Návštěvník Odesláno 7. září 2015 Odesláno 7. září 2015 Tak jsem byl dneska na testu vstřikovačů. Dobrá zpráva je, že vstřikovače mám všechny ok. Špatná zpráva, že se mi něco (nějaká lopatka) přidírá v podavacím čerpadlu a mám špony v palivové soustavě. Prý je nezachytí ani palivový filtr a pokud se to nebude řešit, tak půjdou vstřikovače do kytek. Cena v Delphi Plzeň (Diesel servis Tesař): vyčištění palivové soustavy 6000,-, repas čerpadla 12-15000,- + cca 10000,- za práci. Už někdo něco podobného řešil? Není nějaká levnější varianta? Třeba palivové čerpadlo z vrakárny. P307sw 1.6HDi 80kW 2004 Citovat
krtek 2 Odesláno 7. září 2015 Odesláno 7. září 2015 a jak na to prisli? nechcem nejak mudrovat ale chcel by som po nich nejaky dokaz Citovat
Návštěvník Odesláno 7. září 2015 Odesláno 7. září 2015 Dělali mi test paliva a ukazovali mi fotky špon focené pod mikroskopem. Ojebat tě můžou samozřejmě všude, ale asi bych předpokládal, že to bylo z mého auta a že mají pravdu. Diskuzi tohoto typu bych nechal na jindy. Citovat
krtek 2 Odesláno 7. září 2015 Odesláno 7. září 2015 davas nejake aditivum do nafty napr vif alebo nieco ine? Citovat
Návštěvník Odesláno 7. září 2015 Odesláno 7. září 2015 Nedávám nic a převážně tankuju u Agipu. Spíš mi jde o to, jestli je to běžný jev a jestli mě třeba jen zbytečně nestrašili. Na co tam potom je palivovej filtr, když nezachytí bordel? Navíc těžko říct, jak dlouho už tam špony jsou a kdybych na test vstřikovačů nejel, jezdil bych vesele dál. To je stejný, jak když jde člověk k doktoru. Dokud tam nejde, tak je zdravej Asi přestanu jezdit do servisů. V takových chvílích člověk přemýšlý, jestli auto za 70 neprodá. btw. chce ho někdo? :D ...navíc mi byla doporučená výměna spojky a setrváku. Ale s tím jsem počítal, že to jednou přijde. Citovat
krtek 2 Odesláno 7. září 2015 Odesláno 7. září 2015 cim viac chodis k doktorovi tym viac budes chory nepoviem ti co mas robit ale ja by tam zacal liat vifko , svojej starej herke ho tiez pravidelne davam , a jazdil by som dalej , pripadnu poruchu v paliv systeme za tie prachy co ti nacenili urcite odstranis ak by si menil este aj komplet spojku tak to si mozes rovno kupit druhu 307-mu Citovat
oddie Odesláno 7. září 2015 Odesláno 7. září 2015 Špony z VT čerpadla celkem pochopitelně nezachytí filtr, když je to čerpadlo až za filtrem... Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 7. září 2015 Odesláno 7. září 2015 Poté co nezpracuje motor, vrací zpět do nádrže. Takže je možné, že ty šponky časem najdeš i na filtru... Jinak co píšeš ty ceny nahoře, tak mi přijde divná ta položka 10tis za práci. Však co sou ty dvě položky k tomu? Citovat
AnotherOne Odesláno 7. září 2015 Odesláno 7. září 2015 Špony z podávacieho čerpadla sú pomerne bežný jav, už sa to tu niekoľkokrát riešilo. houbicky ohodnotil 1 Citovat
Návštěvník Odesláno 7. září 2015 Odesláno 7. září 2015 6000,- mi řekli za vyčištění soustavy. Díly na repas čerpadla odhad 12-15000 a práce na čerpadle (demontáž, montáž, repas) odhad 10000,-. No prostě mi to přijde moc. To už bych možná risknul čerpadlo z vrakárny i kdyby za 10000. Citovat
oddie Odesláno 7. září 2015 Odesláno 7. září 2015 Špony z podávacieho čerpadla sú pomerne bežný jav, už sa to tu niekoľkokrát riešilo. On ale asi neřeší špony z podávacího čerpadla, ale z VT, co bych tak odhadoval z těch cen... Citovat
Návštěvník Odesláno 7. září 2015 Odesláno 7. září 2015 On ale asi neřeší špony z podávacího čerpadla, ale z VT, co bych tak odhadoval z těch cen... Řekli mi, že je to z podávacího čerpadla. Citovat
oddie Odesláno 7. září 2015 Odesláno 7. září 2015 Z podávacího??? Tak vyměň podávací a neřeš... Citovat
Návštěvník Odesláno 7. září 2015 Odesláno 7. září 2015 Tak teď jsem trochu zaskočenej. Jsem si jistej, že technik říkal podávací čerpadlo. A koukám, že to je otázka pár tisíc... No asi mu zítra zavolám a ujistím se. A jestli myslel VT čerpadlo, tak koukám, že nové je cca 28000. a než dávat 25 za repas....??? Citovat
AnotherOne Odesláno 7. září 2015 Odesláno 7. září 2015 (upraveno) On ale asi neřeší špony z podávacího čerpadla, ale z VT, co bych tak odhadoval z těch cen... Ceny som neskúmal, ale v prvom príspevku jasne píše, že z podávacieho. Upraveno 7. září 2015 uživatelem AnotherOne Citovat
dusan2 Odesláno 7. září 2015 Odesláno 7. září 2015 Tiez uz mam par tisic km piliny v pal. sustave. Je jedno odkial iba som vyrazne skratil vymenny interval filtra a kazdych 5-10 tis. km vycistim sitko DRV. Postupne ich rapidne ubuda , auto slape v pohode. Citovat
oddie Odesláno 7. září 2015 Odesláno 7. září 2015 Ceny som neskúmal, ale v prvom príspevku jasne píše, že z podávacieho. Aha, tak to jsem přehlédl, moje chyba. Citovat
Návštěvník Odesláno 7. září 2015 Odesláno 7. září 2015 Díky za pozitivní příspěvek To mě taky napadlo neřešit to, měnit často filtr, což je otázka pár set. Technik mi jasně zdůraznil, že vstřiky jsou zatím čisté bez špon, ale je to prý otázka času. A až na vstřiky dojde, udělám si havarijní a prásknu to někam do stromu Kde najdu sítko DRV? Citovat
ineverexist Odesláno 7. září 2015 Odesláno 7. září 2015 Abys k tomu stromu pak se zadrenyma vstrikama dojel. Třeba souseda nechalo outo kus od domova, spony z VT čerpadla mu zadrely vstriky. Dal 6,5 za vstriky a 6 za čerpadlo + prace, mel RHY Siemens, ten bude nahlejsi. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.