miselli Odesláno 9. listopad 2015 Odesláno 9. listopad 2015 307sw,1,6 benzin,2003.Zdravim,vlastnim cerstve dovezene auto z Nemecka a pri zapnuti foukani citim ne uplne prijemny vzduch.Jaky filtr se ma vymenit,popř. provest jeste jine kroky?Dekuji Citovat
wojtěch Odesláno 9. listopad 2015 Odesláno 9. listopad 2015 nechat pročistit klimu a vyměnit kabinový filtr, filtr je pod sklem před řidičem od motoru ho vytáhneš. Citovat
trima Odesláno 9. listopad 2015 Odesláno 9. listopad 2015 Pokud máš klimu pořádně "zaneřáděnou", tak Ti nic stejně nic nepomůže. Vyčistíš ji, a po 14 dnech se zápach bude opětovně vracet. Je zde spousta vláken na toto téma, zkoušel jsem některé varianty a doporučení, ale výsledek stejně nakonec negativní. Citovat
P607Olda Odesláno 9. listopad 2015 Odesláno 9. listopad 2015 Krom uvedených věcí (filtr, vyčistit radiátor klimy "desinfikovat"), může být také ucpaný odtok kondenzátu. Taky může být jiná příčina, např. vlezla tam myš, anebo brouci. Zkontroluj za hezčího dne, zda je pod autem loužička kondenzátu (OK), nechej udělat desinfekci a nový filtr (1000 Kč) a když to nepomůže, tak tam kouknout kamerou, zda je moc nečistoty a vyndat a vyčistit radiátor topení a radiátor klimy (celý den práce + napuštění klimy = 4000 Kč). Citovat
jarda.simkanin Odesláno 9. listopad 2015 Odesláno 9. listopad 2015 U mě to taky smrdelo, až jsem udělal trochu brutální čištění. Vyndal jsem kastlik u spolujezdce, zapnul vnitřní cirkulaci a stříkal rozprašovačem savo s vodou, teklo to dole z odtoku. Nechal jsem běžet ventilator aby to prošlo celý výměník. Pak ještě jednou jen s vodou na vymytí. Od te doby je to o hodně lepší. Spreje mi nepomohli, byl zadelanej vymenik. Odesláno z mého GT-N7100 pomocí Tapatalk Citovat
Midloch Odesláno 9. listopad 2015 Odesláno 9. listopad 2015 (upraveno) jarda.simkanin: Nevím jaké savo máš na mysli, je více druhů. Ale vyzkoušel jsi jaká je reakce zásaditého Sava s hliníkem? Místo Sava doporučuju zvážit použití Ajatinu, který není agresivní ani vůči výměníku ani vůči čidlům. Edit: Ajatin mám na mysli 10% roztok v litrovém balení, ne tinkturu. Upraveno 9. listopad 2015 uživatelem Midloch Citovat
trima Odesláno 10. listopad 2015 Odesláno 10. listopad 2015 Ajatin, tuhle pakoninu opravdu všem vřele doporučuji. Taky jsem ji zkusil, před cca 3 roky, a do dneška to po něm trochu smrdí pokud se vypne klima. Či-li jestli si chcete udělat z 307 lékárnu, vřele doporučuji. Sice výparník neočistí, snad dezinfikuje od mikrobů. Citovat
Midloch Odesláno 10. listopad 2015 Odesláno 10. listopad 2015 Trima: nevím co jsi použil ale Ajatin roztok právě vůbec nesmrdí. http://desinfekce.heureka.cz/ajatin-plus-10-1000-ml/ Citovat
jarda.simkanin Odesláno 10. listopad 2015 Odesláno 10. listopad 2015 Midloch: bylo to obyčejné savo a byla to slabá koncentrace. Zkoušku s hlinikem jsem nedělal. Potom jsem to hned proplachnul čistou vodou. Klima mi nesmrdi jako predtim, to je pro mě důležitý. Jestli je něco lepšího, příště to pouziju, jen potřebuji aby to vycichlo po chvili a nesmrdelo to dezinfekci pořád Odesláno z mého GT-N7100 pomocí Tapatalk Citovat
Midloch Odesláno 10. listopad 2015 Odesláno 10. listopad 2015 Přede mnou se nemusíš obhajovat, je to Tvoje auto. Já jsem musel reagovat, protože rada na čištění klimy Savem není moc následováníhodná. Navíc na obale Sava je určitě napsáno že na hliník nebo kovy obecně nee. Zkoušku určitě proveď. Znovu píšu že Ajatin roztok nesmrdí. Ajatin tinktura smrdí jako lékárna a navíc všechno obarví - ale tu nikdo nikde nedoporučoval . S tinkturou má jenom špatné zkušenosti trima . Navíc Savo také zrovna nevoní po fialkách. Citovat
