Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

W7-64bit..problém se stažením aktualizací a čehokoliv na netu.

Recommended Posts

Odesláno

Nelegály akorát hry..a to ještě ty, které nejedou přes Denuvo nebo steam..prostě staré pecky, co už se špatně shánějí...ale co by mě zajímalo, jestli už existuje bitová kopie W10, kterou bych hodil na flashku a udělal s ní čistou instalaci?

Odesláno

Tak po zvážení situace, jsem se rozhodl pro upgrade na desítky. Akoráte by mě zajímalo, kde stáhnout iso. V pc na stránkách microsoftu je akorát nějaký nástroj, kdežto na mobilu vidím přímo iso na stažení příslušné verze.

Odesláno

Ccleaner je dobrý na vyčištění dočasných souborů a registru (pokud to není už nabourané, pak to může zbourat úplně) Na to se výborně hodí portable verze. Nové verze, které mají v paměti jakousi rezidentní ochranu, jsou cesta do pekel, nejlepší je nainstalovat si několik podobných programů současně...

Odesláno

Stačí používat rozum, jako u všeho v životě ;) I nové verze se dají nastavit, aby fungovaly "offline" a sloužily jen k tomu, k čemu chceme ;) Jako nástroj pro rychlou odinstalaci a následně k vyčištění registrů, případně historie procházení a cookies slouží dobře. Stačí pár kliků a je to. Mnohem rychlejší, než se na to prokousávat systémem ... Ale to jsme už úplně :xvul

Odesláno

Tak po zvážení situace, jsem se rozhodl pro upgrade na desítky. Akoráte by mě zajímalo, kde stáhnout iso. V pc na stránkách microsoftu je akorát nějaký nástroj, kdežto na mobilu vidím přímo iso na stažení příslušné verze.

Stahni si ten nastroj, v něm vytvoříš bootovací flešku nebo DVD, při vytváření se stahne ta nejnovější verze WIN 10

Odesláno

Každopádně potřebuješ udělat nejprve upgrade, abys upgradoval licenci W7 na W10. Nejde to udělat opačně (nainstalovat W10 a pak do něj zadat licenci W7, která by se upgradovala).

Tedy jediný funkční postup - instalace W7, zalicencování, upgrade na W10 (tím se provede upgrade licence na W10 [pozor upgradovaná licence W10 je vždy OEM, i když původní W7 byla krabice nebo OLP!]). Následně je pak možné přeinstalovat OS z image (flash nebo DVD) načisto, upgradovanou OEM licenci ověří na licenčních serverech MS.

Odesláno

No udajně to jde, u nových WIN 10 je možnost zadat product key a udajně tam lze zadat klič jak z WIN 7 tak z WIN 8, taky mě tohle zajimalo, tak jsem hledal a našel toto.  Vyzkoušené to ale ještě nemám

VIZ třeba tady - http://technet.idnes.cz/windows-10-konecne-pujdou-aktivovat-i-kody-z-windows-7-a-windows-8-1-phd-/kratke-zpravy.aspx?c=A151014_134748_tec-kratke-zpravy_vse

Odesláno (upraveno)

Tak asi jo. 10586 už je ofiko venku dost dávno. Každopádně vždy je výsledkem OEM licence, tedy na jiný HW už neodejde.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odesláno

I sedmičky jsem dokupoval OEM verzi (škubal se prodejce, ale nakonec prodal, ikdyž by neměl :D

Tak iso desítek staženo, a někde jsem četl, že není třeba zadávat cdkey hned ze startu, ale až po instalaci.

Odesláno (upraveno)

A joo..druhé správy jsem si všiml až teďka. A SP1 mám ten se instaluje spolu s widlemi. No stáhnu ještě raz a zkusím přeinstalovat.

Akorát blbý dotaz, ten link je na 32bit a já mám 64bit.

Upraveno uživatelem KingSpade
Odesláno

No tvůj router má problem s IP adresou tveho počitače, zkus reset routeru a jeho znovunastavení, nebo zkus nastavit IP adresu ručně v PC, ale nějakou jinou, třeba 110 na konci pokud je volná, to by jsi měl vidět v routeru

Odesláno

Tak jsem zkusil manuálně nastavit ip adresu, nešlo, tak jsem hodil zpátky automat a najednou komp instaluje 215 aktualizací.

Odesláno

Tak asi po dvou dnech, se mi podařilo zase rozjet PC. Nechtělo se zformátovat, nějak jsem se dostal do memory check a zjistil, že nějaká RAMka je špatná. Vytáhnuty tedy A-DATA a ponechány Kingston a pc naběhlo a nechalo se zformátovat. A teď proč ten formát. Dočetl jsem se na netu, že Windows přišel s aktualizací, která totálně ochromí Secure boot na deskách Asus a to tak, že PC neví jak nabootovat. To byl prvotní problém, proč jsem vůbec formátoval funkční PC. Takže teď jsou dvě možnosti. Podchytnout tu aktualizaci a nebo přejít na Win10.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...