Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Díky za info, s hodnotou 2.21 na štítku jsi relativně vysmátej. Diagnostika je jiná otázka ... ale do září 2017 může být všechno jinak.

Odesláno

Cyrďák: nemáš FAP z výroby nebo ho máš off? 

2.2 HDi 94 kW RHW ma pokud vim FAP vzdy. V mem pripade u tohoto motoru je v TP soucinitel absorpce 0.50 a protokol z poslednich emisi udava namerenou hodnotu 0.04 Emise se delaly asi mesic pred tim, nez jsem auto koupil ale nevim jak, ja u toho nebyl. FAP nicmene v aute je a je funkcni, daval sje to po koupi na vetsi servis (rozvody atd... a kontrolu) do Citroenu a rikali, ze OK, jen se doplnovalo aditivum, uz ho moc nebylo. 

Odesláno

Vždyť jo ... Cyrďák na můj dotaz odpověděl že ho má vykuchanej.

Tvé hodnoty odpovídají tomu co na fórech obecně koluje - na štítku 0.5 - 0.51, měření od 0.00 do 0.03 plus mínus (s 0,04 tam spadáš taky).

Jinak asi platí že jakmile je na štítku 0.5 nebo 0.51 vozidlo má/mělo FAP z výroby.

Odesláno

Ja mam u motoru 79kW a v TP hodnotu 0,51.

Stale na stejne STK bez ovlivnovani cehokoliv :

- Emise leden 2011 namerili 0,02 (v protokolu dovolena max. kourivost 1.01 ??!)

- Emise leden 2013 namerili 0,84 (v protokolu dovolena max. kourivost 1.01 ??!)

- FAP sel pryc leden 2014 (bul uz plne speceny a neslo nic jineho delat)

- Emise leden 2015 namerili 0,45 (v protokolu dovolena max. kourivost uz spravne 0,51)

Takze ted ho tam budu muset na podzim vratit (FAP, SW a Eolyt). Spotreba po vymlaceni FAPu byla skoro o 1 litr nizsi a tak se to snad vyplatilo.

Odesláno (upraveno)

Povolená 1.01 2011 a 2013 je to co máš v TP/na štítku s přidanou toleranci 0.5 která vloni skončila

Skok na 0.84 s FAP a na 0,45 po vykuchání je zajímavý .... nebýt to z 0,04 během dvou let tak nahoru řekl bych že se blížil ke konci životnosti.

Ale takhle .... snad nějaká závada jinde kvůli které neprobíhala správně regenerace a byl ucpaný, snížení po vykuchání je pak logické.

Jesti se to vyplatilo jsou snadný počty: dejme tomu že OFF tě vyšlo na pět, zpátky to bude desítka, celkem patnáct. Když jsi šetřil litr na sto tak to máme plus mínus 350 Kč na 1000 km; 15000 : 350 = 43 (tkm) které bys musel najet od vyndání do vrácení abys byl na nule.

Upraveno uživatelem Sawoy
Odesláno

Opět stejná otázka, na kterou tu zatím nikdo u těch hodnot 0,0x jednoznačně neodpověděl: byl jsi osobně fyzicky přítomen tomu měření a na vlastní oči viděl jeho průběh? Že to opravdu vytočil naplno?

Odesláno (upraveno)

@Sawoy : FAP sel ven pri cca 224 tis, ted mam 265 tis. A hlavne za ty roky FAP klesl z cca 20 tis na skoro 10 tis ... Navic jsem ty penize tehdy ani zrovna nemel.

@Oddie : Ne, nebyl jsem u zadneho z tech emisnich mereni osobne.

Upraveno uživatelem MartinK123
Odesláno

Abyste chápali důvod té otázky - u těch hodnot typu 0,02, 0,04 apod si můžete vsadit na to, že to nikdo skutečně neměřil, ale že jsou to hodnoty z emulátoru.

