoluzavinění Citovat
Vena garážmistr Odesláno 3. červen 2016 Odesláno 3. červen 2016 Píchnu do vosího hnízda. Ale podle té situační mapky co jsi postnul v co jste dělali i podle toho videa. To vidím na rovnou spoluvinu. Možná že větší díl dá úředník Tobě. Vycházím z toho co jsi psal že to je jakási komunikační spojka mezi areály továrny. Dle té mapky tam nikde není vodorovné ani svislé dopravní značení upravující řazení se do jízdních pruhů ( ta protilehlá ulice jízdní pruhy značené má). Tudíž i když je tam dostatečná šířka komunikace je to jen jeden jízdní pruh. A Ty jsi ho objížděl / podjížděl zprava což je zakázané. Na to že tam je zvykem takhle jezdit nemá cenu sázet a to co na místě vyřkl policista bych taky bral s rezervou protože pro poldu na místě by to bylo jednodušší když by někdo z účastníků vzal vinu na sebe on by to na místě uzavřel jako malou DN vyřešenou blokově a měl by to hotové pojišťovny by si to mezi sebou vyříkali on by měl klid. Kamioňák se bude hájit tím že Tě neviděl a že Tě neviděl na to dám ruku do ohně. A další jeho a správný argument bude že s ohledem na rozměry vozidla nemusí jet při pravém okraji vozovky. To že nedával znamení o změně směru jízdy mu asi přitíží ale pořád je to menší přestupek než podjetí zprava. Sám jsem měl téměř stejnou nehodu jen s menší škodou protože " protivník " když jsem se rozjel a on viděl že by ho mohl návěs sebrat stačil vycouvat takže jsem mu nárazník jen načechral. V tý době jsem měl pojistku u DASky kam jsem volal ještě než dojeli četníci a tam my řekli ať to nechám spadnout do správka. A ve správním řízení byl výsledek jednoznačný 80% viny OA 20% viny NA A to jen protože jsem nedal směrovku. Je to můj osobní názor. Myslím že OK406 by Ti to dokázal vyjmenovat i podle paragrafů které kdo porušil. K tomu videu záleží jen na úředníkovi jestli ho bude brát na zřetel. Citovat
Medvěd Odesláno 4. červen 2016 Odesláno 4. červen 2016 Překvapivě i diskuze mezi kamioňáky potvrzuje 100% vinu toho řidiče obludy Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.