trima Odesláno 11. listopad 2015 Odesláno 11. listopad 2015 To co psal Midloch, tj. Ajatin, jsem taky zkoušel a výsledek nebyl nijak uspokojivý, poté jsem použil asi nějakou jinou "sračku" z lékárny, podle diskuze na nějakém vláknu, a výsledek mizérie. Tyto experimenty jsem dělal asi před 3 roky, takže detaily už mi nějak unikají, ale celkově výsledek byl asi účinný na 14 dnů v létě, jinak zase smrad. Nyní používám standardní "čištiče" ve spreji a výdrž cca 3 týdny. Toto provádím 2x až 3x za letní sezonu. Ideálně by to chtělo vytáhnout výměník a vyčistit, ale jak jsem zjistil, tak se musí odmontovat spousta věcí od palubovky, atd. A pokud člověk nemá deatailní popis a trochu zkušenosti, kde co odšroubovat, vytáhnout, tak si spíše ještě něco poničí. Tak to nechávám plavat. Citovat
pecino Odesláno 12. listopad 2015 Odesláno 12. listopad 2015 Pokud už auto smrdí tak nejlepší bude asi ten výměník vytáhnout a vyčistit. JInak pokud se dodržují jistá pravidla že cca 3km před koncem jízdy se vypne klíma tak nebude smrdět nikdy. Mám firemní auto od novoty 7 let (350tis km) a pořád jako nové a nic nesmrdí. No kromě toho že jsem si jednou zapomněl v kastlíku smetánku do kávy a vozil ji tam asi půl roku než praskla. A to byl pořádný smrad :-) Citovat
Laďa Odesláno 13. listopad 2015 Odesláno 13. listopad 2015 Nevypínám klimu 3 km před dojezdem a nesmrdím. Je zapnutá pořád. Citovat
307rg Odesláno 13. listopad 2015 Odesláno 13. listopad 2015 (upraveno) klimu sice nemám ale zo skúsennosti viem, že najhoršie je keď sa vôbec nepoužíva (takých "šetrných" ľudí je až neuveriteľne veľa),no to len až potom tam rozkvitnú všetky druhy plesní a pod... a samozrejme z času na čas odkotrolovať drenážny otvor, odchod zkondenzovanej vody je základ úspechu zažil som raz 407čku v ktorej sa nedalo vydržať ani štvťhodinu a od majiteľa som sa neskôr dozvedel, že mu nefunguje kúrenie ale kašle na to, neoplatí sa dávať peniaze do starého auta... osobne si myslím, že takto zasvinenej klíme pomôže iba totálna očista po demontáži celého vykurovania alebo ešte lepšie úplná výmena Upraveno 13. listopad 2015 uživatelem 307rg Citovat
Tony Stark Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 Hodil by mi sem někdo prosím obrázek jak a kde přesně je veden/sveden ten odtok kondenzátu, chtěl bych jej vyčistit před sezonou. Citovat
P607Olda Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 Vodorovná hadička, musí být dobře nasazena, jinak jde do kopce. Citovat
Tony Stark Odesláno 14. květen 2016 Odesláno 14. květen 2016 Tak já nevím. Dneska jsem měl venku velý kastlík, komplet koberec od spolujezdce (z podlahy) až ke středové konzoli, dostal jsem se a všechno jsem krásně viděl až k výměníku vody ale tu hadičku/trubku jsem tam nikde nenašel. Ten obrázek je multifunkční pro jisté modely/ročníky nebo to pro motorizace před FL? Citovat
P607Olda Odesláno 14. květen 2016 Odesláno 14. květen 2016 Podle tvého VINu VF33CNFUC82118030 to ukazuje tento obrázek, anebo jiného výrobce, ale vodorovná hadička je tam taky. Vzpomínám (z 1007), že levý (vyšší) konec hadičky musíš hledat u pedálu plynu, zespodu tělesa, a druhý konec hadičky je asi uprostřed auta. Musíš hledat pod plastovým tělesem. Je to hodně špatně vidět. Nicméně - když zastavíš, tak kape voda na zem? Citovat
Tony Stark Odesláno 14. květen 2016 Odesláno 14. květen 2016 (upraveno) Takže ten svod/odvod té vody je na levé straně směrem k pedálům? Protože dle obrázku by to mělo být na pravé straně. No právě že jsem zkoušel jezdit asi hodinu s klimou a pod autem není ani kapička vody. Upraveno 14. květen 2016 uživatelem Tony Stark Citovat
P607Olda Odesláno 14. květen 2016 Odesláno 14. květen 2016 Jj, už je to asi 5 let, tak si to moc nepamatuju, ale výtok z plastu a tedy začátek hadičky byl vlevo, u pedálu plynu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.