Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

K zamyšlení .... (mrtvé úhly)

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Myslím si, že by se nad touhle fotkou měli zamyslet nejen řidiči "dospělých povozů", ale HLAVNĚ všichni Ti, kteří do vyznačených prostor lezou s přesvědčením, že JE přece řidič MUSÍ vidět

post-541-0-28087500-1449437201_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Soudně uvažující člověk na to nepotřebuje nápovědu,děcka asi určitě. Ale rodiče je snad nenechaj motat kolem náklaďáků.

Bohužel to vypadá na malou zkušenost. Stačí couvat s osobním autem z parkoviště u superhyper, když se vyhrnou děti z auta, které právě přijelo. A rodiče že by dávali pozor na svoje děti nebo na ně dokonce volali, aby se nemotaly za autem, které couvá...? Všichni ostatní přece musejí dávat pozor na cizí děti, vždyť je to kolikrát napsáno i na cedulích a na silnicích...

Odesláno

Já teda nevím, ale mě učili v autoškole, že když někam nevidím, tak mi má někdo ukázat :P Minule jsem takhle ukazoval pánovi, vedle kterého parkovala dodávka, a jak byl rád, že mu někdo ukázal :D

A když zrovna vedle mě zaparkuje auto, ze kterého vyskakujou děti, tak rozhodně nemám potřebu couvat. V klidu počkám, až vypadnou a v klidu si vycouvám :aut

Odesláno

Bohužel to vypadá na malou zkušenost. Stačí couvat s osobním autem z parkoviště u superhyper, když se vyhrnou děti z auta, které právě přijelo. A rodiče že by dávali pozor na svoje děti nebo na ně dokonce volali, aby se nemotaly za autem, které couvá...? Všichni ostatní přece musejí dávat pozor na cizí děti, vždyť je to kolikrát napsáno i na cedulích a na silnicích...

Ono to pak drncá...

Odesláno

Nevím kolik je Ti let, jak dlouho jezdíš, ale ja s tim zatím ve svych letech problém neměl.A to mam nějaký statisic naježděn. S náklaďákem nejezdím a jak se pise vyse co se učilo v autoškole. Taky sem tam někam couvu na zrcátka.

Odesláno

No není nad ochotnýho ukazovače, kterej si stoupne zrovna do takovýho úhlu že na něj nevidíte. Jistě že když tam nevidím, nemám couvat, ale tipuju že nikdo kdo někdy někoho přejel při couvání to neudělal schválně. Naopak si tam ve 99% ten přejetej vlezl sám. Ono totiž stač mrknout do jednoho zrcátka a pak do druhýho a mezitím co koukáte do druhýho, tak z první strany vám tam vleze dědek, kterej si myslí že to přeběhne.

18 let jsem jezdil s různejma náklaďákama menšíma či většíma. Úplnej vrchol byl když mi někdy v roce 1992 - 1993 kamarád udělal pípák na zpátečku u Avie se kterou jsem rozvážel limonády, to se blbci chodili koukat co mi tam pípá, když couvu.

Odesláno

Debata se zatím točí kolem couvání, ale do slepého úhlu se člověk dostane ani neví jak a není to jenom o dětech či přebíhajících důchodcích. Medvěd spíš chtěl CELKOVĚ rozvířit debatu o tom, že pozor si musí dávat všichni ať řidiči či neřidiči a že slepý úhel je jednoduše zabiják, který je třeba respektovat a dávat si na něj pozor.

Jinak různých příběhů o tom kam couvat či necouvat tu bude jistě plno . . . to jsou ty lidské zkušenosti že. Mimochodem, docela nedávno se mi dostal do slepého úhlu autobus, který mě pouze předjížděl na rovině. A jak jsem se kur.a lekl . . . 

Odesláno

Medvěd to tak myslel, to je jasný. Myslím že je správný na tyhle věci poukazovat. Stejně jako na bezpečnost nejen na silnici obecně, reflexní prvky, světla, přilby.... Všichni dobře víme jak je vidět tmavá posatava za šera či v noci. Já třeba nosím reflexní pásek na rukávu když jdu na pivo, mám to kousek po mizerně osvětlený silnici a vůbec se za to nestydím.

Odesláno (upraveno)

Debata se zatím točí kolem couvání, ale do slepého úhlu se člověk dostane ani neví jak a není to jenom o dětech či přebíhajících důchodcích. Medvěd spíš chtěl CELKOVĚ rozvířit debatu o tom, že pozor si musí dávat všichni ať řidiči či neřidiči a že slepý úhel je jednoduše zabiják, který je třeba respektovat a dávat si na něj pozor.

