ozzy56 Odesláno 29. duben 2016 Odesláno 29. duben 2016 (upraveno) i když za vším jsou prachy až v první řadě, já bych to otočil --auto bylo k provozu schváleno s FAP , vyčuránci a jim podobní zjistili, že když jim dojde životnost FAP, tak ho nemusejí nahradit, jako by museli vyměnit třeba sjetý brzd. kotouč, protože bez něj to nebrzdí, ale dá se vykuchat a jezdit v poho dál, jenže takových blbečků časem přibývalo, protože i ti slušní si řekli, proč já, když né on , až konečně někoho nahoře napadlo, že je třeba zakročit, protože jinak bychom tu všichni pochcípali na nedýchatelný vzduch, který už teď snad obsahuje celou Mendělejevovu tabulku , já s tím souhlasím, protože stejně to řeší i země, které jsou ve všem dál než my Upraveno 29. duben 2016 uživatelem ozzy56 Citovat
Pacho69 Odesláno 29. duben 2016 Odesláno 29. duben 2016 Celou né, některý prvky jsou dost vzácný . Nicméně souhlas. Natož u PSA, které se k FAP postavilo jako ke spotřebáku a repas/výměna je vzhledem k ceně vozu fakt za hubičku (na rozdíl třeba od DPF u koncernu - podobná životnost, často až trojnásobná cena). Citovat
PSA Odesláno 29. duben 2016 Odesláno 29. duben 2016 To ozzy 56 Já bych to viděl z jiného pohledu , majítelé aut s Fap které plní E3 udržujou v činosti věc na autě tedy Fap který vlastně nepořebují k plnění normy tedy E3, ale když budou chít vjezd do měst kde je vyžadována plaketa tak jí nedostanou a naopak majitel auta bez Fapu ale splňující E4 ji dostane .Takže chápu že kdo má E3 a má Fap tak ho má asi Fap off Citovat
ozzy56 Odesláno 29. duben 2016 Odesláno 29. duben 2016 to PSA chápej to jak chceš, podle mě když auto vyjelo s FAP z továrny, má ho mít funkční až do vyvrakování auta, to je vše, můj názor je zde všeobecně známý, nemíním tu dlouze vypisovat Citovat
Pacho69 Odesláno 29. duben 2016 Odesláno 29. duben 2016 PSA: Je to úhel pohledu - ty o plaketách (řekněme úřednický opruz) a ozzy o ochraně zdraví... Citovat
Guest minimaxa Odesláno 29. duben 2016 Odesláno 29. duben 2016 Ja bych nějaký kuchání fapu postavil na uroveň trestneho činu a vůbec všechny neoprávněné zásahy do emisního systému vozu. Citovat
mmartinkovic Odesláno 29. duben 2016 Odesláno 29. duben 2016 Akože na 99% majiteľov áut bude potrebovať plaketu do nemecka,keď tam 99% áut nepôjde.???? Ten kto bude potrebovať s plaketou jazdiť do nemecka,asi tam nepôjde " starym "autom. Mozno je to len bububu,a prechodné auta E3/E4 sú kritické z pohľadu eu, Lokomotíva má euro -3 či -4. :-) Autá sú len malé percento čo spôsobuje smog,či škodliviny,čo tie lokomotívy,námorné lode,lietadla??????? Ale od nás rýchlejšie vytiahnu peniaze. Citovat
Pacho69 Odesláno 29. duben 2016 Odesláno 29. duben 2016 No je vidět, že to máš "srovnané". "Plakety" se tu neřeší proto, že je mají v Německu, ale proto, že se zavádějí i tady. Velká města na to jistě budou pospíchat. Auta už dnes nejsou tak malé procento, nicméně jde hlavně o to, že je to lokální znečištění obytných oblastí. Ti, kdo žijí ve větších městech mají odlišný pohled. Prakticky ta lokomotiva může vypustit daleko méně škodlivin nebezpečných pro člověka, než odpovídající počet aut s vykuchaným filtrem pevných částic. Citovat