Odesláno

oddie: ok, jako možnost to beru, ale proč by to ten technik dělal? všichni narazili na "hodnou" sme/stk která chce aby všichni prošli a nešli jinam? nebo jaký je důvod? klidně mi to vysvětli jako tříletýmu děcku, od toho tu jsme abychom se něčeho dobrali, něco dozvěděli (aspoň já teda jo)..

jinak já u toho byl, hodnota 0.19. neviděl jsem na přístroj ale na otáčky na palubce ano (stál jsem vpravo vedle auta).

Odesláno

Je (bylo) to pro ně jednodušší, nehrozily problémy s poškozením motoru, dohadováním, samozřejmě počet kšeftů také hraje roli. Těch 0,19 je o řád víc než 0,02.

Odesláno (upraveno)

Budiž ... z vlastní zkušenosti vím že v téhle zemi je možné všechno.

Jen dvě otázky - holt jsem už zvídavej :-)

Nebylo by míň nápadný emulovat vyšší hodnoty (ne tak podezřelý) a přitom pořád v limitu? Některý ty měření jsou loňský/letošní ....

Nebo takový ty hodnoty mají být (jak se obecně uvádí nejen na fórech emisních techniků) ? Pak nechápu proč by se emulovaly u vozidel s funkčním FAP, Problém s poškozeným motorem nehrozí - to jde za majitelem vozidla zcela bez diskuse. když je auto OK nemůže mu to ublížit; zákazníkovi je jedno jestli projde s nulanulaprd nebo s polovinou limitu..

Upraveno uživatelem Sawoy
Odesláno (upraveno)

Jestli to tu někoho pro porovnání bude zajímat, mám FAP(on) z výroby, stále původní, dle TP absorpce 0,51 naměřeno 0,03 (29.2.2016 nebyl jsem u toho) a rozpětí 4 měření 0,12. Jestli najdu ten předchozí protokol, tak ho sem doplním :papa

Edit: Mám tam chip ;)

Edit2: v březnu 2014 mi emise vyšly takto:

Štítek: 0,51

Kouřivost dovolená: 1,01

Kouřivost naměřená: 0,41 (nebyl jsem u toho)

Rozpětí 4 měření: 0,10

Upraveno uživatelem Veverka
Odesláno

Někdo tu napíše , že existuje simulátor otáček a už jestli každý osobně u toho byl.

Mám za sebou hodně stk s pár auty a pár hodně dobře sdilnych kluků mechošů, ale ještě jsem od nikoho neslyšel, že toto někdo používá.

Odesláno

Ja byl osobne, protoze mi emise delal bratranek, schvalne mi ukazoval jak se to ma delat i s prebehovyma otackama 4x, rvalo mi to usi... poprvy to bylo nad limit, ale stacilo to profouknout pri vyssich otackach a pak OK - hodnoty 0,0X. Tu delicku otacek tam maji normalne, pri snimani otacek z elektriky to z poctu impulzu jaksi neumi poznat pocet valcu. Jen mi ukazal, k cemu se to taky da pouzit.

Odesláno (upraveno)

Tak sem dám foto emisí co jsem s ulysse absolvoval,pro porovnání první dovozovka,druhá už je s chipem a bez fapu s egr off,to samé třetí foto,u všeho jsem byl osobně. Je to 2,2 Hdi

Další příští rok.

post-26723-0-14340500-1459180541_thumb.j

post-26723-0-00642900-1459180554_thumb.j

post-26723-0-91628200-1459180566_thumb.j

Upraveno uživatelem Milan+
Odesláno

Tak to jsem fakt zvědav co mě vyleze z výfuku...?? Příští týden jsem domluven jen pro sebe na kontrolních emisích abych věděl co a jak......mám fapoff i egr off.

Hele ale hodnoty 0.02-0.03 i kdybych měl Fap jsou přeci proti fyzikálním zákonům.....něco z toho výfuku prostě vylést musí.....a 0.02 to prostě nemůže být. :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...