Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Že by konečně?? FAP se začíná kontrolovat

Recommended Posts

Odesláno

Já jsem přesvědčený z vlastního nájezdu skoro 800 tisíc km, že cenově i starostma vyjde nafta dráž. Není přeci důležité kolik stojí a kolik je spotřeba paliva. Ale počáteční investice, servis, údržba a to všechno dohromady.

Ale o tom teď řeč nechme stranou.

Já se ptal, protože mě to zajímá. Třeba Květoň, koupil moji 807, teď jí zkoušel prodat a nepovedlo se to. Nechal udělat vše co je třeba v údržbě ale také nechal udělat FAP Off. Já vím je to velké auto a nekupuje ho hned tak někdo, je jich celkově málo. Ale přesto si myslím, že to mohl být třeba jeden z důvodů, proč to neprodal.

Odesláno

Ten inzerát na 807 jsem nějak nepostřehl, nicméně bych odhadl, že důvodem, proč se to neprodalo, byla cena. Rozhodně existuje cena, za kterou by se to prodalo hned.

Odesláno

To není otázka jedné koruny. Každá normální pixla má určitou cenu, za kterou je prodatelná, a zde to bude podstatně víc než koruna. Pokud se něco neprodá, je to zpravidla proto, že majitel má o té ceně poněkud přemrštěné představy a přehnaná očekávání. Pak je jen otázka, zda to skutečně prodat chce a sleví na reálnou úroveň, nebo zda přijde na to, že za tu reálnou cenu udělá líp, když si to nechá a bude provozovat dál. To už je pak každého věc.

Odesláno

Mimo tema bych rekl ze problem je ze to neni lidovka s okridlenym sipem ktery opravi kazdy franta a najezd...

Ja ted pokukuju po petkovem bavoraku a i u kousku ktere vypadaji dobre tak ty auta se neprodavaji jednoduse. Pro me jako kupujiciho je to pozitivum....

Odesláno

nějaká finanční stimulace přes eko pro majitele aut by být měla, opsat od států, kde to už dávno funguje--návaznost na to, jakou emis. třídu auto splňuje třeba atd., jenže tady se furt hledá ,,česká ulička'' :)

Odesláno

Tak ono brzo nebude Fap jen o dieselu, čeká to i benzíny, stejně jako EGR který mají benzinový motory už skoro 20 let. Když porovnám, že s 1,6 benzínem jsem odjel 80tis, s 2,2HDi už skoro taky, tak HDi je zatím na údržbě pro mě levnější. - a to ty auta jsou stejně starý, se stejným kilometrovým proběhem. Tož tak. 

A za mě, upravený auto bych vědomě nekoupil, potrpím si na originální stav, takže ani auto s fap off, ani tuning úpravy, ani nic jinýho. A nekouřím, nepiju, makám skoro nonstop. Servis sice u Peugeotu nedělám, ale pokud to jen trochu jde, kupuju originální díly (pokud jejich cena není několikanásobná oproti originálu.

Odesláno

Já jsem přesvědčený z vlastního nájezdu skoro 800 tisíc km, že cenově i starostma vyjde nafta dráž. Není přeci důležité kolik stojí a kolik je spotřeba paliva. Ale počáteční investice, servis, údržba a to všechno dohromady.

Ale o tom teď řeč nechme stranou.

Já se ptal, protože mě to zajímá. Třeba Květoň, koupil moji 807, teď jí zkoušel prodat a nepovedlo se to. Nechal udělat vše co je třeba v údržbě ale také nechal udělat FAP Off. Já vím je to velké auto a nekupuje ho hned tak někdo, je jich celkově málo. Ale přesto si myslím, že to mohl být třeba jeden z důvodů, proč to neprodal.

Jelikož už to tenkrát koupil poměrně draze/dobře pro Tebe/ s tím najezdem co to mělo  a co do toho dal ,tak nechce prodat s velkým prodělkem,ten fap off je to poslední. A ceny jsou už dneska zase jinde.

Odesláno

Milan+ Myslím, že jsi vůbec nepochopil o čem je řeč. Ale to je celkem fuk. :)

Neboj pochopil,ale hádat se s Tebou nebudu,je mi jasné,že Ti nejde pod nos,že to bylo prodáno draze i na tu  dobu.

Odesláno

To není otázka jedné koruny. Každá normální pixla má určitou cenu, za kterou je prodatelná, a zde to bude podstatně víc než koruna. Pokud se něco neprodá, je to zpravidla proto, že majitel má o té ceně poněkud přemrštěné představy a přehnaná očekávání. Pak je jen otázka, zda to skutečně prodat chce a sleví na reálnou úroveň, nebo zda přijde na to, že za tu reálnou cenu udělá líp, když si to nechá a bude provozovat dál. To už je pak každého věc.

To bylo také myšleno jen obrazně ta koruna. Já vím jak to myslíš, ale když si teoreticky představíš dvě stejná auta se stejnou výbavou a jedno s FAP Off a třeba o 10 tisíc lacinější, po čem by normální člověk sáhnul? Já vím, že ty ne, ale někdo jiný?

Víš, konečně se dostávám k tomu co jsem uvažoval, zda prostě ve finále ten uživatel netratí víc při prodeji, než kdyby ten FAP nechal opravit.

Jasně že ten kdo si chce auto dojezdit tohle řešit nemusí.

To jen prostě uvažuji.

Odesláno

Motomoto - přiznám se bez mučení, že kdyby to auto bylo cenově zajímavé a krom FAP-off žádný zjevný problém, neměl bych u auta v hodnotě +- 100 tKč žádný psychický problém ho koupit a v klidu si jezdit. Samozřejmě, že by se taky mohlo dík neprofesionálnímu zásahu do FAPu něco začít s*át - pak by to holt byl můj problém a drbal bych si hlavu nebo by ta cenovka při koupi musela být tak zajímavá, že by mě i případná oprava nechávala klidným (dtto např. výměna spojky apod. - taky očekáváš, že když má auto na budíkách 120 tkm, tak na spojku ještě nějakej pátek nešahneš, a pak zjistíš, že ty km má z půlky s podvalem a spojka je prostě hyn. No a tak následuje výměna za cca 10 tKč a v hlavě se rozjede přemítání, zda ta cena auta odpovídala nebo sis naběhl)

Odesláno

Nečetl jsem tohle téma celé, ale i z toho mála (poslední dvě stránky) mi vypadla, možná hloupá, otázka:

Jak běžný zákazník bazaru, prostě uživatel, jehož znalosti končí u víčka nádrže na palivo a v lepším případě i na olej, pozná, že kupované vozidlo je vybaveno funkčním FAP?    

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...