KubaBuba Odesláno 26. prosinec 2015 Odesláno 26. prosinec 2015 Ahoooj, Dneska jsem přišel ke své 407 Coupátku a koukám mám odřený zadek , někdo mě když zacouvával nabral. Tak volám policajty, aby to nafotili, protože jsem za oknem žádné číslo, nebo zprávu neměl. Mezitím než přijeli policajti, tak jsem obešel ulici a koukám po autech, až jsem našel Chevroleta co měl nabořenej čumák s mým lakem na tom odřeném místě. Hnedka co přijeli policajti tam jsem jim řekl, že mám podezření na bílého Chevroleta, když začali fotit moje i to auto co mě nabralo, tak vyletěl 70 letej pán naproti z baráku a začal řvát že to neudělal schválně a že mi tam chtěl dát lístek s číslem atd atd. prostě výmluvy a kecy. Tak mu nasolili dvojku pokutu za to že to nenahlásil. Pak tam přišel ještě toho pána jeho bratr a začal na nás řvát a na ty policajty, že jsme kurvy atd. No hrozný... :-/ Naštěstí to pro mě dopadlo dobře, že jsem našel toho co mě nabořil, tak DOUFÁM že mi to opraví jeho pojišťovna, ale vůbec nevím jak to chodí, zda mám jít do jeho pojišťovny, nebo se mi někdo ozve a vůbec nemám představu za kolik bude oprava mohl by mi někdo poradit. Jak a co s tím? Pán má českou pojišťovnu. Zde zasílám fotku jak to odřel Díky. Citovat
Pe.Tr Odesláno 26. prosinec 2015 Odesláno 26. prosinec 2015 Bych mu naparil za ujeti odnehody Citovat
Vena garážmistr Odesláno 26. prosinec 2015 Odesláno 26. prosinec 2015 Zatím jsem neměl tu čest něco takového řešit. Ale myslím že když zavoláš na info linku ČP tak Ti poradí do detailu. Mám povinný ručení bez poviností u ČP, což pro mě znamená že vše řeším jen se svojí pojišťovnou ona to řeší s protistranou. Ale mělo by to být tak že ty nahlásíš jeho pojišťovně že Ti škodil doložíš to protokolem od PČR resp. číslem jednacím a oni budou nějakou dobu čekat než to škůdce nahlásí pokud to nenahlásí tak ho oni vyzvou aby se jim přiznal a dodal on svoje podklady a až pak vyzvou Tebe a s nabídkou řešení. Ale výš jak tyhle postupy se v rámci pojišťoven mění rychle takže asi nejrelevantnější info získáš na jejich infolince. Citovat
KubaBuba Odesláno 26. prosinec 2015 Autor Odesláno 26. prosinec 2015 Tak protokol mám, já teda zajdu v pondělí do ČP a všechno jim teda řeknu a vysvětlím. Já jen doufám, že nic platit nebudu a vše zaplatěj oni, že ten likvidátor co to bude řešit bude mít alespoň představu kolik to bude stát. Citovat
oddie Odesláno 26. prosinec 2015 Odesláno 26. prosinec 2015 Máš viníka - řešíš to standardně s jeho pojišťovnou. Doložíš protokol od policajtů, dál nic neřešíš. Jemu, pokud je v protokolu ujetí od nehody, pojišťovna může napařit regres. Citovat
KubaBuba Odesláno 26. prosinec 2015 Autor Odesláno 26. prosinec 2015 A s tím ujetím. Dali mu dvojec, za to že to nenahlásil a dejchnout mu dali. Já jsem vůbec rád, že jsem ho našel, fakt to byla náhoda. Kdybych ho nenašel, tak bych vše platil sám.Ještě že tak! Měl, ale pěkně nahnáno děda jeden když viděli že mu fotěj káru a přišel jsem na to. Citovat
straki007 Odesláno 26. prosinec 2015 Odesláno 26. prosinec 2015 Tak ted aby jsi tam uz nikdy nezaparkoval protoze ti rozflakaji auto.... Citovat
KubaBuba Odesláno 26. prosinec 2015 Autor Odesláno 26. prosinec 2015 No, taky mě to napadlo, že mi v noci prořežou gumy a rozflákaj světla. Za to že jsem na to přišel. Citovat
