rhinos Odesláno 8. prosinec 2015 Odesláno 8. prosinec 2015 tak to jsem se fakt pobavil....a dvakrat jsem se musel kouknout jestli neni aprila Ten Tok by mel navstivit Bohnice a nebo tam porad chlastaj Citovat
Pacho69 Odesláno 8. prosinec 2015 Odesláno 8. prosinec 2015 Kdyby se raději zaměřili na to, aby fungovalo STK. Citovat
MotoMoto Odesláno 8. prosinec 2015 Autor Odesláno 8. prosinec 2015 Proč mě to přijde logické. Chceš úpravu, já ti jí udělám, protože mohu když si to objednáš, ale chci být krytý a tak si od tebe nechám potvrdit, že jsi byl upozorněn, že vozidlo je nezpůsobilé jízdě na silnici. To je pro servis, ne pro majitele vozidla. Citovat
rhinos Odesláno 8. prosinec 2015 Odesláno 8. prosinec 2015 no a me to prijde jako dalsi nesmysl... Kdyz pominu to ze si vyberu firmu ktera tuhle evidenci delat nebude.A pokud to nebude pod nejakou represivni pokutou....tak kdo to bude dobrovolne delat? Navic to pak bude asi nekdo zpracovavat do nejake databaze?Takze zase se na tom napakuje nejaka spratelena IT firma ktera nejen ze ten sw vytvori ale samozrejme nezapomene ho i spravovat viz registr ridicu,aut atd... Citovat
MJSytic Odesláno 8. prosinec 2015 Odesláno 8. prosinec 2015 MotoMoto: Ano, tak to v pohádkách funguje ... Bohužel nežijeme v pohádce, takže to takhle zcela logicky fungovat nebude To je jako bych zašel do Alzy, ať mi dají do kompu ilegal SW, že jim podškrtnu souhlas se zavedením do databáze "pirátů". Zaplatím za to a druhý den bude zvonit kriminálka To je postavený na palici. Ofiko to prostě nikdo dělat nebude. Jen na černo Citovat
Vvitty Odesláno 8. prosinec 2015 Odesláno 8. prosinec 2015 ... coz by mohlo omezit alespon mnozstvi inzeratu s touto tematikou ... Citovat
ozzy56 Odesláno 8. prosinec 2015 Odesláno 8. prosinec 2015 (upraveno) Proč mě to přijde logické. Chceš úpravu, já ti jí udělám, protože mohu když si to objednáš, ale chci být krytý a tak si od tebe nechám potvrdit, že jsi byl upozorněn, že vozidlo je nezpůsobilé jízdě na silnici. To je pro servis, ne pro majitele vozidla. to snad nemyslíš vážně , žádná firma FAPOFF by neměla vůbec existovat jak ti může firma udělat něco s autem, které pak nebude vyhovovat předpisům , bez ohledu na to, jestli to chceš nebo nechceš edit- myslím, že se pořád bavíme jen o autech jezdících po veřejných komunikacích Upraveno 8. prosinec 2015 uživatelem ozzy56 Citovat
Pacho69 Odesláno 8. prosinec 2015 Odesláno 8. prosinec 2015 No se softem je to trochu jinak, tam bez souhlasu autora (licence) používáš autorské dílo. Každopádně je to zhruba totéž, jako bych si svařil vozík za auto, dal na něj značku z nějakýho jino vozíku, a prostě s ním vyrazil. Akorát to nemusí být na první pohled vidět. Nicméně úpravy na autech, které nejezdí po veřejných komunikacích v provozu nelegální nejsou. Citovat
MJSytic Odesláno 8. prosinec 2015 Odesláno 8. prosinec 2015 Já ten příklad myslel tak, že sám sebe uvedu dobrovolně do databáze, že jsem provedl něco nelegálního ... Jasně, že pokud, si někdo nechá vykuchat FAP pro "závoďák" tak je mu to fuk. Ale o tom to přeci není Teď když někoho nařknou, že nemá FAP, tak to hodí na servis a ten zase na něj a pořád dokola.V budoucnu prostě nikdo nic vědět nebude a už vidím, jak se s tím bude někdo dohledávat, kdo ten "FAP" ve skutečnosti odstranil stejně tak, jak tomu je dnes Dopadne to tak, že flastr dostane majitel a bude to. Následně si všichni budeme servis dělat sami, aby nám ten FAP náhodou v servisu nevyměnili za vykuchaný z jinýho auta, protože to potřebovali pro známého Citovat
