Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Špony v palivové soustavě

Recommended Posts

Návštěvník
Odesláno

Tak jsem byl dneska na testu vstřikovačů. Dobrá zpráva je, že vstřikovače mám všechny ok. Špatná zpráva, že se mi něco (nějaká lopatka) přidírá v podavacím čerpadlu a mám špony v palivové soustavě. Prý je nezachytí ani palivový filtr a pokud se to nebude řešit, tak půjdou vstřikovače do kytek.

Cena v Delphi Plzeň (Diesel servis Tesař): vyčištění palivové soustavy 6000,-, repas čerpadla 12-15000,- + cca 10000,- za práci.

Už někdo něco podobného řešil? Není nějaká levnější varianta? Třeba palivové čerpadlo z vrakárny.

P307sw 1.6HDi 80kW 2004

Návštěvník
Odesláno

Dělali mi test paliva a ukazovali mi fotky špon focené pod mikroskopem. Ojebat tě můžou samozřejmě všude, ale asi bych předpokládal, že to bylo z mého auta a že mají pravdu. Diskuzi tohoto typu bych nechal na jindy.

Návštěvník
Odesláno

Nedávám nic a převážně tankuju u Agipu. Spíš mi jde o to, jestli je to běžný jev a jestli mě třeba jen zbytečně nestrašili. Na co tam potom je palivovej filtr, když nezachytí bordel? Navíc těžko říct, jak dlouho už tam špony jsou a kdybych na test vstřikovačů nejel, jezdil bych vesele dál. To je stejný, jak když jde člověk k doktoru. Dokud tam nejde, tak je zdravej :D Asi přestanu jezdit do servisů. V takových chvílích člověk přemýšlý, jestli auto za 70 neprodá. btw. chce ho někdo? :D :D :D

...navíc mi byla doporučená výměna spojky a setrváku. Ale s tím jsem počítal, že to jednou přijde.

Odesláno

cim viac chodis k doktorovi tym viac budes chory  :D nepoviem ti co mas robit ale ja by tam zacal liat vifko , svojej starej herke ho tiez pravidelne davam , a jazdil by som dalej ,

pripadnu poruchu v paliv systeme za tie prachy co ti nacenili urcite odstranis ak by si menil este  aj komplet spojku tak to si mozes rovno kupit druhu 307-mu

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Poté co nezpracuje motor, vrací zpět do nádrže. Takže je možné, že ty šponky časem najdeš i na filtru...

Jinak co píšeš ty ceny nahoře, tak mi přijde divná ta položka 10tis za práci. Však co sou ty dvě položky k tomu? :D

Návštěvník
Odesláno

6000,- mi řekli za vyčištění soustavy. Díly na repas čerpadla odhad 12-15000 a práce na čerpadle (demontáž, montáž, repas) odhad 10000,-. No prostě mi to přijde moc. To už bych možná risknul čerpadlo z vrakárny i kdyby za 10000.

Odesláno

Špony z podávacieho čerpadla sú pomerne bežný jav, už sa to tu niekoľkokrát riešilo.

On ale asi neřeší špony z podávacího čerpadla, ale z VT, co bych tak odhadoval z těch cen...

Návštěvník
Odesláno

On ale asi neřeší špony z podávacího čerpadla, ale z VT, co bych tak odhadoval z těch cen...

Řekli mi, že je to z podávacího čerpadla.

Návštěvník
Odesláno

Tak teď jsem trochu zaskočenej. Jsem si jistej, že technik říkal podávací čerpadlo. A koukám, že to je otázka pár tisíc... No asi mu zítra zavolám a ujistím se. A jestli myslel VT čerpadlo, tak koukám, že nové je cca 28000. a než dávat 25 za repas....???

Odesláno (upraveno)

Ceny som neskúmal, ale v prvom príspevku jasne píše, že z podávacieho.

Upraveno uživatelem AnotherOne
Odesláno

Tiez uz mam par tisic km piliny v pal. sustave. Je jedno odkial iba som vyrazne skratil vymenny interval filtra a kazdych 5-10 tis. km vycistim sitko DRV. Postupne ich rapidne ubuda , auto slape v pohode.

Návštěvník
Odesláno

Díky za pozitivní příspěvek :) To mě taky napadlo neřešit to, měnit často filtr, což je otázka pár set. Technik mi jasně zdůraznil, že vstřiky jsou zatím čisté bez špon, ale je to prý otázka času. A až na vstřiky dojde, udělám si havarijní a prásknu to někam do stromu :D

Kde najdu sítko DRV?

Odesláno

Abys k tomu stromu pak se zadrenyma vstrikama dojel. Třeba souseda nechalo outo kus od domova, spony z VT čerpadla mu zadrely vstriky. Dal 6,5 za vstriky a 6 za čerpadlo + prace, mel RHY Siemens, ten bude nahlejsi.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...