Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Co si matně vzpomínám, když jsem ji měl minulý rok vyndanou, tak motor byl normálně válcovitý, žádný takový přírustek, jako je na obr jsem tam neměl. A dnes ráno jsem koukal jen na rychlo a odpory a relátko tam na stěně skutečně mám. Mám rok výroby 5/2004

Moje objednací číslo: 1250G0

Máš benzín nebo naftu? Jsem na telefonu, tak navidím co máš v podpisu.

Odesláno (upraveno)

Před pár lety jsem řešil shodnou závadu. Byl "pouze vypálený" jeden z kontaktů napájecího napětí konektoru na řídící jednotce ventilátoru. Oddělil jsem řídící jednotku jako samostatný díl, napájel nové kabely z jednotky do motoru, namontoval na velký chladič a umístil vedle baterky. Fungovalo to bez problémů několik let až do prodeje auta. Originální zapojení z mojí P406 Hdi r. 2003 je na

http://album.volny.cz/petulak/view.php?album_id=63182&view_page=44&browse_page=4#img

Demontovaná elektronika je na

http://album.volny.cz/petulak/view.php?album_id=63182&view_page=43&browse_page=4#img

Elektronika motoru sahary funguje jako zvyšující měnič, který je řízený po datové sběrnici z řídící jednotky motoru. Spínací relé, které jsem měl u baterky u některých aut nebylo a není nutné.

V originálním umístění je dost závad v oxidaci a následném vypálení nebo přepálení spojů, které nejsou moc chráněny proti vlhkosti (přívod napětí, držáky uhlíků) - chlazení proudem vzduchu od předku auta.

Vlastní elektronika neodcházela, typická závada na dalším obrázku

http://album.volny.cz/petulak/view.php?album_id=63182&view_page=34&browse_page=3#img

Upraveno uživatelem ladak
  • O 2 týdny později...
Odesláno

Nakoniec sa mi po troch týždňoch podarilo nájsť saharu, akú potrebujem. Riešil som to len kuriérom, dnes mi prišla, išiel som ju vyskúšať, ale nejde...Aj napriek pekným rečiam od predávajúceho, je vidieť, že auto muselo dlhšie stáť - chytené hrzdou, zaoxidované atď. Vrtuľa sa točila ťažšie, nakoniec som ju rozhýbal, ale oproti starej ešte dosť zadrháva. Keby sa nejak rozumne dala vymeniť elektronika, čo sa nedá, tak by som to skúsil. Dávam jej posledný pokus ešte cez víkend, ak nie, ide späť.

Odesláno

to hej...ako som písal, kebyže sa dá jednoducho oddeliť elektronika, tak by som ju vymenil a vyskúšal. Lenže ak ju vrátim späť, tak bude vidieť, že som s ňou niečo robil.

Odesláno (upraveno)

Nenájde sa niekto z východného Slovenska, kto by sa tomu rozumel, príp. aj napojil na diagnostiku? Alebo nejaký kontakt.

Upraveno uživatelem misho.1709
Odesláno

Nenájde sa niekto z východného Slovenska, kto by sa tomu rozumel, príp. aj napojil na diagnostiku? Alebo nejaký kontakt.

Nič nesľubujem,ani negarantujem,zavolaj,číslo v profile

Odesláno (upraveno)

Ide o to, že som tú saharu kúpil a nakoniec je v takom stave, že ju vrátim. Možno je na nej elektronika OK, ale keďže sa nedá len tak oddeliť od zvyšku, tak by dotyčnému vadilo, že som mu to vrátil takto. Navyše komunikácie s ním je o ničom.

12V tam ide stále, na konektore tam je aj pri vypnutom motore. Spína ho relé a nejakú rolu tam hrá aj ten snímač na chladiči, detaily neviem. Okrem tých obr. od Ladaka som našiel niečo aj ja, no zaujímalo by ma kedy presne má zopnúť sahara, kedy zas reaguje ten snímač a pod. Navyše Ladak mal v jednom prípade očividne spálený kontakt a to nemám, v druhom prípade uhlíky, to zas nemám ani na starej.

Keď by si tam aj pripojil nejak 12V, nemáš tam čo kde merať. Všetko iba na káblovačke pred saharou.

Edit: môj predpoklad je taký...na chladiči je snímač. Ten môj je 3 pinový,čiže tipuje že bude spínať-reagovať pri dvoch rozsahoch teplôt. Ak by bol 2pin tak reaguje od nejakej jednej teploty. Od snímača to ide do relé aod relé do sahary. Zareaguje teda snímač, nejaká nižšia teplota, sahara začne bežať na nižších otáčkach, teplota stúpne, prekročí ďalšiu hraničnú teplotu a sahara sa roztočí rýchlejšie.

Upraveno uživatelem misho.1709

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...