Cyrďák Odesláno 29. duben 2016 Odesláno 29. duben 2016 (upraveno) Auto vyjelo s továrny má fap tak ho má mít já ho bohužel koupil už z vykuchaným fapem,zjistil jsem to bohužel pozdě.Nedám ho tam,ne z důvodu peněz nebo ekologicky myslících spoluobčanů ale z důvodu proč,proč když mám normu EURO 3,pokud budu mít EURO 4 má to smysl.Nyní je to jen nesmysl pod autem postrádající smysl.Krom francouze to neměla žádná jiná automobilka.Co se týče STK auto dám do servisu a za menší poplatek auto projde náš zákazník náš pán. Upraveno 29. duben 2016 uživatelem Cyrďák Citovat
Sawoy Odesláno 29. duben 2016 Odesláno 29. duben 2016 Obě auta mají 2001/100 RHT absorb souč RHT 0,51 RHW 2,1 Pak mám další 2006 bez Fap absorpce 1,2 norma 8205B Jestli pořád vycházíš tady z toho tak je jeden z nás možná natvrdlej: kde máš jistotu že ten RHT (0.51) plní jen E3? Pokud to tady vykládám správně tak homologace podle 20001/100 není jednoznačná a je třeba ji doplnit, což může mít klidně tento výsledek: RHW bez FAP 2.1 podle 2001/100A = E3 RHT s FAP 0.51 podle 2001/100B (B.1) = E4 nebo dokonce B.2 = E5 něco bez FAP 1.2 podle 8205B = E4 To se nedá vyloučit a musíš uznat že co do hodnot to logiku má. Nebo ne? Citovat
Cyrďák Odesláno 29. duben 2016 Odesláno 29. duben 2016 (upraveno) DleTP mám směrnice EHS 98/69A to znamená dle tabulek EURO 3.Pro úředníka jednoduché jak facka není co řešit.Rád bych měl EURO 4 a dal Fap.Když zavedou zony tak jsme v prde...všichni. Upraveno 29. duben 2016 uživatelem Cyrďák Citovat
Sawoy Odesláno 29. duben 2016 Odesláno 29. duben 2016 No tak jestli máš u auta který mělo z výroby FAP homologaci 98/69A čili E3 pak je to doopravdy celé o ničem .... to ať jdou ... no tam. Sice tu teoreticky zůstává možnost že motor z roku např. 2006 bez FAP bude v součtu všech hodnocených negativ ekologičtější než s FAPem z roku např. 2003, ale už to hodně smrdí národníma předpisama kde jsou si mnozí rovnější než druzí. Citovat
celda1970 Odesláno 29. duben 2016 Odesláno 29. duben 2016 Hmmm....ti co se tu perou o Fap..tak pak doma v kamnech spalujou pneumatiky a dětem čudí cigárama pod nos...tak si tu ekologii přeberte......buď 100% ekologie nebo běžte všichni do háje....nazdar. Citovat
mmartinkovic Odesláno 29. duben 2016 Odesláno 29. duben 2016 Pacho, v SR sa to zatial nedeje, plakety myslim, pokial ma FAP mat zivotnost 150 000 km, tak v novsich autach by po 300 000 km uz bolo auto mechanicky KO, a zmenilo by majitela uz 2 krat. Tolko som chcel. A auta sposobuju smog, ale lokalny ako pises, netvrdim ze nie, ale su daleko vacsii znecistovatelia ovzdusia, kde v tomto auta maju 2% zo vsetkych znecistovatelov. Kedze aut je neporovnatelne viac ako , lietadiel, lodi,vlakov, tovarni, tak sa lepsie vyberaju poplatky od nas. Ked mas homologizaciu uvedenu E3/E4, na EK si co vymyslia ze ktoru zoberu? tu prisnejsiu E4 ??? Citovat