KubaBuba Odesláno 26. prosinec 2015 Autor Odesláno 26. prosinec 2015 Bylo, ale jasně evidentní, že prostě kdybych na to nepřišel, tak by se na mě vykašlali. Takové pohádky co tam těm policajtům povídali, že koukali z okna pořád zda nejdu k tomu autu atd. atd... a že mi tam chtěli dát papírek s číslem :-D. Ale já jsem řekl že tu stojím u svého auta hodinu a čekal jsem na ty policajty a nikdo nepřišel :-D :-D. Citovat
straki007 Odesláno 26. prosinec 2015 Odesláno 26. prosinec 2015 No deda prisel o bonusy a je to v p..ci. Takhle to ale postavili zku...vene pojistovny. Proto vsichni ujizdi. Mam hezke povidani od kluka ktery naboural taky takhle auto a videli ho lidi. Tak hrdinsky vystoupil z auta a zacal psat papirek na kterem stalo: Dobyr den.Vsichni kteri se ted na mne ze zastavky divaji,si mysli ze ti davam sve telefonni cislo. Ale ja se na tebe muzu vysr...at. Tak jeste ze jsi si nenasel taky takovy pozdrav. Citovat
oddie Odesláno 26. prosinec 2015 Odesláno 26. prosinec 2015 No, vzhledem k tomu, že víš, kdo to je, by to od nich bylo velmi, velmi nerozumné... A pokud by mi ještě nadávali - jestli jsem to z toho předchozího příspěvku dobře pochopil - tak bych jim vysvětlil předem, že by to bylo velmi, velmi nerozumné... a že jestli se ještě někdy objeví na tom autě byť jen škrábanec, že budou první, za kým půjdu. Citovat
myšut Odesláno 26. prosinec 2015 Odesláno 26. prosinec 2015 (upraveno) z hlediska dokazování skutkového děje máš štěstí v neštěstí a jsi jeden z mála...to co si tam sousdruzi říkali/neříkali u pčr je teď jedno, máš viníka,dokazování proběhlo,máš to papírově ,o zbytek se postarej po tel a návštevou likvidátora. Stříknutí předku ,pokud nemáš metlu je cca bůra ,jak kde. Parkuj jinde z principu pořiď si kamerostroj. Nabídnou ti vlastní opravu v rámci pojištění nebo opravu rozpočtem,co si zařídíš sám ,si to pak spočítej,co chceš dál.Proběhne focení likvidátorem,ověří zimní gumy ,TP,udaje atd... Upraveno 26. prosinec 2015 uživatelem myšut Citovat
KubaBuba Odesláno 26. prosinec 2015 Autor Odesláno 26. prosinec 2015 Takže teda tohle je oprava tak okolo bůra přibližně? Nemusí se dělat celej nárazník, že? Tak snad chytnou ten odstín stejnej. Uvidím co mi nabídne ten likvidátor teda. Citovat
myšut Odesláno 26. prosinec 2015 Odesláno 26. prosinec 2015 (upraveno) hele ,vyházím z ceny tady na severu , tady je běžná cena přední klapa 2500 k tomu třeba nárazník 2500,a to je profi garáždílny sprej .přední klapa za litr nemá to cenu psát. kluci od hranic s Pl to dělaj za míň, ale běžná cena tady celolak profi 25-30, zimní cena na komplet plechy jawácká červená na 250ku r.v.56 odrbaný na kost svépomoc ,jen lak- 7mička u toho nárazníku mám na mysli celolak.a celý nárazník .Ne místní flik.Pochopitelně to uděláš klidně i sprejem za 5ťo a bezbarvým za 2 stovky,otázka jak se k tomu postavíš Ty. Mě třeba fláknutí od golfa do mýho zadního nárazníku - šlic v plastu 40 cm prasklina,sklíčko mlhovky..... zhodnocený jsem to měl likvidátorem na 8200 ,- barva červená lucifer.........to byl na šampus.....tehdy jsem to neřešil ,kámoš to zakitoval ,stříkl ,mlha se podlepila , oprava 1500 ,zbytek moje...ale šlo by to i míň..ale neřešil jsem to . Jde taky o to,jak to budeš řešit ,jestli máš lakýru ,tak vědět ,jak to stříkat ,jestli vodorovně nebo na stojáka,pak to hází jiný odstín.Je to magie.Promysli spíš ,jestli by to někde za humnama neudělal jiný lakýra stejně dobře a za míň.Udělal jsis bohatýho ježíška mimochodem. Upraveno 26. prosinec 2015 uživatelem myšut Citovat