Jinak různých příběhů o tom kam couvat či necouvat tu bude jistě plno . . . to jsou ty lidské zkušenosti že. Mimochodem, docela nedávno se mi dostal do slepého úhlu autobus, který mě pouze předjížděl na rovině. A jak jsem se kur.a lekl . . . 

Co se mrtvého úhlu týče - zrovna včera jsem mohl být díky němu jednoznačným viníkem DN, když jsem se potřeboval přesunout pod Negrelliho viaduktem v Holešovicích o pruh vpravo (z levého doprostřed) a ona tam zrovinka jela A5 Audina. Naštěstí koukám 2x a tak jsem jen provedl cukoš volantem tam a zpět a následně se pokojně zařadil za ní - ale moc nechybělo a třely bychom se jak nadržený rybičky.

K couvání - ve vyhlášce se toho povídá, ale v praxi moc těch co někoho ukecávají, aby jim zajistil couvání, neznám. Kámošovi se kdysi v OV stalo, že zajel s dodávkou do slepé ulice, odkud po složení zboží musel vycouvat. Během té chvíle, než došel od zadku auta do kabiny a nastartoval se ale povedlo nějaké mladé matce postavit mu za auto kočárek tak nešťatně, že prostě nebyl vidět. Kámoš začal couvat, najednou rány na kastli a rozčilenej chlap ho vytáhl z kabiny, ať se jde podívat co dělá .... tlačil ten kočárek. Kočár byl NAŠTĚSTÍ bez dítěte a v ose, tzn. že se nepřevrátil, ale popojel o nějakých 5, možná 10 m ze svého původního místa. Kámoš byl z toho fakt řádně rozhozenej .....

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno (upraveno)

Mrtvej úhel je svině to vím ze sví zkušenosti když jsem začínal s kamionem tak jsem u myší díry na barandovskej kopec sebral osobák.Tahači nic nebylo ta trocha odřenin se zaleštila tempem osobák byl zralej na totální škodu nikomu se nic nestalo takže to dobře dopadlo. Ale ten chlapík z osobáku byl vyjevenej protože si myslel že když na závoznických dveřích jsou tři zrcadla tak že je vidět podle celé soupravy jenže se mi schoval pod pravý přední sloupek a pak to ohnul těsně před čumák.

Co se týče couvání tak se mi taky povedlo kdysi zaperlit. Když jsem jezdil na mlíkárně tak mě poslali nakládat do mrazíren v Suchdole, parťák mě vysvětlil kde to je no samozřejmě že jsem tu odbočku přejel tak jsem se nahoře otočil a jedu dolů z kopce a dávám lepší pozor a když jsem si uvědomil že to je ta odbočka kde mám odbočit tak jsem byl o délku soupravy pod odbočkou tak jsem zastavil zapnul jsem varovky vrazil tam " R " zahoukal a začal jsem couvat. Po asi metru couvání začaly jakože prokluzovat kola bylo zrovna mokro tak jsem zastavil vrazil jsem tam uzávěrku a začal jsem znova couvat a to už šlo líp Dostal jsem se na úroveň odbočky a odbočil jsem a až když jsem se rovnal do vrat tak se mi najednou otevřeli dveře a paní povídá vy jste na mě nacouval. Já říkám že to není možný a ona tak se pojďte podívat no zastavila se za mnou já ji samozřejmě neviděl ani v jednom zrcadle. A nejlepší byla její odpověď policajtovi když se jí zeptal proč neujela ona mu řekla " a vy by jste to dokázal před takovou obludou" a ukázala na zadní vrata návěsu. Tehdy jsme na návěsu vozili reklamu na nějaký jogurty s takovejma paňácama. Mimochodem vzadu na ní blikaly 4 oranžový blinkry a svítilo 6 bílejch světel. Nicméně bylo to moje měl jsem si couvání zajistit.

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odesláno

Ono s těma napovídačema při couvání je to asi i o jejich (právní) spolu-/odpovědnosti, když ukážou špatně/nesrozumitelně ;) Se divte, že se do toho nehrnou :papa

Odesláno

neco podobnyhé se mi stalo pred tydnem kdy sem na cernaku u restaurace parnik prerazil tranzitem pri couvani zenskou
ta pani se mi schovala za zadni dvere, navic sla jakoby smerem ode mne - jenze najednou se zastavila a rovnala si doklady do kabelky
navic cerny kabat takze sem ji vubec nevidel

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...