Cyrďák Odesláno 29. duben 2016 Odesláno 29. duben 2016 (upraveno) Mám plynovej kotel na střeše solární panely ale fap nedám.Takovej vůl zase nejsem nazdar.V září jdu na STK tak napíšu jaká bude pravda,určitě nechám emise ze zvědavosti změřit okolik budou horší oproti fapu.Pokud to bude nějakej velkej rozdíl dám fap zpět ale pokud bude mizivej nedám. Upraveno 29. duben 2016 uživatelem Cyrďák Citovat
MilanF1 Odesláno 29. duben 2016 Odesláno 29. duben 2016 40 tis aut x15 tis kč/neznám ceny výměny Fap u forda ale určitě menší nebude/ My v práci měli Octavii 4x4 na výměnu DPF s tím, že pán nechce originál. Ovšem na jeho motorizaci ve čtyřkole se nevyrábí. Takže jenom originál za 40 000 Kč ... dost pěkná cena Citovat
Pacho69 Odesláno 2. květen 2016 Odesláno 2. květen 2016 Cyrďák: FAP ti ovlivní pouze množství pevných částic, nic jiného, u funkčního FAP je rozdíl absolutní - bez filtru se pod 0,6 nedostaneš, s filtrem jsou to tisíciny (já měl 0,01). FAP u PSA na osobáky stojí cca 8tis Kč. Plus tedy aditiva, každopádně vychází to výrazně levněni než DPF u koncernu a PSA to od začátku řeší jako provozní záležitost (repas/servis). Někteří dávají DPF na celou životnost vozu (Mercedes...), koncern to řeší naprosto dle své filozofie (v záruce ticho a pak "jó, to bude drahý")... Citovat
ozzy56 Odesláno 2. květen 2016 Odesláno 2. květen 2016 Hmmm....ti co se tu perou o Fap..tak pak doma v kamnech spalujou pneumatiky a dětem čudí cigárama pod nos...tak si tu ekologii přeberte......buď 100% ekologie nebo běžte všichni do háje....nazdar. jsem nekuřák, na chatu kupuju hotové naštípané dřevo, doma se nekouří-bez vyjímky, kdo to nevydrží bez cigarety, nechodí k nám Citovat
Pacho69 Odesláno 2. květen 2016 Odesláno 2. květen 2016 (upraveno) tak nějak, každopádně i aktivní kouření neprodukuje pevné částice (ale jiné rakovinotvorné látky, běžně v ne příliš nebezpečné koncentraci), ani oxidy dusíku nebo CO2 ve výrazně vyšší míře, než při běžném dýchání, navíc prostředí se zvýšenou koncentrací tabákového kouře se dá celkem snadno vyhnout, pokud nepracuješ v kuřácký restauraci. Žiješ-li ve městě, smogu (a tedy pevným částicím v zvýšené až nebezpečné koncentraci) se nevyhneš. Z 2/3 je důvodem právě místní doprava/provoz. Jinak celdovy argumenty přesně odpovídají tomu, že popelnice na tříděnej odpad jsou 50m daleko, tak proto netřídím. Alibizmus toho, co "dělají ostatní", tak proč bych se já měl chovat jinak. A pak plná huba keců o byrokracii, buzeraci a budižkničemech, když to někdo začne pokutovat... Upraveno 2. květen 2016 uživatelem Pacho69 Citovat
PSA Odesláno 2. květen 2016 Odesláno 2. květen 2016 Jestli pořád vycházíš tady z toho tak je jeden z nás možná natvrdlej: kde máš jistotu že ten RHT (0.51) plní jen E3? To SAWOY Použiji tvoji argumentaci , NORMA 2001/100 v technickém průkaze obou vozidel nemá písmeno A ani B, tedy platí nižší varianta tedy E3 Až budeš mít fyzicky motor RHT s normou 2001/100B dej vědět , zatím jen spekuluješ bez důkazů co kdyby. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.