Lada78 Odesláno 27. prosinec 2015 Odesláno 27. prosinec 2015 (upraveno) A nebo rozpoctem a mrkni po vrakacich. Ja to dostal na zadni leve dvere. Likvidator vyhrozoval, ze to je na opravu tak kolem 8k. Ja si stal za tim, ze s opravou muze jit o dum dal, protoze tam pred tim nebylo nic bourano a dalsi keci kolem. No a po par tydnech na ucte 18k. Upraveno 27. prosinec 2015 uživatelem Lada78 Citovat
distrupter Odesláno 27. prosinec 2015 Odesláno 27. prosinec 2015 kazda pojistovna ma seznam smluvnich servisu. Zajel bych pak skodu resit do nejlepsiho z nich. Resit to svepomoci je sice levnejsi ale na druhou stranu hodit to do servisu je pohodlnejsi. Zkusil bych se s dedou dohodnout at ti da neco na ruku na opravdu a vyreste to mimo pojistovnu. On neprijde o bonusy a ty budes mit neco v kapse. Presne takhle jsem to resil kdyz mi soused naboril feldu. dal mi dvojku ja natocil plnou nafty pomoci smetaku jsem blatnik narovnal dvere vykopl a jezdil Mimochodem muzu s kamaradem nabidnout moznost lakovani nebo rostriku za slusne penize. Citovat
myšut Odesláno 27. prosinec 2015 Odesláno 27. prosinec 2015 (upraveno) s tím naprosto nesouhlasím. dá mi 2ku a pápá... to jsem si myslel o nárazníku taky ,dej mi 2 ku a zařídím si to ....jen namíchat metlu ranec jako kráva ,do toho plnič,bezbarvý lak ,kit, a jsi jen v nákladech na 3ce. To v tom není práce ,možné věci pod tím a okolo( v tomto případě asi ne) ,dohady s nějakým tydýtem,co si to po pivě rozmyslí atd..a pošle někam....kde to pak máš ošetřený podle občanskýho zákoníku....? to mi jako na ulici někdo podepíše papír a jde....? 90 procent lidí ani neví,jak má sepsat protokol o nehodě.Nějaký řeči,že to sepíšem...... sám tu psal,že nepřijet pčr,ani nevylezli parchanti z baráku....takže to vypadá na souseda ....https://www.youtube.com/watch?v=cQWZVj-E3s8 Upraveno 27. prosinec 2015 uživatelem myšut Citovat
distrupter Odesláno 27. prosinec 2015 Odesláno 27. prosinec 2015 jako ja bych to resil rozbitim drzky a chevroletu a jel bych ale jsou to asi sousedi takze v ramci zachovani aspon nejakych vztahu a taky aby si nemusel parkovat nekde na druhe strane mesta aby se ti nepomstili tak bych to resil adekvatni bankovkou na ruku. Je mi jasny ze to za dvojku nebude. Odhaduji ze za barvu das +- 1000 za praci 1000 myslim si ze kdyby to vyslo fakt dobre tak se do trojky u nejakych "garazovych" mechaniku vejdes. Nicmene ja bych si rekl o 4-5 000 pokud se to tem dvoum blbcum... coz bezesporu jsou kdyz maj chevrolet nebude zdat tak smluvni servis. Trocha uvahy.... kdyz odjedu od nehody tak pak prece nevylezu stim ze to bylo omylem.... kdyz uz ujedu tak zatloukam. Bud se nepriznam nebo davam listek. Nic mezi No asi tak bud z nich vymlat aspon 4000 nebo to dej na pojistovnu. kdyby ti dali 4000 ty si sehnal naraznik v barve tak ses uplne vysmatej. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 27. prosinec 2015 Odesláno 27. prosinec 2015 pojistovna mu da tak 10 tisicza celej naraznik Citovat
distrupter Odesláno 27. prosinec 2015 Odesláno 27. prosinec 2015 Me dali u mazdy za rozbite svetlo 16000 protoze to byla totalka. Postupovalo se tak ze si to nahlasil na pojistovnu. Ta poslala likvidatora ten to nafoti a nasledne to do 3 dnu vyhodnoti. Myslim si ze tohle totalka nebude. Takze bud musis stanovit rozpocet a dolozit jim tvoji utratu spojenou s opravou a nebo to dat do servisu. Uprimne moc zkusenosti nemam. Jen tuhle... Myslim si vsak ze to jako totalku neuznaji. Nevim. Porad si myslim ze reseni mimo pojistovnu je to nejjednodusi. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.