misa.t Odesláno 18. listopad 2015 Odesláno 18. listopad 2015 Dobrý den, pánové, mám jednu prapodivnou závadu, se kterou si nevím rady (a servis taky očividně ne). Nedávno jsem jel (peugeot partner 2007 benzín), zasvítila oranžová kontrolka motoru a přestal reagovat plynový pedál. Zastavil jsem, vypnul a zase nastartoval a rozjel se, plyn už reagoval, nicméně jsem jel stylem přískoků a za neuvěřitelného cukání motoru (jakoby na jedničku při prudkém pouštění pedálu. Dělalo to na všech stupních... Kontrolka svítla dál. Doskákal jsem domů, další den servis a diagnostika. Jenže ráno startuju, kontrolka svítí, ale auto jede bez sebemenší známky problému. V servise jim to na diagnostice ukázalo nějakou chybu (P1631), ale neměli orig software, tak nevědli co s tím, a tak chybku vymázli a poslali mě do originálního servisu, kde světe div se, nic nenašli. Vtipné... Auto ze servisu odjelo vpohodě a po 100 km ten samý problém, ale už bez kontrolky. Nicméně tragédie, to je na zabití, když vám při předjíždění začne cukat auto. psycho. Vyměnil jsem: 1, svíčky, filtlry 2, filtr palivového čerpadla (to už bylo nějakou dobu a nejsem si hergot jistý, jestli to nebylo celé čerpadlo) 3, vytáhl jsem a vyčistil škrtící klapku (mírně zasraná, ale nic dramatického) 4, vystříkal jsem všechny kontakty, co jsem našel 5, vyjel jsem nádrž na doraz a nabral superextra drahý benzín s aditivy Po tomhle drobounkém zásahu se jízda zlepšila tak na 500km, ale dneska zase. Tak už jsem z toho zoufalý. Nevíte, co s tím? Mě to přijde, jak kdyby nejel jeden válec, ale to je asi blbost, co? Nějaké čidlo?? Dělá to především, když: 1, je vlhko 2, jedu do kopce 3, přidávám plyn 4, když už se to cukání objeví, cuká i na volnoběh (respektivě si tak poskakuje). Pánové, jestli jste se dočetli až sem, máte můj dík. A jestli mi poradíte, co s tím, názor nebo rovnou dešifrování záhady, budu vám opravdu vděčný. Díky moc, Michal. p.s: taky mi ráno při studeném startu nenajíždí palivové čerpadlo, musím někdy tak 10x otočit klíčkem do 2.polohy, než se chytne. Souvisí to s tím, co myslíte? Dík Citovat
Guest Sale Odesláno 18. listopad 2015 Odesláno 18. listopad 2015 Podle toho co píšeš, tak v první řadě to palivové čerpadlo. To, že se po ránu nerozběhne, bude tím že odchází. Za jízdy zřejmě vynechává nebo tam není dostatečný tlak. Jenom nechápu, že to neřešil servis, pokud dělali diagnostiku, tak by to měli zjistit. Problém by ještě mohl být ve spínací skříňce, tam bych se taky podíval. Citovat
Stejsn Odesláno 18. listopad 2015 Odesláno 18. listopad 2015 Kdyby nejel jeden válec, mělo by to menší výkon, akceleraci a víc by to řvalo a motor by byl nervózní, ale určitě bys neskákal a necukal po silnici. Taky bych to viděl na čerpadlo. Citovat
misa.t Odesláno 18. listopad 2015 Autor Odesláno 18. listopad 2015 (upraveno) Už jsem si vzpomněl - určitě to čerpadlo neměnili, měnili filtr na čerpadle. Čerpadlo je dražší sranda a to bych si pamatoval určitě. Mimochodem, na diagnostice by poznali, že je špatné čerpadlo, kdyby se na to cíleně zaměřili? Protože když ten první servis vymazal tu chybu, v tom druhém (tam jsem byl u dia přítomný) to nenašlo lautr nic. Museli by teda kontrolovat přímo čerpadlo nebo jak to je? Poněvadž měnit jen tak čerpadlo se mi moc nechce, rozumíte... Díky S tím servisem to taky nechápu - proto se ptám tady u znalých, kde předpokládám najdu spíš odpověď. Upraveno 18. listopad 2015 uživatelem misa.t Citovat
misa.t Odesláno 18. listopad 2015 Autor Odesláno 18. listopad 2015 (upraveno) b Upraveno 18. listopad 2015 uživatelem misa.t Citovat
ozzy56 Odesláno 18. listopad 2015 Odesláno 18. listopad 2015 možná to čerpadlo s tím cukáním nesouvisí, ale to tě baví kvedlat klíčkem než se rozběhne?? na kontakty --konektor--čerpadla ses díval? aspon bych ho prostříkal sprejem... Citovat
misa.t Odesláno 18. listopad 2015 Autor Odesláno 18. listopad 2015 možná to čerpadlo s tím cukáním nesouvisí, ale to tě baví kvedlat klíčkem než se rozběhne?? na kontakty --konektor--čerpadla ses díval? aspon bych ho prostříkal sprejem... Tak to víš, že nebaví, ale u ženy to zanechává optimální míru stresu že nenastartuje. Ne, musím to nějak opravit, to je jasné. Kontektor čerpadla, kde to, prosím tě, najdu? Předpokládám, že asi u čerpadla, že? Díky Citovat
Midloch Odesláno 19. listopad 2015 Odesláno 19. listopad 2015 Takové skákání při přidání plynu / za vlhka, to odpovídá spíš vadné zapalovací rampě. Citovat
P607Olda Odesláno 19. listopad 2015 Odesláno 19. listopad 2015 Do Zábřeha to nemáš daleko, zkus. Tel 583 411 572, nejprve se telefonicky objednej. Citovat
misa.t Odesláno 19. listopad 2015 Autor Odesláno 19. listopad 2015 Takové skákání při přidání plynu / za vlhka, to odpovídá spíš vadné zapalovací rampě. Myslíš tu zapalovací cívku? No četl jsem pár vláken pod tímhle, že tam měl chlápek podobný problém, ale ne tak dramatický. No možná by to mohlo být i tím.... Dík za info, zkusím se po tom popídit. Citovat
kamilt1 Odesláno 11. prosinec 2015 Odesláno 11. prosinec 2015 Ja som mal podobný problém.... Ja mám 1,6 na LPG. Tiež som poskakoval a sem tam motor nešiel do otáčok, hlavne pri rozbehu. Ostal v jednej polohe a začala mi svietiť kontrolka motora. Vypol som, znova naštartoval a v pohode. Najprv som vyčistil škrtiacu klapku, ale netreba zabudnúť ju potom aj dať cez diag. nastaviť. musí sa nastaviť na nové hodnoty. Potom som mal problém v sviečkach. Dával som drahé Bosch a prd... najlepšie jazdi na NGK (6677). Od kedy som ich vymenil mám pokoj. Citovat
tarbo11 Odesláno 20. prosinec 2015 Odesláno 20. prosinec 2015 Zdravím,dělalo mi to samé,1.6 16v benzín-byl vadnej pedál plynu(ten potenciometr uvnitř),než jsem ho vyměnil,tak ten starej jsem rozdělal,vyčistil a složil-přestalo to dělat tak jsem dal novej. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.