Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

11. 6. 2016 minisraz - Zámek Radim - nevšední prohlídka venkovského sídla

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Po úspěšném minisrazu z proběhlého víkendu, jsem si pro Vás připravil další setkání nejen za účelem pokecu, ale i vzdělávání. Opět jsem vybral zajímavé místo, kde je prohlídka nevšední, zajímavá a poučná. Byla vybrána lokalita na Kolínsku, abychom oslovili jiné členy než minule.

Program srazu:

od 13:15 setkání na nádvoří zámku Radim (případně místní kavárna)

od 14:00 prohlídka zámku Radim http://zamek-radim.cz

druhá skupina od 15:00 prohlídka zámku Radim

poté odjezdy domů

Zámek ve své historii měnil majitele a v jeho prostorách se toho nespočet událo, proto se není čemu divit, že vybavení se nedochovalo. To však nevadí, zámek je vybaven dobovými předměty a každý má svůj příběh. Nebude to prohlídka, ve které bychom se bavili o majitelích vyobrazených na portrétech na stěnách, ale právě o dobových předmětech, jejich použití a způsobu života na tomto venkovském sídle.

Projdeme si celý zámek, od reprezentativních místností až po prostory pro služebnictvo. Nikde nás nebude obtěžovat lano, které by určovalo prostor, kam se smí a kam již ne. Dokonce je dovoleno na předměty sahat. S tímto se málokde setkáte. Na takové prohlídce nemůžete chybět a možná jste takovou ještě nezažily.

Zde na zámku průvodci nepapouškují nacvičené fráze, zde tím zámkem žijí a podle toho to také vypadá. Neváhejte a přijeďte do Radimi.

Do zámku půjdeme na dvě skupiny, abychom z prohlídky něco měli. Druhá čekající skupinka mezitím si může v kavárně objednat výbornou čokoládu a dát k ní fantastický zákusek. Poté se vystřídáme.

Vstupné je 120 Kč / osoba.

Parkování:

To bude trochu oříšek, protože v okolí zámku nejsou rozsáhlé prostory pro naše plechové miláčky a nemůžeme parkovat všichni u sebe. Lze parkovat u prodejny COOP, zepředu a zezadu zámku a ještě v ulici k zadní části zámku, vede k rybníku, tam není velký provoz.

post-11790-0-80101600-1461053569_thumb.j

Těšíme se na hojnou účast.

Účastníci srazu:

MilanF1 + Kitty

Aluška

Váhající účastníci:

Upraveno uživatelem MilanF1
Odesláno

U zámku jsme kdysi byli, ale dovnitř nám to už nějak nevyšlo, takže by to nebylo marný takovej srázek ;) . Pokud nebudeme nic mít a bude přijatelný počasí, tak by jsme rádi dojeli.  

Odesláno

Napiš nás (StibTo & Mrkvička) mezi váhající, děkuji :)  Btw ta nemožnost parkovat všichni pospolu se bude hodit dorazí-li Skučák :D  :mad:

Odesláno

Tak už váhá jen StibTo, Mrkvička má již jiný program na ten den :)

• O 4 týdny později...
Odesláno

Zdá se že v tom termínu budeme mít pravidelnou letní rodinnou akci, ještě to nemám 100% potvrzené.

Odesláno

Tak bohužel jak jsem avizoval kryje se mi to s rodinnou akcí co začíná v 15h. Sorry

Odesláno

V pohodě ... já tedy osobně zvažuji, zda tam vůbec jet ... zámek známe dobře, jsme tam několikrát za rok, ale poslední dobou spíše na noční tématické prohlídky s ochutnávkou dobových pokrmů. Tohle by možná bylo pro klubáky ještě zajímavější, ale za tmy se vracet domů, to není ono. 

Odesláno

S Legendama se kryje i ta moje rodinna akce moc me ChouLu ne*er :D  ..ale v neděli bych se tam možná zajel podívat budu-li "s to". Jen teda lístek asi 400 ... No jo, no.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...