rhinos Odesláno 8. prosinec 2015 Odesláno 8. prosinec 2015 pozor ale tu se bavime nejen o tom ze je fap vykuchany ale i to ze fap je nefunkcni...a nedelam si iluze ze to nekdo resi pokud mu auto nerve ze ma doplnit aditivum Citovat
Pacho69 Odesláno 8. prosinec 2015 Odesláno 8. prosinec 2015 Neboj, nefunkční FAP tě rychle odstaví. Citovat
Stejsn Odesláno 8. prosinec 2015 Odesláno 8. prosinec 2015 http://ifaster.cz/stk-a-servisy-dalsi-buzerace-misto-systemoveho-reseni-od-p-toka/ Citovat
rhinos Odesláno 8. prosinec 2015 Odesláno 8. prosinec 2015 4veverka: to bych si nebyl tak jistej.... U EGR je to jasný ale u FAP o tom nejsem přesvědčen...možná se mýlím Citovat
Veverka Odesláno 8. prosinec 2015 Odesláno 8. prosinec 2015 (upraveno) Já myslel Jet, jakože to pak nejede tak, jak má, potažmo vůbec. Tak jsem to z různých zdrojů slyšel/četl. Ale nepochybně jde o závadový stav a ten se může projevovat různě i netypicky Upraveno 8. prosinec 2015 uživatelem Veverka Citovat
MotoMoto Odesláno 9. prosinec 2015 Autor Odesláno 9. prosinec 2015 Pánové, nezapomeňte že se nejedná jen o FAP, ale také o Chip. Prostě se svým majetkem si mohu dělat co chci. Třeba ho rozřezat na proužky (obrazně), ale pokud s ním chci na silnice tak musí splňovat nějaké parametry. A teď v pohodě se oboje dělá legálně. A pak už to nepůjde. Když jsme u těch příkladů, mys is třeba necháváme pro naše krytí podepsat úpravy PC o proti výrobci z důvodů záruky. A ten klient tím stvrzuje, že si to objednal a všechny případné náklady jdou pak za ním. A tady to bude to samé. Nejde o databázi pirátů, ale o prohlášení že ta a ta úprava byla provedena na přání majitele a on za ní nese odpovědnost. Takže nemůže říct, že to udělal servis bej jeho vědomí. Ano, vytratí se oficiální nabízeči kuchání vozů. A pokud si to udělá někdo sám a nebo s přispěním souseda či jiného kutila, tak za to ponese odpovědnost. Je to stejné jako když se nastavuje větší vysílací výkon u radiostanic nebo jiných vysílačů. Odpovědnost nese provozovatel. Citovat
Pacho69 Odesláno 9. prosinec 2015 Odesláno 9. prosinec 2015 Já myslím, že je to trochu přehnané. Těžko tě může majitel PC "obvinit", že jsi mu do něj nahrál nelegální soft? Jak ti to dokáže? To by mě fakt zajímalo... I tady platí, že odpovědnost nese ten, kdo zařízení vlastní. Jednoduše - pokud bude existovat FUNGUJÍCÍ kontrola technického stavu (STK, ale ne tak jako dneska, že tam projde vše - podle všimného), tak je jednoduše na provozovateli vozidla, zajistit si odpovídající technický stav. Pokud tomu nerozumí, je to na zajištění pomocí servisní organizace (když jdeš k soudu, nikoho nezajímá, jestli se orientuješ v právních předpisech). Pokud tedy bude vše fungovat jak má, není třeba vymýšlet lejstra. Ale vypadá to, že ministerstvo raději vymyslí lejstro, než aby zajistilo funkční systém technické kontroly - včetně postihů těch, co za všimné nechávají po silnicích jezdit kde co. Citovat
celda1970 Odesláno 9. prosinec 2015 Odesláno 9. prosinec 2015 Vždyť je to celé o tom aby se vlk nažral a koza zůstala celá.......celej paragraf je postavenej jen na tom,že se nemůže zakázat firmám dělat fapoff,chip..atd...tak se udělá paragraf o evidenci ze zákona ....no a tím je to dané... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.