Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Agrafik: Jo, ideálně za studena na volnoběh :D

Tak snad kdyz dojedes na emise mas motor zahratej, ne ? :)

Odesláno

Měl jsem zahřátý motor a točil několikrát, až se mi zdálo, že má u toho erekci. Jinak to popsat neumím. A pak mi řekl, že je katalyzátor na odchodu.

Odesláno

Ted jsem byl se svojí 406 na STK. Na emisích mi technik napojil diagnostiku (chvíli hledal zásuvku). Po měření mi sdělil, že je katalyzátor na hraně =viz protokol. Takže se musí časem koupit jiný katalyzátor? Co Vy na to?

406 prošla!!!  Měla pouze dvě závady typu A 1.1.15.4.1 Vnější poškození lanovodů na ruční brzdě a to v místěch, kde jsou přichycené k zadní nápravě (očko). A lékárnička :D  obvaz.

Jinak bez závad. Kontrolovalo se úplně vše. Navíc jsme měl smůlu (štěstí) že tam měli kontrolu technici vyšších míst, takže kontrola reflex. vest, povinn. výbava = komplet, světla, sedačky, prostě celé auto.  I sbíhavost + kola (disky) + pneu.  Nakonec mobilem udělané fotky. Musím ale přiznat, že po velmi dlouhé době jsem měl štěstí na technika. Ocenil, že mám komplet nové brzdy + výfuk a pod.

no ty emise nic moc, na volnobeh jsou dost prekroceny nespaleny uhlovodiky - HC a to vic jak 2,5x, obsah CO je taky skoro na hrane 0,5 , takovy hodnoty jsem u moji 406 nemel na emisich ani s komplet vyndanym katalyzatorem :D Je to uz opotrebovanejsi motor, nejspis to bere trochu oleje pres gufera ventilu. Novej uni kat by to mohl pobrat, i kdyz ty HC a si zustanou vyssi porad

Odesláno

Ferry díky za odpověď. Olej to nebere. Motor má je dělaní a gufera měněná (Straki007). Katalyzátor jsem měnil dávno za uni. Přiznám se, že jsem s 406 poslední dobou moc nejezdil a ani jsem ji dlouho ,,neprotáhl".

Uvažuji časem o výměně katalyzátoru za uni opět.

Odesláno

Měl jsem zahřátý motor a točil několikrát, až se mi zdálo, že má u toho erekci. Jinak to popsat neumím. A pak mi řekl, že je katalyzátor na odchodu.

Cos mu udělal..? Bych ho tim kaťákem umlátila.. :)

Jako dokud si to necháme líbit tak to budou dělat..

Všichni víme, že je to jen fraška.. U soudu stejně zkoumají aktuánlní stav, takže jestli mi prdne brzdová hadička den po technický a někoho zabiju, tak za technikem to stejně nepůjde.. Přičemž jak už sem psala lékárna (potah na sedačce) a emise na bezpečnost provozu podle mě vliv nemaj..

Proto mu dám na výběr.. Buď mi ten papír dá a nebo dostane přes držku.. :) dřív brali úplatky, aby auto prošlo, tak teď musej bejt rádi, že přežijou..

Zkoumala sem teď ty otáčky.. Na 3200 to jede cca 160 na 3400 to jede 180 - takže budu hodná a zvýším mu limit ze 3000 na 3450!!! Pak budu platit náklady za léčbu a sanatorium.. :D

Odesláno

Nic jsem mu neprovedl, jen jsem mlčky snášel žalostné vytáčení motoru. Přiznám se, pokud by to opakoval po čtvrté, tak bych se ozval! Však už jsme měl ,,na kročeno" se jej zeptat, proč to stále opakuje, když už je vše zkontrolované. 

S 406 jsem dlouho moc nejezdil. Pouze jsem zahřál motor (jízdou) a pak je na emise. Taky se přiznám, že jsem velmi dlouho 406 řádně ,,neprotáhl".

Ohledně katalyzátoru, tak časem se koupí jiný. Mám tam uni.

Odesláno

šak on se zase po čase někdo ozve ,že mu na emisích o vytočení  klekl motor ,nějaký Hdičkář ,co jezdí zaručeně za 4 L /100 a k tomu krokem po městě ...

Návštěvník
Odesláno

Kecy v kleci. Nikdo mu nic neuděláta a vsadím se že ani neceknete. Oni ty motory taky vytáčeji kuli vám. Klidně by to po prvním testu mohl vypnout a vytisknout protokol s výsledkem NEVYHOVUJE. A to by zase bylo kviku. Prostě to musí zkoušet dokud mu mašina nenapíše že je to dobrý. A změnou stanice měření se stejně nic nevyřeší, bude to všude stejné.

Odesláno (upraveno)

BLBOST ,píšeš hovadiny ...je tomu rok a něco ,nějaký východniár z Košic.....odjebané Hdi ....měl z toho ježdění po městě bordel v sání a oprava za 500euro....novelizuj si . :P

první gugl search problém na emisích a našlo mi to Tdi  hyn....bílej kouř a pohoda s právníkem :mrk

Upraveno uživatelem myšut
Odesláno (upraveno)

garaz.autorevue.cz s tdi 

a Hdi to byl snad citroen-club.cz ,byl to citroen Hdi berle nebo c4 tuším  ,5x vytočený a nasál ze sání bordel ,sedlo to pod ventily ten bordel a neodjel..

Upraveno uživatelem myšut
Návštěvník
Odesláno

No zrovna tyhle dva odazy nějak nemaji pointu s právníkem a prokázanou vinu SME. Takže opět plácnutí do vody. Další věc je to že oni to dělají podle metodiky, nikdo si nevymýšlí sám od sebe tyhle věci. Jistě že pokud se něco stane je to vždy nepříjemné pro obě strany. Ale zas na druhou stranu bych si tam mohl dotáhnout motor těsně před smrtí a pak si ho od nich nechat zadarmo opravit.

Odesláno

Nic jsem mu neprovedl, jen jsem mlčky snášel žalostné vytáčení motoru. Přiznám se, pokud by to opakoval po čtvrté, tak bych se ozval! Však už jsme měl ,,na kročeno" se jej zeptat, proč to stále opakuje, když už je vše zkontrolované. 

S 406 jsem dlouho moc nejezdil. Pouze jsem zahřál motor (jízdou) a pak je na emise. Taky se přiznám, že jsem velmi dlouho 406 řádně ,,neprotáhl".

Ohledně katalyzátoru, tak časem se koupí jiný. Mám tam uni.

A proč by jsi se ozval? Máš naftový motor nebo co?  Nemáš, máš 16V benzín, a tomu otáčky rozhodně nevadí, a do omezovače ti to netočil, ono když tam dojedeš se studeným katem tak je potřeba ho zahřát, to znamená vytočit motor, navíc když pišeš že maš KAT skoro mrtvej

žalostné vytáčení motoru - tohle mě u 16V uplně rozsekalo :D :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...